Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τηλεοπτικός παρουσιαστής καταδικάστηκε για κατηγορίες εξύβρισης του προέδρου Μ. Μόρσι
  • [02] Οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη χώρα έχουν αντίκτυπο στα παιδιά της Συρίας
  • [03] Σε επιφυλακή τέθηκαν η Τζαμάικα, η Αϊτή και η Κούβα εξαιτίας της καταιγίδας Sandy

  • [01] Τηλεοπτικός παρουσιαστής καταδικάστηκε για κατηγορίες εξύβρισης του προέδρου Μ. Μόρσι

    Ποινή φυλάκισης 4 μηνών αντιμετωπίζει ένας παρουσιαστής τηλεοπτικής εκπομπής στην Αίγυπτο, μετά από απόφαση δικαστηρίου που τον καταδίκασε για εξύβριση του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, μετέδωσαν τη Δευτέρα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.

    Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς, ο Ταουφίκ Οκασά, η εκπομπή του οποίου μεταδίδεται από το δικό του ιδιωτικό κανάλι, έχει τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση, δήλωσε δικαστική πηγή στη νότια Αίγυπτο.

    "Ο Μόρσι είναι ο πρόεδρος όλων των Αιγυπτίων και το να τον προσβάλλεις είναι σαν να προσβάλλεις ολόκληρο το έθνος", δήλωσε στο Ρόιτερς ο Νασρ Ελ-Ντιν Μαχμούντ Μαγκάζι, ο οποίος κατέθεσε στην υπόθεση κατά του Οκασά.

    Σύμφωνα με το Ρόιτερς, ο Οκασά είναι γνωστό ότι διατηρεί στενούς δεσμούς με αξιωματούχους που είχαν εξουσία κατά τη διάρκεια της πολύχρονης θητείας του πρώην ηγέτη, Χόσνι Μουμπάρακ, η κυβέρνηση του οποίου ανατράπηκε μετά από λαϊκή εξέγερση το περασμένο έτος. Εναντίον του παρουσιαστή έχει κατατεθεί και μία ακόμα αγωγή για κατηγορίες ότι προσπαθούσε να υποκινήσει ανθρώπους να σκοτώσουν τον Μόρσι.

    Ο εισαγγελέας έχει διατάξει τη διακοπή της λειτουργίας του καναλιού του Οκασά. Ο παρουσιαστής, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του εκπομπής είχε δηλώσει ότι στον Μόρσι και την ομάδα του "αξίζει να πεθάνουν".

    [02] Οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη χώρα έχουν αντίκτυπο στα παιδιά της Συρίας

    Οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Συρία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες σχετικά με τις συγκρούσεις που έχουν ξεσπάσει στην περιοχή τους τελευταίους 19 μήνες είναι "ανήθικες και παράνομες" και βλάπτουν τα παιδιά της Συρίας, αναφέρει σε επιστολή που έστειλε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, η κυβέρνηση της χώρας.

    Η επιστολή απεστάλη ως απάντηση σε μια πρόσφατη έκθεση της Λέιλα Ζερουγκούι, ειδική εκπρόσωπος του Μπαν σε θέματα που αφορούν στα παιδιά και τις ένοπλες συγκρούσεις, η οποία κατηγόρησε και τις δύο πλευρές στη Συρία ότι στοχοποιούν παιδιά με βομβιστικές επιθέσεις, σεξουαλική βία και βασανιστήρια.

    Η συριακή κυβέρνηση, στην επιστολή της αναφέρει ότι οι κατηγορίες εναντίον της χώρας είναι "αβάσιμες και ανέντιμες" και βασίζονται πάνω σε ισχυρισμούς των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των ομάδων της αντιπολίτευσης και όχι στα γεγονότα. Αναφέρεται επίσης ότι οι κυρώσεις βλάπτουν τα παιδιά.

    "Τα παιδιά είναι αυτά που κατά κύριο λόγο επηρεάζονται αρνητικά από τις κυρώσεις που επιβάλλονται σε διάφορους τομείς, ιδιαίτερα της υγείας", αναφέρει σε επιστολή ο Σύρος πρεσβευτής στον ΟΗΕ, Μπασάρ αλ-Τζαφαρί. "Το εμπάργκο που επιβλήθηκε στις εθνικές τράπεζες της χώρας, επηρέασε την εισαγωγή παιδικών εμβολίων και φαρμάκων και ανέβασε το κόστος του ιατρικού εξοπλισμού", δήλωσε ο Τζαφαρί. Επίσης αναφέρει ότι η κυβέρνησή της χώρας ζήτά "αποκαλυφθεί η ανήθικη και παράνομη φύση των μονομερών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Συρία".

    Οι ΗΠΑ, η Ε.Ε. και ο Αραβικός Σύνδεσμος έχουν επιβάλλει ποικίλες κυρώσεις στην κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί ειρήνη στη χώρα, όπου πάνω από 30.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί εξαιτίας των συγκρούσεων που έχουν ξεσπάσει στην περιοχή τους τελευταίους μήνες.

    [03] Σε επιφυλακή τέθηκαν η Τζαμάικα, η Αϊτή και η Κούβα εξαιτίας της καταιγίδας Sandy

    Η Τζαμάικα, η Κούβα και η Αϊτή τέθηκαν σε επιφυλακή εξαιτίας της τροπικής καταιγίδας Sandy, η οποία σχηματίστηκε τη Δευτέρα πάνω από τις δυτικές περιοχές της Καραϊβικής Θάλασσας, δήλωσε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ και προειδοποίησε για την εμφάνιση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

    Το επίκεντρο της καταιγίδας βρίσκεται περίπου 640 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της Τζαμάικα, Κίνγκστον, με ανέμους να φτάνουν τα 65 χιλιόμετρα την ώρα.

    Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς, η καταιγίδα δεν αποτελεί απειλή για τον Κόλπο του Μεξικού, όπου είναι συγκεντρωμένες εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ.

    Η Τζαμάικα και η Αϊτή βρίσκονταν ήδη σε επιφυλακή για το ξέσπασμα της τροπικής καταιγίδας, όπου τις επόμενες 48 ώρες αναμένονται δυνατές βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι.

    Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η καταιγίδα Sandy αναμένεται την Τετάρτη να φτάσει πάνω από την Τζαμάικα και στη συνέχεια να προχωρήσει στην ανατολική Κούβα και τις Μπαχάμες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 October 2012 - 0:30:38 UTC