Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Χρυσοχοΐδης: «Φοβούμαι ότι οδηγούμαστε στη διάλυση»
  • [02] Σε Πορτογαλία - Ρωσία η Μέρκελ, στις 12 και 16 Νοεμβρίου, αντίστοιχα
  • [03] Βραβείο στη Τζόντι Φόστερ για τη συνολική της προσφορά στον κινηματογράφο
  • [04] Οι καπνιστές απουσιάζουν συχνότερα από τη δουλειά τους
  • [05] Την Ελλάδα θα επισκεφθεί ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σ. Λαβρόφ
  • [06] Συνεδριάζει την Κυριακή η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
  • [07] "Επιχείρηση αποπροσανατολισμού η συζήτηση για τους συσχετισμούς στη Βουλή"
  • [08] Συνεδριάζει την Κυριακή η ΚΟ της ΝΔ
  • [09] Τη Δευτέρα αποφασίζει η Κεντρική Επιτροπή ΔΗΜΑΡ την τελική στάση του κόμματος
  • [10] Η Fiat απολύει 19 εργάτες μετά από ένα «μπρα ντε φερ» με τα συνδικάτα

  • [01] Μ. Χρυσοχοΐδης: «Φοβούμαι ότι οδηγούμαστε στη διάλυση»

    «Φοβούμαι ότι οδηγούμαστε μαθηματικά στη διάλυση», δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL, αν και, όπως είπε, εκτιμά πως σε ό,τι αφορά την ψηφοφορία για τα μέτρα «θα επικρατήσει η κοινή λογική και η συντριπτική πλειοψηφία θα ψηφίσει τα μέτρα».

    Ο Μ. Χρυσοχοΐδης επανέλαβε ότι ο Ευ. Βενιζέλος έχει κάνει κρίσιμα λάθη και έχει οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε στρατηγικό αδιέξοδο.

    [02] Σε Πορτογαλία - Ρωσία η Μέρκελ, στις 12 και 16 Νοεμβρίου, αντίστοιχα

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Πορτογαλία στις 12 Νοεμβρίου για να στηρίξει τις προσπάθειες ανάκαμψης της οικονομίας στη χώρα αυτή, που έχει προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης από το Μάιο του 2011, μετέδωσε το πορτογαλικό πρακτορείο ειδήσεων LUSA επικαλούμενο κυβερνητική πηγή.

    Η καγκελάριος που θα μείνει στην Πορτογαλία μερικές ώρες, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Πέδρο Πάσος Κοέλιο και τον πρόεδρο Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα.

    Παράλληλα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και η καγκελάριος της Γερμανίας θα συναντηθούν στις 16 Νοεμβρίου στη Μόσχα για ρωσο-γερμανικές διαβουλεύσεις. Ο Πούτιν και η Μέρκελ θα μετάσχουν κατόπιν σε ένα ρωσο-γερμανικό κοινωνικό φόρουμ.

    [03] Βραβείο στη Τζόντι Φόστερ για τη συνολική της προσφορά στον κινηματογράφο

    Η βραβευμένη δύο φορές με Όσκαρ Τζόντι Φόστερ θα τιμηθεί για τη συνολική προσφορά της στον κινηματογράφο κατά την τελετή των Χρυσών Σφαιρών τον Ιανουάριο, σε μια ένδειξη αναγνώρισης του έργου της ως ηθοποιού, σκηνοθέτη και παραγωγού εδώ και 40 χρόνια, ανακοίνωσαν χθες οι διοργανωτές.

    Η Ένωση Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (HFPA), που διοργανώνει κάθε χρόνο τις Χρυσές Σφαίρες, ανακοίνωσε ότι στο παρελθόν το βραβείο αυτό --"Σεσίλ ΝτεΜιλ για το 2013"--έχουν παραλάβει οι Λουσίλ Μπολ, Μπάρμπρα Στρέιζαντ, Αλ Πατσίνο, Μόργκαν Φρίμαν και Τζούντι Γκάρλαντ.

    Το βραβείο θα της απονεμηθεί κατά την τελετή των Χρυσών Σφαιρών στο Μπέβερλι Χιλς στις 13 Ιανουαρίου, όπου η HFPA θα ανακοινώσει επίσης τις υποψηφιότητες για τις καλύτερες ερμηνείες στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση το 2012.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [04] Οι καπνιστές απουσιάζουν συχνότερα από τη δουλειά τους

    Οι καπνιστές χάνουν κατά μέσον όρο δύο με τρεις εργάσιμες ημέρες κάθε χρόνο σε σχέση με τους μη καπνιστές, σύμφωνα με μια νέα ανάλυση 29 παλαιότερων μελετών.

    Με βάση αυτή τη διαπίστωση, οι ερευνητές υπολόγισαν ότι οι απουσίες από την εργασία που οφείλονται στο κάπνισμα κόστισαν τον περασμένο χρόνο μόνο στη Βρετανία 1,4 δισεκατομμύριο λίρες (ή 2,25 δισεκατομμύρια δολάρια).

    «Νομίζω ότι η μελέτη υπογραμμίζει το γεγονός ότι αυτό (το φαινόμενο) είναι κάτι που δεν επηρεάζει μόνο τον άνθρωπο αλλά και την οικονομία», δήλωσε ο Ντάγκλας Λέβι, ερευνητής για θέματα δημόσιας υγείας στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Χάρβαρντ στη Βοστόνη ο οποίος δεν έλαβε μέρος στη νέα μελέτη.

