Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα η Άγγελα Μέρκελ
  • [02] Στους Σερζ Αρός και Ντέιβιντ Ουάινλαντ το Νόμπελ Φυσικής 2012
  • [03] Στην Αθήνα αύριο ο Νταβούτογλου
  • [04] Στη διάθεση κάθε θεσμικού οργάνου για διευκρινίσεις ο Γ. Παπακωνσταντίνου
  • [05] Το Δημόσιο άντλησε 1,3 δισ. ευρώ από εξάμηνα έντοκα γραμμάτια
  • [06] Το ΝΑΤΟ θα υπερασπιστεί την Τουρκία "αν χρειαστεί", είπε ο Ράσμουσεν
  • [07] Α. Τσίπρας: «Η Ευρώπη των λαών θα νικήσει την Ευρώπη των μνημονίων»
  • [08] Αλ. Παπαρήγα: Θα νικήσουν οι λαοί που θα σπάσουν τις ταξικές τους αλυσίδες
  • [09] ΔΗΜΑΡ: Να έχει αποτελέσματα η συνάντηση Σαμαρά- Μέρκελ
  • [10] Συγκέντρωση ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα
  • [11] Στις 30 Οκτωβρίου η έκτακτη γενική συνέλευση ΕΤΕ για συγχώνευση με Eurobank
  • [12] Αύξηση 0,9% σημείωσε ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο
  • [13] Κάκωση στο πόδι ο Φουστέρ
  • [14] Συγγνώμη ζήτησε ο Α. Κόουλ από τον πρόεδρο της Αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας

  • [01] Στην Αθήνα η Άγγελα Μέρκελ

    Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε δεκτή η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ η οποία προσγειώθηκε περίπου στις 13:30στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υποδέχθηκε την Άγγελα Μέρκελ και ακολουθήθηκε όλο το προβλεπόμενο τυπικό, με την ανάκρουση των δύο εθνικών ύμνων, το τιμητικό άγημα και την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού. Από τις 14:15, η Άγγελα Μέρκελ και ο Αντώνης Σαμαράς συζητούν στο Μέγαρο Μαξίμου και ακολούθως θα κάνουν κοινές δηλώσεις προς τα μέσα ενημέρωσης.Στις 16.45 ηΓερμανίδα καγκελάριοςθα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα συναντηθεί με τον Κάρολο Παπούλια.

    Στις 17.30 η Άγγελα Μέρκελ και οΑντώνης Σαμαράς θα συναντηθούν με μέλη της ελληνικής και γερμανικής επιχειρηματικής κοινότητας. Μετά το τέλος της συνάντησης, η Άγγελα Μέρκελ θα αναχωρήσει από την Αθήνα.

    Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

    Περίπου 7.000 αστυνομικοί θα μετατρέψουν σε "φρούριο" την πρωτεύουσα, ενώ όλη η αστυνομική δύναμη της Αττικής θα είναι σε επιφυλακή. Παράλληλα, με απόφαση του αττικάρχη, απαγορεύεται από τις 9:00 έως τις 22:00, οποιαδήποτε συγκέντρωση και πορεία σε μεγάλο μέρος της Αθήναςκαι ειδικότερα σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το ξενοδοχείο Χίλτον, όπου θα καταλύσει και σε όλα τα τμήματα της διαδρομής, που θα ακολουθήσει κατά τις μετακινήσεις της.

    Από τη ΓΑΔΑ διευκρινίστηκε ότι η απαγόρευση αφορά συγκεκριμένο τμήμα της Αθήνας και της υπόλοιπης Αττικής και ως εκ τούτου οι συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματισθεί σε Ομόνοια και Σύνταγμα θα γίνουν κανονικά.

    Διαβάστε επίσης:

    Συγκέντρωση ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα

    Αλ. Παπαρήγα: Θα νικήσουν οι λαοί που θα σπάσουν τις ταξικές τους αλυσίδες

    Α. Τσίπρας: «Η Ευρώπη των λαών θα νικήσει την Ευρώπη των μνημονίων»

    [02] Στους Σερζ Αρός και Ντέιβιντ Ουάινλαντ το Νόμπελ Φυσικής 2012

    Το Νόμπελ Φυσικής 2012 κέρδισαν οι Σερζ Αρός (Γαλλία) και Ντέιβιντ Ουάινλαντ (ΗΠΑ) για τη δουλειά τους στον τομέα της κβαντικής οπτικής, ανακοίνωσε σήμερα η Σουηδική Βασιλική Ακαδημία Επιστημών.

