Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το μικρότερο σύστημα εξωπλανητών στο Σύμπαν
  • [02] "Ασπίδα" για την υγεία οι τροφές με λυκοπένιο
  • [03] Την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή το νομοσχέδιο για το πακέτο μέτρων
  • [04] Φονικό πέρασμα του τυφώνα Σάντι από την Κούβα
  • [05] Πρεμιέρα στην Ελλάδα για τα Windows 8 της Microsoft

  • [01] Το μικρότερο σύστημα εξωπλανητών στο Σύμπαν

    Αμερικανοί αστρονόμοι ανακάλυψαν, με τη βοήθεια του διαστημικού τηλεσκοπίου «Κέπλερ», το πιο συνωστισμένο αστρικό σύστημα, στο οποίο πέντε εξωπλανήτες βρίσκονται σε πολύ κοντινή τροχιά γύρω από το άστρο τους, σε απόσταση τουλάχιστον 12 φορές μικρότερη από ό,τι η Γη σε σχέση με τον Ήλιο.

    Το μητρικό άστρο ΚΟΙ-500 έχει μάζα περίπου όσο ο Ήλιος μας, αλλά έχει μικρότερη διάμετρο (περίπου τα τρία τέταρτα του Ήλιου) και είναι πολύ νεότερο, καθώς η ηλικία του είναι ενός δισεκατομμυρίων ετών (έναντι περίπου 4,5 δισ. ετών του Ήλιου). Το ΚΟΙ-500 βρίσκεται στην κατεύθυνση του αστερισμού της Λύρας, σε απόσταση περίπου 1.100 ετών φωτός από τη Γη.

    Οι πέντε εξωπλανήτες που κινούνται γύρω από το εν λόγω άστρο, είναι από 1,3 έως 2,6 φορές μεγαλύτεροι από τη Γη. Παρ? όλο όμως που είναι μεγαλύτεροι από τη Γη, συνωστίζονται γύρω από το άστρο τους σε μια περιοχή του διαστήματος περίπου 150 φορές μικρότερη από την περιοχή μεταξύ Γης - Ήλιου, σύμφωνα με το Space.com. Έτσι, τα «έτη» τους (η διάρκεια της πλήρους περιφοράς γύρω από το άστρο τους) υπολογίζονται σε μόλις μία, 3,1, 4,6, 7,1 και 9,5 γήινες ημέρες αντίστοιχα.

    [02] "Ασπίδα" για την υγεία οι τροφές με λυκοπένιο

    Οι άνδρες με τα υψηλότερα επίπεδα λυκοπένιου στον οργανισμό τους, έχουν κατά 55% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό σε σχέση με όσους έχουν στο αίμα τους το μικρότερο ποσοστό της εν λόγω χημικής ουσίας, η οποία προσδίνει την κοκκινωπή απόχρωση σε διάφορα τρόφιμα (ντομάτες, κόκκινες πιπεριές, καρπούζι, παπάγια κ.α.). Η ντομάτα είναι κατ' εξοχήν αυτή που περιέχει μεγάλη ποσότητα λυκοπένιου, το οποίο προστατεύει τα κύτταρα του σώματος από βλάβες.

    Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία από 1.031 άνδρες αρχικής ηλικίας 45 έως 65 ετών, τους οποίους παρακολούθησαν για μια μεγάλη περίοδο 12 ετών, στη διάρκεια της οποίας οι 67 έπαθαν εγκεφαλικό.

    Οι άνδρες χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες ανάλογα με το επίπεδο λυκοπένιου στο αίμα τους. Από την ομάδα των 258 ατόμων με το χαμηλότερο επίπεδο λυκοπένιου πέθαναν 25, ενώ από την ομάδα των 259 ατόμων με το υψηλότερο επίπεδο λυκοπένιου πέθαναν μόνο 11. Η αντιστρόφως ανάλογη σχέση ανάμεσα στο επίπεδο του λυκοπένιου και στον κίνδυνο εγκεφαλικού διαπιστώθηκε ότι ισχύει άσχετα από την ηλικία του ατόμου και από άλλους παράγοντες κινδύνου (κάπνισμα, πίεση, διαβήτης κ.α.).

    «Τα ευρήματα υποστηρίζουν τη σύσταση οι άνθρωποι να καταναλώνουν πάνω από πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών τη μέρα, κάτι που θα οδηγούσε σε μεγάλη μείωση του αριθμού των εγκεφαλικών παγκοσμίως», δήλωσε ο Κάρπι.

    Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι το λυκοπένιο μειώνει την ικανότητα της «κακής» χοληστερόλης (LDL) να δημιουργεί δυνητικά επικίνδυνες αθηρωματικές πλάκες στις αρτηρίες, κάτι που μπορεί να προκαλέσει έμφραγμα ή εγκεφαλικό. Επιπλέον, το λυκοπένιο έχει και άλλες σχετικές ιδιότητες, καθώς εμποδίζει την παραγωγή χοληστερόλης και αναστέλλει τη δημιουργία θρόμβων στο αίμα.

