Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαδηλώσεις κατά των νέων μέτρων σε όλη τη χώρα διοργανώνει αύριο το ΚΚΕ
  • [02] Ζημίες ύψους 186 εκατ. ευρώ για τις αλυσίδες σουπερμάρκετ το 2011
  • [03] Παναθηναϊκός: «Τέλος» ο Κατσουράνης
  • [04] Προστασία της χελώνας καρέτα-καρέτα ζητάει από την Ελλάδα η Ε.Ε.
  • [05] Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Ραγκούσης
  • [06] ΣΥΡΙΖΑ: Μείζον πολιτικό ζήτημα η απόκρυψη της «λίστας Λαγκάρντ»
  • [07] Υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας ζητούν οι αγρότες
  • [08] Η Κίνα είναι το επόμενο ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού, σύμφωνα με νέο βιβλίο
  • [09] Μπόρτνικοφ: Η Αλ Κάιντα πίσω από τις δασικές πυρκαγιές στην Ευρώπη
  • [10] Η Βαλερί Τριερβελέρ εγκατέλειψε σχέδιο τηλεοπτικών εκπομπών
  • [11] ΑΕΚ: Παραιτήθηκε ο Μπόβαλης από τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή
  • [12] Ανέβηκε στην 10η θέση της FIFA η Εθνική
  • [13] Χάνει τον Πουγιόλ για έξι εβδομάδες η Μπαρτσελόνα

  • [01] Διαδηλώσεις κατά των νέων μέτρων σε όλη τη χώρα διοργανώνει αύριο το ΚΚΕ

    Το ΚΚΕ διοργανώνει διαδηλώσεις σε δεκάδες συνοικίες του Λεκανοπεδίου Αττικής, της Θεσσαλονίκης και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, αύριο Πέμπτη 4 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, καλώντας το λαό «να εκφράσει πιο αποφασιστικά την άρνηση υποταγής στα βάρβαρα μέτρα που φέρνουν μαζί κυβέρνηση-τρόικα και να οργανώσει την αντεπίθεσή του».

    Η συγκέντρωση της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 6.30 μμ στα Προπύλαια, ενώ την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του Πειραιά στην Πλατεία Κοραή.

    Στην Θεσσαλονίκη, επίσης αύριο, οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 7 μμ., στο Άγαλμα Βενιζέλου, στις 7 μμ., στη διασταύρωση Μπότσαρη και Παπαναστασίου και στις 6.30 μμ., στο Δημαρχείο Σταυρούπολης (Παύλου Μελά).

    [02] Ζημίες ύψους 186 εκατ. ευρώ για τις αλυσίδες σουπερμάρκετ το 2011

    Μεικτή εικόνα παρουσίασε η αγορά των σουπερμάρκετ (και οι αλυσίδες cash & carry) το 2011, καθώς αν και παρατηρούνται οριακές αυξήσεις τόσο στον κύκλο εργασιών τους όσο και στα μεικτά κέρδη τους, παράλληλα -για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της κρίσης- στα καθαρά αποτελέσματα προ φόρων τους καταγράφονται ζημίες.

    Όπως προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία των δημοσιευμένων ισολογισμών των 115 μεγαλύτερων επιχειρήσεων του κλάδου, με πωλήσεις άνω των 5 εκατ. ευρώ το 2011, που συνέλεξε και επεξεργάστηκε η Direction Business Reports, σημειώθηκαν αυξήσεις 2,68% στον συνολικό κύκλο εργασιών και 0,38% στα συνολικά μικτά τους κέρδη, αλλά και ζημίες που έφτασαν τα 186 εκατ. ευρώ.

    [03] Παναθηναϊκός: «Τέλος» ο Κατσουράνης

    Απροσδόκητη εξέλιξη σημειώθηκε σήμερα στον Παναθηναϊκό. Ο Γιάννης Αλαφούζος μετέβη στις εγκαταστάσεις της Παιανίας και ανακοίνωσε στους ποδοσφαιριστές την απόφαση της ΠΑΕ να λύσει άμεσα τη συνεργασία της με τον αρχηγό της ομάδας, Κώστα Κατσουράνη.

