Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον Εισαγγελέα ο φάκελος του ΣΔΟΕ με τα πολιτικά πρόσωπα, με εντολή Σαμαρά
  • [02] Παρατείνονται οι κινητοποιήσεις των δικαστών έως την 20ή Οκτωβρίου
  • [03] Με τον Μπαν Κι- μουν συναντάται την Κυριακή ο Δ. Αβραμόπουλος
  • [04] Αστέρας Τρίπολης-Πλατανιάς 2-1 και Λεβαδειακός-Πανιώνιος 3-0

  • [01] Στον Εισαγγελέα ο φάκελος του ΣΔΟΕ με τα πολιτικά πρόσωπα, με εντολή Σαμαρά

    Στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές αποστέλλεται ο φάκελος που έχει καταρτίσει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) σχετικά με πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε οικονομικού χαρακτήρα αδικήματα.Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να μεταβιβαστεί ο φάκελος του ΣΔΟΕ με τα στοιχεία των πολιτικών προσώπων, που φέρονται να ελέγχονται, στον εισαγγελέα, μαζί με πλήρη περιγραφή της κατάστασης.Ζήτησε, επίσης, να παράσχει το ΣΔΟΕ στον εισαγγελέα κάθε δυνατή βοήθεια που θα ζητηθεί για το θέμα αυτό.

    Με την επίσκεψη στην εξοχική κατοικία του Πάπα Βενέδικτου, το μεσημέρι του Σαββάτου, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αντ. Σαμαρά στη Ρώμη. Χθες, κατά τη συνάντησή του με τους ομολόγους της Ιταλίας και της Ιρλανδίας, ο πρωθυπουργόςεξέφρασε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ξεπεράσει το έλλειμμα αξιοπιστίας, αλλά και να βελτιώσει τη διαπραγματευτική της θέση.

    Ο κ .Σαμαράς επισήμανε, επίσης, την ανάγκη, μαζί με την λήψη των μέτρων, να υπάρξει και πρόνοια για την διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. Ιδιαίτερη σημασία δε, έδωσε στις προσπάθειες να αποκατασταθεί η ρευστότητα στην ελληνική οικονομία.

    Οι συνομιλητές του κ. Σαμαρά έδειξαν απόλυτη κατανόηση για τις δυσκολίες της Ελλάδας, αναγνώρισαν τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός όπως και την πρόοδο που έχει συντελεστεί το τελευταίο διάστημα, ενώ συμφώνησαν ότι πρέπει να συνδυαστεί η εξυγίανση με την ανάπτυξη.

    Διαβάστε επίσης:

    Αντ. Σαμαράς: Κανένας νέος φόρος στα ακίνητα

    [02] Παρατείνονται οι κινητοποιήσεις των δικαστών έως την 20ή Οκτωβρίου

    Την παράταση των πανελλαδικών κινητοποιήσεων τους έως την 20ή Οκτωβρίου 2012 αποφάσισαν σήμερα οι δικαστές και οι εισαγγελείς.

    Ειδικότερα, κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών, αποφασίστηκε μέχρι 20 Οκτωβρίου οι δικαστές να κατεβαίνουν από τις έδρες των δικαστηρίων από τις 10 π.μ. έως το τέλος του ωραρίου (3 μ.μ.), ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλονται και οι δημοσιεύσεις αποφάσεων.

    Οι κινητοποιήσεις των δικαστών ξεκίνησαν με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους που άρχισε στις 17 Σεπτεμβρίου και πραγματοποιούνται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την δρομολογούμενη νέα περικοπή στις αποδοχές τους.

    [03] Με τον Μπαν Κι- μουν συναντάται την Κυριακή ο Δ. Αβραμόπουλος

    Με επίκεντρο των συζητήσεων την ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων σε όλους τους τομείς, την προσέκλυση επενδύσεων στην Ελλάδα και τη βελτίωση της εικόνας της χώρας μας, συνεχίζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες οι συναντήσεις του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλου, με Αμερικανούς αξιωματούχους, εκπροσώπους δημοτικών και πολιτειακών αρχών, ακαδημαϊκούς, επιχειρηματίες και στελέχη της Ομογένειας.

    Μετά την επίσκεψή του στο Σικάγο, ο κ. Αβραμόπουλος πραγματοποιεί επαφές στη Βοστόνη από την Πέμπτη το βράδυ, ξεκινώντας το πρόγραμμά του την επομένη με τον Κυβερνήτη της Πολιτείας της Μασαχουσέτης, Ντεβάλ Πάτρικ, ο οποίος διακρίνεται για τα φιλοελληνικά του αισθήματα.

    Ο κ. Αβραμόπουλος αναμένεται να φθάσει αύριο στη Νέα Υόρκη και αμέσως μετά θα μεταβεί στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών για να συναντηθεί με το γενικό γραμματέα του διεθνούς οργανισμού, Μπαν Κι-Μουν και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση στην ελληνική μόνιμη αντιπροσωπεία, με τον ειδικό απεσταλμένο του γγ στις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ, για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, Μάθιου Νίμιτς.

    Ο υπουργός Εξωτερικών θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη συνάντηση υψηλού επιπέδου για το "Κράτος Δικαίου" τη Δευτέρα και την επομένη στην επίσημη έναρξη των εργασιών της 67ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Στα πλαίσια της ΓΣ θα έχει αρκετές επαφές σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, δίνοντας έμφαση στα θέματα ιδιαίτερου ελληνικού ενδιαφέροντος: το Κυπριακό, η ονομασία της πΓΔΜ, η στρατηγική θέση της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή μας, αλλά και ο αγώνας των Ελλήνων για να ξεπεραστούν τα σημερινά οικονομικά προβλήματα.

    [04] Αστέρας Τρίπολης-Πλατανιάς 2-1 και Λεβαδειακός-Πανιώνιος 3-0

    Στην πρώτη ήττα του φέτος υποχρέωσε ο Λεβαδειακός τον Πανιώνιο επικρατώντας, 3-0, στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Με δύο γκολ του Στέλιου Βασιλείου στο 3ο και στο 9ο λεπτό και ένα του Γιώργου Ζησόπουλου στο 17΄, η ομάδα του Γιώργου Παράσχου πανηγύρισε την πρώτη της νίκη.

    Επιστροφή στις νίκες για τον Αστέρα Τρίπολης, που επικράτησε 2-1 του Πλατανιά στην αρκαδική πρωτεύουσα. Το ματς έγινε στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας και τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Ράγιος (43΄) και Περόνε (48΄). Μείωσε για την ομάδα της Κρήτης ο Ουντότζι στο 71΄.

    Σε λίγη ώρα, στις 19.30, θα διεξαχθεί η τελευταία αναμέτρηση της σημερινής ημέρας για την 4η αγωνιστική μεταξύ Ξάνθης και ΠΑΟΚ.

    Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου ====================== 16:00 Βέροια-ΠΑΣ Γιάννινα 18:15 Αρης-Κέρκυρα 18:15 ΟΦΗ-ΑΕΚ 20:30 Ολυμπιακός-Πανθρακικός

    Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου ====================== 20:30 Παναθηναϊκός-Ατρόμητος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 22 September 2012 - 16:30:45 UTC