Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σαφείς εντολές για κλείσιμο της συμφωνίας με την τρόικα
  • [02] Διήμερο λουκέτο στις 49 εφορίες που συγχωνεύονται
  • [03] Νέα διαμαρτυρία για τη μεταφορά μαθητών
  • [04] Ο Κ. Καζάκος σκηνοθετεί και ερμηνεύει Μπρεχτ
  • [05] Ένοπλη ληστεία το πρωί στο Χαλάνδρι
  • [06] Απόψε η τρίτη και τελευταία τηλεοπτική αναμέτρηση Ομπάμα - Ρόμνεϊ
  • [07] Η Δανιηλίδου έπεσε στο Νο 119 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις
  • [08] Πέντε νεανικά κείμενα της Τζέην Ώστεν για τον έρωτα και την φιλία
  • [09] Νέο ρεκόρ στη λαθροθηρία ρινόκερων στη Νότια Αφρική
  • [10] Τα αγόρια, όπως και τα κορίτσια, φθάνουν πια πιο νωρίς στην εφηβεία
  • [11] Στο Βελιγράδι η Χίλαρι Κλίντον στις 30 - 31 Οκτωβρίου
  • [12] Μεταφέρονται σε στρατόπεδα τα δύο μέλη του συγκροτήματος Pussy Riot
  • [13] Ανέβηκε στο Νο 31 του κόσμου στο τένις ο Παγδατής

  • [01] Σαφείς εντολές για κλείσιμο της συμφωνίας με την τρόικα

    Σαφείς εντολέςπρος τους υπουργούς του, να προχωρήσει άμεσα το κυβερνητικό έργο με στόχο να κλείσει η συμφωνία με την Τρόικα μέχρι τις 29 Οκτωβρίου, έδωσε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, στη διάρκεια της χθεσινής μαραθώνιας σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλες οι κινήσεις που θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση έτσι ώστε να εκταμιευθεί η δόση μέχρι τις 16 Νοεμβρίου.

    Ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης εμφανίσθηκε αισιόδοξος όσον αφορά τα εργασιακά ενώ ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας τόνισε πως έγινε «ένας πολύωρος συντονισμός προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για την εκταμίευση της δόσης. Όπως ξέρετε, πρέπει να κατατεθεί πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, πρέπει να κατατεθεί προϋπολογισμός για να είμαστε έτοιμοι για την εκταμίευση της δόσης γύρω στα μέσα Νοέμβρη».

    Ο κ.Στουρνάρας σε ερώτηση δημοσιογράφου δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία για έκτακτο Eurogroup την ερχόμενη Παρασκευή υπογραμμίζοντας πως δεν νομίζει πως θα κληθούν την Παρασκευή οι υπουργοί Οικονομικών, στις Βρυξέλλες.

    Για τα εργασιακά ο κ. Στουρνάρας ανάφερε πως « γίνεται διαπραγμάτευση και θα φανεί τις επόμενες δυο μέρες».

    Ο πρωθυπουργός προτίθεται να περάσει τα μέτρα από την Βουλή σε δύο νομοσχέδια με την διαδικασία του κατεπείγοντος παράλληλα και με την ψήφιση του προϋπολογισμού.

    [02] Διήμερο λουκέτο στις 49 εφορίες που συγχωνεύονται

    Παρατείνονται κατά μία ημέρα οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και συναλλαγών των φορολογούμενων που λήγουνσήμερα και αύριοστις ΔΟΥ στις οποίες μεταφέρονται οι λειτουργίες των εφοριών που κλείνουν, στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων.

    Ειδικότερα οι Δ.Ο.Υ. στις οποίες μεταφέρεται η καθ' ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητα των Δ.Ο.Υ., που αναστέλλεται η λειτουργία, δεν θα πραγματοποιήσουν συναλλαγές με το κοινό σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη.

    Οι προθεσμίες εκπλήρωσης υποχρεώσεων των πολιτών που τυχόν λήγουν τις παραπάνω ημέρες παρατείνονται κατά μία εργάσιμη μέρα.

