Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανοικτή επιστολή πρόεδρου ΕΣΕΕ Β. Κορκίδη στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά
  • [02] Μεγάλη επιχείρηση για την απομάκρυνση αλλοδαπών από το κέντρο της Αθήνας
  • [03] Ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών Εθνικής Τράπεζας - Eurobank
  • [04] 'Εκθεση με δημιουργίες του ζωγράφου Θανάση Μακρή στο μουσείο Φρυσίρα
  • [05] ΙΚΑ: Ανυπόστατος ο ισχυρισμός για διακανονισμό με βάθος χρόνου 400 ετών
  • [06] Πυροβολισμοί στον Ασπρόπυργο και κλοπή χρηματοκιβωτίου από το ΙΚΑ Γλυφάδας
  • [07] Κλειστός την ερχόμενη εβδομάδα ο ένας κλάδος της σήραγγας Αρτεμισίου
  • [08] Σε νέο βραχυπρόθεσμο δανεισμό προχώρησε το ΙΚΑ
  • [09] Έλεγχοι του ΣΔΟΕ αποκάλυψαν 3.290 παραβάσεις σε βενζινάδικα
  • [10] Ματαιώθηκε η επίσκεψη Φαμπιούς στη Λιβύη
  • [11] Σε περιοδεία στη Λατινική Αμερική ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λ. Πανέτα
  • [12] Ένα βιβλίο- καταφυγή στην ποίηση του Ελύτη κόντρα στην κρίση

  • [01] Ανοικτή επιστολή πρόεδρου ΕΣΕΕ Β. Κορκίδη στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά

    Στο αίτημα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εμμένει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) προκειμένου να εκθέσει την κατάσταση που επικρατεί στην «πραγματική» οικονομία την τελευταία περίοδο, να καταδείξει με στοιχεία τις καταστροφικές επιπτώσεις που θα έχουν για το εμπόριο της χώρας τα εξαγγελθέντα νέα μέτρα και να παρουσιάσει πλήρεις και εμπεριστατωμένες εναλλακτικές προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης που ταλανίζει το ελληνικό εμπόριο.

    Όπως επισημαίνεται σε ανοικτή επιστολή του προέδρου της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη, στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, η χώρα βρίσκεται στην καρδιά μίας πολύπλευρης κρίσης η οποία επιδρά στη καθημερινή ζωή όλων των πολιτών. Εντός μάλιστα του ήδη ασφυκτικού αυτού πλαισίου, οι πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο για τα μέτρα που πρότεινε το υπουργείο Οικονομικών προς το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών και ειδικά η φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών με 35% από το πρώτο ευρώ, έχουν προκαλέσει, όπως είναι φυσικό, τεράστια αναστάτωση και απογοήτευση στον εμπορικό κόσμο της χώρας.

    "Οι άνθρωποι της αγοράς εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η ανάδειξη μιας αναπτυξιακής προοπτικής σε αυτήν τη φάση θα ήταν ο μόνος δρόμος εξόδου από το αδιέξοδο. Αυτό σχεδιάζει και επιδιώκει όλη η Ευρώπη για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα με εξαίρεση την Ελλάδα, αφού οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες με αντίστοιχα δημοσιονομικά προβλήματα δίνουν προτεραιότητα στα προγράμματα ενίσχυσης και ανάπτυξης των Μμε για την μετά ΕΣΠΑ περίοδο 2014-2020", επισημαίνεται στην επιστολή της ΕΣΕΕ.

    [02] Μεγάλη επιχείρηση για την απομάκρυνση αλλοδαπών από το κέντρο της Αθήνας

    Εκτεταμμένη επιχείρηση της Αστυνομίας για την απομάκρυνση αλλοδαπών από όλο το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 6 το πρωί.

    Η επιχείρηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του σχεδίου «Ξένιος Ζευς», αλλά, μετά από καταγγελίες ότι, παρά τις καθημερινές εξορμήσεις, το κέντρο της πρωτεύουσας εξακολουθεί να είναι γεμάτο από παράνομους μετανάστες, οι έλεγχοι καλύπτουν όλη την περιοχή από την πλατεία Αμερικής και τον Αγιο Παντελεήμονα, μέχρι το Μοναστηράκι και τις άλλες περιοχές και θα διαρκέσει έως αργά το απόγευμα.

    Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πάνω από 250 προσαγωγές.

    [03] Ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών Εθνικής Τράπεζας - Eurobank

    Το Χρηματιστήριο Αθηνών κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των τραπεζών «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» και «ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.» σήμερα 5 Οκτωβρίου 2012 και έως ότου ενημερώσουν επαρκώς το επενδυτικό κοινό σχετικά με τα δημοσιεύματα περί συγχώνευσής τους.

    Αναστέλλεται ακόμη προσωρινά και η διαπραγμάτευση όλων των παραγώγων προϊόντων συμπεριλαμβανομένου των προϊόντων δανεισμού, με υποκείμενο τίτλο των εταιριών «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» και «EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.» , καθώς και των Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων ALPHA ETF FTSE ATHEX 20, NBGAM ETF ΓΔ Χ.Α. και NBGAM ETF GREECE & TURKEY 30.

    [04] 'Εκθεση με δημιουργίες του ζωγράφου Θανάση Μακρή στο μουσείο Φρυσίρα

    Το έργο του ζωγράφου Θανάση Μακρή παρουσιάζεται στο μουσείο Φρυσίρα ως τις 13 Ιανουαρίου, και περιλαμβάνει 150 περίπου δημιουργίες του. Είναι ένα αποτύπωμα της μακρόχρονης ζωγραφικής πορείας ενός δημιουργού που χαρακτηρίζεται όχι μόνο για την καλλιτεχνική του ικανότητα αλλά και για την χαρακτηριστική άνεση με την οποία κινείται μεταξύ διαφόρων θεμάτων, είτε πρόκειται για γυμνά και τοπία, είτε για πορτρέτα και σκηνές της καθημερινής ζωής.

    Ένα σημαντικό μέρος της αναδρομικής έκθεσης του Θανάση Μακρή αποτελείται από πίνακες που απεικονίζουν ανθρώπους οι οποίοι τον έχουν επηρεάσει, ή απλά έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον του, από τους Χαΐνηδες ως τον Ψαραντώνη και από τη Μαρίζα Κωχ ως τον Λάκη Παπαστάθη. Ωστόσο ο Θανάσης Μακρής δεν ζωγραφίζει μόνο καλλιτέχνες. Ζωγραφίζει μέλη της οικογένειάς του, όπως η γυναίκα του Λήδα, αλλά και άγνωστα πρόσωπα τα οποία κατονομάζει με τα μικρά τους ονόματα, η Σίβυλλα, ο Γιάννης, η Κωνσταντίνα. Εκτός από πορτρέτα, η έκθεση περιλαμβάνει τοπία και θαλασσογραφίες, γυμνά και συνθέσεις, όπως τα έργα που δούλεψε με «μοντέλα» τη γυναίκα του και τα παιδιά του.

    [05] ΙΚΑ: Ανυπόστατος ο ισχυρισμός για διακανονισμό με βάθος χρόνου 400 ετών

    «Κατασκευασμένα ψεύδη» και «ανυπόστατους ισχυρισμούς», χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, που αναφέρονται στη ρύθμιση οφειλών της ατομικής επιχείρησης "ΞΥΝΗ ΑΘΗΝΑ ΜΙΧΑΗΛ" προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με δυνατότητα ρύθμισης σε βάθος χρόνου 400 ετών.

    «Όποιος ισχυρίζεται ότι ισχύει αυτός ο διακανονισμός εξόφλησης οφειλών είτε αγνοεί την αλήθεια, είτε σκόπιμα αναπαράγει το ψεύδος», τονίζει η Διοίκηση του Ιδρύματος, και επισημαίνει, ότι για το ίδιο θέμα υπήρξε «ολοκάθαρη και σαφής απάντηση της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όταν η ίδια ψευδής είδηση είδε το πρώτο φως της δημοσιότητας στον ηλεκτρονικό τύπο».