    [04] Προστασία της χελώνας καρέτα-καρέτα ζητάει από την Ελλάδα η Ε.Ε.

    Την προστασία της χελώνας καρέτα-καρέτα ζητάει από την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απειλώντας να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απήυθυνε στις ελληνικές αρχές αίτημα με τη μορφή αιτιολογημένης γνώμης (δεύτερο στάδιο της διαδικασίας παράβασης), για τη βελτίωση της προστασίας της θαλάσσιας χελώνας καρέτα-καρέτα στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, στη Δυτική Πελοπόννησο.

    Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η Επιτροπή, οι θαλάσσιες χελώνες καρέτα-καρέτα είναι ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση παγκοσμίως και υπόκειται σε αυστηρούς κανόνες προστασίας. Ο Κυπαρισσιακός Κόλπος είναι ένας από τους σημαντικότερους χώρους φωλεασμού των θαλάσσιων χελώνων.

    Η Επιτροπή έχει ξεκινήσει τη διαδικασία παράβασης για το συγκεκριμένο θέμα τον Οκτώβριο του 2011. Ωστόσο, σύμφωνα με την Επιτροπή, « η Ελλάδα εξακολουθεί να ανέχεται την ύπαρξη σημαντικού αριθμού έργων και δραστηριοτήτων που δεν έχουν αποτελέσει αντικείμενο των κατάλληλων αξιολογήσεων για μια περιοχή που είναι προστατευόμενη τοποθεσία του δικτύου Natura 2000. »

    [05] Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Ραγκούσης

    Την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρώην υπουργός, στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και πρώην γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος.

    Η αφορμή της παραίτησης ήταν τα όσα συνέβησαν γύρω από την περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ», καθώς ο κ. Ραγκούσης θεωρεί «πολιτικά ανήθικο και κοινωνικά εξοργιστικά άδικο» μέσω της «λίστας» να κρίνεται η «αποφασιστικότητα ή μη να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή με την ίδια αυστηρότητα που περιορίστηκαν εισοδήματα και επιβλήθηκαν νέοι φόροι».

    Ανακοινώνοντας την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ, την οποία θεώρησε «επιβεβλημένη» στη δήλωσή του αναφέρει ότι αποχωρεί «από το σημερινό ΠΑΣΟΚ», στο οποίο, επισημαίνει, «έχουν επικρατήσει πλήρως οι αντιλήψεις και οι πρακτικές του πολιτικού κατεστημένου της μεταπολίτευσης». Κατά τον κ. Ραγκούση αυτές οι αντιλήψεις και πρακτικές «οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία και στην ηθική παρακμή καθώς και την ελληνική κοινωνία στην αγανάκτηση και στην οργή».

    [06] ΣΥΡΙΖΑ: Μείζον πολιτικό ζήτημα η απόκρυψη της «λίστας Λαγκάρντ»

    Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε δηλώσεις σήμερα σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ» η οποία απο χθες, βρίσκεται στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Γ. Πεπόνη.

    Η κα Κωνσταντοπούλου δήλωσε τα εξής:

    «Αποκαλύπτεται η παραθεσμική και εξωθεσμική συμπεριφορά του κυρίου Βενιζέλου, του κυρίου Παπακωνσταντίνου και των συνεργατών τους, οι οποίοι επέλεξαν να επιδοθούν σε παιχνίδια σκοπιμότητας και αδιαφάνειας, την ίδια στιγμή που με τις πολιτικές τους ρήμαξαν και εξακολουθούν να ρημάζουν τη χώρα.

    Το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος ηγήθηκε του ΠΑΣΟΚ επί δύο εκλογικές εκστρατείες, κρατώντας τη λίστα Λαγκάρντ στο συρτάρι του δημιουργεί μείζον πολιτικό ζήτημα. Τα περί δήθεν παρανόμως κτηθέντος αποδεικτικού μέσου που δήθεν δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αποτελούν μνημείο πολιτικής κουτοπονηριάς και στερούνται νομικής σοβαρότητας: η λίστα αυτή παραδόθηκε θεσμικά, από την τότε Υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, κα Λαγκάρντ στον τότε Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας κ. Παπακωνσταντίνου. Αποτελεί, συνεπώς, επίσημο στοιχείο και αποδεικτικό μέσο, η δε χρήση και αξιοποίησή της ήταν όχι απλώς επιτρεπτή, αλλά απολύτως επιβεβλημένη, θεσμικά, νομικά, υπηρεσιακά, ηθικά και πολιτικά».

