Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εμείς αλλάζουμε, εσείς οφείλετε να βοηθήσετε
  • [02] Υποχρεωτική καταγραφή των συνταξιούχων του ΟΓΑ
  • [03] Ξεκινά η δίκη του πρώην μπάτλερ του Πάπα Βενέδικτου
  • [04] Στον Παναθηναϊκό ο Στεφάν Λάσμε
  • [05] Αντίθεση ΟΤΟΕ σε ενδεχόμενη συγχώνευση των Ταμείων των τραπεζοϋπαλλήλων στον ΕΟΠΥΥ

  • [01] Εμείς αλλάζουμε, εσείς οφείλετε να βοηθήσετε

    Εμείς αλλάζουμε κι εσείς οφείλετε να προσφέρετε βοήθεια, διεμήνυσε στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με συνέντευξή του στην εφημερίδα Νιου Γιορκ Τάιμς. Ο κύριος Σαμαράς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οποιοδήποτε άλλο σενάριο "θα μπορούσε να είναι το τέλος της Ελλάδας". Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος να βγει η Ελλάδα από το Ευρώ, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι οι προϋποθέσεις για την παραμονή στην Ευρωζώνη έχουν πολιτικό και οικονομικό κόστος.

    [02] Υποχρεωτική καταγραφή των συνταξιούχων του ΟΓΑ

    Αρχίζει, από την 1η Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου, η διαδικασία καταγραφής φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων και δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).

    Η καταγραφή φυσικής παρουσίας είναι υποχρεωτική για όλους τους συνταξιούχους και επιδοματούχους του ΟΓΑ, που θα πρέπει να προσέλθουν στα ΕΛ.ΤΑ ή στην Τράπεζα, στην οποία έχουν ανοίξει λογαριασμό και πιστώνεται η σύνταξη τους ή το επίδομά τους.

    Για τους δικαιούχους που δεν θα προσέλθουν έως τις 30 Νοεμβρίου στα ΕΛ.ΤΑ ή στις Τράπεζες (ή στον Ανταποκριτή του ΟΓΑ, κατά περίπτωση) για να δηλώσουν την παρουσία τους ή δεν έχουν δηλώσει σωστά τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ στον Ανταποκριτή του ΟΓΑ, θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης από τον Ιανουάριο του 2013.

    [03] Ξεκινά η δίκη του πρώην μπάτλερ του Πάπα Βενέδικτου

    Η δίκη του πρώην μπάτλερ του Πάπα Βενέδικτου, Πάουλο Γκαμπριέλε, αναμένεται να ξεκινήσει το Σάββατο, σε ένα από τα πιο δυσάρεστα περιστατικά στην πρόσφατη ιστορία του Βατικανού.

    Ο 46χρονος άντρας, ο οποίος εκτελούσε τα καθήκοντά του σερβίροντας το φαγητό του Πάπα και βοηθώντας τον να ντυθεί, αναμένεται να παραστεί ενώπιον δικαστηρίου στις 9:30 το πρωί του Σαββάτου (τοπική ώρα), αντιμετωπίζοντας κατηγορίες κλοπής προσωπικών απόρρητων εγγράφων του ποντίφικα, τα οποία στη συνέχεια προωθούσε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ο Γκαμπριέλε ισχυρίζεται ότι αναγκάστηκε να προβεί σε αυτές τις πράξεις στην προσπάθειά του να "καθαρίσει" τη διαφθορά στην έδρα της Ρωμαϊκής Καθολικής Εκκλησίας.

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Γκαμπριέλε παραδέχτηκε στους ανακριτές ότι ενήργησε επειδή είδε "κακό και διαφθορά παντού μέσα στην Εκκλησία" και ήθελε να ξεσκεπάσει τις κακοήθειες "αφού ο πάπας δεν ήταν επαρκώς ενημερωμένος".

    Το περιεχόμενο των εγγράφων υποδείκνυαν ότι υπήρχαν αντιπαραθέσεις μεταξύ των ανώτατων κλιμακίων της Εκκλησίας ως προς την εξουσία.

    Ο Γκαμπριέλε, ο οποίος χαρακτήρισε τον εαυτό του ως "το όργανο του Αγίου Πνεύματος", αναμένεται να καταδικαστεί με την κατηγορίας της κλοπής, εφόσον και ομολόγησε τις πράξεις του.

    [04] Στον Παναθηναϊκό ο Στεφάν Λάσμε

    Πολύ κοντά στην οριστικοποίηση της συνεργασίας με τον Στεφάν Λάσμε είναι ο Παναθηναϊκός. Σύμφνα με τα έως τώρα δεδομένα, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία με τον 30χρονο φόργουορντ να λέει το "ναι" σε συμβόλαιο 400.000 ευρώ.

    Ο Λάσμε επελέγη το 2007 στα ντραφτ του ΝΒΑ από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και το 2008 αγωνίστηκε σε 15 αναμετρήσεις με τους Μαϊάμι Χιτ με μέσο όρο 5,5 πόντους και 3,5 ριμπάουντ. Το 2009 φόρεσε τη φανέλα της Παρτιζάν, ενώ το 2010 αγωνίστηκε στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και εν συνεχεία στη Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης. Στην Ευρώπη επέστρεψε πέρυσι και με τη φανέλα της ισπανικής Ομπραντόιρο είχε μέσο όρο σε 34 αγώνες 10,9 πόντους, 6,3 ριμπάουντ και 1,9 κοψίματα σε 28 λεπτά συμμετοχής.

    [05] Αντίθεση ΟΤΟΕ σε ενδεχόμενη συγχώνευση των Ταμείων των τραπεζοϋπαλλήλων στον ΕΟΠΥΥ

    Την έντονη αντίθεσή της σε ενδεχόμενη συγχώνευση των ασφαλιστικών ταμείων των τραπεζοϋπαλλήλων με τον ΕΟΠΥΥ εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ.

    Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, η ΟΤΟΕ κατέθεσε υπόψη των υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας αναλογιστική μελέτη για τα Ταμεία Υγείας των Τραπεζών που ανήκουν στο ΤΑΥΤΕΚΩ, σύμφωνα με την οποία αποδεικνύεται η βιωσιμότητά τους, προκειμένου αυτά να εξαιρεθούν οριστικά από την ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ και να μετατραπούν αυτοδίκαια σε ΝΠΙΔ.

    Όπως επίσης σημειώνεται, η εκτελεστική γραμματεία της Ομοσπονδίας κήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί, με κλιμάκωση του αγώνα, "αν τολμήσουν να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους", όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 29 September 2012 - 8:30:38 UTC