Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την τρόικα βλέπουν σήμερα πρωθυπουργός και Στουρνάρας
  • [02] Παραστάσεις Κέντριτζ και Πομερά, αλλά και φωτογραφίες Χέλμουτ Νιούτον
  • [03] Φάρμακα με πίστωση ξανά στην Αθήνα
  • [04] Μαθήματα επιθετικού ποδοσφαίρου από τον ΠΑΟΚ - Απογοήτευσε ο Παναθηναϊκός
  • [05] Τις εγκαταστάσεις του ΟΠΑΠ επισκέπτεται ο Αλ. Τσίπρας
  • [06] Ανοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές στη Γεωργία
  • [07] Επανεξελέγη πρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ο Ερντογάν

  • [01] Την τρόικα βλέπουν σήμερα πρωθυπουργός και Στουρνάρας

    Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα προκειμένου να κλείσει το πακέτο των νέων μέτρων.

    OπρωθυπουργόςΑντ.Σαμαράςθα δεχθεί, στις 10:00 το πρωί, το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, στις 11:00 τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για τη Διεύρυνση και την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας Στέφαν Φίλε και στις 18:00 το απόγευμα θα δεχθεί τους εκπροσώπους της τρόικας, οι οποίοι νωρίτερα θα συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

    Σημειώνεται πως χθές ο πρωθυπουργός είχεσυσκέψειςστο Μέγαρο Μαξίμου, με υπουργούς, στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες, με στόχο την επιτάχυνση του έργου των μεταρρυθμίσεων.

    Τέλος, σηήμερα θα κατατεθεί στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2013.

    [02] Παραστάσεις Κέντριτζ και Πομερά, αλλά και φωτογραφίες Χέλμουτ Νιούτον

    Σημαντικές παραστάσεις, ξένα ονόματα απ΄ όλο το φάσμα της σύγχρονης τέχνης, -κάποια για πρώτη φορά στην Ελλάδα-, διεθνείς συμπαραγωγές, δυναμικές εικαστικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, συνθέτουν το πρόγραμμα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών για την περίοδο 2012-2013.

    Ξεχωρίζουν και αναμένονται: Ο κορυφαίος Νοτιοαφρικανός εικαστικός και σκηνοθέτης , Γουίλιαμ Κέντριτζ, γνωστός για τους αγώνες του κατά του απαρτχαϊντ, για πρώτη φορά στην Ελλάδα και σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του στη σκηνή, παρουσιάζει (22-25/11) την θεατρική εκδοχή της εικαστικής του εγκατάστασης « Refuse the hour", μια όπερα δωματίου , για τον παναδαμάτορα χρόνο, σε συμπαραγωγή με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

    Ο Γάλλος δραματουργός Ζοέλ Πομερά, από τους πλέον σημαντικούς πολιτικούς συγγραφείς και σκηνοθέτες, ανεβάζει τη «Μεγάλη και θαυμαστή Ιστορία του Εμπορίου», μια παράσταση για το τέλος των ιδεολογιών, τα όρια της ηθικής, την χαμένη ουσία του ευρωπαϊκού πολιτισμού, σε κείμενα και σκηνοθεσία του ίδιου (28-31/3/2013).

    Επίσης δυνατά «χαρτιά» του προγράμματος αποτελούν οι δύο εκθέσεις που φιλοξενεί εφέτος η Στέγη: η αναδρομική πολυθεματική έκθεση του φωτογράφου της μόδας Χέλμουτ Νιούτον (από τις 13/11), μέσα από 180 έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες του , ανάμεσα στις οποίες και τα θρυλικά γυμνά του, ύψους πάνω από 2 μ. ( η έκθεση παρουσιάστηκε πρώτη φορά την περασμένη χρονιά στο Γκραν Παλαί του Παρισιού). Ενώ ο Μπομπ Γουίλσον (εκτός από την Οδύσσεια του στο Εθνικό Θέατρο) κάνει ακόμα πιο έντονη την παρουσία του εφέτος στην Αθήνα, με την έκθεση 56 βίντεο -πορτρέτων διάσημων ηθοποιών, συγγραφέων, χορευτών, που σκηνοθέτησε από το 2004-2009, σαν ένα δικό του σχόλιο στην ιστορία της προσωπογραφίας.

    Τέλος, η μουσική έχει μεγάλη θέση στο πρόγραμμα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, με επίκεντρο το αφιέρωμα στον Τζων Γκέητζ και αφορμή τα 100 χρόνια από την γέννησή του .

    [03] Φάρμακα με πίστωση ξανά στην Αθήνα

    Επί πιστώσει θα προμηθεύονται από σήμερα τα φάρμακά τους οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στην Αττική.

    Η αναστολή των κινητοποιήσεων αποφασίστηκε την Παρασκευή, μετά από διαβεβαιώσεις που έλαβε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κώστας Λουράντος από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής των χρεών προς τους φαρμακοποιούς.

