Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αθώος κρίθηκε ο Κ. Βαξεβάνης
  • [02] ΔΝΤ: Τα εργασιακά θέματα αποτελούν μέρος της συμφωνίας
  • [03] Στηρίζει Ομπάμα ο δήμαρχος της Ν. Υόρκης, μετά το πέρασμα του «Σάντι»
  • [04] Ήττα για τον Παναθηναϊκό από τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ
  • [05] Διάβημα διαμαρτυρίας Τσίπρα στον πρόεδρο Βουλής για την προώθηση νομοσχεδίων, με συνοπτικές διαδικασίες

  • [01] Αθώος κρίθηκε ο Κ. Βαξεβάνης

    Αθώος κρίθηκε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης για την κατηγορία της παραβίασης προσωπικών δεδομένων που αφορούσε την δημοσιοποίηση στο περιοδικό HOT DOC, που εκδίδει, της φερόμενης «λίστας Λαγκάρντ».

    Μετά από πολύωρη ακροαματική διαδικασία, στην οποία δεν υπήρχε μάρτυρας κατηγορίας, η πρόεδρος του Αυτοφώρου έκρινε αθώο τον δημοσιογράφο.

    Αντίθετη με την κρίση της προέδρου ήταν η πρόταση του Εισαγγελέα Έδρας ο οποίος είχε ζητήσει να κηρυχθεί ένοχος ο Κώστας Βαξεβάνης θεωρώντας ότι η δημοσιοποίηση των ονομάτων φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν καταθέσεις στην HSBC στην Ελβετία αποτελεί διαπόμπευση και διασυρμό.

    [02] ΔΝΤ: Τα εργασιακά θέματα αποτελούν μέρος της συμφωνίας

    Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Τσαρλς Ράις, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, αναφέρθηκε και σε επιμέρους ζητήματα που αφορούν τη δανειακή συμφωνία στήριξης της Ελλάδας.

    Ο κ. Ράις, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι τα εργασιακά θέματα αποτελούν μέρος της συμφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές της και ότι τις προτεινόμενες αλλαγές δεν επιζητά μόνο το ΔΝΤ. Σε ερώτηση ειδικά για τη στάση του κ. Κουβέλη και του κόμματός του, δεν θέλησε να απαντήσει, σημειώνοντας ότι πρόκειται για εσωτερικό ζήτημα που αφορά τον «κυβερνητικό συνασπισμό» στην Ελλάδα.

    Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε «εκκρεμότητες» του ελληνικού προγράμματος, ενώ υπογράμμισε ότι η αναμενόμενη έκθεσης της τρόικας θα είναι έτοιμη όταν θα υπάρξει συμφωνία για τη βιωσιμότητα του χρέους και για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού (της επιμήκυνσης), χωρίς όμως να διευκρινίσει ποιος και πώς θα δώσει αυτό το χρηματικό ποσό. Επίσης, επανέλαβε ότι το ΔΝΤ είναι υπέρ στο να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και των δημοσιονομικών της στόχων.

    Ο κ. Ράις υπογράμμισε ότι «η χρηματοδότηση του προγράμματος πρέπει να είναι συνεπής με τη βιωσιμότητα του χρέους». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, διατύπωσε την άποψη ότι η επαναγορά ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ, πιθανό να αποδειχτεί χρήσιμη, σε περίπτωση που επιτευχθεί μία ουσιαστική μείωση του χρέους.

    Σε ερώτηση για την «λίστα Λαγκάρντ», ουσιαστικά απέφυγε να απαντήσει, εντάσσοντας το όλο θέμα στη συζήτηση για τη φοροδιαφυγή και υποστήριξε ότι «το μερίδιο που τους αντιστοιχεί θα πρέπει να πληρώσουν τα ευνοημένα άτομα».

    [03] Στηρίζει Ομπάμα ο δήμαρχος της Ν. Υόρκης, μετά το πέρασμα του «Σάντι»

    Με μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι υποστηρίζει την επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Ο τυφώνας Σάντι, όπως τόνισε ο κ. Μπλούμπεργκ, έχει αναδιαμορφώσει τη σκέψη του σχετικά με την προεκλογική εκστρατεία, προσθέτοντας ότι γι' αυτό υποστηρίζει τον πρόεδρο Ομπάμα.

    Ο κ. Μπλούμπεργκ, ένας ανεξάρτητος πολιτικός (αλλά προερχόμενος και υποστηριζόμενος από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα), που υπηρετεί την τρίτη θητεία του, υπήρξε έντονα επικριτικός τόσο απέναντι στον κ. Ομπάμα, όσο και στον κ. Ρόμνεϊ, ισχυριζόμενος πριν λίγο καιρό ότι και οι δύο δεν έχουν καταφέρει να αντιμετωπίσουν με ειλικρίνεια τα προβλήματα που ταλανίζουν το έθνος.

    Αλλά, όπως υπογράμμισε τώρα, έχει αποφασίσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών ότι ο πρόεδρος Ομπάμα είναι ο καλύτερος υποψήφιος για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής. Επίσης, επισήμανε ότι άλλοι τρεις λόγοι που υποστηρίζει τον Ομπάμα είναι: το δικαίωμα της άμβλωσης, ο έλεγχος των όπλων και οι γάμοι ομοφυλόφιλων.

    [04] Ήττα για τον Παναθηναϊκό από τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ

    Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα στην Κωνσταντινούπολη από την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ με 73-64 για την 4η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Ευρωλίγκας.

    Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα της ελληνικής ομάδας και τρίτη νίκη για τους Τούρκους.

    [05] Διάβημα διαμαρτυρίας Τσίπρα στον πρόεδρο Βουλής για την προώθηση νομοσχεδίων, με συνοπτικές διαδικασίες

    Διάβημα διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη για τον τρόπο που η κυβέρνηση νομοθετεί για σοβαρά ζητήματα που αφορούν τη χώρα και το μέλλον των πολιτών της, με διαδικασία «fast truck», έκανε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μαζί με τα στελέχη του κόμματος, Γιάννη Δραγασάκη και Παναγιώτη Λαφαζάνη.

    Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τον τρόπο που συζητούνται και ψηφίζονται με συνοπτικές διαδικασίες σοβαρά νομοσχέδια, που αφορούν, όπως είπε, το μέλλον της χώρας και των Ελλήνων πολιτών, ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του στο να συζητηθούν μαζί ο κρατικός προϋπολογισμός του 2013 και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 1 November 2012 - 20:30:31 UTC