Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στους Γκέρντον και Γιαμανάκα το Νομπέλ Ιατρικής 2012
  • [02] Συγκομιδή ελαιοκάρπου από την αρχαία ελιά των Βουβών
  • [03] Ο Σάντος κάλεσε τον Τζαβέλλα για αντικαταστάτη του Χολέμπας
  • [04] Δημοπρασία έργων τέχνης για τη στήριξη της εφημερίδας «Τα Νέα της Τέχνης»
  • [05] Ευκαιρία να αναδειχτεί το πολιτικό πρόβλημα της χώρας, η επίσκεψη Μέρκελ, λέει η ΔΗΜΑΡ
  • [06] Γ. Καμίνης: Να μάθουμε να διαδηλώνουμε αγαπώντας την Αθήνα
  • [07] Πορεία διαμαρτυρίας συνταξιούχων προς τα γραφεία της ΕΕ
  • [08] Γεωργία: Ο Ιβανισβίλι ανακοίνωσε τη σύνθεση της κυβέρνησής του
  • [09] Ο Μπαν προειδοποιεί κατά της κλιμάκωσης της σύγκρουσης στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας
  • [10] Χατζηνικολάου: «Ούτε γίναμε σούπερ ομάδα, ούτε είμαστε αλαζόνες»
  • [11] Αμφίβολος ο Κριστιάνο Ρονάλντο για τα επόμενα ματς της Εθνικής Πορτογαλίας
  • [12] Ο Μπολτ θέλει το «3 στα 3» στους Ολυμπιακούς του Ρίο

  • [01] Στους Γκέρντον και Γιαμανάκα το Νομπέλ Ιατρικής 2012

    Ο Ιάπωνας Σίνγια Γιαμανάκα και ο Βρετανός Τζον Γκέρντον βραβεύονται με το Νομπέλ Ιατρικής 2012 για την έρευνά τους στον τομέα του πυρηνικού αναπρογραμματισμού, μίας τεχνικής που επιτρέπει την μετατροπή των ενηλίκων κυττάρων σε βλαστοκύτταρα, ικανά να σχηματίσουν κάθε είδους ιστού του ανθρωπίνου σώματος.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [02] Συγκομιδή ελαιοκάρπου από την αρχαία ελιά των Βουβών

    Η πρώτη συγκομιδή ελαιοκάρπου από το αρχαίο ελαιόδεντρο των Βουβών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στις 9 το πρωί.

    Η πρωτοβουλία ανήκει στον δήμο Πλατανιά Χανίων στα διοικητικά όρια του οποίου βρίσκονται οι Βούβες και υλοποιείται σε συνεργασία με την κοινωφελή επιχείρηση του δήμου υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο της προβολής και προώθησης αγροτικών προϊόντων.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ελαιοσυλλογή του ελαιόκαρπου με παραδοσιακό τρόπο (με τα χέρια). Θα ακολουθήσει πιστοποίηση του παραχθέντος ελαιοκάρπου αλλά και του ελαιόλαδου από διαπιστευμένο φορέα».

    Την διαδικασία θα παρακολουθήσουν σύνεδροι από όλο τον κόσμο που θα παρευρίσκονται σε διεθνές συνέδριο στην περιοχή, ενώ θα ακολουθήσει παραδοσιακό κέρασμα με γεύσεις ελαιολάδου.

    Η ελιά Βουβών ξεπερνάει σε ηλικία τα 3.000 χρόνια, έχει περίμετρο κορμού 12,5 μέτρα, διάμετρο 4,6 μέτρα και ανήκει στην ντόπια ποικιλία τσουνάτη εμβολιασμένη σε ύψος 3 μέτρων πάνω σε αγριελιά.

    [03] Ο Σάντος κάλεσε τον Τζαβέλλα για αντικαταστάτη του Χολέμπας

    Ο τραυματισμός του Χοσέ Χολέμπας και η υποχρεωτική απουσία του από τις αναμετρήσεις της εθνικής ομάδας με την Βοσνία και την Σλοβακία (σ.σ. την ερχόμενη Παρασκευή και την μεθεπόμενη Τρίτη) για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014, προκάλεσε έντονο προβληματισμό στον Φερνάντο Σάντος.

    Τελικά, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, αποφάσισε να καλέσει στην αποστολή τον Γιώργο Τζαβέλλα, ο οποίος αγωνίζεται στην Β` κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος με τα «χρώματα» της Μονακό.

    [04] Δημοπρασία έργων τέχνης για τη στήριξη της εφημερίδας «Τα Νέα της Τέχνης»

    Σιωπηλή δημοπρασία (silent auction) έργων τέχνης, διοργανώνει η εφημερίδα «Τα Νέα της Τέχνης» στη γκαλερί «Έκφραση-γιάννα γραμματοπούλου ( Βαλαωρίτου 9 α), από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου.

