Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έως 15 δισ. ευρώ θα κοστίσει η διετής επιμήκυνση, λέει ο Ι. Στουρνάρας
  • [02] ΠΑΣΟΚ: «Απόλυτη προτεραιότητα η καταπολέμηση του ρατσισμού»
  • [03] Ελπίδες να χαρακτηριστεί μουσείο το ιστορικό εργοστάσιο της Columbia
  • [04] Ξεκινά η απογραφή και στους συνταξιούχους του ΟΓΑ
  • [05] Οι Ισπανοί θα περικυκλώσουν τη Βουλή
  • [06] Τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής ζητά ο Μ. Λιάπης
  • [07] Ξεκινά 1η Οκτωβρίου, η υποβολή αιτήσεων στον ΟΑΕΔ για το εποχικό επίδομα
  • [08] «Σκοταδιστικό φαινόμενο η δίωξη της σάτιρας», αναφέρει το ΚΚΕ
  • [09] Η Γαλλική Εθνοσυνέλευση «σφίγγει τη ζώνη» για να δώσει το καλό παράδειγμα
  • [10] Ο Μπλαχίν υποψήφιος για τον πάγκο της Ντιναμό Κιέβου

  • [01] Έως 15 δισ. ευρώ θα κοστίσει η διετής επιμήκυνση, λέει ο Ι. Στουρνάρας

    Η Ελλάδα θα χρειασθεί επιπλέον 13- 15 δισ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει μία διετή επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά έχει την πεποίθηση ότι το κενό αυτό θα καλυφθεί χωρίς να επιβαρυνθούν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στο πρακτορείο Ρόιτερ.

    «Εκτιμούμε το χρηματοδοτικό κενό που θα δημιουργηθεί, αν πάρουμε τη διετή παράταση, σε 13- 15 δισ. ευρώ», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Ρόιτερ, ο υπουργός επιβεβαίωσε επίσης ότι παραμένει στα 13,5 δισ. ευρώ το δημοσιονομικό κενό για να επιτευχθούν οι στόχοι για το 2013 και το 2014.

    [02] ΠΑΣΟΚ: «Απόλυτη προτεραιότητα η καταπολέμηση του ρατσισμού»

    «Απόλυτη προτεραιότητα» αποτελεί για το ΠΑΣΟΚ, στη σημερινή συγκυρία, η ψήφιση του σχεδίου νόμου για την «καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας».

    Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι η ανάγκη για θωράκιση της κοινωνίας απέναντι σε εκδηλώσεις ρατσισμού και ξενοφοβίας είναι πιο επίκαιρη από ποτέ και επισημαίνει ότι οι συνεχιζόμενες επιθέσεις απέναντι σε διάφορες ομάδες του πληθυσμού, με μοναδικό κριτήριο τα χαρακτηριστικά της ομάδας, προσβάλλουν κάθε δημοκρατικό πολίτη αυτής της χώρας. Υπογραμμίζεται επίσης ότι «ο ακραίος ρατσιστικός δημόσιος λόγος, που υποκινεί, αλλά και επαινεί τέτοιες ενέργειες, είναι πέρα από τα όρια των νομικών, αλλά και ηθικών αρχών μιας οργανωμένης πολιτείας».

    Υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση, ότι το ΠΑΣΟΚ, ως κυβέρνηση, είχε επεξεργαστεί και καταθέσει στη Βουλή σχέδιο νόμου για την καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας, με σκοπό τη διαφύλαξη της κοινωνικής ειρήνης, με την καταπολέμηση, δια μέσου του ποινικού δικαίου, των ακραίων ρατσιστικών και ξενοφοβικών πράξεων, ιδίως μάλιστα της δημόσιας υποκίνησης σε βία ή της καλλιέργειας μίσους κατά συνανθρώπων μας.

    [03] Ελπίδες να χαρακτηριστεί μουσείο το ιστορικό εργοστάσιο της Columbia

    Στα 60 χρόνια λειτουργίας του συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής μουσικής και δισκογραφίας.

    Σήμερα το εγκαταλελειμμένο ιστορικό εργοστάσιο δισκογραφίας «Columbia» αποτελεί «μήλον της έριδος» μεταξύ ιδιοκτητών, δήμου Αθηναίων και κατοίκων της περιοχής για την αξιοποίησή του.

    Το θέμα συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, από τα μέλη του οποίου ζητήθηκε η γνωμοδότησή τους για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του δήμου Αθηναίων στην περιοχή «ΒΙΟΠΑ Προμπονά».

