Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 61χρονη από τη Βραζιλία φέρνει στη ζωή δίδυμα
  • [02] Μια μίνι συναυλία έκπληξη επεφύλασσαν οι Rolling Stones στους θαυμαστές τους στο Παρίσι
  • [03] Ιερέας της Ελληνορθόδοξης εκκλησίας βρέθηκε στραγγαλισμένος στη Συρία
  • [04] Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο Μπαράκ Ομπάμα

  • [01] 61χρονη από τη Βραζιλία φέρνει στη ζωή δίδυμα

    Μια 61χρονη γυναίκα από τη Βραζιλία έφερε στη ζωή δίδυμα, δημοσίευσε την Πέμπτη η βραζιλιάνικη ιστοσελίδα ειδήσεων, G1.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα μωρά, τα οποία πρόκειται να πάρουν τα ονόματα Σοφία και Ρομπέρτο, γεννήθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης σε κλινική της πόλης Σάντος, λίγα χιλιόμετρα μακρυά από Σάο Πάολο. Τα δίδυμα γεννήθηκαν πρόωρα, στις 31 εβδομάδες κύησης, ενώ το βάρος τους δεν ξεπερνούσε τα 900 γραμμάρια το καθένα. Σύμφωνα με το G1, κανένα από τα δύο μωρά δεν διατρέχει κίνδυνο.

    Ο γυναικολόγος που έφερε στη ζωή τα δίδυμα δήλωσε ότι η μητέρα, η Αντονία Λετίσια Άστι 61 ετών και ο σύζυγός της 55 ετών, είχαν προσπαθήσει παλαιότερα τρεις φορές να κάνουν παιδιά μέσω τεχνητής γονιμοποίησης, είχαν όμως απογοητευτεί. Αυτή τη φορά, κατέφυγαν στη γονιμοποίηση με σπέρμα που είχε καταψυχθεί.

    "Είμαι πολύ χαρούμενη. Επιτέλους μπορώ να ζήσω το όνειρο της μητρότητας. Ευχαριστώ τον Θεό και τον γιατρό μου", δήλωσε συγκινημένη η γυναίκα, η οποία δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η ηλικία της δεν θα σταθεί εμπόδιο στην ανατροφή των διδύμων.

    [02] Μια μίνι συναυλία έκπληξη επεφύλασσαν οι Rolling Stones στους θαυμαστές τους στο Παρίσι

    Οι θρυλικοί Rolling Stones ανέβηκαν την Πέμπτη στη σκηνή σε ένα μικρό κέντρο διασκέδασης στο Παρίσι, όπου ερμήνευσαν γνωστές τους επιτυχίες. Μία ώρα πριν βγουν στη σκηνή, είχαν αναρτήσει στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, Twitter, τη μίνι συναυλία.

    Αυτή ήταν η πρώτη δημόσια συναυλία τους μέσα σε πέντε χρόνια, δήλωσε το συγκρότημα, με τους Μικ Τζάγκερ, Κιθ Ρίτσαρντς και Ρον Γουντ να ερμηνεύουν 12 κομμάτια, συμπεριλαμβανομένου του Doom and Gloom από το νέο τους άλμπουμ με τίτλο Grrrr!

    Η ανακοίνωση της συναυλίας στο Twitter ενημέρωνε τους θαυμαστές τους ότι η τιμή του εισιτηρίου ήταν μόλις 15 ευρώ, με οδηγίες πώς να τα προμηθευτούν. Οι θαυμαστές έσπευσαν να αγοράσουν τα εισιτήρια, τα οποία εξαντλήθηκαν σε μόλις λίγα λεπτά.

    Οι Rolling Stones ξεκίνησαν τη συναυλία τους με το θρυλικό κομμάτι Route 66.

    [03] Ιερέας της Ελληνορθόδοξης εκκλησίας βρέθηκε στραγγαλισμένος στη Συρία

    Ιερέας της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας που διαπραγματευόταν την απελευθέρωση ενός χριστιανού γιατρού στην περιοχή της Δαμασκού βρέθηκε σήμερα στραγγαλισμένος, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής και το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    "Η σορός του Φάντι Χαντάντ, ο οποίος είχε απαχθεί την περασμένη Παρασκευή (στις 19 Οκτωβρίου), βρέθηκε το πρωί στην επαρχία της Δαμασκού", ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο. Ο ιερέας Χαντάντ ήταν υπεύθυνος μιας ενορίας στην Κατάνα, μιας πόλης με 15.000 κατοίκους, μουσουλμάνους και χριστιανούς, που βρίσκεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων δυτικά της Δαμασκού. Σύμφωνα με έναν κάτοικο, ο ιερέας βρέθηκε στραγγαλισμένος κοντά στην πόλη αυτή.