    [03] Νέα διαμαρτυρία για τη μεταφορά μαθητών

    Σε νέα διαμαρτυρία προχωρούν αύριο, στις 11.30 το πρωί, 18 δήμοι για το φλέγον θέμα της μεταφοράς των μαθητών. Γονείς, μαθητές και καθηγητές από 18 δήμους της Ανατολικής και της Δυτικής Αττικής αναμένεται να συγκεντρωθούν στην πλ. Κλαυθμώνος και να πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι το υπουργείο Οικονομικών, διαμαρτυρόμενοι για τη μη επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών και τη μη τήρηση, όπως υποστηρίζουν, όσων είχε υποσχεθεί η ηγεσία του υπ. Οικονομικών προ 15νθημέρου στους δημάρχους Ανατ. Αττικής κατά τη διάρκεια ανάλογης συγκέντρωσης.

    Ήδη, την περασμένη Παρασκευή γονείς και καθηγητές σχολείων της Αττικής είχαν προβεί σε ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών. Στο κοινό ψήφισμα που εξέδωσαν οι 18 δήμαρχοι -και το οποίο διαβίβασαν στους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών, Παιδείας, στον Περιφερειάρχη Αττικής και τους βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής- καταγγέλλεται η «αδικαιολόγητη ολιγωρία που υπάρχει από πλευράς Πολιτείας για τα θέματα που αφορούν την ομαλή λειτουργία των σχολείων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

    [04] Ο Κ. Καζάκος σκηνοθετεί και ερμηνεύει Μπρεχτ

    Το έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Ο κύριος Πούντιλα και ο δούλος του ο Μάττι», παρουσιάζεται φέτος στο θέατρο «Τζένη Καρέζη», σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου και ερμηνεία του ίδιου στο ρόλο του γαιοκτήμονα Πούντιλα.

    Αφηγητής τραγουδιστής της παράστασης, ο Διονύσης Τσακνής.

    Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα και ωριμότερα έργα του δραματουργού, το οποίο έγραψε στην εξορία. Καθώς προελαύνουν τα χιτλερικά στρατεύματα, ο Μπρεχτ αυτοεξορίζεται. Μετά τη Δανία και τη Σουηδία, όπου γράφει το 1939 τη «Μάνα Κουράγιο» και τον «Καλό άνθρωπο του Σετσουάν», φτάνει το 1940 στη Φινλανδία. Εκεί τον φιλοξενεί στο κτήμα της η συγγραφέας Χέλλα Βουολιγιόκι, της οποίας πολλά αφηγήματα μιλούν για την αγροτική ζωή και τους γαιοκτήμονες της Φινλανδίας. Από αυτά τα κείμενα αντλεί ο Μπρεχτ την έμπνευση για το έργο του Ο αφέντης Πούντιλα και ο δούλος του ο Μάττι και βέβαια από την επαφή του με το φινλανδικό τοπίο, που είναι έντονο στο έργο.

    Ιστορίες βασισμένες στα λαϊκά αναγνώσματα ενός λαού, που μέσα από το χιούμορ, τη συγκίνηση, τη σκληρότητα και τον λυρισμό, αναδεικνύουν την καθολικότητά και τη διαχρονικότητά τους.

    Η μετάφραση του έργου είναι του Οδυσσέα Νικάκη, η μουσική του Διονύση Τσακνή, τα σκηνικά-κοστούμια φιλοτέχνησε ο Φαίδων Πατρικαλάκης, τους φωτισμούς επιμελήθηκε ο Θανάσης Σταυρόπουλος. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Θοδωρής Γράμψας, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Νίκος Μόσχοβος, Παύλος Ορκόπουλος, Σταμάτης Τζελέπης, Νίκος Χανιωτάκης, Χριστιάνα Μαντζουράνη, Μαρία Τζάνη, Γεωργία Καλλέργη, Ελένη Δαφνή, Βερόνικα Δαβάκη, Εύα Βάρσου, Γιάννης Γούνας.

    [05] Ένοπλη ληστεία το πρωί στο Χαλάνδρι

    Ένοπλη ληστεία σε βάρος ιδιοκτήτη ψησταριάς διαπράχθηκε, στις 7.30 το πρωί, στον παράδρομο της λεωφόρου Κηφισίας 300 στο Χαλάνδρι.

    Δύο άγνωστοι που σύμφωνα με την αστυνομία είναι αλλοδαποί, ακινητοποίησαν με την απειλή πιστολιού τον επιχειρηματία, ο οποίος βάδιζε στο δρόμο με προορισμό τράπεζα, όπου επρόκειτο να καταθέσει χρήματα και του άρπαξαν μια τσάντα με περίπου 20.000 ευρώ. Οι δράστες διέφυγαν με μοτοσικλέτα και αναζητούνται.