    Ο λόγος που το θέμα εξετάστηκε από το ΚΣΝΜ είναι ότι η περιοχή Προμπονά περιλαμβάνει το χαρακτηρισμένο ως νεώτερο μνημείο τμήμα του ιστορικού συγκροτήματος της βιομηχανίας δίσκων «Columbia», τμήμα του οποίου έχει χαρακτηριστεί νεώτερο μνημείο.

    Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων γνωμοδότησε τελικά ομόφωνα υπέρ της έγκρισης της Στρατηγικής Μελέτης με τους όρους να συμπεριληφθεί στη μελέτη η χρήση του κτιρίου της «Columbia» ως μουσείου σύμφωνα με την απόφαση του 2008 και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων να υποβληθεί προς έλεγχο στο υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού δια των διευθύνσεών του.

    [04] Ξεκινά η απογραφή και στους συνταξιούχους του ΟΓΑ

    Στην καθολική απογραφή -με τη διαδικασία της φυσικής παρουσίας- όλων των συνταξιούχων και επιδοματούχων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), προχωρά το υπουργείο Εργασίας, με απόφαση του υπουργού, Γ. Βρούτση.

    Η διαδικασία της απογραφής, που γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στους ασφαλιστικούς οργανισμούς, θα ξεκινήσει από 1η Οκτωβρίου και θα λήξει στις 30 Νοεμβρίου, ενώ οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν σύντομα, με εγκύκλιο που θα εκδώσει ο ΟΓΑ.

    [05] Οι Ισπανοί θα περικυκλώσουν τη Βουλή

    Η αστυνομία απαγόρευσε σήμερα την πρόσβαση στο κοινοβούλιο τοποθετώντας μεταλλικά φράγματα και δεκάδες οχήματα για να αποκλείσει τη διέλευση στους γειτονικούς δρόμους, καθώς οι αρχές λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας ενόψει της μαζικής διαδήλωσης κατά της κυβερνητικής πολιτικής της λιτότητας.

    Μόνο σε βουλευτές, υπαλλήλους της βουλής και μοτοσικλετιστές επιτράπηκε η είσοδος σε χώρους στάθμευσης στην περιοχή αυτή.

    Η αστυνομία θα αναπτύξει δύναμη τουλάχιστον 1.300 ανδρών για τη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας του κοινοβουλίου αργά το απόγευμα.

    "Δεν τίθεται θέμα να επιτραπεί στους διαδηλωτές να περικυκλώσουν ή να καταλάβουν χώρο του κοινοβουλίου", είπε αξιωματούχος.

    Τα κόμματα που οργανώνουν τη διαδήλωση κατηγορούν τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι ότι πρόδωσε τις υποσχέσεις που έδωσε πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου.

    [06] Τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής ζητά ο Μ. Λιάπης

    Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, με αφορμή δημοσίευμα της Real News, για υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος, ζητά ο πρώην υπουργός Μ. Λιάπης.

    Σε δήλωσή του, μπροστά από το κτίριο της Βουλής, ο κ. Λιάπης καλεί τους αρμοδίους να επιταχύνουν τη διερεύνηση της υπόθεσης και τονίζει ότι δέχεται μία ανελέητη προσωπική επίθεση: «Κάποιοι, κάποια συμφέροντα, κάποια παράκεντρα εξουσίας θέλουν να με εξοντώνουν πολιτικά και ηθικά. Με έχουν στοχοποιήσει. Και ρίχνουν κατά ριπάς» σημειώνει ο κ. Λιάπης και προσθέτει: Εγώ ζητώ από τους αρμόδιους φορείς να επιταχύνουν την διερεύνηση της υπόθεσης για να λάμψει η αλήθεια. Και ζητώ να συσταθεί εξεταστική επιτροπή της Βουλής για να διερευνήσει την υπόθεση και να αποδειχθεί ότι δεν έχω καμία σχέση μ? αυτή την βρόμικη υπόθεση. Κανέναν δεν γνωρίζω από τους εμπλεκομένους, ουδεμία σχέση είχα με αυτούς. Μου είναι άγνωστοι παντελώς».

    Καταλήγει, δε, λέγοντας ότι απατώνται όσοι «εκλαμβάνουν την σιωπή μου ως αδυναμία. [..] Μέχρις εδώ πιά..»

