Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Τα μέτρα πρέπει να ματαιωθούν με κάθε θυσία
  • [02] "Χαλάει" ο καιρός
  • [03] Πρώτη σε πωλήσεις κινητών η Samsung
  • [04] Αποχωρεί από υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ η Χ. Κλίντον
  • [05] Γρ. Ψαριανός: Να αποσυρθεί το πακέτο για τα εργασιακά
  • [06] "Ο στρατός δεν έχει καμία συμμετοχή στα μέτρα ασφαλείας για την 28η Οκτωβρίου"
  • [07] Μάρκετινγκ του τόπου για προβολή της Θεσσαλίας
  • [08] Αν. Λοβέρδος: Το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Τα μέτρα πρέπει να ματαιωθούν με κάθε θυσία

    Να εξεγερθεί και να σταματήσει τα μέτρα που έρχονται καλεί τoυς πολίτες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.

    «Τα μέτρα αυτά πρέπει να ματαιωθούν με κάθε θυσία», αναφέρει ο κ. Τσίπρας ενώ κατηγορεί τον Φώτη Κουβέλη ότι «αντέδρασε στα εργασιακά γιατί είδε ότι πάει για πολιτική εξαφάνιση».

    «Αν υπάρχει εκ νέου επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο, πρέπει να καταψηφίσουν τα μέτρα», σημειώνει και προβλέπει ότι οι διεργασίες κατά του μνημονίου «θα προκαλέσουν σεισμικές ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό».

    [02] "Χαλάει" ο καιρός

    Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά και τα βόρεια αναμένονται σήμερα στην Ελλάδα.

    Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θαενισχυθούν βαθμιαία οι νότιοι άνεμοι, που θα φτάσουν στα πελάγη τοπικά τα 8 μποφόρ.

    Για την Κυριακή, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες.

    Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία στην υπόλοιπη Μακεδονία, τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά.

    Στην υπόλοιπη χωρά αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες με πιθανότητα για λίγες σποραδικές βροχές.

    [03] Πρώτη σε πωλήσεις κινητών η Samsung

    Η κορεάτικη εταιρεία Samsung είναι η μεγαλύτερη σε πωλήσεις κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως για τρίτο κατά σειρά τρίμηνο, διατηρώντας ποσοστό 23,7% στη συγκεκριμένη αγορά, σύμφωνα με έρευνα της IDC.

    Δεύτερη σε πωλήσεις, με ποσοστό 18,7%, παραμένει η φιλανδική Nokia, η οποία διατηρούσε τα πρωτεία στα κινητά τηλέφωνα για 14 συναπτά έτη, προτού την «εκθρονίσει» φέτος η Samsung.

    Σύμφωνα με τη μελέτη της IDC, η Samsung πούλησε 105,4 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα στο τρίτο τρίμηνο του έτους, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 21% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

    Από την πλευρά της, η Nokia, πούλησε 82,9 εκατομμύρια συσκευές το τρίτο τρίμηνο του 2012, σημειώνοντας υποχώρηση κατά 22,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011.

    Τρίτη στη σχετική κατάταξη ήταν η Apple. Η αμερικανική εταιρεία διατηρεί ποσοστό 6,1% στην αγορά κινητών τηλεφώνων ενώ την ακολουθεί με 3,1% η κορεάτικη LG.

    Ειδικότερα, όσον αφορά στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα, η Samsung, κυρίως λόγω του δημοφιλούς μοντέλου Galaxy, κατέχει ποσοστό 31,3% της αγοράς, σχεδόν υπερδιπλάσιο από τη δεύτερη Apple (15%).

    [04] Αποχωρεί από υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ η Χ. Κλίντον

    Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, σε συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ουάσινγκτον Ποστ επαναλαμβάνει τη βούλησή της να εγκαταλείψει τη θέση της μετά την ανάληψη της εξουσίας από το νέο πρόεδρο στις 20 Ιανουαρίου, ακόμα κι αν επανεκλεγεί ο Μπαράκ Ομπάμα.

    "Στόχος μου παραμένει η αποχώρησή μου μετά τις 20 Ιανουαρίου. Αυτό είναι το σχέδιό μου. 'Ομως ακόμα δεν έχω καταφέρει να συνομιλήσω με τον πρόεδρο γιατί προσπαθεί να κερδίσει τις εκλογές, πράγμα που ευχόμαστε. Τότε θα μιλήσουμε για το διάδοχό μου", τόνισε η Κλίντον.

    Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έχει επανειλημμένα τονίσει ότι θα υπηρετήσει τη χώρα από το υπουργείο Εξωτερικών μόνο στη διάρκεια μιας προεδρικής θητείας.

    [05] Γρ. Ψαριανός: Να αποσυρθεί το πακέτο για τα εργασιακά

    Να αποσυρθεί το πακέτο για τα εργασιακά ζητάει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρης Ψαριανός, σημειώνοντας πως «δεν ψάχνουμε τρόπο για να την "κάνουμε" από την κυβέρνηση».

