Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ισόπαλοι Άρης και Ολυμπιακός μετά από συναρπαστικό παιχνίδι
  • [02] «Θέσεις για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση»
  • [03] Άνετη επικράτηση του Παναθηναϊκού

  • [01] Ισόπαλοι Άρης και Ολυμπιακός μετά από συναρπαστικό παιχνίδι

    Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι Άρης και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στο «Κλ. Βικελίδης» για την 8η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δύο φορές, στο 3΄με τον Παπαστεριανό και στο 79΄με τον Αγκάνθο, ενώ ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τους Αμπντούν (πεν. 9΄) και Χολέβας (82΄).

    [02] «Θέσεις για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση»

    Για την ανάγκη ενός «ευρωπαϊκού, ριζοσπαστικού, μεταρρυθμιστικού, σοσιαλδημοκρατικού κόμματος» που θα ηγηθεί της πορείας για την ανόρθωση της χώρας, έκανε λόγο ο Ανδρέας Λοβέρδος, στην παρουσίαση του βιβλίου του «Θέσεις για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση», που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής, στην Αθήνα.

    Ο κ. Λοβέρδος είπε ότι τέτοιο κόμμα δεν υπάρχει, ωστόσο, δεν θέλησε να κάνει λόγο «σήμερα» για τον τρόπο συγκρότησής του, για το εάν «θα οδηγηθούμε δηλαδή στη δημιουργία νέου κόμματος, ή αν μπορεί να μετασχηματιστεί κάποιο από τα υπάρχοντα κόμματα, ή αν θα συγκροτηθεί ένα κόμμα τύπου ΕΛΙΑΣ, ή αν υπάρχει περίπτωση -δεν το βλέπω- να ενωθούν υπάρχοντα κόμματα» και τόνισε ότι όλα αυτά πρέπει να τρέξουν μετά την ολοκλήρωση των θεμάτων που αντιμετωπίζει τώρα η χώρα, διότι πριν θα ήταν εθνικό λάθος.

    Στο ίδιο πλαίσιο, ανέφερε ότι «η Δημοκρατική Παράταξη» είναι μεγάλη και πως «θα παλέψουμε, όμως, και θα την ξανακάνουμε μεγάλη». Ο κ. Λοβέρδος είπε ότι δεν αξίζει τον κόπο να είναι κανείς "υπάλληλος" μιας κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί και «υπογράμμισε» ότι «ο προβληματισμός δεν πρέπει να φύγει από το σοσιαλδημοκρατικό χώρο, από το χώρο της Κεντροαριστεράς», ότι η μετατόπιση προς το Κέντρο είναι «αρνητική πολιτική προοπτική», σημειώνοντας ότι «προχωράμε στο χώρο που γεννηθήκαμε».

    Αναφορικά με το προς ψήφιση νέο πακέτο μέτρων, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι παρά το δίλημμα που αντιμετωπίζουν οι βουλευτές για το εάν θα δώσουν μια ακόμη ευκαιρία στην Ελλάδα «στριμώχνοντας για τέταρτη φορά τους πολίτες της» ή «την αφήνουμε να καταρρεύσει», εκείνος θα πράξει το καθήκον του, «στηρίζοντας τους τρεις αρχηγούς» και τη συμφωνία τους που «αποδείχτηκε πως εμπεριέχει τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης». Σημείωσε δε ότι η «υπέρ Ελλάδας ψήφος» του στη Βουλή, θα συνοδευτεί με τη συμμετοχή του «στην απόπειρα μιας καθολικής ρήξης με το δεδομένο πολιτικό και κομματικό σύστημα».

    [03] Άνετη επικράτηση του Παναθηναϊκού

    Με... σεμιναριακή άμυνα ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την πρώτη του φετινή νίκη στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» επικράτησαν άνετα 92-50 του ΑΓΟ Ρεθύμνου στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η αυλαία της 3ης αγωνιστικής και τους υποχρέωσαν στη δεύτερη εκτός έδρας ήττα και δεύτερη στο σύνολο.

    Τα δεκάλεπτα: 26-16, 53-28, 68-39, 92-50


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 29 October 2012 - 20:30:42 UTC