    [06] Απόψε η τρίτη και τελευταία τηλεοπτική αναμέτρηση Ομπάμα - Ρόμνεϊ

    Στην εξωτερική πολιτική αναμένεται να επικεντρωθεί η τηλεοπτική αναμέτρηση ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον ρεπουμπλικανό αντίπαλό του στις προσεχείς προεδρικές εκλογές Μιτ Ρόμνεϊ, που θα διεξαχθεί σήμερα, στις 9 μμ τοπική ώρα (04.00 πμ ώρα Ελλάδος) με συντονιστή τον Μπομπ Σίφερ του CBS.

    Η εξωτερική πολιτική θεωρείται "ισχυρό χαρτί" του Ομπάμα, αλλά ο Ρόμνεϊ τις τελευταίες εβδομάδες ασκεί δριμεία κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Ομπάμα στην τρομοκρατική επίθεση τον περασμένο μήνα εναντίον του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη της Λιβύης καθώς ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος επιχειρεί να κερδίσει έδαφος ποντάροντας σε θέματα εθνικής ασφαλείας τα οποία απασχολούσαν ανέκαθεν τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους.

    Το 90λεπτο τρίτο και τελευταίο ντιμπέιτ ενόψει των εκλογών της 6ης Νοεμβρίου θα είναι χωρισμένο σε έξι ενότητες: ο ρόλος των ΗΠΑ στον κόσμο, ο πόλεμος στο Αφγανιστάν, το Ισραήλ και το Ιράν, οι αλλαγές στη Μέση Ανατολή, το θέμα της τρομοκρατίας και η άνοδος της Κίνας.

    Η τελευταία δημοσκόπηση του NBC News και της Wall Street Journal, η οποία δόθηκε χθες Κυριακή στη δημοσιότητα, έδειξε ότι Ομπάμα και Ρόμνεϊ θα έρχονταν ισόπαλοι με 47% έκαστος, ενώ άλλες δημοσκοπήσεις που προηγήθηκαν δίνουν στον Ρόμνεϊ μικρό προβάδισμα.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [07] Η Δανιηλίδου έπεσε στο Νο 119 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις

    Η Λένα Δανιηλίδου έπεσε άλλες τέσσερις θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη του τένις (WTA) και με 589 βαθμούς βρίσκεται, πλέον, στην 119η θέση.

    Στο μεταξύ, η Βικτόρια Αζαρένκα παρέμεινε στην κορυφή, όπως και η Μαρία Σαράποβα στη δεύτερη και στην τρίτη θέση η Σερένα Γουίλιαμς. Οι πρώτες δέκα τενίστριες στον κόσμο (σε παρένθεση η προηγούμενη κατάταξη) έχουν ως εξής:

    1. (1) Βικτόρια Αζαρένκα (Λευκορωσία) 10.190 βαθμοί2. (2) Μαρία Σαράποβα (Ρωσία) 9.1153. (3) Σερένα Γουίλιαμς (ΗΠΑ) 7.9004. (4) Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα (Πολωνία) 7.0955. (6) Αντζελίκ Κέρμπερ (Γερμανία) 5.4706. (5) Πέτρα Κβίτοβα (Τσεχία) 5.2157. (8) Σάρα Εράνι (Ιταλία) 4.8558. (7) Λι Να (Κίνα) 4.7269. (9) Σαμάνθα Στόσουρ (Αυστραλία) 4.12010. (10) Μάριον Μπαρτολί (Γαλλία) 3.740...119. (115) Λένα Δανιηλίδου (ΕΛΛΑΔΑ) 589

    [08] Πέντε νεανικά κείμενα της Τζέην Ώστεν για τον έρωτα και την φιλία

    Ο κόσμος της Τζέην Ώστεν έρχεται από τις αρχές του 19ου αιώνα στην Αγγλία, όταν οι γυναίκες ήταν απόλυτα εξαρτημένες από το θεσμό του γάμου: μόνο ένας καλός γάμος μπορούσε να εγγυηθεί την κοινωνική τους αξιοπιστία, να τις διασφαλίσει οικονομικά και να τους προσφέρει έναν ισορροπημένο οικογενειακό βίο. Η Ώστεν φιλοτέχνησε αυτόν τον κόσμο με έναν ευέλικτο και εξαιρετικά πνευματώδη ρεαλισμό, ο οποίος την έκανε πολύ αγαπητή μετά τον θάνατό της στο αναγνωστικό κοινό, συγκεντρώνοντας από την άλλη μεριά και την προσοχή της ακαδημαϊκής κοινότητας, που ασχολείται εδώ και πάνω από έναν αιώνα συστηματικά με το έργο της.

