Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη φυλακή οι έξι από τους επτά για την απαγωγή του 26χρονου
  • [02] Πρώτη ήττα για τους "ερυθρόλευκους" στην Ευρωλίγκα
  • [03] "Διαφωνεί το ΠΑΣΟΚ με την τροπολογία για τις εφορίες"

  • [01] Στη φυλακή οι έξι από τους επτά για την απαγωγή του 26χρονου

    Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι έξι από τους επτά κατηγορουμένους στην υπόθεση της απαγωγής του 25χρονου, ο οποίος εξακολουθεί να αγνοείται από τον περασμένο Αύγουστο, μετά την απολογία τους στον 4ο Ειδικό Ανακριτή.

    Ανακριτής και Εισαγγελέας ομόφωνα έκριναν ότι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή οι έξι άντρες κατηγορούμενοι στην υπόθεση, ενώ διαφορετική εκτίμηση είχαν για τη συγκατηγορούμενη τους η οποία αφέθηκε ελεύθερη.

    Οι κατηγορούμενοι αρνούνται το βαρύ κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, στο οποίο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, κακουργήματα όπως της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, απαγωγής κ.α. Ως «εγκέφαλος» της απαγωγής του νεαρού, για τη ζωή του οποίου εκφράζονται φόβοι, φέρεται ένας ηλικιωμένος, φίλος της οικογένειας του 25χρονου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγκατηγορούμενοι του στην υπόθεση απολογούμενοι ισχυρίστηκαν ότι ο 72χρονος είναι αυτός που οργάνωσε την απαγωγή και ότι οι ίδιοι είχαν περιφερειακούς ρόλους.

    Ο ίδιος ο βασικός κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίζεται πως το θύμα, ο νεαρός 25χρονος φοιτητής, ήταν εκείνος που του ζήτησε να τον βοηθήσει να «στήσουν» την απαγωγή με σκοπό να αποσπάσει χρήματα από την οικογένεια του.

    Με εντολή του εισαγγελέα, η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των επτά κατηγορουμένων, καθώς και τα στοιχεία και τη φωτογραφία του απαχθέντος.

    [02] Πρώτη ήττα για τους "ερυθρόλευκους" στην Ευρωλίγκα

    Η Αναντολού Εφές παρέσυρε στο χειμαρρώδη ρυθμό της τον πρωταθλητή Ευρώπης και ο Ολυμπιακός υπέστη στην πόλη που πανηγύρισε πέρυσι το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του την πρώτη ήττα του στην εφετινή Ευρωλίγκα. Οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι μόνο στην τρίτη περίοδο έδειξαν διαθέσεις ανατροπής, «έπεσαν» με το «βαρύ» 98-72 στην Κωνσταντινούπολη , σε αγώνα για τη 2η αγωνιστική της διοργάνωσης και συνδύασαν με ήττα την πρώτη φετινή ευρωπαϊκή... εξόρμηση μακριά από το ΣΕΦ. Πλέον, Ολυμπιακός και Αναντολού μετρούν 1 νίκη-1 ήττα στον 3ο όμιλο.

    Τα δεκάλεπτα: 30-13, 54-32, 74-57, 98-72

    [03] "Διαφωνεί το ΠΑΣΟΚ με την τροπολογία για τις εφορίες"

    Χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ, το οποίο διαφωνεί, κατατέθηκε στη Βουλή, από το υπουργείο Οικονομικών, η τροπολογία για τις εφορίες, όπως αναφέρουν πηγές της Ιπποκράτους.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ότι θα έπρεπε να συντμηθεί ο χρόνος αξιολόγησης των αποτελεσμάτων, ακόμα και στους 3 μήνες, αλλά όχι να αλλάξουν οι προϊστάμενοι των εφοριών, οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί πολύ πρόσφατα.

    Τη θέση αυτή του ΠΑΣΟΚ μετέφεραν στον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, κατά τη συνάντησή τους, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ για θέματα οικονομίας Φίλιππος Σαχινίδης και ο Πάρις Κουκουλόπουλος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 October 2012 - 18:30:53 UTC