Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έβαλε τον εραστή της να σκοτώσει τον σύζυγό της
  • [02] Α. Νταβούτογλου: Σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα

  • [01] Έβαλε τον εραστή της να σκοτώσει τον σύζυγό της

    Ένας 45χρονος φανοποιός είναι ο δράστης του εγκλήματος που έγινε χθες το πρωί στη Λαμία με θύμα 45χρονο πατέρα δύο παιδιών. Ως κίνητρό του φέρεται να ήταν η πίεση που δεχόταν από τη σύζυγο του θύματος με την οποία διατηρούσε δεσμό.

    Ένα ολόκληρο 24ωρο συνεχούς ανάκρισης και η 42χρονη σύζυγος του θύματος δεν έλεγε ούτε κουβέντα στους αστυνομικούς, οι οποίοι προσπάθησαν να ξετυλίξουν το κουβάρι αξιοποιώντας όλες τις πληροφορίες. Έφτασαν όμως στον άνθρωπο με τον οποίο διατηρούσε σχέση. Έτσι μπορεί να μην ομολόγησε η 42χρονη τι ακριβώς είχε γίνει το ξημέρωμα της Παρασκευής, ομολόγησε όμως ο 45χρονος και περίγραψε στους αστυνομικούς όλο το σκηνικό της δολοφονίας.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, καθώς αναμένεται αύριο Κυριακή η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, η 42χρονη μιλούσε συνέχεια στον εραστή της για τη δύσκολη ζωή που περνούσε κοντά στον άντρα της, κάνοντας λόγο για σκηνές βίας. Έτσι επέλεξαν την ημέρα των γενεθλίων της 42χρονης να τον βγάλουν από τη μέση.

    Το ζευγάρι των εραστών, αφού γιόρτασαν τα γενέθλια της 42χρονης γυναίκας, πήγαν στο σπίτι στη Λαμία και την ώρα που κοιμόταν ο άτυχος 45χρονος, ο εραστής της φέρεται ότι τον χτύπησε στο κεφάλι με το πίσω μέρος αεροβόλου όπλου. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, του έριξαν και τη χαριστική βολή, αφού εντοπίζεται από την ιατροδικαστή κ. Ακριβούση η πορεία μιας βολίδας που όμως δεν προέρχεται από πυροβόλο όπλο.

    [02] Α. Νταβούτογλου: Σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα

    «Η Τουρκία είναι αφοσιωμένη στις σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα» δηλώνει στο "Βήμα της Κυριακής" ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου και υποστηρίζει πως «έχουμε την αναγκαία πολιτική βούληση να συμφιλιώσουμε τις διαφορές με την Ελλάδα σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα, με σεβασμό στα αμοιβαία και νόμιμα συμφέροντα των δύο χωρών βάσει του διεθνούς δικαίου».

    Αναφέρει ότι για το Καστελόριζο «η Τουρκία έχει σαφή πολιτική και νομική θέση, εδραζόμενη στο διεθνές δίκαιο» αλλά σημειώνει πως γνωρίζει ότι η Ελλάδα υποστηρίζει διαφορετική άποψη «αναφορικά με τη θαλάσσια δικαιοδοσία σε περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 13 October 2012 - 18:30:38 UTC