Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων
  • [02] Επιτροπή Οικονομικών: Υπερψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του 2013
  • [03] Συνάντηση Σαμαρά-Κουβέλη στις 20:00
  • [04] Ευ. Βενιζέλος: Θέλουμε τη ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση
  • [05] ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από το βράδυ της Δευτέρας
  • [06] Διπλό και δεύτερη θέση για τον ΠΑΟΚ

  • [01] Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων

    Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων ξεκινά, ενόψει των νέων μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή.

    Την αρχή κάνουν οι δημοσιογράφοι οι οποίοιαπεργούν τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, ενώσε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από το βράδυ τηςΔευτέρας προχωρά η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

    Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, έχουν εξαγγείλει 48ωρη πανεργατική απεργία την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου. Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα.

    Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα, τα δημόσια νοσοκομεία, τα θεραπευτήρια και το ΕΚΑΒ, ενώκλειστά θα είναι την Τετάρτη τα φαρμακεία όλης της χώρας.

    Επίσης, παράταση των κινητοποιήσεών τους μέχρι 18 Νοεμβρίου, αποφάσισαν οι εισαγγελείς, ενώ η Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας αποφάσισε πανελλαδική αποχή από 5 έως 9 Νοεμβρίου.

    Προβλήματα στις μετακινήσεις

    Eπαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις σε Μετρό, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και Τράμ, από τη Δευτέρα, εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς.

    Επίσης, τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός θα ακινητοποιηθούν από τα ξημερώματα της Τρίτης, καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 48ωρη απεργία, ενώ τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια Τρίτη και Τετάρτη.

    Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Τετάρτη τα ταξί, ενώ για τρεις ώρες θα κλείσει ο ελληνικός εναέριος χώρος, από τις 10 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι.

    Συλλαλητήρια

    Για την Τρίτη έχουν εξαγγελθεί δύο συλλαλητήρια. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ μισή ώρα νωρίτερα, στις 10.30 το πρωί, έχει προγραμματισθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

    Δυο διαφορετικές συγκεντρώσεις έχουν προγραμματισθεί και για την Τετάρτη. Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 5.00 το απόγευμα στο Σύνταγμα και την ίδια ώρα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

    Ο κύκλος των κινητοποιήσεων θα συνεχισθεί με την πανευρωπαϊκή απεργία της 14ης Νοεμβρίου.

    [02] Επιτροπή Οικονομικών: Υπερψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του 2013

    Υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο Προϋπολογισμός του 2013.

    Η Δημοκρατική Αριστερά επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί οριστικά στην Ολομέλεια, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν.

    [03] Συνάντηση Σαμαρά-Κουβέλη στις 20:00

    Με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη θα συναντηθεί στις 20:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    [04] Ευ. Βενιζέλος: Θέλουμε τη ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση

    Θέλουμε τη ΔΗΜΑΡ μέσα στο κυβερνητικό σχήμα, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

    Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι η χώρα έχει διανύσει περισσότερο από τα δύο τρίτα της διαδρομής. Το πίσω είπε, είναι τρις χειρότερο από το μπρος.

    [05] ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από το βράδυ της Δευτέρας

    Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από το βράδυ της Δευτέρας προχωρά η ΓΕΝΟΠ, όπως ανακοίνωσε απόψε, καλώντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους «αυτή τη φορά να μη γυρίσουν την πλάτη στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ».

    Όπως αναφέρει, η επίτευξη του στόχου (δηλ. η απόσυρση των οικονομικών μέτρων) εξαρτάται από τη στάση όλων των εργαζόμενων και κυρίως από τη στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, την οποία η ΓΕΝΟΠ καλεί να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις.

    [06] Διπλό και δεύτερη θέση για τον ΠΑΟΚ

    Στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, πέρασε ο ΠΑΟΚ, καθώς σε αναμέτρηση για την 9η αγωνιστική, επικράτησε 2-1 στη Νέα Σμύρνη του Πανιωνίου και προσπέρασε τους «κυανέρυθρους» στην βαθμολογία. Τα τέρματα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, πέτυχε ο Αθανασιάδης (39` και 42`), ενώ για τους γηπεδούχους, μείωσε ο Αραβίδης στο 56ο λεπτό.

    Αστ.Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

    Στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας εδραιώθηκε ο Αστέρας Τρίπολης. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στην Τρίπολη με γκολ που σημείωσαν οι Ουσέρο στο 41΄ και Εγκον στις καθυστερήσεις (90΄+3΄).

    Ξάνθη-Λεβαδειακός 1-0

    Σ΄ένα πολύ κακό, ποιοτικά, ματς η Ξάνθη επικράτησε 1-0 του Λεβαδειακού στα Πηγάδια με γκολ του Ονουάτσι στο 73΄.Οι γηπεδούχοιπέτυχαν μόλις τη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 4 November 2012 - 17:30:28 UTC