    [06] Πυροβολισμοί στον Ασπρόπυργο και κλοπή χρηματοκιβωτίου από το ΙΚΑ Γλυφάδας

    Καταδίωξη με πυροβολισμούς έγινε κατά τη διάρκεια διάρρηξης, τα ξημερώματα, σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Ασπρόπυργο, ενώ άλλοι διαρρήκτες άρπαξαν ανενόχλητοι το χρηματοκιβώτιο του ΙΚΑ Γλυφάδας.

    Στις 3.30 τρεις άγνωστοι διέρρηξαν πρατήριο υγρών καυσίμων στον Ασπρόπυργο και αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή. Οι δράστες κατά τη διαφυγή τους πυροβόλησαν σε βάρος του φύλακα, ο οποίος τους ακολούθησε, χωρίς όμως να τον τραυματίσουν.

    Εξάλλου, γύρω στις 6 το πρωί, άγνωστοι παραβίασαν πλαϊνή είσοδο του ΙΚΑ Γλυφάδας, στη λεωφόρο Ποσειδώνος 45Α, ανέβηκαν στον δεύτερο όροφο και έκλεψαν ολόκληρο το χρηματοκιβώτιο από το ταμείο, το οποίο περιείχε άγνωστο χρηματικό ποσό.

    [07] Κλειστός την ερχόμενη εβδομάδα ο ένας κλάδος της σήραγγας Αρτεμισίου

    Kλειστός για μια εβδομάδα θα παραμείνει ο κλάδος της σήραγγας Αρτεμισίου στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης στην κατεύθυνση προς Αθήνα, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού εντός της σήραγγας.

    Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου και ώρα 09.00 έως και την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου και ώρα 11.00, θα είναι κλειστός ο κλάδος της σήραγγας Αρτεμισίου προς Αθήνα και η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας έκαστη, από τον δεύτερο κλάδο της σήραγγας στην κατεύθυνση προς Τρίπολη.

    [08] Σε νέο βραχυπρόθεσμο δανεισμό προχώρησε το ΙΚΑ

    Σε βραχυπρόθεσμο εσωτερικό δανεισμό προχώρησε και αυτόν το μήνα το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) προκειμένου να καλύψει τρέχουσες ανάγκες.

    Συγκεκριμένα, θα λάβει 200 εκατομμύρια ευρώ από το επικουρικό του ΙΚΑ, το ΕΤΕΑΜ και 30 εκατομμύρια από το Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ (ΤΑΠ-ΔΕΗ).

    Το ΙΚΑ καταφεύγει σε βραχυπρόθεσμο δανεισμό κάθε μήνα από την αρχή του έτους, ώστε να διασφαλίσει τη ρευστότητα του Ταμείου. Ο λόγος είναι, ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές στο τέλος κάθε μήνα, οπότε έχουν ήδη καταβληθεί συντάξεις και παροχές.

    [09] Έλεγχοι του ΣΔΟΕ αποκάλυψαν 3.290 παραβάσεις σε βενζινάδικα

    Στοιχεία που δείχνουν ότι το πρώτο εξάμηνο του 2012 διαπιστώθηκαν 3.290 φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις κατά τους ελέγχους στα πρατήρια υγρών καυσίμων, διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, προς απάντηση αναφοράς που είχε υποβάλει ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

    Όπως αναφέρει στην απάντησή του ο υπουργός, από το Νοέμβριο του 2011 εφαρμόζεται επιχειρησιακό σχέδιο και επικαιροποιημένοι, έντυποι οδηγοί ελεγκτικών επαληθεύσεων για τη διενέργεια αποτελεσματικών ελέγχων στους εμπλεκόμενους (εταιρείες εμπορίας, φορολογικές αποθήκες καυσίμων, πρατήρια, πωλητές πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, βυτιοφόρα, φορτηγά κλπ). Κατ΄ εφαρμογή των παραπάνω, στο πλαίσιο υλοποίησης του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης του ΣΔΟΕ και του Εθνικού Επιχειρησιακού Προγρράμματος καταπολέμησης της φοροδιαφυγής για την περίοδο 2012-2014, όπως ενημερώνει ο κ. Στουρνάρας, πραγματοποιήθηκαν 408 έλεγχοι σε πρατήρια υγρών καυσίμων, βρέθηκαν 186 παραβάτες και διαπιστώθηκαν 3.290 φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις.

    Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι πραγματοποιούνται σε 24ωρη βάση προληπτικοί και προσωρινοί έλεγχοι, που καλύπτουν όλο το κύκλωμα των ενεργειακών προϊόντων (παραγωγή, αποθήκευση, διακίνηση, εμπορία, διάθεση και χρήση στην κατανάλωση).

    [10] Ματαιώθηκε η επίσκεψη Φαμπιούς στη Λιβύη

    Ματαιώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη στη Λιβύη του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς εξαιτίας της διαμάχης που ξέσπασε στη χώρα αυτή της βόρειας Αφρικής σχετικά με την προταθείσα σύνθεση της νέας κυβέρνησης, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ανεξάρτητης εφημερίδας Libya Herald.

    Η επίσκεψη που αρχικά ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή ύστερα από αίτημα των λιβυκών αρχών, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Οι αρχές της Λιβύης διεμήνυσαν στη Γαλλία ότι, χωρίς νέα κυβέρνηση, η επίσκεψη του Γάλλου υπουργού θα ήταν άσκοπη.

    [11] Σε περιοδεία στη Λατινική Αμερική ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λ. Πανέτα

    Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λίον Πανέτα αρχίζει σήμερα περιοδεία στο Περού και στην Ουρουγουάη ώστε να ενισχύσει τη συνεργασία με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής στον τομέα της άμυνας , πριν μεταβεί σε υπουργική σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

    Ο Λίον Πανέτα θαμεταβεί την Τρίτηστις Βρυξέλλες για την πρώτη υπουργική σύνοδο του ΝΑΤΟ μετά τη σύνοδο κορυφής στο Σικάγο τον Μάιο.

    Η συνεδρίαση αυτή πραγματοποιείται μια εβδομάδα μετά ένα νέο συνοριακό επεισόδιο μεταξύ της Συρίας και της Τουρκίας, η οποία είναι από τις 28 χώρες μέλη της Ατλαντικής Συμμαχίας κι ενώ οι επιθέσεις κατά στρατιωτών της διεθνούς συμμαχίας από Αφγανούς στρατιώτες και αστυνομικούς πολλαπλασιάζονται.

    [12] Ένα βιβλίο- καταφυγή στην ποίηση του Ελύτη κόντρα στην κρίση

    Η κρίση θέλει Ποίηση. Η κρίση θέλει Ελύτη. Η κρίση θέλει καταφυγή στο έργο του ηλιολάτρη ποιητή που διακηρύσσει:

    «Είπα καθαρός είμαι / πλυμένος με το απόσταγμα βερβένας/ 90 βαθμών εκ γενετής/ Έλλην εν μέσω των αγρίων».

    Η εκπαιδευτικός Δήμητρα Σοφιανού στην ποιητική της μελέτη «Οδυσσέας Ελύτης- εκ γενετής Έλλην εν μέσω των αγρίων», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Ιωλκός, έρχεται να δώσει στον Έλληνα, που δοκιμάζεται από τη φτώχεια και την αναξιοπρέπεια, ένα εγκόλπιο παρηγορίας, μια σύνοψη από ποιητικά αποστάγματα ενός από τους μεγαλύτερους ποιητές του κόσμου.

    Τα πρόσφατα οικονομικά και πολιτικά γεγονότα δημιούργησαν την ανάγκη να επιστρέψουμε στο έργο του, λέει η συγγραφέας-εκπαιδευτικός, που εργάσθηκε επί 32 χρόνια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Πάρου. Και εξηγεί γιατί:

    Γιατί ο ποιητικός του λόγος είναι περισσότερο επίκαιρος από ποτέ. Γιατί μέσα στη σύγχρονη καταστροφολογία, ο λόγος του φέρνει ελπίδα. Γιατί η ταπείνωση που νιώθουμε είναι άδικη και ο ποιητής την ανατρέπει. Γιατί η Ελλάδα, από την αρχαιότητα ως σήμερα, γεννοβολά στοχαστές και ποιητές. Και επικαλείται τη ρήση του Ζακ Λικ Γκοντάρ που είπε ότι η ανθρωπότητα οφείλει πνευματικά δικαιώματα στους Έλληνες!


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 October 2012 - 8:30:45 UTC