Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι 24 συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια
  • [02] Με 150 εκατ. ευρώ θα ενισχυθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις
  • [03] "Στο σφυρί" 11 έργα από τη θρυλική συλλογή του Γιώργου Εμπειρίκου
  • [04] Υγρό μετατρέπει τα ρούχα σε καθαριστές της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
  • [05] Σε νέα γενική απεργία προσανατολίζονται τα συνδικάτα
  • [06] Βρέθηκε πτώμα αλλοδαπού σε προχωρημένη σήψη, στην Παιανία
  • [07] Μπαράζ ληστειών στην Αττική
  • [08] Δύο νεκροί μετά από «τρελή» κούρσα Ι.Χ. αυτοκινήτου στη Θεσσαλονίκη
  • [09] Ομαλή η απορρόφηση των πιστώσεων στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης
  • [10] Αρχισε η εκδίκαση της έφεσης των Pussy Riot στη Ρωσία

  • [01] Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι 24 συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια

    Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα οι 24 συλληφθέντες,για τα χτεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

    Σε βάρος τους έχουν σχηματιστεί δικογραφίες κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της διατάραξης της κοινής ειρήνης, αντίστασης, βαριάς σωματικής βλάβης, διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, εξύβρισης και παράβασης του νόμου περί όπλων, εκρηκτικών κλπ.

    Συνολικά, σύμφωνα με την Αστυνομία, έγιναν 217 προσαγωγές, ενώ τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί.

    [02] Με 150 εκατ. ευρώ θα ενισχυθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

    Το ποσό των 150 εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να εκταμιευθεί μέχρι το τέλος του χρόνου με την οριστικοποίηση των διμερών συμβάσεων Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και Τραπεζών, όπως επισημαίνει ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

    Ερώτηση σχετική με τη συμμετοχή του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας είχε απευθύνει στην κυβέρνηση η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Ασημίνα Ξηροτύρη Αικατερινάρη και προς απάντησή της, ο υπουργός Ανάπτυξης απέστειλε στη Βουλή έγγραφο με το οποίο υπογραμμίζει ότι η στροφή της χώρας σε τροχιά ανάκαμψης και ανάπτυξης αποτελεί πρωταρχική προτεραιότητα της κυβέρνησης και στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται η ενεργοποίηση της συμφωνίας για το Ταμείο Εγγυήσεων.

    «Το Ταμείο Εγγυήσεων θα χρηματοδοτηθεί με πόρους του ΕΣΠΑ ύψους 500 εκατομμυρίων ευρών και με κεφάλαια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με μόχλευση 1:2, παρέχοντας στην ελληνική αγορά ρευστότητα 1 δισ. ευρώ. Έπεται η οριστικοποίηση των διμερών συμβάσεων της ΕΤΕπ και Τραπεζών με στόχο την εκταμίευση 150 εκατομμυρίων ευρώ ως το τέλος του χρόνου», αναφέρει ο υπουργός Ανάπτυξης. Επισημαίνει περαιτέρω ότι με τη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της ΕΤΕπ και της ελληνικής Κυβέρνησης οριστικοποιήθηκε η εκταμίευση επιπλέον 440 εκατομμυρίων ευρώ με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία θα διοχετευθούν προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    [03] "Στο σφυρί" 11 έργα από τη θρυλική συλλογή του Γιώργου Εμπειρίκου

    Tην πώληση έντεκα έργων από τη συλλογή του Γιώργου Εμπειρίκου, στο πλαίσιο σειράς δημοπρασιών που θα πραγματοποιηθούν από τον Νοέμβριο του 2012 μέχρι τον Μάρτιο του 2013 τόσο στην Νέα Υόρκη όσο και στο Λονδίνο ανακοίνωσε ο οίκος Sotheby's.

    Μεταξύ των κορυφαίων έργων της φημισμένης συλλογής που θα προσφερθούν προς δημοπράτηση είναι και τα: «Study for Head of Isabel Rawsthorne» του Φράνσις Μπείκον που θα δημοπρατηθεί στην Απογευματινή Δημοπρασία Σύγχρονης Τέχνης, στις 13 Νοεμβρίου στην Νέα Υόρκη. Επίσης, το έργο «Portrait of Mariano Goya» του Φρανζίσκο ντε Γκόγια που θα ηγηθεί της δημοπρασίας "Important Old Master Paintings", στις 31 Ιανουαρίου 2013 και πάλι στην Νέα Υόρκη.