    Συγκεκριμένα,βρήκαν τρόπους για να μετρούν κβαντικά σωματίδια χωρίς να τα καταστρέφουν, κάτι που οι ερευνητές θεωρούσαν ως τότε αδύνατο.

    Η δουλειά τους μπορεί να οδηγήσει στην κατασκευή ενός νέου είδους εξαιρετικά γρήγορου ηλεκτρονικού υπολογιστή βασισμένου στην κβαντική φυσική, σύμφωνα με τη Σουηδική Βασιλική Ακαδημία Επιστημών που απένειμε το βραβείο, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 8 εκατ. κορωνών (930.000 ευρώ) στους δύο επιστήμονες.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [03] Στην Αθήνα αύριο ο Νταβούτογλου

    Μια νέα ώθηση στον διάλογο Ελλάδας- Τουρκίας αναμένεται να σηματοδοτήσει η αυριανή επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογό του Δημήτρη Αβραμόπουλο και θα επισκεφθεί τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά.

    Στην αιχμή των συζητήσεων θα είναι η προετοιμασία της επόμενης συνόδου του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας, που αναμένεται να συγκληθεί, το 2013, στην Τουρκία. Η επισκόπηση της προεργασίας που έχει ήδη γίνει, ο προσδιορισμός της θεματικής του και η προετοιμασία των επόμενων βημάτων, είναι ορισμένες διαστάσεις του θέματος που πρόκειται να εξεταστούν.

    Στις διμερείς συνομιλίες αναμένεται επίσης να γίνει μια ανασκόπηση των ελληνο- τουρκικών σχέσεων, της ευρωπαϊκής διαδικασίας της Τουρκίας και να συζητηθεί η έλλειψη προόδου στο Κυπριακό.

    Αναμφίβολο είναι ακόμη ότι η συζήτηση για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή θα εστιαστεί -με ιδιαίτερη έμφαση- στη Συρία, όπου η κρίση φαίνεται να κλιμακώνεται με τις επιθέσεις στα τουρκικά εδάφη.

    Κατά πληροφορίες, τέλος, οι δύο αντιπροσωπείες θα εξετάσουν τη διμερή συνεργασία για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, δεδομένου ότι ο μεγάλος όγκος παράνομων μεταναστών εισέρχονται στη χώρα μας από την Τουρκία και ότι το πρόβλημα ενδέχεται να επιδεινωθεί υπό το φως των εξελίξεων στη Συρία.

    [04] Στη διάθεση κάθε θεσμικού οργάνου για διευκρινίσεις ο Γ. Παπακωνσταντίνου

    Στη διάθεση κάθε θεσμικού οργάνου που θα ζητήσει διευκρινίσεις για τις ενέργειες κατά της φοροδιαφυγής, τις οποίες δρομολόγησε ως υπουργός Οικονομικών, δήλωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στη μαρτυρία του, που κατέθεσε στον οικονομικό εισαγγελέα, για τα γεγονότα αναφορικά με τη «λίστα Λαγκάρντ» και τα οποία, όπως υπενθυμίζει, έχει ήδη δημοσιοποιήσει με ανακοίνωσή του στις 27/9/12.

    [05] Το Δημόσιο άντλησε 1,3 δισ. ευρώ από εξάμηνα έντοκα γραμμάτια

    Στην άντληση 1,3 δισ. ευρώ μέσω δημοπρασίας εξάμηνων εντόκων γραμματίων προχώρησε σήμερα ο ΟΔΔΗΧ.

    Όπως ανακοινώθηκε, σήμερα διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 1.000 εκατομμυρίων ευρώ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,46%, έναντι 4,54% κατά την τελευταία αντίστοιχη δημοπρασία στις 4 Σεπτεμβρίου.

    Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1,600 δισεκατομμυρίων ευρώ, πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,60 φορές.

    Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers) και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012.

    [06] Το ΝΑΤΟ θα υπερασπιστεί την Τουρκία "αν χρειαστεί", είπε ο Ράσμουσεν

    Ο επικεφαλής του NATO Άντερς Φο Ράσμουσεν δήλωσε σήμερα ότι η στρατιωτική συμμαχία έχει κάνει σχεδιασμούς για να προασπίσει την Τουρκία εάν χρειαστεί.

