Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέες διεθνείς έρευνες στην αρχαία Τροία
  • [02] Ομαλή και χωρίς επιπλοκές η μετεγχειρητική πορεία του Α. Ρουπακιώτη
  • [03] Ολοκληρώθηκε η πώληση συμμετοχής της Τράπεζας Πειραιώς στην Marathon
  • [04] Πολιτισμός για όλους, μία ημέρα με ελεύθερη είσοδο στα μουσεία των Χανίων
  • [05] Ο φετινός Σεπτέμβριος ήταν ο πιο ζεστός στη μετεωρολογική ιστορία της Γης
  • [06] Συμμετέχουν και οι περιπτεριούχοι στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων
  • [07] Διαρρήκτες με "πλούσια δράση" στο ενεργητικό τους συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη
  • [08] Μειώθηκαν οι κρατικές επιχορηγήσεις στις αθλητικές ομοσπονδίες

  • [01] Νέες διεθνείς έρευνες στην αρχαία Τροία

    Μια ομάδα αρχαιολόγων και επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων (ιδίως από το πεδίο της βιολογίας και βιοτεχνολογίας) θα εξετάσει και πάλι τα ερείπια της αρχαίας Τροίας, ελπίζοντας να φέρει στο φως νέα στοιχεία. Η διεθνής διεπιστημονική αποστολή, με επικεφαλής τον καθηγητή αρχαιολογίας Ουίλιαμ Έιλγουορντ του πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν - Μάντισον, θα αρχίσει τις ανασκαφές και τις νέες αναλύσεις στις αρχές του 2013, σε συνεργασία με το τουρκικό πανεπιστήμιο Τσανάκαλε Ονσεκίζ Μαρτ, που βρίσκεται κοντά στην Τροία.

    «Η Τροία είναι ένας θεμέλιος λίθος του δυτικού πολιτισμού. Μολονότι η τοποθεσία έχει ανασκαφεί στο παρελθόν, υπάρχουν ακόμα πολλά για να ανακαλυφθούν. Το σχέδιο μας είναι να επεκταθούμε σε ανεξερεύνητες περιοχές του χώρου και συστηματικά να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες, ώστε να εξάγουμε ακόμα περισσότερες πληροφορίες για τους ανθρώπους που ζούσαν εκεί πριν από χιλιάδες χρόνια», τόνισε ο Αμερικανός αρχαιολόγος, ο οποίος έχει μεγάλη ανασκαφική πείρα και θεωρείται ειδικός στην Τροία.

    Η σχεδιαζόμενη αποστολή θα βασιστεί σε νέες επιστημονικές τεχνικές, που, μεταξύ άλλων, θα βοηθήσουν στην ανάλυση των χημικών υπολειμμάτων που έχουν βρεθεί μέσα σε κεραμικά αγγεία από αρχαίες κουζίνες και αίθουσες συμποσίων. Βασικό στόχο αποτελεί η γενετική ανάλυση δειγμάτων DNA και πρωτεϊνών από ανθρώπους και ζώα. Οι έρευνες αυτές ανήκουν στο νέο πεδίο της «μοριακής αρχαιολογίας» και θα γίνουν σε συνεργασία με το Κέντρο Βιοτεχνολογίας του πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν - Μάντισον.

    [02] Ομαλή και χωρίς επιπλοκές η μετεγχειρητική πορεία του Α. Ρουπακιώτη

    Ομαλή και χωρίς επιπλοκές είναι η μετεγχειρητική πορεία του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, ο οποίος εντός της ημέρας θα μεταφερθεί σε θάλαμο νοσηλείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αττικόν, σύμφωνα με νεότερο ιατρικό δελτίο των θεραπόντων ιατρών του.

    Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ρουπακιώτης είχε μεταφερθεί χθες το πρωί στο Αιγινήτειο νοσοκομείο μετά από επιμονή ημικρανία. Μετά τις πρώτες εξετάσεις κρίθηκε επιβεβλημένη η νοσηλεία του το μεσημέρι στο Αττικό νοσοκομείο όπου και χειρουργήθηκε επιτυχώς, για να αντιμετωπιστεί περιορισμένης έκτασης αιμάτωμα στο κεφάλι.