    Μιλώντας στο "ΕΘνος της Κυριακής" ξεκαθαρίζει πως «υπάρχει η λύση του "παρών" ή της αποχής από την ψηφοφορία στη Βουλή, αλλά είναι τεχνικού τύπου. Προτιμότερο είναι να αποσυρθεί αυτό το πακέτο».

    Τονίζει, πως κάποια μέτρα που είναι επώδυνα μπορεί να αποκατασταθούν αργότερα, «αλλά αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που σε φέρνουν δεκαετίες πίσω, δεν μπορούν να αποκατασταθούν εύκολα, ακόμα και αν ανακάμψει η χώρα».

    [06] "Ο στρατός δεν έχει καμία συμμετοχή στα μέτρα ασφαλείας για την 28η Οκτωβρίου"

    Ο στρατός δεν έχει καμία συμμετοχή στα μέτρα ασφαλείας, κατέστησε σαφές ο εκπρόσωπος τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Επίλαρχος Ιωάννης Σηφάκης, απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις για συμμετοχή στρατιωτικών τμημάτων στα μέτρα ασφαλείας κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

    «Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σχέδιο από την πλευρά των Ενόπλων Δυνάμεων και ο στρατός που βρίσκεται στην πόλη είναι λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων και αναπαραστάσεων που θα γίνουν αύριο, Σάββατο», διευκρίνισε.

    [07] Μάρκετινγκ του τόπου για προβολή της Θεσσαλίας

    Την «επιστράτευση» της πλούσιας πολιτισμικής κληρονομιάς και της γαστρονομικής παράδοσης της Θεσσαλίας, με «εργαλείο» το μάρκετινγκ του τόπου, προτείνουν δύο ερευνητές για την προβολή κι ανάδειξη της περιοχής.

    Όπως σημειώνει ο Νικολός Βογιαζίδης, εντεταλμένος διδασκαλίας Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος του Εργαστηρίου Τουριστικού Σχεδιασμού, Έρευνας και Πολιτικής, η ελληνική περιφέρεια- και όχι μόνο- θα μπορούσε να επωφεληθεί τα μέγιστα, με τη χρήση των εργαλείων του μάρκετινγκ και του branding, δημιουργώντας μία αναγνωρίσιμη ταυτότητα και «προσωπικότητα» για τον κάθε τόπο.

    «Εδώ και λίγο καιρό, η συζήτηση για το μάρκετινγκ του τόπου έχει γίνει ιδιαίτερα επίκαιρη στη χώρα μας: αφιερώματα σε εφημερίδες, ομιλίες στο youtube, ειδικές ημερίδες και δημοσιεύσεις σε εξειδικευμένα blogs προσελκύουν το ενδιαφέρον. Ωστόσο, η συζήτηση αυτή, ξεκινά μάλλον αργοπορημένα, αφού ήδη πολλές πόλεις και περιφέρειες στο εξωτερικό χρησιμοποιούν τα εργαλεία του μάρκετινγκ και του branding, επιδιώκοντας να δημιουργήσουν μια αναγνωρίσιμη ταυτότητα. Ειδικά για τις ελληνικές πόλεις και περιφέρειες η εξέλιξη της συζήτησης είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού διαθέτουν σημαντικό συμβολικό κεφάλαιο το οποίο παραμένει ανεκμετάλλευτο» τονίζει χαρακτηριστικά ο Έλληνας ερευνητής.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, η Θεσσαλία ανήκει στις περιφέρειες αυτές, αφού παρουσιάζει σημαντικές δυνατότητες βελτίωσης της εικόνας κα της φήμης της.

    Αντίστοιχα, ο τομέας της γαστρονομίας, σύμφωνα με το Νικόλα Καραχάλη, εντεταλμένο διδασκαλίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και επιστημονικό συνεργάτη του Εργαστηρίου, μπορεί να αποτελέσει έναν ειδικό άξονα προβολής για τη Θεσσαλία με πολλά πλεονεκτήματα.

    Συνδέεται με τον τουρισμό αλλά και την αγροτική παραγωγή, δημιουργεί αισθήματα ταύτισης με έναν τόπο και αποτελεί τομέα που δεν απαιτεί μεγάλες επενδύσεις, τονίζει ο Έλληνας ερευνητής.

    [08] Αν. Λοβέρδος: Το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο

    Το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο δηλώνει στο Εθνος της Κυριακής ο πρώην υπουργός ο Ανδρέας Λοβέρδος.

    Αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τις μελλοντικές του κινήσεις -είτε να ανεξαρτητοποιηθεί, είτε να δημιουργήσει νέο κόμμα - αλλά σημειώνει ότι θα πει όχι σε ενδεχόμενη πρόσκληση Σαμαρα για συμμετοχή του στην κυβέρνηση.

    Ο πρώην υπουργός τονίζει ότι παραμένει στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και της δημοκρατικής παράταξης και λέει ότι θα αγωνιστεί για να ξαναγίνει ισχυρή «με πρόσωπα και δίκτυα που θα βρουν κοινή πορεία και θα αποτελέσουν το νέο πλειοψηφικό κεντροαριστερό πόλο που θα νικήσει τον ΣΥΡΙΖΑ».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 27 October 2012 - 8:30:57 UTC