Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπέρ συμφωνίας για χρονική επιμήκυνση και ρήτρα αντικατάστασης τάσσεται η ΔΗΜΑΡ
  • [02] Δυό πυρκαγιές στο Λασίθι
  • [03] Ρόδος: Δολοφονία άγνωστου άνδρα για ασήμαντη αφορμή
  • [04] Διαδηλώσεις στο Λονδίνο κατά της λιτότητας
  • [05] Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στη Μακεδονία

  • [01] Υπέρ συμφωνίας για χρονική επιμήκυνση και ρήτρα αντικατάστασης τάσσεται η ΔΗΜΑΡ

    Η διαπραγμάτευση πρέπει να συνεχιστεί ώστε η πολιτική συμφωνία να συμπεριλάβει χρονική επιμήκυνση και ρήτρα αντικατάστασης στο πακέτο των μέτρων καθώς και αναπτυξιακές παρεμβάσεις που θα δημιουργούν θέσεις εργασίας.

    Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ για την αποτίμηση της Συνόδου Κορυφής, στην οποία, όπως υπογραμμίζει «έγινε ένα σημαντικό βήμα για μια πολιτική συμφωνία με τους εταίρους που να περιλαμβάνει τη δέσμευση παραμονής της χώρας μας στο ευρώ και την επανεξέταση όρων του μνημονίου».

    [02] Δυό πυρκαγιές στο Λασίθι

    Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 8 το πρωί σε περιοχή της Σητείας Λασιθίου. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης ενώ η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση.

    Στον τόπο της πυρκαγιάς, που ωστόσο δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή έχει σπεύσει δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 6 οχήματα επιχειρώντας να τη θέσει υπό έλεγχο.

    Εξάλλου, πυρκαγιά ξέσπασε στις 11 χτες το βράδυ στο Καρύδι Αγίου Νικολάου Λασιθίου καίγοντας επίσης χορτολιβαδική έκταση. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο τα ξημερώματα .

    [03] Ρόδος: Δολοφονία άγνωστου άνδρα για ασήμαντη αφορμή

    Δολοφονία άνδρα, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά, σημειώθηκε χθες το απόγευμα στην πόλη της Ρόδου.

    Δράστης είναι 26χρονος, ο οποίος εξεταζόμενος ομολόγησε την πράξη του και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

    Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν ακόμη δυο ημεδαποί ηλικίας 20 και 31 ετών κατηγορούμενοι για συμπλοκή.

    Χθες το απόγευμα, στην οδό Ερυθρού Σταυρού στην πόλη της Ρόδου, ο 26χρονος, αφού συνεπλάκη με το θύμα για ασήμαντη αφορμή το τραυμάτισε θανάσιμα τρεις φορές με σουγιά.

    Το θύμα της ανθρωποκτονίας είναι ηλικίας 35 έως 40 ετών, έχει ύψος 1.75 έως 1.80 μέτρα, με καστανά μαλλιά και φορούσε μόνο το εσώρουχο του.

    Οι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

    [04] Διαδηλώσεις στο Λονδίνο κατά της λιτότητας

    Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν στο κέντρο του Λονδίνου για να διαμαρτυρηθούν κατά των μέτρων λιτότητας που έχει υιοθετήσει η βρετανική κυβέρνηση, ενώ διαδηλώσεις αναμένονται και στη Σκοτία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

    Πυροσβέστες, νοσοκόμες, εκπαιδευτικοί μαζί με πολλούς άνεργους και συνοδευόμενοι από βουλευτές της αντιπολίτευσης έχουν βγει στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας με σφυρίχτρες και κρατώντας πολύχρωμα μπαλόνια και πανό που γράφουν «Όχι στις περικοπές».

    Περισσότερα από 250 λεωφορεία ναυλώθηκαν για να μεταφέρουν τους διαδηλωτές στο Λονδίνο.

    Ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου TUC Μπράντον Μπάρμπερ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις κινητοποιήσεις, που σύμφωνα με τον ίδιο στέλνουν «ένα δυνατό μήνυμα, ότι η πολιτική της λιτότητας έχει αποτύχει».

    Τα συνδικάτα, που ανέμεναν να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις «δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι», δεν έχουν δώσει ακόμη εκτιμήσεις για τον αριθμό των διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν, ενώ ούτε η αστυνομία έχει κάνει σχετική ανακοίνωση.

    Αργότερα σήμερα, αναμένεται να μιλήσει στη διάρκεια συγκέντρωσης στο Χάιντ Παρκ ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος Εντ Μίλιμπαντ, ενώ πολλοί επικεφαλής εργατικών συνδικάτων αναμένεται να κάνουν έκκληση για την κήρυξη γενικής απεργίας το συντομότερο δυνατό.

    Δύο ακόμη διαδηλώσεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα στο Μπέλφαστ και τη Γλασκόβη.

    [05] Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στη Μακεδονία

    Περιοδεία στη Μακεδονία πραγματοποιεί από σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με πρώτο σταθμό το Ακριτοχώρι Σερρών, της μητρόπολης Σιδηροκάστρου, όπου θα επισκεφθεί το απόγευμα το Ιερό Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου, προκειμένου να εγκαινιάσει το νέο καθολικό του, το οποίο έχει οικοδομηθεί με την παραδοσιακή βυζαντινή αρχιτεκτονική και τεχνοτροπία.

    Ο κ. Βαρθολομαίος έφτασε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στις 2.45 μ.μ. όπου του έγινε επίσημη υποχοδή και σε περίπου μιάμιση ώρα θα γίνει δεκτός στο Βαμβακόφυτο από τις τοπικές αρχές και στην πλατεία του Ακριτοχωρίου από τους κατοίκους. Ακολούθως, θα μεταβεί στο μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου, όπου θα τον προσφωνήσει και θα τον καλωσορίσει ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος και η ηγουμένη του μοναστηριού, γερόντισσα Ιακώβη. Ήδη, στη μονή έγινε υποδοχή της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Ορους και σε λίγη ώρα πρόκειται να γίνει και η υποδοχή του ο αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου.

    Στις 5:30 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει ο πανηγυρικός εσπερινός των εγκαινίων, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 20 October 2012 - 12:30:45 UTC