    [03] Ολοκληρώθηκε η πώληση συμμετοχής της Τράπεζας Πειραιώς στην Marathon

    Ολοκληρώθηκετη Δευτέραστη Νέα Υόρκη η πώληση της συμμετοχής της Τράπεζας Πειραιώς στην Marathon Banking Corporation (98,5%), στην Investors Bancorp Inc.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το τίμημα που εισέπραξε η Τράπεζα Πειραιώς από τη συναλλαγή ανέρχεται σε 133 εκατ. δολ. που αντιστοιχεί σε 1,5 φορές τα ενσώματα ίδια κεφάλαια (tangible book value) της Marathon.

    Η Investors Bancorp είναι ένας τραπεζικός οργανισμός με έδρα στο Νιού Τζέρσεϊ με ενεργητικό 11 δισ. δολ. και παρέχει τραπεζικές υπηρεσίες στις πολιτείες του Νιού Τζέρσεϊ και της Νέας Υόρκης.

    [04] Πολιτισμός για όλους, μία ημέρα με ελεύθερη είσοδο στα μουσεία των Χανίων

    «Πολιτισμός για όλους - μια ημέρα στο Μουσείο» είναι μια ακόμα δράση που αναπτύσσει ο δήμος Χανίων που υλοποιείται στο πλαίσιο συμμετοχής του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας.

    Την Τετάρτη, μια σειρά από Μουσεία που έχουν την έδρα τους στα Χανιά, ανοίγουν τις πύλες τους και - με ελεύθερη είσοδο - δίνουν τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες και επισκέπτες να γνωρίσουν, να εκτιμήσουν και να εντάξουν στη ζωή τους την τοπική πολιτιστική μας κληρονομιά.

    Τα μουσεία και οι χώροι πολιτισμού που συμμετέχουν στη δράση του δήμου Χανίων είναι τα εξής: Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, Μουσείο Τυπογραφίας, Μουσείο Σχολικής Ζωής, Μουσείο Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Συλλογής Χανίων, Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Θερίσου, Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου Θερίσου (Στρατηγείο), Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου Μουρνιών (Οικία), Έκθεση Αρχαίας και παραδοσιακής Ναυπηγικής - Μινωικό Πλοίο, Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων.

    [05] Ο φετινός Σεπτέμβριος ήταν ο πιο ζεστός στη μετεωρολογική ιστορία της Γης

    Ο Σεπτέμβριος του 2012 υπήρξε ο πιο θερμός στην καταγεγραμμένη μετεωρολογική ιστορία του πλανήτη μας (μετά το 1880), ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Σεπτεμβρίου του 2005, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ. Η μέση παγκόσμια θερμοκρασία στην ξηρά και τις θάλασσες τον περασμένο μήνα ήταν 15,67 βαθμοί Κελσίου, κατά 0,67 βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο του 20ού αιώνα.

    Εκτός από θερμότερος Σεπτέμβριος, μετά το 1880, ο Σεπτέμβριος του 2012 υπήρξε ο 36ος Σεπτέμβριος στη σειρά, καθώς και ο 331ος συνεχόμενος μήνας, που η παγκόσμια θερμοκρασία διαμορφώθηκε πάνω από τον μέσο όρο του προηγούμενου αιώνα. Ο τελευταίος Σεπτέμβριος που η θερμοκρασία βρέθηκε κάτω από τον μέσο όρο, ήταν το 1976.

    Η συνδυασμένη θερμοκρασία ξηράς και θάλασσας ειδικότερα στο βόρειο ημισφαίριο, όπου βρίσκεται και η Ελλάδα, κατά τον φετινό Σεπτέμβριο ήταν η δεύτερη υψηλότερη (μετά το 2005). Στη ξηρά, ο Σεπτέμβριος του 2012 ήταν ο τρίτος θερμότερος μετά το 1880.

