Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι το τολμήσουμε
  • [02] Ν. Σταθόπουλος: «Εφικτός ο στόχος να μην αυξηθούν τα εισιτήρια των συγκοινωνιών»
  • [03] FIFA: Υπογράφηκαν συμφωνίες με δύο εταιρείες για τη χρήση της «τεχνολογίας γραμμής»
  • [04] Με εγκεφαλικό επεισόδιο νοσηλεύεται η Μονσερά Καμπαγιέ
  • [05] "Αυτός που θα τολμήσει και θα νικήσει, είναι ο λαός"
  • [06] Χρυσή Αυγή: Συνέχιση του θεάτρου σκιών της συγκυβέρνησης
  • [07] Σύσκεψη Σαμαρά με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης
  • [08] Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας - Πειραιά
  • [09] Ο Ντόνοβαν ίσως πει «αντίο» στην εθνική ποδοσφαίρου των ΗΠΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι το τολμήσουμε

    Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, κοιτάζω μπροστά, δεν κάνω πίσω, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

    "Γνωρίζω πολύ καλά τι διακυβεύεται σήμερα για τη χώρα. Επίτρεις μήνες, καθημερινά, αλλάζουμε την εικόνα της Ελλάδας. Και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες, διαπραγματευόμαστε σκληρά, για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο" δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: "Έχουμε ήδη -και στα εργασιακά και σε άλλα- αλλάξει πολλές, πάρα πολλές από τις αρχικές προτάσεις της Τρόικας. Και η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Προσέξτε - το μόνο μου πάντα κριτήριο είναι η Ελλάδα και το μέλλον της. Απ' αυτήν την ευθύνη πίσω δεν κάνω. Και δεν θέλω καν να σκεφθώ τι θα συμβεί, αν αυτήν την ώρα δεν κρατήσω σταθερά το τιμόνι. Κοιτάζω μόνο μπροστά, ζητώντας τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα. Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι το τολμήσουμε!».

    [02] Ν. Σταθόπουλος: «Εφικτός ο στόχος να μην αυξηθούν τα εισιτήρια των συγκοινωνιών»

    Την εκτίμηση ότι είναι ρεαλιστικός ο στόχος να μην αυξηθούν τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, εφόσον εκπληρωθούν κάποιες προϋποθέσεις, διατυπώνει ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Νίκος Σταθόπουλος.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Σταθόπουλος αφού διευκρινίζει ότι η «πρόβλεψη για αύξηση της τιμής των εισιτηρίων είχε περιληφθεί ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο στο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων των συγκοινωνιακών φορέων», επισημαίνει ότι η πρόβλεψη αυτή θα μπορούσε να αποφευχθεί με ισοδύναμα μέτρα.

    Ως τέτοια μέτρα αναφέρει την εξυγίανση των συγκοινωνιακών ΔΕΚΟ, τις οικονομίες κλίμακος που θα προκύψουν από τη λειτουργική συγχώνευση των εταιρείων ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ και την επακόλουθη αναδιάταξη του προσωπικού, καθώς και από τη συνεχιζόμενη προσπάθεια ενίσχυσης των ελέγχων κατά της λαθρεπιβίβασης.

    Μάλιστα, επικαλέστηκε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία παρατηρείται αύξηση των εσόδων λόγω της εντατικοποίησης των ελέγχων στις αστικές συγκοινωνίες.

    [03] FIFA: Υπογράφηκαν συμφωνίες με δύο εταιρείες για τη χρήση της «τεχνολογίας γραμμής»

    Η FIFA άναψε «πράσινο φως» για τη χρήση της «τεχνολογίας γραμμής», προκειμένου να μην υπάρχει εφεξής αμφισβήτηση για τις φάσεις που εκτυλίσσονται πέριξ της τελικής γραμμής της εστίας. Η παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία ανακοίνωσε επισήμως ότι ενέκρινε τη χρήση των συστημάτων «GoalRef» και «Hawk-Eye», τα οποία πλέον μπορούν να εγκατασταθούν στα γήπεδα όλου του κόσμου.

    Η υπογραφή της συμφωνίας επικυρώνει μια διαδικασία που άρχισε πριν από ένα χρόνο, με στόχο τον προσδιορισμό του εξοπλισμού που μπορεί πραγματικά να καθορίσει εάν η μπάλα έχει περάσει την γραμμή του τέρματος ή όχι.

    Το σύστημα «Hawk-Eye», το οποίο χρησιμοποιείται στο τένις και το κρίκετ, βασίζεται στην οπτική αναγνώριση με κάμερες, ενώ το «GoalRef» χρησιμοποιεί ένα μαγνητικό πεδίο με μία ειδική μπάλα, προκειμένου να αναγνωρίσει αν έχει σημειωθεί γκολ ή όχι.