    Συμμετέχουν 65 'Ελληνες καλλιτέχνες, με έργα ζωγραφικής, σχέδια, ακουαρέλες και γλυπτά, υπό τον γενικό τίτλο «Πολυμορφίες», τα οποία δώρισαν καλλιτέχνες και συλλέκτες, προκειμένου να στηρίξουν την εικαστική εφημερίδα που φέτος συμπληρώνει 21 χρόνια κυκλοφορίας.

    Οι τιμές των έργων, προσαρμοσμένες στην οικονομική κρίση, κυμαίνονται από 200-6000 ευρώ.

    Το εικαστικό φάσμα περιλαμβάνει έργα διαφόρων τάσεων. Μέσα από περίπου εξήντα και πλέον έργα, εικονογραφείται η εξέλιξη της σύγχρονης ελληνικής τέχνης με την ιστορική γενιά του ΄60 (Θόδωρος, Κανιάρης, Κεσσανλής, Ξενάκης), καθώς και με εκπροσώπους της γενιάς του ΄70, του ΄80 και του ΄90.

    [05] Ευκαιρία να αναδειχτεί το πολιτικό πρόβλημα της χώρας, η επίσκεψη Μέρκελ, λέει η ΔΗΜΑΡ

    «Η επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα αποτελεί ευκαιρία για την κυβέρνηση να αναδείξει και να προωθήσει την πολιτική λύση του προβλήματος της χώρας».

    Αυτό αναφέρει σε λιτή ανακοίνωση της η Δημοκρατική Αριστερά με αφορμή την αυριανή επίσκεψη της κας ¶. Μέρκελ στην Αθήνα.

    [06] Γ. Καμίνης: Να μάθουμε να διαδηλώνουμε αγαπώντας την Αθήνα

    «Να μάθουμε να διαδηλώνουμε αγαπώντας την Αθήνα», δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης με σημερινό του άρθρο, το οποίο δημοσιεύεται σε ιστοσελίδα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

    Με αφορμή τις σημερινές και αυριανές διαδηλώσεις στην πόλη, που αναμένονται πολυάριθμες, ο δήμαρχος Αθηναίων εφιστά την προσοχή στον «ρόλο και την ευθύνη των διοργανωτών που σε συνεργασία με το δήμο και την αστυνομία θα (πρέπει να) είναι σε θέση να περιφρουρήσουν μια διαδήλωση κι έτσι να προστατέψουν το μήνυμά της».

    [07] Πορεία διαμαρτυρίας συνταξιούχων προς τα γραφεία της ΕΕ

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοτζιά και πορεία προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (στη Βασιλίσσης Σοφίας), πραγματοποίησαν Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, με τη συμπαράσταση του ΠΑΜΕ και τη συμμετοχή βουλευτών του ΚΚΕ.

    Περισσότεροι από 300 συνταξιούχοι διαμαρτυρήθηκαν για τα νέα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς, όπως υποστηρίζουν, οι νέες περικοπές στις συντάξεις θα τους οδηγήσουν στην εξαθλίωση.

    Η πορεία, φτάνοντας στην αρχή της Βασιλίσσης Σοφίας, βρέθηκε αντιμέτωπη με δύο «κλούβες» της αστυνομίας, που είχαν αποκλείσει τον δρόμο και δυνάμεις των ΜΑΤ που δεν επέτρεψαν, αρχικά, τη συνέχιση της πορείας.

    Έπειτα από αρκετή ώρα διαβουλεύσεων και αφού έκαψαν συμβολικά μια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι συνταξιούχοι κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των ανδρών των ΜΑΤ και να συνεχίσουν την πορεία τους μέχρι τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκεί έκαψαν συμβολικά και δεύτερη σημαία της ΕΕ και στη συνεχεία αποχώρησαν ειρηνικά, δίνοντας ραντεβού για σήμερα στις 6 το απόγευμα, στα συλλαλητήρια ενάντια στα νέα μέτρα που οργανώνουν η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ.

    [08] Γεωργία: Ο Ιβανισβίλι ανακοίνωσε τη σύνθεση της κυβέρνησής του

    Ο Γεωργιανός δισεκατομμυριούχος Μπιτζίνα Ιβανισβίλι, ο οποίος αναμένεται να είναι ο νέος πρωθυπουργός της Γεωργίας μετά τη νίκη του συνασπισμού του στις εκλογές της 1ης Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα τη σύνθεση της κυβέρνησής του.

