Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομπάμα και Νετανιάχου συμφώνησαν ότι δεν πρέπει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα
  • [02] Στα 40 δισεκ. ευρώ θα κυμανθεί η βοήθεια που θα ζητήσει από την Ευρώπη η Μαδρίτη για τις τράπεζές της
  • [03] Η Ευρώπη "θα βγει ισχυρότερη" από την κρίση χρέους εκτιμά ο Γερμανός ΥΠΕΞ Βεστερβέλε
  • [04] Η Κριστίν Λαγκάρντ εκφράζει ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της έκθεσης για την ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών
  • [05] Ειδήμονες αναμένουν ποσοτική χαλάρωση από ΕΚΤ, βρετανική κεντρική τράπεζα και Fed το τρίτο τρίμηνο
  • [06] Ενας άνδρας πυροβόλησε τον πρόεδρο Βάτσλαβ Κλάους με ένα πιστόλι-παιχνίδι

  • [01] Ομπάμα και Νετανιάχου συμφώνησαν ότι δεν πρέπει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα

    Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου "συμφώνησαν πλήρως" ότι είναι ανάγκη να εμποδιστεί το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, όπως ανακοίνωσε απόψε ο Λευκός Οίκος, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες νωρίτερα.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός "υπογράμμισαν ότι συμφωνούν πλήρως στον κοινό στόχο τους να εμποδιστεί το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα", σημειώνεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. Ο Νετανιάχου "χαιρέτισε τη δέσμευση του προέδρου Ομπάμα, ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, να κάνει ότι είναι απαραίτητο για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος", προστίθεται στο κείμενο.

    Ο Μιτ Ρόμνεϊ, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, αναμένεται να έχει αργότερα σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νετανιάχου, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη.

    [02] Στα 40 δισεκ. ευρώ θα κυμανθεί η βοήθεια που θα ζητήσει από την Ευρώπη η Μαδρίτη για τις τράπεζές της

    Η οικονομική βοήθεια που ενδέχεται να ζητήσει από την ΕΕ η Ισπανία, προκειμένου να προβεί στην ανακεφαλαιοποίηση του κλυδωνιζόμενου μετά την κατάρρευση των κατασκευών τραπεζικού της τομέα θα είναι γύρω στα 40 δισεκ. ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Φερνάνδο Χιμένεθ Λατόρε.

    Κατά τη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της αξιολογικής έκθεσης του γραφείου Oliver Wyman για τις κεφαλαιακές ανάγκες του τραπεζικού τομέα, ο Λατόρε δήλωσε πως η οικονομική βοήθεια που θα προέρχεται από τις Βρυξέλλες θα κυμανθεί περίπου στο ένα τρίτο των εκτιμώμενων αναγκών .

    Μάλιστα, όπως τονίζεται στην έκθεση, το εκτιμώμενο ποσόν των 59,3 δισεκ. ενδέχεται να υποχωρήσει στα 53,7 δισεκ. ευρώ, εάν υπολογισθούν και οι δρομολογημένες συγχωνεύσεις κάποιων τραπεζικών ιδρυμάτων.

    Ο ίδιος τόνισε πως οι διαδικασίες αναδιάρθρωσης ορισμένων τραπεζών ενδέχεται να καταλήξουν σε μία «μείωση των σημαντικών κεφαλαιακών αναγκών» τους, καθώς πολλά από τα προβληματικά στοιχεία των τραπεζικών ιδρυμάτων πρόκειται να μεταφερθούν στην προς σύσταση ?κακή τράπεζα?.

    Από την πλευρά του, ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ισπανίας Φερνάνδο Ρεστόι διαβεβαίωσε πως οι τράπεζες που ήδη βρίσκονται σε διαδικασία συγχωνεύσεων στοχεύουν να συνεχίσουν την πορεία αυτή.

    Η ανακοίνωση του αποτελέσματος της έρευνας έτυχε ευνοϊκής υποδοχής από τις Βρυξέλλες, με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ να δηλώνει «καθησυχασμένος» από το τελικό ποσό της εκτίμησης, ενώ η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (ΕΒΑ) χαιρέτισε «ένα σημαντικό βήμα» για τον τομέα αυτό.

    [03] Η Ευρώπη "θα βγει ισχυρότερη" από την κρίση χρέους εκτιμά ο Γερμανός ΥΠΕΞ Βεστερβέλε

    Η Ευρώπη "θα βγει ισχυρότερη" από την κρίση χρέους και θα διατηρήσει έναν "ηγετικό ρόλο στον κόσμο", δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

    "Η Ευρώπη συσφίγγει τις γραμμές και ενισχύεται" παρά την οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση, δήλωσε ο υπουργός. "Η Ευρώπη θα βγει από την κρίση ισχυρότερη από ποτέ", τόνισε ο υπουργός, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι η κρίση "απαιτεί δημοσιονομική πειθαρχία, αλληλεγγύη και ανάπτυξη".

    "Η Ευρώπη θα παραμείνει μια υπολογίσιμη δύναμη", εκτίμησε απαριθμώντας τις συνεισφορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε διάφορους τομείς: ενίσχυση της ανάπτυξης, περιφερειακή συνεργασία, αφοπλισμός, αγώνας κατά της κλιματικής αλλαγής, και μεταρρύθμιση του ΟΗΕ.

    [04] Η Κριστίν Λαγκάρντ εκφράζει ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της έκθεσης για την ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών

    Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε σήμερα την ευαρέσκειά της για τα αποτελέσματα της ανεξάρτητης αξιολογικής έρευνας για τον ισπανικό τραπεζικό τομέα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας και η κεντρική της τράπεζα.