    [04] Με εγκεφαλικό επεισόδιο νοσηλεύεται η Μονσερά Καμπαγιέ

    Η Καταλανή σοπράνο Μονσερά Καμπαγιέ νοσηλεύεται από το Σάββατο σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης αφού υπέστη εγκεφαλικό αγγειακό επεισόδιο κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού της στη Ρωσία.

    Η κατάσταση της Καμπαγιέ βελτιώνεται, ανακοίνωσε σήμερα το νοσοκομείο.

    Η 79χρονη σοπράνο επέστρεψε από τη Ρωσία στην Ισπανία το Σάββατο και αμέσως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Σαντ Πάου. Μολονότι δεν έχασε τις αισθήσεις της όταν υπέστη το εγκεφαλικό, είχε ιλίγγους εξαιτίας των οποίων έπεσε και έσπασε το βραχιόνιό της.

    Η τραγουδίστρια «έχει τις αισθήσεις της, μιλάει και δεν έχει χάσει κανένα από τα χαρίσματά της», δήλωσε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου διευκρινίζοντας ότι θα πρέπει να παραμείνει για παρακολούθηση τουλάχιστον επί πέντε ημέρες.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [05] "Αυτός που θα τολμήσει και θα νικήσει, είναι ο λαός"

    «Η επίκληση του Πρωθυπουργού για ενότητα δεν έχει αποδέκτη τον ελληνικό λαό», αναφέρει σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο απαντά στη δήλωση του Α. Σαμαρά μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ουσιαστική διαπραγμάτευση δεν υπήρξε ποτέ, αφού ήδη από την επομένη των εκλογών ο κ. Σαμαράς έχει διαβεβαιώσει την τρόικα για την πιστή και απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου.

    Αυτός που θα τολμήσει και θα νικήσει, είναι ο λαός, καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

    [06] Χρυσή Αυγή: Συνέχιση του θεάτρου σκιών της συγκυβέρνησης

    Για συνέχιση του «θεάτρου σκιών της συγκυβέρνησης με λεκτικούς λεονταρισμούς από αυτούς που έχουν ήδη δώσει "γη και ύδωρ" στους τοκογλύφους», γίνεται λόγος σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της "Χρυσής Αυγής" με αφορμή την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

    «Έτσι θα πάει η παράσταση μέχρι τέλους, μήπως και περισωθούν τα απο-κόμματα της εγχώριας τρόικα, που αύριο φέρνουν στη βουλή το νομοσχέδιο του απόλυτου ξεπουλήματος της χώρας», καταλήγει η ανακοίνωση.

    [07] Σύσκεψη Σαμαρά με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης

    Παραμένει στο γραφείο του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη. Ο κ. Σαμαράς συναντάται με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τον υπουργό Εργασίας Ι. Βρούτση.

    [08] Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας - Πειραιά

    Τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα θα πραγματοποιήσουν αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας - Πειραιά, διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη του ταμείου τους, ΕΤΑΑ, στον ΕΟΠΥΥ.

    «Οι βίαιες διαδικασίες ένταξης του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ ένα μόνο στόχο μπορούν να πετύχουν: την κατάρρευση ενός υγιούς επιστημονικού ταμείου, παρά τις λεηλασίες που έχει υποστεί, σ' ένα φορέα υπερχρεωμένο και ελλειμματικό, που καμία εγγύηση για Υγεία και Περίθαλψη δεν μπορεί να προσφέρει στους ασφαλισμένους του», αναφέρει ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

    [09] Ο Ντόνοβαν ίσως πει «αντίο» στην εθνική ποδοσφαίρου των ΗΠΑ

    Ο Λάντον Ντόνοβαν σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχαιρετήσει την εθνική ομάδα των ΗΠΑ.

    Ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που έχει αναδείξει η βόρεια Αμερική, ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα από τραυματισμούς τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ παράλληλα ομολογεί ότι το κίνητρό του δεν είναι τόσο ισχυρό όσο παλιά. Κάτι απολύτως φυσιολογικό, αφού ο 30χρονος Ντόνοβαν αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε τελική φάση παγκοσμίου κυπέλλου το 2002 και συνέχισε τόσο το 2006 στη Γερμανία όσο και το 2010 στη Νότια Αφρική.

    «Σίγουρα θα μου άρεσε να παίξω σε ακόμα ένα Μουντιάλ, αν δεν τα καταφέρω όμως δεν θα τρελαθώ» είπε ο Αμερικανός συμπαίκτης του Μπέκαμ στους Λ.Α. Γκάλαξι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα του γνωστού τηλεοπτικού δικτύου ESPN.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 October 2012 - 16:30:46 UTC