    Το βιβλίο «Έρωτας και φιλία», που κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς από τις εκδόσεις «Σμίλη» σε μετάφραση Ανδρέα Παπά, περιλαμβάνει πέντε νεανικά κείμενα της Ώστεν, τα οποία γράφτηκαν μεταξύ 1790 και 1794 (όταν βάδιζε από τα δεκαπέντε στα δεκαεννιά της χρόνια) και ξαναδουλεύτηκαν μεταξύ 1805 και 1811. Παρουσιάζοντας μιαν εκπληκτική ωριμότητα, η Ώστεν καταπιάνεται στα πρωτόλειά της με όλα τα μοτίβα τα οποία θα την απασχολήσουν στα κατοπινά της μυθιστορήματα. Ο έρωτας, το κυνήγι του γάμου και της περιουσίας, αλλά και η γυναικεία φιλία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της θεματογραφίας της και αναδεικνύονται με έναν σχεδόν συναρπαστικό τρόπο, ακόμα κι όταν φανερώνονται αμέσως οι αδυναμίες ολοκλήρωσης της πλοκής ή τα προβλήματα της σύνθεσης στο επίπεδο της ψυχολογίας και των χαρακτήρων. Αν όμως κάτι τέτοιο γίνεται με τα κομμάτια «Κάθριν ή Η πέργκολα», «Οι τρεις αδελφές», «Επιστολές» και «Έρωτας και φιλία», δεν συμβαίνει το ίδιο με τη «Λαίδη Σούζαν», που αποτελεί το εκτενέστερο κείμενο του βιβλίου, έχει επιστολική μορφή και είναι μια καλοχτισμένη, χωρίς το παραμικρό ψεγάδι νουβέλα.

    [09] Νέο ρεκόρ στη λαθροθηρία ρινόκερων στη Νότια Αφρική

    Η σφαγή των ρινόκερων ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο στη Νότια Αφρική, όπου 455 ζώα σκοτώθηκαν από τους λαθροθήρες από την αρχή του έτους, έναντι 448 σ' ολόκληρο το 2011, ανακοίνωσε το νοτιοαφρικανικό υπουργείο Περιβάλλοντος. Διακόσιοι εβδομήντα δύο ρινόκεροι, δηλαδή σχεδόν το 60% του συνόλου, σκοτώθηκαν μόνο στο εθνικό πάρκο Κρούγκερ (βορειοανατολική Νότια Αφρική).

    Με περίπου 20.000 ρινόκερους, η Νότια Αφρική φιλοξενεί το 70% ως 80% του παγκόσμιου πληθυσμού ρινοκέρων, που αποτελεί ολοένα και περισσότερο στόχο των λαθροθήρων παρά την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και κυρίως την επέμβαση του στρατού.

    Η αύξηση της λαθροθηρίας εξηγείται από το γεγονός ότι τα κέρατα των ρινόκερων πουλιούνται πανάκριβα στην Ασία, ιδιαίτερα στο Βιετνάμ, όπου χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή ιατρική.

    [10] Τα αγόρια, όπως και τα κορίτσια, φθάνουν πια πιο νωρίς στην εφηβεία

    Τα αγόρια μπαίνουν πια πρόωρα στην εφηβεία, έξι μήνες έως δύο χρόνια νωρίτερα από ό,τι συνέβαινε στις προηγούμενες γενιές, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που διαπιστώνει ότι η τάση πρόωρης έναρξης της εφηβείας δεν αφορά πλέον μόνο τα κορίτσια, κάτι που είχε διαπιστωθεί ήδη προ καιρού. Μέχρι τώρα δεν είχε μελετηθεί ιδιαίτερα το θέμα της πιθανής πρόωρης εφηβείας στα αγόρια.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Μαρία Χέρμαν-Γκίντενς του πανεπιστημίου της Β.Καρολίνα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Pediatrics" της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, μελέτησαν πάνω από 4.100 αγόρια ηλικίας έξι έως 16 ετών και ανέλυσαν στοιχεία από την περίοδο 2005-2010 για την ανάπτυξη των γεννητικών οργάνων και την εμφάνιση τριχοφυίας, που αποτελούν τα κλασικά σημάδια εμφάνισης της εφηβείας.