    [07] Υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας ζητούν οι αγρότες

    Η άμεση υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας, η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, αλλά και η καταβολή δεδουλευμένων, είναι μεταξύ των κύριων αιτημάτων της Ομοσπονδίας Σωματείων Γεωργικών Οργανισμών Ελλάδας, η οποία πραγματοποιεί σήμερα 24ωρη απεργία.

    Το πρωί οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο σταθμό του μετρό στους Αμπελοκήπους και στη συνεχεία πορεία στα γραφεία της ΠΑΣΕΓΕΣ, προκειμένου να επιδώσουν σχετικό ψήφισμά τους.

    Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχ. Παλαιολόγου έκανε λόγο για «αδιαλλαξία της ΠΑΣΕΓΕΣ να προχωρήσει στην υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης εργασίας, εξωθώντας σε υπογραφή επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων», σημειώνοντας πως οι 90 από τις 100 συνεταιριστικές ενώσεις αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, ενώ πολλοί εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από 8 έως 10 μήνες.

    [08] Η Κίνα είναι το επόμενο ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού, σύμφωνα με νέο βιβλίο

    Η κυρίαρχη ανάγνωση της οικονομικής ανόδου της Κίνας τα τελευταία τριάντα χρόνια είναι ότι μια κομμουνιστική χώρα ασπάστηκε την οικονομία της αγοράς, όπως έγινε με την πρώην σοβιετική αυτοκρατορία. Ολόκληρος ο πλανήτης συντάχθηκε λοιπόν πίσω από τον δυτικό καπιταλισμό, γιατί το μοντέλο αυτό είναι το μόνο που εξασφαλίζει την ευημερία και την ανάπτυξη.

    Η ανάγνωση αυτή απορρίπτεται από τον γάλλο καθηγητή Μισέλ Αλιετά και την ερευνήτρια Γκούο Μπάι σε ένα βιβλίο που προτείνει μια τελείως διαφορετική ερμηνεία των «μεταρρυθμίσεων» που ξεκίνησαν με την επιστροφή του Ντενγκ Σιαοπίνγκ στην εξουσία, το 1978 («Ο κινεζικός δρόμος. Καπιταλισμός και αυτοκρατορία», εκδ. Odile Jacob). Οι δύο συγγραφείς ανατρέχουν στην κινεζική ιστορία και θέτουν ένα ουσιαστικό ερώτημα: γιατί η Κίνα, πρώτη οικονομική δύναμη στον κόσμο το 1820, δεν ακολούθησε τον ίδιο δρόμο με την Ευρώπη στον ενάμιση αιώνα που ακολούθησε; Οι οικονομικές μεταβολές, απαντούν, δεν εξηγούνται αν δεν ληφθεί υπόψη η αλληλεπίδραση ανάμεσα στους θεσμούς, κοινωνικούς και πολιτικούς, και τις οικονομικές δομές.

    [09] Μπόρτνικοφ: Η Αλ Κάιντα πίσω από τις δασικές πυρκαγιές στην Ευρώπη

    Ο επικεφαλής των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας (FSB, πρώην KGB), Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ, κατηγόρησε σήμερα την Αλ Κάιντα ότι βρίσκεται πίσω από τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν φέτος εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασών σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    "Μία από τις νέες τάσεις στους κόλπους της Αλ Κάιντα είναι ο εμπρησμός δασικών εκτάσεων στις χώρες της ΕΕ", δήλωσε ο Μπόρτνικοφ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, στη διάρκεια μιας διεθνούς συνόδου αρχηγών αστυνομίας και υπηρεσιών ασφαλείας στη Μόσχα.