    Ο Γιώργος Εμπειρίκος (1920-2011) ήταν Έλληνας εφοπλιστής. Παθιασμένος και πολυμαθής, αποσύρθηκε νωρίς από την επιχειρηματική δράση για να αφιερώσει τη ζωή του στην τέχνη και τη μάθηση. Μετά τον πόλεμο, ο Εμπειρίκος μετακόμισε στην Νέα Υόρκη και ξεκίνησε να συλλέγει έργα τέχνης. Μέσα σε μερικές δεκαετίες δημιούργησε μια φημισμένη συλλογή από πίνακες, έργα σε χαρτί και γλυπτά. Αριστουργήματα των Ελ Γκρέκο, Γκόγια, Σεζάν, Καντίσκι Πικάσο, Βαν Γκόγκ και Φράνσις Μπείκον μεταξύ άλλων, βρήκαν στέγη στο πανέμορφο σπίτι του στη Λωζάννη.

    [04] Υγρό μετατρέπει τα ρούχα σε καθαριστές της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

    Μέσα στην επόμενη διετία είναι πιθανό ότι θα κυκλοφορούν στο εμπόριο ρούχα που θα καθαρίζουν τον αέρα και οι άνθρωποι δεν θα χρειάζεται να κάνουν τίποτε περισσότερο από το να τα φορούν. Αυτό θα γίνει δυνατό χάρη σε ένα πρωτοποριακό υγρό καθαρισμού για πλυντήρια ρούχων, το οποίο περιέχει μικροσκοπικά σωματίδια που «τρώνε» την ατμοσφαιρική μόλυνση.

    Η εν λόγω ουσία, με την ονομασία "CatClo", η οποία σχεδιάζεται να βγει στο εμπόριο, αποτελεί προϊόν συνεργασίας του βρετανικού πανεπιστημίου του Σέφιλντ (με επικεφαλής τον καθηγητή Τόνι Ράιαν) και του Κολλεγίου Μόδας του Λονδίνου (με επικεφαλής την καθηγήτρια Έλεν Στόρι.

    Τα ρούχα πλένονται στο πλυντήριο με το πρωτοποριακό υγρό που περιέχει νανοσωματίδια διοξειδίου του τιτανίου, τα οποία προσκολλώνται σφιχτά στα ύφασμα. Όταν, στη συνέχεια, φορέσει κανείς το πλυμένο ρούχο και το ύφασμα με τα νανοσωματίδια έρθει σε επαφή με τα οξείδια αζώτου του αέρα, τότε προκαλείται μια χημική αντίδραση οξείδωσης, με τελικό αποτέλεσμα να καθαρίζει η ατμόσφαιρα.

    [05] Σε νέα γενική απεργία προσανατολίζονται τα συνδικάτα

    Το ενδεχόμενο της κήρυξης νέας γενικής απεργίας στις 18 Οκτωβρίου, εξετάζει το Εθνικό Συνδικαλιστικό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, που ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα στα γραφεία της ΓΣΕΕ. Τα μέλη του Συμβουλίου το οποίο απαρτίζεται από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος, (ΓΣΕΕ) και της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ), θα παραχωρήσουν στη μίαμετά το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου.

    Η ημερομηνία της 18ης Οκτωβρίου, εξετάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, επειδή συμπίπτει με την ημέρα που πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ έχει προταθεί η κήρυξη μιας ακόμη γενικής απεργίας την ημέρα που θα συζητείται στη Βουλή το νέο «πακέτο» μέτρων.

    Η συνεδρίαση του Εθνικού Συνδικαλιστικού Συμβουλίου πραγματοποιείται στον απόηχο της χθεσινής κινητοποίησης, για την οποία οι διοργανωτές εμφανίζονται ικανοποιημένοι και σημειώνουν ότι θα πρέπει να συνεκτιμηθεί το γεγονός ότι δεν είχε κηρυχθεί απεργία και υπήρχαν σοβαρές δυσκολίες μετακίνησης.

    [06] Βρέθηκε πτώμα αλλοδαπού σε προχωρημένη σήψη, στην Παιανία

    Πακιστανός υπήκοος βρέθηκε νεκρός χθες το βράδυ, σε θαμνώδη περιοχή στην Παιανία, κοντά στην Αττική Οδό, στο ύψος του 41ου χιλιομέτρου.