    «Έχουμε κάνει όλους τους αναγκαίους σχεδιασμούς για να προστατεύσουμε και να προασπίσουμε την Τουρκία εάν (είναι) απαραίτητο», δήλωσε ο Ράσμουσεν στους δημοσιογράφους πριν από την έναρξη της συνόδου των υπουργών Άμυνας του Οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου στις Βρυξέλλες.

    Μετά την ρίψη μιας οβίδας στο τουρκικό έδαφος οι πρεσβευτές του NATO εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην Τουρκία. Οι τουρκικές δυνάμεις ανταπέδωσαν τα πυρά πλήττοντας σημεία στη βόρεια Συρία, όπου οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ μάχονται με αντάρτες.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [07] Α. Τσίπρας: «Η Ευρώπη των λαών θα νικήσει την Ευρώπη των μνημονίων»

    Για επίσκεψη που θα κομίσει το «μήνυμα ότι η Ευρώπη των λαών θα νικήσει την Ευρώπη των μνημονίων», έκανε λόγο ο Αλ. Τσίπρας -αναφερόμενος στην άφιξη της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ, στην Αθήνα- σε δήλωσή του, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος, όπου βρίσκεται μαζί με τον επικεφαλής της γερμανικής Αριστεράς Μπ. Ρίξινγκερ.

    «Η Μέρκελ σήμερα έρχεται στην Αθήνα για να στηρίξει τους "μερκελιστές" της Ελλάδας, τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση με τις αποκαλύψεις της λίστας και τα νέα μέτρα είναι ετοιμόρροπη και κινδυνεύει από τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση.

    «Έρχεται (σσ. η κ. Μέρκελ) να τους στηρίξει, αλλά αυτό που θα καταφέρει είναι να δώσει στον ελληνικό λαό ένα μήνυμα ότι η Ευρώπη των λαών θα νικήσει την Ευρώπη των μνημονίων και της βαρβαρότητας. Η συμβολική παρουσία σήμερα εδώ τού ηγέτη της γερμανικής Αριστέρας, υποδηλώνει ότι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους λαούς. Η παράδοση της δημοκρατίας και της Ευρώπης δεν επιτρέπει να γίνουμε πειραματόζωα», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

    [08] Αλ. Παπαρήγα: Θα νικήσουν οι λαοί που θα σπάσουν τις ταξικές τους αλυσίδες

    «Θα νικήσουν οι λαοί που δεν θα διστάσουν να σπάσουν τις ταξικές τους αλυσίδες», δήλωσε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, προσερχόμενη στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

    [09] ΔΗΜΑΡ: Να έχει αποτελέσματα η συνάντηση Σαμαρά- Μέρκελ

    «Το κρίσιμο για εμάς είναι η συνάντηση να έχει αποτελέσματα, υπάρχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος, αναφορικά με τη συνάντηση Σαμαρά- Μέρκελ.

    Ερωτηθείς για τις κινητοποιήσεις, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε: «Τις θεωρώ πολύ φυσιολογικές, είναι λογικό να υπάρχει αγανάκτηση του κόσμου, όμως θα πρέπει αυτή τη στιγμή να κυριαρχήσει ο πολιτικός ρεαλισμός? Ευελπιστούμε ότι θα γίνουν χωρίς παρατράγουδα, χωρίς υπερβολές από καμία πλευρά».

    Σε ό,τι αφορά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων, θεώρησε ότι ήταν άστοχη η διατύπωση περί γενικής απαγόρευσης.

    [10] Συγκέντρωση ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα

    Συγκέντρωσηδιοργανώνουν στην πλατεία Συντάγματοςοι ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελάριου Άγγελα Μέρκελ, στη χώρα μας.

    Οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, έχουν εξαγγείλει καιπαναττική 3ωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 15:00.

    Στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα συμμετέχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τον πρόεδρο του γερμανικού κόμματος Die Linke.