    Όρισε υπουργό Εξωτερικών της Μάια Πατζικίτζε, πρώην πρεσβευτή της Γεωργίας στην Ολλανδία. Ο Ιρακλί Γκαριμπασβίλι, στενός συνεργάτης του Ιβανισβίλι, θα αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών και ο πρώην πρεσβευτής στο ΟΗΕ ο Ιρακλί Αλασάνια ορίστηκε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός 'Αμυνας. Ο σταρ του γεωργιανού ποδοσφαίρου Κάχα Καλατζέ, ο οποίος μπήκε στον πολιτικό στίβο μετά το τέλος της αθλητικής του καριέρας, ορίστηκε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Υποδομών και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

    Ο συνασπισμός "Γεωργιανό 'Ονειρο" του Ιβανισβίλι κέρδισε τις εκλογές στη Γεωργία και σύμφωνα με τα τελευταία μερικά αποτελέσματα, ο συνασπισμός αυτός εξασφαλίζει 83 έδρες έναντι 67 του κυβερνώντος "Ενωμένου Εθνικού Κινήματος" του προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [09] Ο Μπαν προειδοποιεί κατά της κλιμάκωσης της σύγκρουσης στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν προειδοποίησε σήμερα εναντίον της «εξαιρετικά επικίνδυνης» κλιμάκωσης της σύγκρουσης στα σύνορα ανάμεσα στη Συρία και την Τουρκία.

    «Η κλιμάκωση της σύγκρουσης στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας και ο αντίκτυπος της κρίσης στο Λίβανο είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι», δήλωσε ο Μπαν στο Στρασβούργο.

    «Καθώς πλησιάζει ο χειμώνας», ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ζήτησε να υπάρξει περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή. «Έχουμε ανάγκη οι δωρητές να απαντήσουν πιο γενναιόδωρα στις ανάγκες των πληθυσμών στη Συράι και των άνω των 300.000 προσφύγων στις γειτονικές χώρες», δήλωσε.

    «Η κατάσταση στη Συρία έχει επιδεινωθεί με δραματικό τρόπο. Δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για τη σταθερότητα των γειτόνων της Συρίας και για το σύνολο της περιοχής», υπογράμμισε ο Μπαν.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [10] Χατζηνικολάου: «Ούτε γίναμε σούπερ ομάδα, ούτε είμαστε αλαζόνες»

    Το εξαιρετικό ξεκίνημα του Πλατανιά στην παρθενική παρουσία του στη Σούπερ Λίγκα, που τον φέρνει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας μετά από έξι αγωνιστικές, δεν αλλάζει το στόχο που είχε τεθεί από την αρχή της χρονιάς, και δεν είναι άλλος από την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία. Αυτό επισήμανε ο Γιάννης Χατζηνικολάου με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "NovaΣπορ FM", μία ημέρα μετά την εκτός έδρας νίκη της χανιώτικης ομάδας επί του Αρη.

    «Για δεύτερη Κυριακή είχαμε μία πάρα πολύ καλή παρουσία. Μας βγήκαν κάποια πράγματα που είχαμε σχεδιάσει και όταν βάζεις γκολ στο "Κλ. Βικελίδης" αποκτάς και ένα ψυχολογικό πλεονέκτημα. Ο στόχος για τον Πλατανιά ήταν και παραμένει ο ίδιος. Να σωθούμε όσο το δυνατόν συντομότερα. Ούτε έχουμε κάτι το ξεχωριστό, ούτε γίναμε σούπερ ομάδα, ούτε είμαστε αλαζόνες. Ξέρω πως η ομάδα θα φτάσει στο σημείο που θα πρέπει να διαχειριστεί κάποιες καταστάσεις, γι΄αυτό πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι», τόνισε ο προπονητής των νεοφώτιστων, που στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ο Νομός Χανίων έχει "αγκαλιάσει" τον Πλατανιά και υποστηρίζει τις προσπάθειές του.

    [11] Αμφίβολος ο Κριστιάνο Ρονάλντο για τα επόμενα ματς της Εθνικής Πορτογαλίας

    Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Κριστιάνο Ρονάλντο στα δύο επόμενα παιχνίδια της εθνικής Πορτογαλίας, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014.

    Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης τραυματίστηκε στο χθεσινό ντέρμπι του ισπανικού πρωταθλήματος κόντρα στην Μπαρτσελόνα (2-2) και πολύ δύσκολα θα προλάβει τα παιχνίδια της χώρας του κόντρα στη Ρωσία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

    Σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο της πρωταθλήτριας Ισπανίας ο Ρονάλντο τραυματίστηκε στο δεξί πόδι και είναι πιθανό να μείνει δύο εβδομάδες εκτός δράσης.

    [12] Ο Μπολτ θέλει το «3 στα 3» στους Ολυμπιακούς του Ρίο

    Την επιθυμία να υπερασπισθεί τα κεκτημένα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν το 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, εξέφρασε ο Γιουσέιν Μπολτ, κατά την διάρκεια επίσκεψης του στην Νέα Ζηλανδία. Ο 26χρονος πρωταθλητής των δρόμων ταχύτητας κατέστησε σαφές ότι στους Ολυμπιακούς του Ρίο, θα συμμετάσχει στα 100μ, στα 200μ και στην σκυταλοδρομία 4χ100μ, με στόχο να κατακτήσει τα χρυσά μετάλλια και στα τρία αγωνίσματα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 October 2012 - 10:30:45 UTC