    [06] Συμμετέχουν και οι περιπτεριούχοι στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων

    Τη συμμετοχή της στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που διοργανώνονται την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ενοικιαστών Περιπτέρων και Καπνοπωλών Ελλάδος.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ομοσπονδία πρόκειται να συμπορευθεί με την Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και να συμμετάσχει με τα μέλη της στις κινητοποιήσεις. Η συγκέντρωση στην Αθήνα, θα λάβει χώρα στην πλατεία Κοραή (στάση Μετρό) στις 12.00 μ.μ.

    Η Ομοσπονδία καλεί όλους τους συναδέλφους να κλείσουν τα περίπτερα τους και να συμμετάσχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις, που έχουν προγραμματιστεί για την 18η Οκτωβρίου και σημειώνει ότι οι ενέργειες είναι πανελλαδικής εμβέλειας.

    [07] Διαρρήκτες με "πλούσια δράση" στο ενεργητικό τους συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη

    Πλούσια δράση είχαν στο ενεργητικό τους δύο άνδρες που συνελήφθησαν στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, την ώρα που επιχειρούσαν να διαρρήξουν την είσοδο οικοδομής.

    Όπως διαπιστώθηκε, οι συλληφθέντες -ένας 29χρονος Γεωργιανός κι ένας 24χρονος ομογενής- διέρρηξαν το τελευταίο 3μηνο τέσσερα διαμερίσματα στη Θεσσαλονίκη, την Κατερίνη και την Ξάνθη, απ' όπου αφαίρεσαν χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές, η αξία των οποίων σύμφωνα με τους παθόντες εκτιμάται σε 44.000 ευρώ.

    Επιπλέον, ο 24χρονος ομολόγησε ότι κατά το περασμένο καλοκαίρι διέπραξε άλλες επτά διαρρήξεις και κλοπές σε καταστήματα τής Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, από τα οποία άρπαξε μικρά χρηματικά ποσά και διάφορα προϊόντα.

    [08] Μειώθηκαν οι κρατικές επιχορηγήσεις στις αθλητικές ομοσπονδίες

    Με το ποσό των 82.317.217 ευρώ επιχορηγήθηκαν οι αθλητικές ομοσπονδίες τη διετία 2010-2011 από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού Ιωάννης Ιωαννίδης. Όπως ειδικότερα αναφέρεται σε έγγραφο του κ. Ιωαννίδη που διαβιβάστηκε στη Βουλή, οι αθλητικές ομοσπονδίες για το 2010 επιχορηγήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με το ποσό των 49.411.987 ευρώ και για το έτος 2011 με το ποσό 32.905.230 ευρώ.

    Παράλληλα, ο κ. Ιωαννίδης διαβιβάζει στη Βουλή και τις δαπάνες ανάπτυξης για τα έτη 2010-2011 και όπως προκύπτει, το 2010 δόθηκαν 17.044.905 ευρώ και το 2011 το ποσό των 12.365.359 ευρώ.

    Το έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης 21 βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι ζήτησαν να ενημερωθούν και για τις μέσες ετήσιες αποδοχές των υπαλλήλων των αθλητικών ομοσπονδιών αλλά και των υπαλλήλων του ΟΑΚΑ, του ΣΕΦ και του Αγίου Κοσμά.

    Όπως ενημερώνει τους βουλευτές ο κ. Ιωαννίδης, οι μέσες ετήσιες αποδοχές προσωπικού κατ΄ άτομο, τόσο των αθλητικών Ομοσπονδιών, όσο και του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά ως ΝΠΔΔ, καθορίζονται από το ενιαίο μισθολόγιο με ύψος κατά μέσο όρο το 2011 μικτά ετησίως 21.221 και το 2012 μικτά ετησίως 19.650 ευρώ. Οι μειώσεις που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι, όπως επισημαίνει ο υφυπουργός, είναι οι μειώσεις που προβλέπονται από το Ν. 3833/10, Ν. 3845/10 και Ν. 4024/00.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 October 2012 - 8:30:44 UTC