    «Χαίρομαι για την ευόδωση της αξιολογικής μελέτης για τον ισπανικό τραπεζικό τομέα, που ανακοινώθηκε σήμερα", τονίζει στην ανακοίνωσή της η Λαγκάρντ.

    «Η δημόσια χρηματοδότηση των τρεχουσών κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών» θα πρέπει «να εξασφαλιστεί εύκολα μέσω του προγράμματος ανακεφαλαιοποίησης» της ευρωζώνης, προστίθεται στο ίδιο κείμενο.

    [05] Ειδήμονες αναμένουν ποσοτική χαλάρωση από ΕΚΤ, βρετανική κεντρική τράπεζα και Fed το τρίτο τρίμηνο

    Οι ιθύνοντες της ευρωζώνης και οι κεντρικοί τραπεζίτες της θα αφήσουν απαράλλακτη την ερχόμενη βδομάδα όταν συναντηθούν την ακολουθούμενη νομισματική πολιτική, ωστόσο αναμένεται να αναγγείλουν νέα νομισματικά μέτρα τόνωσης των οικονομιών στη 17μελή οικονομική ζώνη πριν τελειώσει η χρονιά, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του Ρόιτερς με τη συμμετοχή 100 οικονομολόγων.

    Η ΕΚΤ, σύμφωνα με τις προβλέψεις των οικονομολόγων που ερωτήθηκαν στη δημοσκόπηση, αναμένεται να μειώσει το βασικό παρεμβατικό επιτόκιό της στο ιστορικό χαμηλό 0,5% έως την 31η Δεκεμβρίου, χωρίς μάλιστα να μεσολαβήσει καμία αύξησή του για ένα 4μηνο-5μηνο, την ώρα που η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται να κάνει εντός του Νοεμβρίου νομισματική ένεση στη βρετανική αγορά ύψους 50 δισεκατομμυρίων στερλινών, μέσω κτήσης διαφόρων περιουσιακών στοιχείων.

    "Δεν αναμένουμε άμεσα καμία σημαντική αλλαγή πολιτικής", ανέφερε η στρατηγική αναλύτρια της Standard Chartered Σάρα Χιούιν επιμένοντας όμως ότι είναι θέμα χρόνου η συρρίκνωση του επιτοκίου της ΕΚΤ στο 0,50%. Πιθανολογεί θεαματική κίνηση της Bank of England, της BoE, ήδη από την προσεχή βδομάδα και συνολική διάθεση ακόμα και άνω των 400 δισ. στερλινών συνολικώς για την κτήση περιουσιακών στοιχείων, επιδιώκοντας να "ανασάνει" η χειμαζόμενη βρετανική οικονομία, με την κυβέρνηση Κάμερον προσηλωμένη αδιαμφισβήτητα σε μακρόχρονη πολιτική δημοσιονομικής λιτότητας.

    Η πλειοψηφία των 60 οικονομολόγων που ρωτήθηκαν εκτιμά ότι μέσα στο ερχόμενο 6μηνο η Μαδρίτη "είναι πολύ πιθανό" ?κατά 80%, πάντως άνω του 50%? να καταφύγει έστω για ένα περιορισμένο ύψος εξωτερικής οικονομικής βοήθειας στον μόνιμο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό μηχανισμό "διάσωσης", ύστερα από την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Κύπρο.

    Οι οικονομολόγοι αναμένουν ακόμα ότι η Fed θα προχωρήσει σε ποσοτική χαλάρωση αγοράζοντας ενυπόθηκα χρεόγραφα αξίας 40 δισ. δολαρίων κάθε μήνα επιδιώκοντας να συγκρατήσει χαμηλά το κόστος δανεισμού. Η πλειοψηφία φρονεί ότι η κίνηση της Fed θα φτάσει τα 600 δισ. δολάρια που θα προστεθούν στα 2,3 τρισ. δολαρίων που η Fed έχει πλέον σωρεύσει στο χαρτοφυλάκιό της από το 2008.

    [06] Ενας άνδρας πυροβόλησε τον πρόεδρο Βάτσλαβ Κλάους με ένα πιστόλι-παιχνίδι

    Ο Πρόεδρος της Τσεχίας Βάτσλαβ Κλάους έζησε σήμερα στιγμές αγωνίας, όταν ένας άνδρας με στολή παραλλαγής τον πυροβόλησε με ένα πιστόλι-παιχνίδι που έμοιαζε όμως με πραγματικό όπλο, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    Ο Κλάους ετοιμαζόταν να εγκαινιάσει μια γέφυρα στην Σραστράβα στο βόρειο τμήμα της Τσεχικής Δημοκρατίας, όταν ένας άνδρας τον πλησίασε και πυροβόλησε πολλές φορές προς την κατεύθυνση του με ένα όπλο-παιχνίδι σύμφωνα με τα τσεχικά μέσα ενημέρωσης.

    Γνωστός για τον ευρωσκεπτικισμό του, ο Βάτσλαβ Κλάους, 71, δεν τραυματίστηκε. Επέκρινε όμως εντονότατα τους σωματοφύλακές του, μετά το περιστατικό.

    "Είσαστε άχρηστοι", τους δήλωσε ο πρόεδρος, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Nova TV.

    Η αστυνομία συνέλαβε τον άνδρα αυτόν, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 September 2012 - 22:30:38 UTC