    Ως μέσος όρος ηλικίας για την έναρξη της εφηβείας καταγράφηκαν τα 10,1 χρόνια (για τους λευκούς, ενώ για τους αφρο-αμερικανούς τα 9,1 χρόνια). Έως τώρα ως μέση ηλικία έναρξης της εφηβείας για τα αγόρια θεωρούνταν τα 11,5 έτη.

    [11] Στο Βελιγράδι η Χίλαρι Κλίντον στις 30 - 31 Οκτωβρίου

    Το Βελιγράδι θα επισκεφθεί στις 30-31 Οκτωβρίου η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, στο πλαίσιο της περιοδείας της στην περιοχή, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, επικαλούμενο πληροφορίες από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    Αυτή θα είναι η αποχαιρετιστήρια επίσκεψη της επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην περιοχή, καθώς, όπως έχει ανακοινωθεί, δεν θα παραμείνει στη θέση της υπουργού Εξωτερικών μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, το Νοέμβριο.

    Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε το Σάββατο ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι θα επισκεφθούν σύντομα τη σερβική πρωτεύουσα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει ποια πρόσωπα είναι αυτά.

    Το Βελιγράδι θα επισκεφθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Γουίλιαμ Χέιγκ, σύμφωνα με τον κ. Ντάτσις, ο οποίος χαρακτήρισε την άφιξη του Βρετανού υπουργού «πολύ θετικό γεγονός για τη Σερβία».

    [12] Μεταφέρονται σε στρατόπεδα τα δύο μέλη του συγκροτήματος Pussy Riot

    Τα δύο μέλη του συγκροτήματος Pussy Riot, που καταδικάσθηκαν σε δύο χρόνια φυλάκισης για την πανκ προσευχή κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν στον καθεδρικό ναό της Μόσχας, στάλθηκαν σε στρατόπεδα μακριά από τη Μόσχα, στις περιοχές Περμ και Μορντόβια, ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο συνήγορός τους.

    "Συγγενείς ήλθαν για να τούς φέρουν προμήθειες και έμαθαν ότι η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα εστάλη στην περιοχή της Μορντόβια και ότι η Μαρία Αλέχινα εστάλη στην περιοχή του Περμ στα Ουράλια", δήλωσε η Βιολέτα Βολκόβα, διευκρινίζοντας ότι η αναχώρησή τους έγινε το Σάββατο και ότι βρίσκονται ακόμη στον δρόμο προς τα στρατόπεδα.

    [13] Ανέβηκε στο Νο 31 του κόσμου στο τένις ο Παγδατής

    Ο Ρότζερ Φέντερερ παρέμεινε και αυτήν την εβδομάδα στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις. Ο Ελβετός σταρ έχει συγκεντρώσει 12.165 βαθμούς, δεύτερος είναι πάντα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ ο Αντι Μάρεϊ παρέμεινε στην τρίτη θέση, αφήνοντας στην τέταρτη τον Ραφαέλ Ναδάλ.

    Παράλληλα, ο Κύπριος πρωταθλητής, Μάρκος Παγδατής, ανέβηκε ακόμη δύο θέσεις και είναι, πλέον, 31ος στον κόσμο με 1.150 βαθμούς. Η πρώτη 10αδα της παγκόσμιας κατάταξης έχει ως εξής (σε παρένθεση η θέση που ο κάθε τενίστας κατείχε την προηγούμενη εβδομάδα):

    1. (1) Ρότζερ Φέντερερ (Ελβετία) 12.165 βαθμοί2. (2) Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) 11.9703. (3) Αντι Μάρεϊ (Μ. Βρετανία) 7.6904. (4) Ραφαέλ Ναδάλ (Ισπανία) 6.9955. (5) Νταβίντ Φερέρ (Ισπανία) 5.3606. (6) Τόμας Μπέρντιχ (Τσεχία) 4.9857. (7) Γουίλφριντ Τσονγκά (Γαλλία) 4.8158. (8) Χουάν ντελ Πότρο (Αργεντινή) 3.7409. (9) Γιάνκο Τιπσάρεβιτς (Σερβία) 3.16010. (10) Χουάν Μονάκο (Αργεντινή) 2.775...31. (33) Μάρκος Παγδατής (Κύπρος) 1.150


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 October 2012 - 6:30:52 UTC