Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναβλήθηκε για το Σάββατο η συνάντηση Στουρνάρα - τρόικας
  • [02] Παρέμβαση του υπ. Δικαιοσύνης για τα επεισόδια στο θέατρο "Χυτήριο"
  • [03] Παρατείνονται οι προθεσμίες για τον διαγωνισμό πώλησης του 33% του ΟΠΑΠ
  • [04] Λαβρόφ: Δεν μετέφερε όπλα το αεροπλάνο
  • [05] Διαδήλωση κατά της καταλανικής ανεξαρτησίας στη Βαρκελώνη

  • [01] Αναβλήθηκε για το Σάββατο η συνάντηση Στουρνάρα - τρόικας

    Αναβλήθηκε για αύριο, στις 2 μετά το μεσημέρι, η προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας.

    Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, θα υπάρξει συνάντηση των δύο πλευρών και την Κυριακή, επίσης στις 2 μετά το μεσημέρι, καθώς, η ελληνική πλευρά επιζητεί να υπάρξει μια συμφωνία έως τη Σύνοδο Κορυφής, στις 18 Οκτωβρίου.

    [02] Παρέμβαση του υπ. Δικαιοσύνης για τα επεισόδια στο θέατρο "Χυτήριο"

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, με επιστολή του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ζητεί να ενημερωθεί, εάν ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας υπηρεσίας για τα χθεσινά επεισόδια στο θέατρο «Χυτήριο», και αν ναι, γιατί δεν παρενέβη.

    Παράλληλα, ο κ. Ρουπακιώτης ζητεί από τον κ. Τέντε να αξιολογήσει εάν «συντρέχει περίπτωση διάπραξης του αδικήματος της παράλειψης καθήκοντος εκ μέρους των αστυνομικών οργάνων, σε σχέση με την απελευθέρωση συγκεκριμένου άνδρα, την ώρα που αστυνομικές δυνάμεις τον προσήγαγαν σε υπηρεσιακό λεωφορείο, από βουλευτή της Χρυσής Αυγής».

    Ο κ. Τέντες διαβίβασε το έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νικ. Παντελή.

    Υπενθυμίζεται, ότι η πρεμιέρα του του έργου «Corpus Christi» είχε προγραμματιστεί για χθες το βράδυ στο θέατρο «Χυτήριο», η οποία όμως τελικά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω επεισοδίων.

    [03] Παρατείνονται οι προθεσμίες για τον διαγωνισμό πώλησης του 33% του ΟΠΑΠ

    Παρατείνονται, με απόφαση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), οι προθεσμίες για τον διαγωνισμό για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ.

    Ειδικότερα,

    ? Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος παρατείνεται για την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012, στις 7 μ.μ. ώρα Ελλάδας.

    ? Η περίοδος υποβολής διευκρινιστικών ερωτημάτων σχετικά με τη διαγωνιστική διαδικασία παρατείνεται έως την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012, 7 μ.μ. ώρα Ελλάδας.

    Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, οι παρατάσεις δόθηκαν διότι υπήρξε μια σειρά αιτημάτων από επενδυτές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην διαγωνιστική διαδικασία.

    [04] Λαβρόφ: Δεν μετέφερε όπλα το αεροπλάνο

    Το πολιτικό αεροσκάφος που εκτελούσε το δρομολόγιο από τη Μόσχα στη Δαμασκό και υποχρεώθηκε από τις τουρκικές αρχές να προσγειωθεί στην Άγκυρα μετέφερε "απολύτως νόμιμο" εξοπλισμό για ραντάρ, υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

    "Το αεροσκάφος μετέφερε ένα νόμιμο φορτίο που είχε παραδώσει ένας νόμιμος Ρώσος προμηθευτής, με νόμιμο τρόπο, σε ένα νόμιμο πελάτη", είπε ο Λαβρόφ σε δηλώσεις του στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι NTV, διευκρινίζοντας ότι επρόκειτο για "ηλεκτρικό τεχνολογικό εξοπλισμό για σταθμούς ραντάρ".

    "Δεν έχουμε μυστικά. Πρόκειται για εξοπλισμό διπλής χρήσης (σ.σ. πολιτικής και στρατιωτικής) αλλά δεν έχει απαγορευτεί από καμία διεθνή συνθήκη", είπε ο Λαβρόφ. "Δεν υπήρχε και δεν θα μπορούσε να υπάρχει κανένα όπλο μέσα σε αυτό το αεροπλάνο", πρόσθεσε.

    Η ρωσική εφημερίδα Κομερσάντ έγραψε σε σημερινό ρεπορτάζ της ότι το αεροπλάνο μετέφερε ρωσικά ραντάρ για τις συριακές αντιαεροπορικές συστοιχίες. Σημείωνε όμως ότι ο εξοπλισμός αυτός δεν παρουσιάζει κανέναν κίνδυνο για τα μέλη του πληρώματος του Airbus A320, ούτε και για το ίδιο το αεροσκάφος.

    [05] Διαδήλωση κατά της καταλανικής ανεξαρτησίας στη Βαρκελώνη

    «Έχουμε μία και μοναδική ψυχή» και «δεν θέλουμε να κοπούμε στα δύο» διασάλπισαν χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι διαδήλωσαν σήμερα στη Βαρκελώνη, με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής ημέρας της Ισπανίας, εναντίον των φιλοδοξιών της Καταλονίας για ανεξαρτητοποίηση.

    Οι διαδηλωτές, που σύμφωνα με την αστυνομία έφθαναν τους 6.000, ανέμιζαν ισπανικές και καταλανικές σημαίες (τη Σενιέρα) στην Πλάσα ντε Καταλούνια, στο κέντρο της πόλης, σε μία κινητοποίηση που είχε περισσότερο οικογενειακό παρά εθνικιστικό χρώμα και πραγματοποιήθηκε έπειτα από κάλεσμα της Πλατφόρμας της Ισπανίας και των Καταλανών.

    «Έχουμε μία και μοναδική ψυχή», «Και εγώ είμαι Καταλανός», έγραφαν οι επιγραφές που κρατούσαν οι διαδηλωτές, ενώ σε ένα πανό μπορούσε κανείς να διαβάσει «Μπάρσα+Μαδρίτη=Λα Ρόχα», εν είδει εξορκισμού καθώς στην τελευταία ποδοσφαιρική αναμέτρηση του ?κλάσικο?, μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρσελόνα, το παιχνίδι έδωσε ευκαιρία στους εθνικιστές οπαδούς να αναπετάσσουν μία τεράστια καταλανική σημαία και πολλές «εστελάντες» (αυτονομιστικά λάβαρα).

    «Ευρώπη βοήθησέ μας. Οι εθνικιστές είναι τρελοί», έγραφε στα αγγλικά μία άλλη επιγραφή.

    Η αντιεθνιστική διαδήλωση κατέληξε στην ανάγνωση ενός μανιφέστου, στα καταλανικά, τα καστιλιάνικα και τα αγγλικά, το οποίο διατράνωνε πως «ουδείς έχει δικαίωμα να μας ζητήσει να είμαστε είτε Καταλανοί, είτε Ισπανοί».

    Η διαδήλωση διαλύθηκε μέσα σε ήρεμο κλίμα και κάπως βιαστικά, διότι είχε αρχίσει να πέφτει η βροχή.

    Επιμέλεια: Γ. Δάβος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 October 2012 - 16:30:39 UTC