Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ακριβή η Ελλάδα, παρά την ύφεση
  • [02] Ανασφάλιστος ένας στους τρεις εργαζόμενους
  • [03] Η Αντέλ θα τραγουδήσει στη νέα ταινία του Τζέιμς Μποντ
  • [04] Οι Αμερικανοί προτιμούν το χρυσό στους Ολυμπιακούς από το Πούλιτζερ

  • [01] Ακριβή η Ελλάδα, παρά την ύφεση

    Εμπόδια και στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό, υψηλοί φόροι, προβλήματα στην παραγωγή αλλά και ιδιαιτερότητες της ελληνικής οικονομίας, είναι οι βασικές αιτίες για το γεγονός, ότι οι τιμές στην αγορά παραμένουν σε υψηλά επίπεδα παρά την ύφεση και τη μείωση των εισοδημάτων.

    Αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης ανέφεραν ότι η κατάσταση που «παρελήφθη» στην αγορά και τις τιμές, είναι χειρότερη από αυτήν που θα ανέμενε κανείς μετά από πέντε χρόνια ύφεσης και επικαλέστηκαν σχετικά στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα στις περισσότερες κατηγορίες προϊόντων είναι ακριβότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η ελληνική αγορά ήταν το 2011 η 14η ακριβότερη μεταξύ των «27» της Ε.Ε. στα τρόφιμα, συνολικά. Να σημειωθεί ότιστο γάλα και τα τυροκομικά είδη, η Ελλάδα είναι η ακριβότερη χώρα, 31,5% πάνω απόλυτα στην Ε.Ε..

    Στα μη-αλκοολούχα ποτά η Ελλάδα βρίσκεται στη 10η θέση,με απόκλιση 9,4% από την ευρωπαϊκή αγορά.

    Στα ρούχα είμαστε έβδομοι και στα παπούτσια ένατοι, 3% έως 8% πάνω από την Ε.Ε..

    Σε διαρκή αγαθά όπως έπιπλα, οικιακές συσκευές, χαλιά κλπ, παραμένουμε ακριβότεροι από την ΕΕ σε ποσοστά έως 8% παρά το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες αγορές επλήγησαν ιδιαίτερα από την κρίση.

    Φθηνότερη από το μέσο όρο της Ε.Ε. είναι η ελληνική αγορά στους τομείς μεταφορών --παρά τους υψηλούς φόρους στα καύσιμα-- στο κρέας (-5,3%) και στα φρούτα- λαχανικά (-26,8% απόκλιση από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο).

    [02] Ανασφάλιστος ένας στους τρεις εργαζόμενους

    Ανασφάλιστο βρήκαν έναν στους τρεις εργαζόμενους οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας κατά το πρώτο επτάμηνο του 2012, με το 57,2% των ανασφάλιστων να είναι Έλληνες και το 42,8% αλλοδαποί.

    Τα στοιχεία διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννης Βρούτσης.

    Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Εργασίας για τη συνολική ελεγκτική δραστηριότητα του ΣΕΠΕ, το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου 2012 έγιναν 18.698 έλεγχοι πανελλαδικά. Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, οι 4.994 έλεγχοι διενεργήθηκαν σε επιχειρήσεις επισιτισμού-τουρισμού (εστιατόρια-ταβέρνες, αίθουσες δεξιώσεων, μεζεδοπωλεία, καφετέριες μπαρ, κέντρα διασκέδασης κ.λπ.) στις οποίες απασχολούνται συνολικά 19.341 εργαζόμενοι : 6.432 εργαζόμενοι ήταν ανασφάλιστοι από τους οποίους 2.810 ήταν αλλοδαποί, σε σύνολο 6.910 αλλοδαπών εργαζομένων.

    Τα πρόστιμα στο συγκεκριμένο κλάδο που επιβλήθηκαν αποκλειστικά για την αδήλωτη εργασία ανέρχονται σε 3.956.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να περιλαμβάνονται πρόστιμα για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

    [03] Η Αντέλ θα τραγουδήσει στη νέα ταινία του Τζέιμς Μποντ

    Η βραβευμένη με Γκράμι τραγουδίστρια Αντέλ συμφώνησε να γράψει και να τραγουδήσει το τραγούδι της νέας ταινίας του Τζέιμς Μποντ "Skyfall" --το πρώτο τραγούδι που θα κυκλοφορήσει μετά το επιτυχημένο άλμπουμ της "21", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Columbia Records.

    Η 24χρονη Αντέλ έγραψε το τραγούδι "Skyfall" μαζί με τον επι σειρά ετών συνεργάτη της Πολ Επγουορθ και το ηχογράφησε στο στούντιο των Μπιτλς, στην Abbey Road του Λονδίνου μαζί με 77μελή ορχήστρα.

    Το "Skyfall" είναι η 23η ταινία της σειράς Τζέιμς Μποντ και η τρίτη στην οποία πρωταγωνιστεί ο Ντάνιελ Κρεγκ. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στη Βρετανία και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες στις 26 Οκτωβρίου και στις ΗΠΑ στις 6 Νοεμβρίου.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [04] Οι Αμερικανοί προτιμούν το χρυσό στους Ολυμπιακούς από το Πούλιτζερ

    Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν θεωρούν θρησκεία την Σαϊεντολογία, θα προτιμούσαν να κερδίσουν ένα ολυμπιακό μετάλλιο αντί το βραβείο Πούλιτζερ και το 70% από τους ερωτηθέντες θα προτιμούσαν να χάσουν το smart phone τους παρά το πορτοφόλι τους, προκύπτει από δημοσκόπηση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

    Το 70% των ερωτηθέντων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση της εκπομπής 60 Minutes και του περιοδικού Vanity Fair, απάντησαν ότι η αμφιλεγόμενη Εκκλησία της Σαϊεντολογίας, η οποία είναι δημοφιλής μεταξύ ορισμένων αστέρων του Χόλιγουντ όπως ο Τομ Κρουζ και ο Τζον Τραβόλτα, δεν είναι αληθινή θρησκεία, ενώ το 13% θεωρεί το αντίθετο.

    Από τη δημοσκόπηση προέκυψε επίσης ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί (89%) θεωρούν πως η παροχή στήριξης από διασημότητες σε έναν από τους δύο υποψηφίους για την προεδρία --Ομπάμα και Ρόμνι--δεν κάνει καμία διαφορά.

    Το 40% των Αμερικανών θα προτιμούσαν ένα ολυμπιακό μετάλλιο, το 36% το βραβείο Πούλιτζερ και το 7% ένα βραβείο Όσκαρ.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 October 2012 - 10:30:48 UTC