    [11] Στις 30 Οκτωβρίου η έκτακτη γενική συνέλευση ΕΤΕ για συγχώνευση με Eurobank

    Την Τρίτη 30 Οκτωβρίου συγκαλείται η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας με θέμα την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με την έκδοση νέων μετοχών, οι οποίες θα δοθούν ως αντάλλαγμα στους μετόχους της Eurobank εφόσον αυτοί αποδεχθούν την προαιρετική δημόσια πρόταση που έχει απευθύνει η ΕΤΕ για την απόκτηση της Τράπεζας.

    Σε περίπτωση που δεν υπάρξει η απαιτούμενη απαρτία θα συγκληθεί πρώτη επαναληπτική γενική συνέλευση στις 12 Νοεμβρίου, ενώ στην περίπτωση που και πάλι δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη από τον νόμο απαρτία, η δεύτερη επαναληπτική συνέλευση έχει οριστεί για τις 23 Νοεμβρίου.

    Το τελικό χρονοδιάγραμμα της συγκεκριμένης πρότασης από μέρους της Εθνικής Τράπεζας εξαρτάται επίσης από την ταχύτητα λήψης των απαιτούμενων εγκρίσεων τόσο από τις ελληνικές αρχές, όσο και από τη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ. Σύμφωνα πάντως με εκτιμήσεις η συγχώνευση των δύο τραπεζών θα ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013.

    Η ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας θα δημιουργήσει έναν ενιαίο Όμιλο ο οποίος θα έχει συνολικό ενεργητικό ύψους περίπου 180 δισ. ευρώ, καθιστώντας τον ηγέτη στην εγχώρια τραπεζική αγορά και έναν από τους

    [12] Αύξηση 0,9% σημείωσε ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο

    Αύξηση 0,9% σημείωσε ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο, από 1,7% τον Αύγουστο.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), η σημαντική αυτή επιβράδυνση στον ρυθμό ανόδου του πληθωρισμού, οφείλεται στις μεγάλες μειώσεις τιμών στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας. Αντίθετα, οι καταναλωτές επιβαρύνθηκαν πρόσθετα από ανατιμήσεις σε είδη διατροφής (π.χ. νωπά λαχανικά), αλλά και σε υπηρεσίες στις οποίες «εμπλέκεται» το κράτος με τη φορολογική πολιτική (π.χ. ηλεκτρισμός, καύσιμα).

    [13] Κάκωση στο πόδι ο Φουστέρ

    Μετά το χθεσινό ρεπό που τους έδωσε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού επέστρεψαν σήμερα στις προπονήσεις στο Ρέντη. Από τη σημερινή προπόνηση απουσίασαν όπως είναι φυσιολογικό οι διεθνείς ποδοσφαιριστές της ομάδας, που έχουν υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες.

    Από αυτούς που έμειναν πίσω, οι Μοντέστο και Φουστέρ έκαναν αποθεραπεία. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός αντιμετωπίζει μία ελαφριά κάκωση στο πόδι, γεγονός που δεν εμπνέει την παραμικρή ανησυχία, σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο της ομάδας. Θεραπεία ακολούθησαν και οι γνωστοί τραυματίες Ιμπαγάσα, Χολέμπας και Παπάζογλου, ενώ ο τελευταίος έκανε και αερόβιο πρόγραμμα στο γήπεδο.

    [14] Συγγνώμη ζήτησε ο Α. Κόουλ από τον πρόεδρο της Αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας

    Ο Άσλεϊ Κόουλ ζήτησε συγγνώμη από τον πρόεδρο της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FA), Ντέιβιντ Μπερνστάιν, για το υβριστικό σχόλιό του στο Twitter κατά της FA και πλέον είναι ελεύθερος να ενισχύσει την εθνική Αγγλίας στον αγώνα της Παρασκευής με το Σαν Μαρίνο στο Γουέμπλεϊ, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

    Το αν ο αμυντικός της Τσέλσι θα αγωνιστεί για 99η φορά με τα «τρία λιοντάρια» εξαρτάται από τον τεχνικό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Ρόι Χότζσον, ωστόσο ο Μπερνστάιν δήλωσε σήμερα ότι ο διεθνής άσος είναι ελεύθερος προς επιλογή. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC, ο επικεφαλής της FA αποκάλυψε ότι, εκτός από τη συγγνώμη του προς την ομοσπονδία, ο Κόουλ ζήτησε προσωπικά συγγνώμη και από τον πρόεδρο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 October 2012 - 10:30:46 UTC