    [07] Ξεκινά 1η Οκτωβρίου, η υποβολή αιτήσεων στον ΟΑΕΔ για το εποχικό επίδομα

    Από την ερχόμενη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου, ξεκινά η διαδικασία της υποβολής αιτήσεων από τους δικαιούχους στον ΟΑΕΔ, για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος. Η διαδικασία θα διαρκέσει έως τις 30 Νοεμβρίου του 2012.

    Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) και τις Τοπικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης αλλά και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), εντός των συγκεκριμένων προθεσμιών.

    Δικαιούχοι του επιδόματος είναι εργαζόμενοι των παρακάτω κατηγοριών: Οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, πλινθοποιοί, αγγειοπλάστες, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, μουσικοί μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών- ανυψωτικών -οδοποιητικών -γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτες.

    [08] «Σκοταδιστικό φαινόμενο η δίωξη της σάτιρας», αναφέρει το ΚΚΕ

    «Το ΚΚΕ δεν συμφωνεί με την προσβολή των θρησκευτικών πεποιθήσεων. Ωστόσο είναι απαράδεκτο, αντιδραστικό και σκοταδιστικό φαινόμενο η δίωξη της σάτιρας, πόσο μάλλον όταν στηλιτεύει τη θρησκοληψία, το διαδεδομένο φαινόμενο εκμετάλλευσης της πίστης και την εξαπάτηση των θρησκευόμενων» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφορικά με τη σύλληψη 27χρονου χρήστη του Facebook.

    Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι η σύλληψη του νεαρού πρέπει να καταδικαστεί από τη νεολαία και τον λαό και προσθέτει ότι «η κυβέρνηση έχει την ευθύνη γι' αυτή την τρομοκρατική δίωξη που πρέπει να σταματήσει αμέσως».

    [09] Η Γαλλική Εθνοσυνέλευση «σφίγγει τη ζώνη» για να δώσει το καλό παράδειγμα

    Ο προϋπολογισμός της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης θα παγώσει για 5 χρόνια και το ποσό της αποζημίωσης για τα έξοδα των βουλευτών θα μειωθεί κατά 10%, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρός της, ο Κλοντ Μπαρτολόν, τρεις ημέρες πριν από την ανακοίνωση του προϋπολογισμού για το 2013 που προβλέπει λιτότητα για όλους τους Γάλλους.

    Ο σοσιαλιστής αξιωματούχος είπε ότι η Εθνοσυνέλευση θα γίνει έτσι «πιο υποδειγματική, πιο ανοικτή και πιο χρήσιμη».

    «Για τη διάρκεια της προεδρίας, θέτω την αρχή: μηδενική αύξηση του προϋπολογισμού της Εθνοσυνέλευσης», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους. Ο προϋπολογισμός του σώματος ανέρχεται σε περίπου 500 εκατ. ευρώ.

    Όσον αφορά τον τρόπο ζωής των βουλευτών, ο Κλοντ Μπαρτολόν επισημοποίησε την κατάργηση ορισμένων εξόδων για μετακινήσεις: κατάργηση της πρώτης θέσης, κατάργηση της θέσης μπίζνες για ταξίδια μικρότερα των 5 ωρών...

    Αναφορικά με την αποζημίωση των βουλευτών για τα βουλευτικά έξοδα (6.412 ευρώ μηνιαίως), που προστίθεται στο μισθό τους (5.189 ευρώ καθαρά), ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης επιθυμεί κυρίως να σταματήσει η απουσία διαφάνειας σχετικά με τη χρήση της αποζημίωσης αυτής, που μπορεί μερικές φορές να προκαλεί υποψίες.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [10] Ο Μπλαχίν υποψήφιος για τον πάγκο της Ντιναμό Κιέβου

    Ο Ολεγκ Μπλαχίν είναι ο βασικός υποψήφιος για να αναλάβει την τγεχνική ηγεσία της Ντιναμό Κιέβου, μετά την λύση της συνεργασίας του Γιούρι Σέμιν με τον ουκρανικό σύλλογο. Οπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της «Dynamomania», ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού θεωρείται επικρατέστερος, καθώς τυγχάνει της καθολικής αποδοχής των φιλάθλων και των διοικούντων την Ντιναμό. Ωστόσο, το γεγονός ότι ο έμπειρος τεχνικός είναι προπονητής στην εθνικής Ουκρανίας, ίσως αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 September 2012 - 12:30:55 UTC