Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση του υπουργού Εργασίας με την τρόικα
  • [02] Ένταση στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Ι. Καποδίστρια
  • [03] Στις 4μμ η συνάντηση Μανιτάκη-τρόικας
  • [04] Συνάντηση με βενζινοπώλες και πρατηριούχους θα έχει αύριο ο Ι. Στουρνάρας

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση του υπουργού Εργασίας με την τρόικα

    Αυτή την ώρα, συναντώνται τελικά, με τους επικεφαλής της τρόικας, στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος.

    Θα ακολουθήσουν, οι συναντήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.

    [02] Ένταση στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Ι. Καποδίστρια

    Ένταση προκλήθηκε κατά την κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια, στην ομώνυμη πλατεία του Ναυπλίου, στο πλαίσιο εκδηλώσεων μνήμης για τα 181 χρόνια από τη δολοφονία του, που οργάνωσε ο δήμος Ναυπλιέων.

    Η ένταση προκλήθηκε όταν εκπρόσωπος ομάδας μελών της Χρυσής Αυγής εμποδίσθηκε από τους διοργανωτές να καταθέσει στεφάνι, με αποτέλεσμα να ακουστούν προσβλητικά συνθήματα. Με τη λήξη της τελετής και κατά την αποχώρηση των επισήμων, μέλος της ομάδας της Χρυσής Αυγής κατέθεσε το στεφάνι.

    Νωρίτερα το πρωί, παρουσία των πολιτικών, αυτοδιοικητικών και στρατιωτικών αρχών, τελέσθηκε λειτουργία και δοξολογία στον ιστορικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, στην είσοδο του οποίου δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας.

    Σημειώνεται ότι στη γειτονική πλατεία, μπροστά από το δημαρχείο Ναυπλίου και πλάι στο μνημείων Τριών Ναυάρχων, άγνωστοι άπλωσαν το πρωί πανό με το σύνθημα «ΟΧΙ στο Δ' ΡΑΪΧ».

    [03] Στις 4μμ η συνάντηση Μανιτάκη-τρόικας

    Στις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, με τους επικεφαλής της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών.

    Θα ακολουθήσει, στις 6 το απόγευμα, η συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ενώ, άγνωστο είναι ακόμη τι μέλλει γενέσθαι με τη συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, η οποία είχε προγραμματισθεί για σήμερα το μεσημέρι.

    [04] Συνάντηση με βενζινοπώλες και πρατηριούχους θα έχει αύριο ο Ι. Στουρνάρας

    Συνάντηση με τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών Βενζινοπωλών, Πρατηριούχων και των μεταπωλητών πετρελαίου θέρμανσης πρόκειται να έχει αύριο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ύστερα από αίτημα των συνδικαλιστών.

    Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η διακίνηση του πετρελαίου θέρμανσης, που ξεκινά επίσημα αύριο Δευτέρα, ωστόσο οι επαγγελματίες απειλούν με «εμπάργκο» στις παραδόσεις. Πηγές της αγοράς ανέφεραν πάντως ότι οι παραγγελίες, λόγω καιρού και υψηλών τιμών, είναι ελάχιστες ενώ πολλοί καταναλωτές έχουν αποθεματοποιήσει πετρέλαιο από την προηγούμενη περίοδο ή έχουν στραφεί σε άλλες πηγές θέρμανσης.

    Οι επαγγελματίες ζητούν να μην αυξηθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης για να μην επιβαρυνθούν οι καταναλωτές, αλλά και να μην κλείσουν πρατήρια λόγω της μείωσης της ζήτησης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 14 October 2012 - 14:30:47 UTC