Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δεν αποκλείεται να σταματήσουμε να στηρίζουμε τον Μόντι"
  • [02] Τη σύλληψη του εκδότη του Hot Doc ζήτησε ο εισαγγελέας
  • [03] Ιερώνυμος: Η αλλαγή νοοτροπίας είναι η «θεραπεία» για την κρίση
  • [04] "Προκλητική και απαράδεκτη η δίωξη εναντίον του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη"
  • [05] Επιστρέφει νωρίτερα ο Ευ. Βενιζέλος

  • [01] "Δεν αποκλείεται να σταματήσουμε να στηρίζουμε τον Μόντι"

    "Τις επόμενες ημέρες θα εξετάσουμε την όλη κατάσταση και θα αποφασίσουμε αν είναι καλύτερα να σταματήσουμε αμέσως να στηρίζουμε την κυβέρνηση Μόντι ή να περιμένουμε να γίνουν οι βουλευτικές εκλογές", δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    Σύμφωνα με τον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό "η κυβέρνηση τεχνοκρατών ενέκρινε μέτρα που οδήγησαν την οικονομία σε μια δίνη ύφεσης".

    Σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου του Μιλάνου, που τον καταδίκασε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για φορολογική απάτη, ο "Καβαλιέρε" τόνισε ότι "στην Ιταλία, πλέον, δεν πρέπει να γίνεται λόγος για Δημοκρατία, αλλά για δικαστικοκρατία".

    Αναφερόμενος, επίσης, στο μειδίαμα των Μέρκελ και Σαρκοζί, πριν ένα χρόνο, όταν σε συνέντευξη τύπου είχαν ρωτηθεί για την οικονομική κατάσταση της Ιταλίας, ο πρώην επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης δήλωσε ότι "με τα χαμόγελα εκείνα, οι Μέρκελ και Σαρκοζί, επιχείρησαν να δολοφονήσουν πολιτικά την διεθνή του αξιοπιστία και σε αυτό προστέθηκε η συμπεριφορά των γερμανικών τραπεζών".

    "Η Γερμανία, σε ότι αφορά την οικονομική κρίση, έλαβε αποφάσεις που εγώ δεν συμμερίστηκα ποτέ. Αντιτάχθηκα, συχνά, στις γερμανικές θέσεις και σε εκείνες της Γαλλίας, που ακολουθούσε παθητικά το Βερολίνο. Δεν ξέρω αν οι διάφορες πρωτοβουλίες αποδυνάμωσης της εικόνας μου, συνδέονται με αυτήν την πολιτική μου στάση", τόνισε τέλος ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

    [02] Τη σύλληψη του εκδότη του Hot Doc ζήτησε ο εισαγγελέας

    Ο δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού Hot Doc Κώστας Βαξεβάνης αναζητείται από την αστυνομία για να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, για τη δημοσίευση λίστας ονομάτων,φερόμενης ως "λίστα Λαγκάρντ", στο περιοδικό του.

    Ο Κ. Βαξεβάνης αναζητείται μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, η οποία κινήθηκε αυτεπάγγελτα για την υπόθεση.

    [03] Ιερώνυμος: Η αλλαγή νοοτροπίας είναι η «θεραπεία» για την κρίση

    Με "ασθένεια" που χρειάζεται "θεραπεία" παρομοίασε την κρίση ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ο οποίος συμμετείχε στις εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

    Ο κ. Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια της πρωινής Θείας λειτουργίας στον μητροπολιτικό ναό του Λαγκαδά τόνισε ότι δεν αρκεί μόνο η διαπίστωση των αιτιών της κρίσης, αν δεν δώσουμε το κατάλληλο «φάρμακο» για να τη «θεραπεύσουμε», αντλώντας έμπνευση από τους μάρτυρες της εκκλησίας και τους μάρτυρες για την ελευθερία της πατρίδας. Σημείωσε, ότι δεν έχει νόημα «να θρηνούμε για αξίες που χάσαμε και αρχές που δεν τηρήσαμε» απλώς ως διαπίστωση, «χωρίς μετάνοια, χωρίς αλλαγή και θεραπεία».

    "Όταν λέμε μετάνοια εννοούμε αλλαγή μυαλών, αλλαγή συμπεριφοράς» συνέχισε ο αρχιεπίσκοπος, υπογραμμίζοντας ότι οι εγωϊστικές συμπεριφορές και η απληστία υποβιβάζουν και ευτελίζουν τον άνθρωπο.

    [04] "Προκλητική και απαράδεκτη η δίωξη εναντίον του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη"

    "Προκλητική και απαράδεκτη" χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την αυτεπάγγελτη δίωξη εναντίον του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, τονίζοντας ότι "η δικαιοσύνη έσπευσε να κινηθεί εναντίον αυτού που αποκαλύπτει, ενώ επιδεικνύει νωθρότητα απέναντι σ' αυτούς που συγκαλύπτουν".

    Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής: "Η αυτεπάγγελτη δίωξη εναντίον του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη είναι προκλητική και απαράδεκτη. Δυστυχώς η δικαιοσύνη έσπευσε να κινηθεί εναντίον αυτού που αποκαλύπτει, ενώ επιδεικνύει νωθρότητα απέναντι σε αυτούς που συγκαλύπτουν, που έχασαν, ξέχασαν, δεν είδαν, δεν άκουσαν.

    Η δίωξη είναι πολιτική και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από το σύνολο του ελληνικού λαού ο οποίος καλείται αυτές τις μέρες να υποστεί τις συνέπειες της πιο σκληρής και ταξικής πολιτικής που έχει γνωρίσει ο τόπος μετά τη μεταπολίτευση αλλά και τις συνέπειες της διαχρονικής και συστηματικής φοροδιαφυγής των εχόντων και κατεχόντων."

    [05] Επιστρέφει νωρίτερα ο Ευ. Βενιζέλος

    Μια μέρα νωρίτερα επιστρέφει στην Αθήνα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος βρίσκεται στην Ουάσιγκτον, όπου, μεταξύ άλλων, είχε συναντήσεις με τον αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του ΔΝΤ και τον εκπρόσωπο του IIF.

    Η επίσπευση της επιστροφής του κ. Βενιζέλου οφείλεται στον τυφώνα Σάντι, ο οποίος αναμένεται να πλήξει και την αμερικανική πρωτεύουσα. Οι αμερικανικές αρχές δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο διακοπής της λειτουργίας του αεροδρομίου της Ουάσιγκτον.

    Τυχόν αποκλεισμός θα σήμαινε καθυστέρηση της επιστροφής του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος αποφάσισε να επιστρέψει και να βρίσκεται στην Αθήνα κατά την τελική φάση της διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία με την τρόϊκα και ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup που θα συνεδριάσει την Τετάρτη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 27 October 2012 - 18:30:45 UTC