    Η ανάλυση περιλαμβάνει στοιχεία από μελέτες που διεξήχθησαν το διάστημα 1960-2001 στην Ευρώπη, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία σε δείγμα μεγαλύτερο των 71.000 εργαζόμενων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [05] Την Ελλάδα θα επισκεφθεί ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σ. Λαβρόφ

    Με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Τιτόφ, συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος. Η συνάντηση επικεντρώθηκε στις δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε όλους του τομείς, με συγκεκριμένα και ουσιαστικά βήματα, τα οποία θα συνοδεύονται από την αναβάθμιση των πολιτικών επαφών στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ θα επισκεφθεί την Ελλάδα στις αρχές του επόμενου έτους, σε συνέχεια πρόσκλησης του κ. Αβραμόπουλου.

    [06] Συνεδριάζει την Κυριακή η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

    Η κατάσταση που διαμορφώνεται στο πολιτικό σκηνικό ενόψει της ψηφοφορίας στη βουλή για το νέο πακέτο μέτρων, θα βρεθεί στο επίκεντρο της ομιλίας του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της παράταξης, η οποία θα συνεδριάσει το απόγευμα της Κυριακής.

    Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί στις συνέπειες από την ψήφιση των νέων μέτρων και στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ εντός και εκτός βουλής, αλλά και στις πολιτικές εξελίξεις.

    [07] "Επιχείρηση αποπροσανατολισμού η συζήτηση για τους συσχετισμούς στη Βουλή"

    Επιχείρηση αποπροσανατολισμού θεωρούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τη συζήτηση αναφορικά με τους συσχετισμούς στη Βουλή, ενόψει της επικείμενης ψηφοφορίας για το πακέτο των νέων μέτρων.

    Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του κόμματος Χρήστου Ζώη, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες «κατανοούν την προσπάθεια να επικεντρωθεί το ενδιαφέρον και η συζήτηση αποκλειστικά στους συσχετισμούς, λίγο πριν την κρίσιμη ψηφοφορία για τα μέτρα».

    Τονίζουν, όμως, ότι «δεν συμμετέχουν στην επιχείρηση αποπροσανατολισμού από το μείζον, που είναι αυτά καθαυτά τα μέτρα, με τα οποία πυροδοτείται περαιτέρω η ανεργία, συντηρείται και παγιώνεται η ύφεση και ανακυκλώνεται η κρίση, δίχως ελπίδα και προοπτική».

    [08] Συνεδριάζει την Κυριακή η ΚΟ της ΝΔ

    Συνεδριάζει την Κυριακή, 4 Νοεμβρίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής στις 13:00.

    [09] Τη Δευτέρα αποφασίζει η Κεντρική Επιτροπή ΔΗΜΑΡ την τελική στάση του κόμματος

    Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, τη Δευτέρα το απόγευμα (18.00), αναμένεται να καθοριστεί η τελική στάση του κόμματος, σχετικά με το νέο πακέτο μέτρων, κατά την ψηφοφορία, η οποία, όπως όλα δείχνουν, θα διεξαχθεί την επόμενη Τετάρτη, ενώ το σχετικό νομοσχέδιο πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα.

    Η θέση της ΔΗΜΑΡ παραμένει αμετάβλητη για τα εργασιακά και, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, αυτό επανέλαβε ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο είχε χθες το απόγευμα δεκάλεπτη τηλεφωνική συνομιλία.

    Όπως ενημέρωσε ο κ. Κουβέλης την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, η οποία συνήλθε για τον προϋπολογισμό, η συζήτηση των δύο ανδρών, έγινε σε καλό κλίμα και δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα επικοινωνία σύντομα.

    Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε στον πρωθυπουργό τη σταθερή θέση του κόμματος για τα εργασιακά, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια διαπραγμάτευσης, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις Ευρωπαίων παραγόντων τις τελευταίες ώρες.

    Στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ συζητήθηκε και η στάση των βουλευτών στην κρίσιμη ψηφοφορία της Τετάρτης, χωρίς να ληφθεί, πάντως, απόφαση, καθώς η Κεντρική Επιτροπή θα καθορίσει τη στάση του κόμματος.

    Σύμφωνα με ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ, θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της αποχής, καθώς δεν συνάδει με την πολιτική κουλτούρα της Αριστεράς. Τα ίδια στελέχη υπογραμμίζουν ότι «η ΔΗΜΑΡ έχει συμφωνήσει με τα δημοσιονομικά και έχει αντιρρήσεις μόνο με τα εργασιακά».

    Όσον αφορά τον Προϋπολογισμό, στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος υπήρξε θετική προσέγγιση, ωστόσο καταγράφηκαν επιφυλάξεις σε ορισμένα σημεία, τα οποία θα επιδιωχθεί να αναδειχθούν, κατά την επεξεργασία στην Επιτροπή Οικονομικών το Σαββατοκύριακο και στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την επόμενη Πέμπτη.

    [10] Η Fiat απολύει 19 εργάτες μετά από ένα «μπρα ντε φερ» με τα συνδικάτα

    Η αυτοκινητοβιομηχανία Fiat ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας απόλυσης --με παράλληλη προσφυγή σε ειδική κρατική οικονομική στήριξη-- δεκαεννέα εργατών της παραγωγικής μονάδας του Πομιλιάνο Ντ' Άρκο, έξω από την Νάπολη.

    Η απόφαση αυτή της διοίκησης της επιχείρησης ακολούθησε την απόφαση ιταλικού εφετείου που όριζε ότι η οφείλει να επαναπροσλάβει άλλους δεκαεννέα εργάτες, μέλη του συνδικάτου Cgil, που είχαν αποκλεισθεί από την υπογραφή νέων εταιρικών συμβάσεων.

    «Πρόκειται για αντίποινα, για συμπεριφορά απαράδεκτη σε μια δημοκρατική ανεπτυγμένη χώρα», υπογράμμισε ο Μαουρίτσιο Λαντίνι, γραμματέας του συνδικάτου Fiom Cgil.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 2 November 2012 - 14:30:33 UTC