    Το πτώμα ήταν σε προχωρημένη σήψη.

    Απο την Αστυνομία εξετάζεται η εκδοχή της εγκληματικής ενέργειας.

    [07] Μπαράζ ληστειών στην Αττική

    Το χρηματοκιβώτιο εταιρείας άρπαξαν τα ξημερώματα τέσσερις ένοπλοι στο Αιγάλεω, ενώ άλλες τρεις ληστείες έγιναν στην Αττική, από χτες το βράδυ έως σήμερα το πρωί.

    Στις 3.40 τα ξημερώματα, οι τέσσερις ένοπλοι εισέβαλαν σε εταιρεία στην οδό Δράκοντος 22, ακινητοποίησαν τον φύλακα και άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο που περιείχε άγνωστο χρηματικό ποσό, το φόρτωσαν σε φορτηγό της εταιρείας και εξαφανίστηκαν.

    Στις 8 χτες το βράδυ δύο άγνωστοι μπήκαν σε εργαστήριο αργυροχρυσοχοΐας στην Αθήνα, και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν χρυσαφικά μεγάλης αξίας.

    Οι άλλες δύο ληστείες έγιναν σε κατάστημα τροφίμων στην Αθήνα και σε πρατήριο υγρών καυσίμων στις Αχαρνές.

    [08] Δύο νεκροί μετά από «τρελή» κούρσα Ι.Χ. αυτοκινήτου στη Θεσσαλονίκη

    Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο που σημειώθηκε χθες το απόγευμα στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 34χρονος ξέφυγε της πορείας του και προσέκρουσε διαδοχικά σε κάδο απορριμμάτων, τοίχο σπιτιού και περίφραξης, παρασύροντας -σ' αυτήν την τρελή κούρσα που ακολούθησε, έναν 43χρονο πεζό.

    Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν θανάσιμα οι δύο άνδρες. Προανάκριση διενεργείται από το τμήμα τροχαίας.

    [09] Ομαλή η απορρόφηση των πιστώσεων στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης

    Ομαλά εξελίσσεται η απορρόφηση των πιστώσεων στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Ιωάννη Βρούτση. Με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου για την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων, ο υπουργός Εργασίας αναφέρει ότι η χρηματοδότηση για το έτος 2012 των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένου και του ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών), θα φθάσει το ποσό των 14,20 δισ. ευρώ.

    «Μέχρι σήμερα η χρηματοδότηση εξελίσσεται ομαλά και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012 κατά μέσο όρο έχει απορροφηθεί το 82% των πιστώσεων και έχουν καταβληθεί και οι συντάξεις του μηνός Οκτωβρίου. Το υπόλοιπο ποσοστό 18% που απομένει, μέχρι τέλος χρόνου, κρίνεται αρκετό για να διασφαλιστεί η κανονική καταβολή των συντάξεων των μηνών Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2012 και του Δώρου Χριστουγέννων», αναφέρει ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

    [10] Αρχισε η εκδίκαση της έφεσης των Pussy Riot στη Ρωσία

    Αρχισε σε δικαστήριο της Μόσχας η εκδίκαση της έφεσης των τριών μελών του συγκροτήματος Pussy Riot παρουσία των τριών νεαρών γυναικών.

    Η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα, 22 ετών, η Εκατερίνα Σαμουτσέβιτς, 30 ετών και η Μαρία Αλεχίνα, 24 ετών, καταδικάσθηκαν στις 17 Αυγούστου σε φυλάκιση δύο ετών για "χουλιγκανισμό" και "αναμόχλευση θρησκευτικών παθών" όταν τραγούδησαν πανκ προσευχή κατά του Πούτιν στον καθεδρικό ναό της Μόσχας τον περασμένο Φεβρουάριο.

    Η εκδίκαση της έφεσης αναβλήθηκε την 1η Οκτωβρίου έπειτα από αίτημα της Εκατερίνα Σαμουτσέβιτς, η οποία είχε διακόψει τη συνεργασία της με τον συνήγορό της λόγω διαφοράς απόψεων και βρισκόταν στο δικαστήριο χωρίς υπεράσπιση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 October 2012 - 8:30:47 UTC