    Από την άλλη, η μελέτη διαπιστώνει μεν την ύπαρξη σχέσης ανάμεσα στο λυκοπένιο και τα εγκεφαλικά, χωρίς όμως να αποδεικνύει πως αν κανείς τρώει ντομάτες, μειώνει σίγουρα τον κίνδυνο για εγκεφαλικό, γι? αυτό, άλλωστε, χρειάζονται περαιτέρω μελέτες, όπως είπε ο Φινλανδός ερευνητής.

    [03] Την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή το νομοσχέδιο για το πακέτο μέτρων

    Το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα, για τη λήψη της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, αναμένεται να εισαχθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή.

    Αυτό το διάστημα η ημερήσια διάταξη παραμένει «ανοικτή», εν αναμονή της κατάθεσης του νομοσχεδίου με τη μορφή του κατεπείγοντος.

    [04] Φονικό πέρασμα του τυφώνα Σάντι από την Κούβα

    Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το πέρασμα του τυφώνα Σάντι στην Κούβα και πιο συγκεκριμένα στις επαρχίες Σαντιάγο ντε Κούμπα και Γκουαντάναμο, στην ανατολική χώρα όπως έγινε γνωστό από την κουβανική πολιτική άμυνα.

    Στην επαρχία Σαντιάγο ντε Κούμπα, 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, τα τέσσερα από τα οποία, ανάμεσά τους ένα βρέφος 4 μηνών, από την κατάρρευση της στέγης και τοίχων του σπιτιού τους ενώ άγνωστες είναι οι συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους οι υπόλοιποι πέντε.

    Τέλος, στην επαρχία Γκουαντάναμο, δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πτώση δέντρων.

    [05] Πρεμιέρα στην Ελλάδα για τα Windows 8 της Microsoft

    Ξεκινά σήμερα η διάθεση των Microsoft Windows 8 στην Ελλάδα. Τα νέα Windows θα είναι διαθέσιμα στα καταστήματα λιανικής σε δύο εκδόσεις, τα Windows 8 και τα Windows 8 Pro. Και οι δύο εκδόσεις διαθέτουν το νέο Internet Explorer 10, ο οποίος είναι σχεδιασμένος ειδικά για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε συσκευές με οθόνη αφής ενώ ταυτόχρονα έχει ενσωματωμένες δυνατότητες cloud μέσω του SkyDrive. Με τα Windows 8, η Microsoft εγκαινιάζει και το Windows Store, το δικό της ηλεκτρονικό κατάστημα για εφαρμογές.

    Οι καταναλωτές, που σήμερα διαθέτουν υπολογιστές με Windows XP, Windows Vista ή Windows 7, θα έχουν τη δυνατότητα, μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, να κατεβάσουν τα Windows 8 Pro στην εκτιμώμενη τιμή των 29,99 ευρώ.

    Την ίδια στιγμή, σε περισσότερες από 140 χώρες, προσφέρεται η δυνατότητα αναβάθμισης σε Windows 8 Pro σε υπολογιστές με Windows 7, με ημερομηνίας αγοράς μεταξύ 2 Ιουνίου 2012 και 31 Ιανουαρίου 2013, στην τιμή των 14,99 ευρώ μέσω της προσφοράς Windows Upgrade,

    Όπως ανακοινώθηκε από τη Microsoft, για τους επιχειρηματικούς πελάτες, τα Windows 8 Enterprise προσφέρουν νέες δυνατότητες για βελτιωμένη παραγωγικότητα με λειτουργίες όπως το Windows To Go, το DirectAccess, και το BranchCache, καθώς και ενισχυμένη ασφάλεια σε όλα τα σημεία, με λειτουργίες όπως το BitLocker και το AppLocker.

    Παράλληλα, η ομάδα προϊόντων Windows αποκτά και ένα νέο μέλος σχεδιασμένο για ARM-based tablets, τα Windows RT, τα οποία θα είναι προ-εγκατεστημένα σε νέες συσκευές.

    «Με το λανσάρισμα των Windows 8, η Microsoft αποκαλύπτει τα Windows σχεδιασμένα από την αρχή», υπογράμμισε ο Ερνστ Γιαν Στίγκτερ, διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Ελλάς.

    Σύμφωνα με το BBC, περισσότερες από 1,5 δισεκατομμύρια συσκευές χρησιμοποιούν σήμερα μια έκδοση των Windows. Αυτό το γεγονός, καθιστά τα Windows, μακράν το πιο εγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα παγκοσμίως.

    Ειδικοί από το χώρο της πληροφορικής και της τεχνολογίας επισημαίνουν ότι με το λανσάρισμα των νέων Windows, η Microsoft καλείται να αντιμετωπίσει μια διπλή πρόκληση.

    Αφενός, πρέπει να πείσει τους μακροχρόνιους χρήστες των Windows να συνηθίσουν να λειτουργούν σε ένα εντελώς διαφορετικό ηλεκτρονικό "περιβάλλον" (interface) και αφετέρου, επιχειρεί να προσελκύσει πελάτες από την διαρκώς αυξανόμενη αγορά των έξυπνων τηλεφώνων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 26 October 2012 - 8:30:41 UTC