Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο εμίρης του Κατάρ πρόκειται να μεταβεί την Τρίτη στη Λωρίδα της Γάζας
  • [02] Ανταλλαγή πυρών στα νότια της Βηρυτού
  • [03] Νεκρός βρέθηκε ο ένοπλος που έσπειρε τον πανικό κοντά σε εμπορικό κέντρο στο Μιλγουόκι
  • [04] Οι σεισμοί μπορεί να συνδέονται με την άντληση φυσικών υδάτων

  • [01] Ο εμίρης του Κατάρ πρόκειται να μεταβεί την Τρίτη στη Λωρίδα της Γάζας

    Ο εμίρης του Κατάρ θα γίνει ο πρώτος ηγέτης αραβικού κράτους που θα επισκεφτεί, την Τρίτη, την αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας.

    Ο Σεΐχης Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ-Θανί, θα επισκεφθεί επίσημα τον Παλαιστινιακό θύλακα, προκειμένου να εγκαινιάσει αναπτυξιακά έργα, ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία παρουσιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Γάζα.

    Παρόλα αυτά, το ταξίδι του Σεΐχη θα έχει και πολιτικό συμβολισμό. Ο εμίρης θα είναι ο πρώτος ξένος ηγέτης που θα επισκεφτεί τη Γάζα, η οποία από το 2007 βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Χαμάς, μια ριζοσπαστική ισλαμιστική οργάνωση την οποία έχει αποκηρύξει το Ισραήλ και η Δύση έχει χαρακτηρίσει ως τρομοκρατική οργάνωση.

    Ο πρωθυπουργός της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία επιβεβαιώνει την επίσκεψη του Σεΐχη, ενώ παράλληλα προτρέπει "τον λαό να δείξει καλή φιλοξενία και να καλωσορίσει τον σημαντικό επισκέπτη στη Γάζα".

    Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ήδη ενισχυθεί σε τοποθεσίες όπου ο εμίρης αναμένεται να κάνει μια στάση κατά τη διέλευσή του από τα Αιγυπτιακά χερσαία σύνορα στη Ράφα. Η Γάζα, η οποία βρίσκεται υπό μερικό αποκλεισμό από το Ισραήλ και την Αίγυπτο, δεν διαθέτει αεροδρόμιο ή λιμάνι.

    [02] Ανταλλαγή πυρών στα νότια της Βηρυτού

    Ένοπλοι με τουφέκια και χειροβομβίδες αντάλλαξαν πυρά στις νότιες περιοχές της Βηρυτού, στον Λίβανο, το βράδυ της Κυριακής, δήλωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, σειρήνες ασθενοφόρων ακούγονταν παντού στην περιοχή.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα εξαιτίας των συγκρούσεων που σημειώθηκαν όταν οργισμένοι πενθούντες προσπάθησαν να εισβάλλουν σε κυβερνητικό κτίριο στο κέντρο της Βηρυτού, μετά το τέλος της κηδείας αξιωματούχου των μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος δολοφονήθηκε την Παρασκευή.

    [03] Νεκρός βρέθηκε ο ένοπλος που έσπειρε τον πανικό κοντά σε εμπορικό κέντρο στο Μιλγουόκι

    Νεκρός βρέθηκε κοντά στον τόπο των πυροβολισμών ο ύποπτος που έσπειρε την Κυριακή τον πανικό κοντά σε εμπορικό κέντρο στα προάστια του Μιλγούοκι, στο Γουισκόνσιν των ΗΠΑ.

    Όπως αναφέρουν οι αστυνομικές αρχές, ο θάνατός που επήλθε εξαιτίας τραυματισμού από σφαίρα, τον οποίο προκάλεσε ο ίδιος στον εαυτό του, ανακοίνωσε η αστυνομία του Μπρούκφιλντ.

    Η ταυτοποίηση του υπόπτου από τις αστυνομικές αρχές έδειξε ότι ο ένοπλος ήταν ο 45χρονος Ράντκλιφ Χότον, κάτοικος του Μπράουν Ντίρ στο Γουισκόνσιν.

    Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή σε ένα ινστιτούτο ομορφιάς στην περιοχή Μπρούκφιλντ, όπου τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τέσσερις ακόμα τραυματίστηκαν όταν ο Χότον άνοιξε πυρ.

    [04] Οι σεισμοί μπορεί να συνδέονται με την άντληση φυσικών υδάτων

    Ένας σεισμός που κόστισε τη ζωή σε εννέα άτομα στην Ισπανία το 2011, ενδέχεται να προκλήθηκε από δεκαετίες άντλησης νερού από μια κοντινή φυσική υπόγεια δεξαμενή, γεγονός που υποδηλώνει ότι η ανθρώπινη παρέμβαση έπαιξε ρόλο στην μετακίνηση του φλοιού της Γης, ανακοίνωσαν την Κυριακή ερευνητές.

    Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Geoscience επικεντρωνόταν στον σεισμό της 11 Μάιου 2011, στην πόλη Λόρκα, στα νότια της Ισπανίας. Εκτός από τον θάνατο ανθρώπων, η σχετικά μεσαίου μεγέθους σεισμική δόνηση των 5,1 βαθμών, προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές σε κτίρια της πόλης.

    Ο επικεφαλής της μελέτης, Πάμπλο Γκονζάλες από το πανεπιστήμιο του Γουέστερν Οντάριο, δήλωσε ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του υπολογίζουν ότι ο σεισμός συνδέεται άμεσα με την πτώση του επιπέδου των υδάτων σε ένα τοπικό υδροφόρο ορίζοντα, που μπορεί να προκαλέσει πίεση στην επιφάνεια της Γης.

    Προκειμένου να δοκιμάσουν στην πράξη αυτή τη θεωρία, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν δεδομένα από τους δορυφόρους για να δουν με ποιον τρόπο το έδαφος παραμορφώθηκε εξαιτίας του σεισμού. Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι η παραμόρφωση του εδάφους συσχετίζεται με τις αλλαγές στον φλοιό της Γης που προκαλείται από την πτώση της στάθμης των υπόγειων υδάτων, κατά τις τελευταίες πέντε δεκαετίες, λόγω της άντλησης του νερού.

    Τα υπόγεια ύδατα χρησιμοποιούνταν ολοένα και περισσότερο και οι γεωτρήσεις γίνονταν ολοένα και βαθύτερες για την άρδευση των καλλιεργειών αλλά και την παροχή νερού στα ζώα.

    "Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κανόνα μόνο με την μελέτη ενός και μόνο περιστατικού, αλλά τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει ίσως είναι θεμελιώδη για μελλοντικές έρευνες σε γεγονότα που μπορεί να συμβούν κοντά σε φράγματα, υδροφόρους ορίζοντες και την τήξη των παγετώνων, όπου τα τεκτονικά ρήγματα βρίσκονται κοντά σε αυτές τις πηγές" δήλωσε ο Γκονζάλες. "Για τώρα θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί. Ξέρουμε πώς να δημιουργήσουμε ένα σεισμό αλλά είμαστε μακρυά ακόμα από το να μπορούμε να τους θέσουμε υπό έλεγχο", αναφέρει στη μελέτη του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 October 2012 - 0:30:43 UTC