Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Βραχεία κεφαλή» Ομπάμα έναντι Ρόμνει
  • [02] "Έως και 15% θα μειωθούν οι συντάξεις από 1.1.2013"
  • [03] Στον ΕΟΠΥΥ εντάσσεται το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ
  • [04] Άρης: Ενθουσιασμός αλλά και προβλήματα με τραυματισμούς

  • [01] «Βραχεία κεφαλή» Ομπάμα έναντι Ρόμνει

    Οι Αμερικανοί, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, πιστεύουν ότι ο απερχόμενος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα κερδίσει και πάλι τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν την επόμενη εβδομάδα, μολονότι η απόσταση που τον χωρίζει από τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του Μιτ Ρόμνεϊ στις δημοσκοπήσεις είναι τόσο μικρή που εμπίπτει στα όρια του στατιστικού λάθους.

    Σύμφωνα με την καθημερινή δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos και του πρακτορείου Ρόιτερς ο Ομπάμα προηγείται με ποσοστό 47% έναντι 46% για τον Ρόμνεϊ. Όμως το 53% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων προβλέπουν ότι ο Ομπάμα θα αναδειχθεί νικητής και μόνο το 29% πιστεύει ότι θα κερδίσει ο Ρόμνεϊ. Οι περισσότεροι δήλωσαν πάντως ότι αναμένουν πως ο Μπαράκ Ομπάμα θα κερδίσει την πολιτεία τους.

    Ο Ομπάμα προηγείται επίσης και στο 22% των ψηφοφόρων που έχουν ήδη ασκήσει το εκλογικό τους καθήκον. Από αυτούς το 55% δηλώνει ότι ψήφισε υπέρ του Δημοκρατικού υποψηφίου ενώ το 40% επέλεξε τον Ρόμνεϊ.

    Η διενέργεια της δημοσκόπησης αυτής δεν επηρεάστηκε σημαντικά από τον κυκλώνα Σάντι, αφού μόνο ένα μικρό μέρος των 3.293 ερωτηματολογίων συμπληρώθηκαν αφού είχε πλήξει η κακοκαιρία τις βορειοανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [02] "Έως και 15% θα μειωθούν οι συντάξεις από 1.1.2013"

    Από 5% έως 15% θα μειωθούν τελικά οι συντάξεις, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ενώ οριστικά από την 1η Ιανουαρίου 2013 καταργείται στους συνταξιούχους η χορήγηση των επιδομάτων (δώρων) Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα θερινής άδειας. Την ίδια στιγμή, από το ερχόμενο έτος αυξάνεται το όριο συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια και φτάνει στο 67ο έτος της ηλικίας.

    Σύμφωνα με το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, οι συντάξεις ή το άθροισμα των συντάξεων: 1) από 1.000 έως και 1.500 ευρώ, μειώνονται κατά 5% και σε κάθε περίπτωση το ποσό δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.000,01 ευρώ, 2) από 1.500,01 έως και 2.000 ευρώ, μειώνεται κατά 10% και το ποσό αυτό δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.425,01 ευρώ, 3) από 2.000,01 ευρώ και άνω μειώνεται κατά 15% και σε κάθε περίπτωση το ποσό που εναπομένει δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 1.800,01 ευρώ.

    Για τον προσδιορισμό του ποσού της σύνταξης λαμβάνεται υπόψη το ποσό της σύνταξης ή των συντάξεων όπως αυτές θα έχουν διαμορφωθεί την 31.12.2012 μετά όμως την τυχόν παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης, της επιπλέον εισφοράς της παραγράφου 14 του άρθρου 2 του Ν. 4002/2011 και των τυχών μειώσεων που επιβλήθηκαν με τις διατάξεις της παραγράφου 10 του άρθρου 1 του Ν. 4024/2011 και του άρθρου 1 του Ν. 4051/2012.

    Ακόμη, οι άγαμες θυγατέρες θανόντων συνταξιούχων του Δημοσίου από την 1η Ιανουαρίου 2013 θα λαμβάνουν ανώτατη σύνταξη 720 ευρώ, ενώ αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξης σε περίπτωση που οι θυγατέρες αυτές έχουν και άλλα εισοδήματα τα οποία υπερβαίνουν το ποσό των 8.640 ευρώ ετησίως.

    Παράλληλα, με την είσοδο του νέου έτους το όριο συνταξιοδότησης για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης από την 1.1.2013 και μετά αυξάνεται κατά δύο χρόνια, δηλαδή ανέρχεται στο 67ο έτος της ηλικίας τους, ενώ το όριο ηλικίας του 60ού έτους ως προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων αυξάνεται από 1.1.2013 στο 65ο έτος.

    [03] Στον ΕΟΠΥΥ εντάσσεται το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

    Διάταξη ένταξης και του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στον ΕΟΠΥΥ, προσέθεσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας στο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ και των λιμανιών, κατά την σημερινή, τελευταία ημέρα συζήτησής του στην Ολομέλεια της Βουλής.

    Η ρύθμιση προστίθεται στο νομοσχέδιο, μαζί με άλλες «νομοτεχνικές βελτιώσεις» που είχε υποσχεθεί να επιφέρει στο νομοσχέδιο ο υπουργός Οικονομικών.

    [04] Άρης: Ενθουσιασμός αλλά και προβλήματα με τραυματισμούς

    Η ισοπαλία με τον Ολυμπιακό, η καλή απόδοση και η συσπείρωση του κόσμου έφεραν ενθουσιασμό στους κόλπους του Άρη μια μέρα μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

    Ο τεχνικός Νίκος Πασσαλής αναφερόμενος στο χθεσινό παιχνίδι, μεταξύ άλλων, δήλωσε πως το πέναλτι που δόθηκε σε βάρος της ομάδας του δεν θα δίνονταν ποτέ στο "Γ. Καραϊσκάκης" ενώ παράλληλα τόνισε πως ο αντίπαλος του τεχνικός του Ολυμπιακού κ. Ζαρντίμ, δεν διάβασε και ίσως δεν υπολόγισε την δύναμη της έδρας του Αρη.

    Σήμερα, όσοι αγωνίστηκαν κόντρα στον Ολυμπιακό έκαναν αποκατάσταση και αποθεραπεία, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά.Τρεις παίκτες των κίτρινων είναι τραυματίες (Καζναφέρης, Αγκάνθο και Οικονομόπουλος).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 30 October 2012 - 18:30:55 UTC