    "Η μέθοδος αυτή επιτρέπει να προκαλείται οικονομική και ηθική ζημιά χωρίς υπερβολικά μεγάλη προετοιμασία, τεχνικό εξοπλισμό ή σημαντικές οικονομικές δαπάνες", διευκρίνισε.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [10] Η Βαλερί Τριερβελέρ εγκατέλειψε σχέδιο τηλεοπτικών εκπομπών

    Η Βαλερί Τριερβελέρ, η σύντροφος του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ανακοίνωσε σήμερα ότι εγκαταλείπει το σχέδιο τηλεοπτικής εκπομπής και παραδέχθηκε ότι το μήνυμα υποστήριξης του πολιτικού αντιπάλου της Σεγκολέν Ρουαγιάλ στο Twitter ήταν "σφάλμα".

    "Με την Direct 8 όπου εργαζόμουν εδώ και επτά χρόνια, είχαμε φαντασθεί ένα ή δύο ντοκιμαντέρ για μεγάλα θέματα, όπως η εκπαίδευση των κοριτσιών στον κόσμο ή τα δημογραφικά προβλήματα", εξηγεί στην εφημερίδα Ouest-France προσθέτοντας ότι κατανοεί πως "το να είσαι η σύντροφος του προέδρου και να εργάζεσαι για ένα τηλεοπτικό δίκτυο μπορεί να δημιουργήσει ερωτηματικά έως και πρόβλημα. Για τον λόγο αυτόν δεν έδωσα συνέχεια (στα σχέδια αυτά)".

    Οταν ερωτήθηκε για τον μέλλον της ως δημοσιογράφου, η Βαλερί Τριερβελέρ δήλωσε ότι είναι δημοσιογράφος του Paris Match από 22 ετών, όπου διατηρεί μία πολιτιστική στήλη που δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική. "Εχω την ευθύνη των παιδιών μου και δεν βλέπω πώς θα ανταποκρινόμουν χωρίς μισθό".

    [11] ΑΕΚ: Παραιτήθηκε ο Μπόβαλης από τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή

    Νέα παραίτηση στην ΠΑΕ ΑΕΚ, καθώς ο Ηλίας Μπόβαλης παραιτήθηκε από τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή του συλλόγου. Ο Μπόβαλης παραιτήθηκε, όπως εξηγεί ο ίδιος με δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, εξαιτίας σημερινού δημοσιεύματος, τον οποίο τον θέλει να είναι ένας εκ των πολλών στην ΠΑΕ, που μεθόδευσαν την απομάκρυνση των Βαγγέλη Βλάχου και Θωμά Μαύρου.

    [12] Ανέβηκε στην 10η θέση της FIFA η Εθνική

    Στην 10η θέση (από την 11η) της παγκόσμιας κατάταξης, που ανακοινώνει κάθε μήνα η FIFA, ανέβηκε το Οκτώβριο η εθνική Ελλάδας με 1.029 βαθμούς. Μάλιστα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα παρέμεινε για τρίτο μήνα στην ιστορία της πάνω από τη Βραζιλία, η οποία έχασε άλλες δύο θέσεις και φιγουράρει, πλέον, στην 14η θέση του κόσμου.

    Στην κορυφή συνεχίζει να βρίσκεται η Ισπανία, η οποία διατήρησε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, η Γερμανία παρέμεινε στη δεύτερη και η Πορτογαλία ανέβηκε στην τρίτη θέση στον κόσμο.

    [13] Χάνει τον Πουγιόλ για έξι εβδομάδες η Μπαρτσελόνα

    Η μεγάλη εκτός έδρας νίκη της Μπαρτσελόνα, 2-0, στη Λισσαβόνα επί της Μπενφίκα, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του τσάμπιονς λιγκ, επισκιάστηκε από το σοβαρό τραυματισμό του Κάρλες Πουγιόλ για τους Καταλανούς. Ο αρχηγός των «μπλαουγκράνα» τραυματίστηκε στον αριστερό αγκώνα και οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου κάνουν λόγο για απουσία έξι εβδομάδων από τους αγωνιστικούς χώρους.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 October 2012 - 10:30:47 UTC