    [04] Μαθήματα επιθετικού ποδοσφαίρου από τον ΠΑΟΚ - Απογοήτευσε ο Παναθηναϊκός

    Ρεσιτάλ επιθετικού ποδοσφαίρου από τον ΠΑΟΚ, που συνέτριψε με 4-1 τον Άρη στην Τούμπα, στον προτελευαίο χρονικά αγώνα της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ο Λόρενς στο 12΄ άνοιξε το σκορ, στο 24΄ ο Κατσικάς έκανε το 2-0, ενώ στο 30΄ ο Φωτάκης πέτυχε το 3-0. Μείωσε για τους «κίτρινους» στο 39΄ ο Αγκάνθο, αλλά στο 43΄ ο Αθανασιάδης διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ τελείωσε το ματς με 9 παίκτες, λόγω αποβολής των Λόρενς (απευθείας κόκκινη) και Κατσικά (δεύτερη κίτρινη) στις καθυστερήσεις, ενώ με 10 τελείωσε το ντέρμπι και ο Άρης, λόγω αποβολής του Γιαννιώτα με δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις.

    Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 0-0

    Δεν μπορεί ο Παναθηναϊκός, που έμεινε για 4ο διαδοχικό ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα. Οι «πράσινοι» έμειναν στο 0-0 με τον Αστέρα Τρίπολης στο Ολυμπιακό Στάδιο, απογοητεύοντας γι' άλλη μια φορά τους οπαδούς τους, που ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες. Οι Αρκάδες ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Τσαμπούρη με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 80ό λεπτό.

    Πλατανιάς-Ξάνθη 3-2

    Ματς με συναρπαστική εξέλιξη στην Κρήτη όπου ο Πλατανιάς νίκησε 3-2 την Ξάνθη, παρότι στο 80΄ το σκορ ήταν 1-1! Για τους γηπεδούχους σκόραραν οι Γκλέισον (αυτογκόλ 48΄) και Ντόε (84΄, +90΄) και για τους φιλοξενούμενους οι Γκλέισον (11΄), Βασιλακάκης (89΄). Η Ξάνθη αγωνίστηκε με δέκα παίκτες στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, λόγω αποβολής του Μαρίν στο 39΄.

    Πανθρακικός-Βέροια 0-1

    Πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Βέροια, επικρατώντας 1-0 του Πανθρακικού. Το ματς έγινε στο γήπεδο της Κομοτηνής και το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Καλτσάς στο 50ο λεπτό.

    [05] Τις εγκαταστάσεις του ΟΠΑΠ επισκέπτεται ο Αλ. Τσίπρας

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί στις 10.30 το πρωί τις εγκαταστάσεις του ΟΠΑΠ.

    Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει ομιλία σε συγκέντρωση εργαζομένων του Ομίλου.

    [06] Ανοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές στη Γεωργία

    Άνοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές στην Γεωργία στις οποίες το κόμμα του προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι, το Ενωμένο Εθνικό Κίνημα, αντιμετωπίζει τον συνασπισμό "Γεωργιανό Όνειρο" της αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον δισεκατομμυριούχο Μπίντζινα Ιβανιτσβίλι.

    Η εκλογική αναμέτρηση αναμένεται να επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από το πρόσφατο σκάνδαλο που ξέσπασε όταν δόθηκαν στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνουν κρατούμενους σε φυλακή της πρωτεύουσας Τμπιλίσι να υφίστανται βασανιστήρια. Τα βίντεο αυτά προκάλεσαν μεγάλες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα και την καταδίκη της διεθνούς κοινότητας, φέρνοντας σε δύσκολη θέση το κυβερνών κόμμα.

    Η προεκλογική εκστρατεία των δύο κομμάτων χαρακτηρίστηκε από "προκλήσεις" και "επιθετικότητα", σύμφωνα με τους παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ)

    Περίπου 3,6 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες από τις 08:00 τοπική ώρα (07:00 ώρα Ελλάδας) για να εκλέξουν τα 150 μέλη του κοινοβουλίου, στο οποίο μέχρι σήμερα έχει την απόλυτη πλειοψηφία το κόμμα του προέδρου.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [07] Επανεξελέγη πρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ο Ερντογάν

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανεξελέγητην Κυριακή για τρία χρόνια επικεφαλής του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

    Πρόκειται για το τρίτο συνέδριο του κόμματος στο οποίο ο Ερντογάν συμμετέχει ως πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματος, αφού το καταστατικό του ΑΚΡ απαγορεύει ο αρχηγός του να επιδιώξει την επανεκλογή του περισσότερες από τρεις συνεχόμενες θητείες.

    Ο Ερντογάν, που θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της χώρας το 2014 τόνισε στην ομιλία του, που διακόπηκε πολλές φορές από τα χειροκροτήματα των συνέδρων, ότι είναι σημαντικότερο να υπηρετείς τον λαό από το να έχεις ένα αξίωμα.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 October 2012 - 6:30:43 UTC