    "Διαπραγματευόταν την απελευθέρωση ενός χριστιανού γιατρού με τους απαγωγείς του, οι οποίοι ζητούσαν 50 εκατομμύρια συριακές λίρες (περίπου 500.000 ευρώ). Είχε καταφέρει να μειώσει κατά το ήμισυ τις αξιώσεις τους", σημείωσε ο κάτοικος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί."Την περασμένη Παρασκευή, πήγε συνοδευόμενος από τον πεθερό του γιατρού για να καταβάλει τα λύτρα, αλλά απήχθησαν και αυτοί και οι απαγωγείς αύξησαν τα λύτρα που ζητούσαν προτού βρεθεί η σορός του ιερέα σήμερα", πρόσθεσε ο κάτοικος.

    Το Πατριαρχείο Αντιοχείας καταδίκασε το "άγριο έγκλημα" και "τις επιθέσεις κατά των αμάχων και των θρησκευόμενων που προσπαθούν να είναι αγγελιοφόροι της ειρήνης υπό δύσκολες συνθήκες" και κάλεσε τις ανθρωπιστικές οργανώσεις και τους πολίτες "να καταδικάσουν όλα τα εγκλήματα, τις κλοπές και ο,τιδήποτε βλάπτει την ασφάλεια των πολιτών". Ο φόνος του ιερέα προκάλεσε την αγανάκτηση των κατοίκων της Κατάνα, όπου αυτός έχαιρε του σεβασμού χριστιανών αλλά και μουσουλμάνων. Ο ιερέας Χαντάντ είχε εξασφαλίσει την απελευθέρωση κι άλλων ανθρώπων, σύμφωνα με τους κατοίκους.

    Η επίσημη συριακή τηλεόραση και οι ιστοσελίδες της αντιπολίτευσης απέτισαν φόρο τιμής στον ιερέα Χαντάντ, κάτι το οποίο γίνεται σπάνια στη χώρα αυτή εν μέσω του πολέμου που μαίνεται.

    [04] Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο Μπαράκ Ομπάμα

    Ελπίζοντας να ενθαρρύνει και άλλους Δημοκρατικούς να ψηφίσουν πριν τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, επισκέφτηκε την Πέμπτη το Σικάγο, όπου και ασκεί τα εκλογικά του δικαιώματα και έριξε την ψήφο του στην κάλπη, περίπου δύο εβδομάδες νωρίτερα.

    Από την άλλη, ο αντίπαλος του Ομπάμα για την προεδρία, Μιτ Ρόμνεϊ, σκιαγράφησε τον εαυτός του ως τον "συντελεστή της αλλαγής", κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Οχάιο που πραγματοποίησε στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε την Πέμπτη το πρακτορείο Ρόιτερς και το ινστιτούτο Ipsos, ο Ρόμνεϊ πήρε το προβάδισμα έναντι του Ομπάμα με διαφορά μόλις μίας ποσοστιαίας μονάδας (47% και 46% αντίστοιχα). Όπως φαίνεται σε μια άλλη δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ABC News και της εφημερίδας Washington Post, ο Ρόμνεϊ φαίνεται να έχει μειώσει σημαντικά τη διαφορά μεταξύ των δύο αντιπάλων, ιδιαίτερα μετά την πρώτη δημόσια συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου. Τα αποτελέσματα του γκάλοπ δείχνουν ότι μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων ο Ρόμνεϊ προηγείται με 50% έναντι του Ομπάμα με 47%.

    Ο Ρόμνεϊ δήλωσε με στόμφο ότι εάν επανεκλεγεί ο Ομπάμα η Ουάσινγκτον θα επιστρέψει στο "συνηθισμένο της μονοπάτι", ένα "μονοπάτι στο οποίο δεν βρίσκεται η λύση για την άνθιση της οικονομίας".

    "Ο δρόμος στον οποίο βρισκόμαστε δεν έχει να προσφέρει νέες απαντήσεις", είπε ο Ρόμνεϊ, ο οποίος κατά την προεκλογική του εκστρατεία έχει επικεντρωθεί κυρίως στο ζήτημα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 26 October 2012 - 0:30:50 UTC