Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δείχνει νέα δημοσκόπηση
  • [02] Το ελληνικό βιβλίο μπροστά σε έναν δύσκολο χειμώνα
  • [03] Έξι ομογενείς στους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς
  • [04] Από 25 Σεπτεμβρίου η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στους αγρότες
  • [05] Συρία: Σφυροκοπείται το Χαλέπι, συγκρούσεις και στα ιορδανικά σύνορα

  • [01] Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δείχνει νέα δημοσκόπηση

    Πρώτος στην πρόθεση ψήφου έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, κερδισμένη, τρίτη η "Χρυσή Αυγή", ενώ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καταγράφει θετική αποτίμηση για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του (36%), ποσοστό ελαφρώς υψηλότερο από την κυβέρνηση στο σύνολό της, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα "Επενδυτής".

    Πιο συγκεκριμένα και βάσει της δημοσκόπησης της Metron Analysis που έγινε πανελλαδικά σε δείγμα 1.002 ατόμων ηλικίας 18 και άνω το διάστημα 18-19 Σεπτεμβρίου, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

    ΣΥΡΙΖΑ 20,8%

    ΝΔ 19,6%

    Χρυσή Αυγή 8,8%,

    ΠΑΣΟΚ 7,3%,

    Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,4%

    Δημοκρατική Αριστερά 4,8%

    ΚΚΕ 3,9%

    Οικολόγοι Πράσινοι 1,1%

    Με την αναγωγή στα έγκυρα, σε σύγκριση με τα αποτελέσματα των εκλογών του Ιουνίου, η εκτίμηση ψήφου δίνει προβάδισμα 1,6% στο ΣΥΡΙΖΑ (27,7% έναντι 26,1% της ΝΔ), η Χρυσή Αυγή αγγίζει το 11,7% (από 6,9%), ενώ το ΠΑΣΟΚ περιορίζεται στο 9,8% ( από 12,3%) και η ΔΗΜΑΡ διατηρεί τις δυνάμεις της (6,3%).

    Αναφορικά με την πορεία της χώρας, οι εκτιμήσεις των πολιτών είναι αρνητικές. Σχεδόν επτά στους δέκα ερωτηθέντες (68%) δηλώνουν ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση, ενώ το ποσοστό όσων θεωρούν ότι πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση περιορίζεται στο 25%.

    Διαβάστε επίσης:

    Πρώτη η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με δημοσκόπηση της Rass

    [02] Το ελληνικό βιβλίο μπροστά σε έναν δύσκολο χειμώνα

    Παρά τη χειροτέρευση που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια των περασμένων μηνών στην εκδοτική αγορά, με αποκορύφωμα την περίοδο των δύο εκλογικών αναμετρήσεων, που είχε ως αποτέλεσμα, όπως συνομολογούν όλα τα οικονομικά στελέχη των εκδοτικών επιχειρήσεων, τον δραστικό περιορισμό της ζήτησης, ο αριθμός των τίτλων οι οποίοι θα βγουν το προσεχές διάστημα στις προθήκες (από τα μέσα Οκτωβρίου μέχρι και το τέλος του χρόνου) δεν είναι απογοητευτικός. Οι εκδότες προσπαθούν με όσες δυνάμεις διαθέτουν να πάνε κόντρα στις πολλαπλές δυσκολίες που έχει επισωρεύσει η κρίση.

    Ελληνική και ξένη λογοτεχνία, ιστορικές, πολιτικές, οικονομικές και κοινωνιολογικές μελέτες, ταξιδιωτικά χρονικά, πολιτικές μαρτυρίες και αυτοβιογραφικές αφηγήσεις θα είναι οι επιλογές των εκδοτών κατά την καινούργια περίοδο, σ? ένα περιβάλλον όπου το κύριο πρόβλημα παραμένουν τα βιβλιοπωλεία. Όπως λένε στο ΑΜΠΕ πρόσωπα τα οποία είναι σε θέση να γνωρίζουν καλά τις καταστάσεις που επικρατούν την τελευταία διετία στην αγορά, τα εκδοτικά μαγαζιά θα μπορούσαν έχουν ξεφύγει από την ασφυξία, ακόμα και μέσα σε οξυμένες συνθήκες κρίσης, αν υπήρχε κάποια κανονικότητα στις πληρωμές των βιβλιοπωλείων.

    Όσα συμβαίνουν παρόλα αυτά στο εκδοτικό κύκλωμα έχουν οδηγήσει σε φαύλο κύκλο. Τα βιβλιοπωλεία δεν πληρώνουν τους εκδότες και οι εκδότες αδυνατώντας να προχωρήσουν σε δανεισμό αναγκάζονται να αποσύρουν από τα βιβλιοπωλεία τους τίτλους τους. Όσο για τους αναγνώστες που δεν βρίσκουν στο βιβλιοπωλείο αυτό το οποίο αναζητούν, είναι μάλλον απίθανο να έχουν την υπομονή να το παραγγείλουν με την προοπτική να περάσουν μετά από μερικές ημέρες για να το πάρουν. Στις ημέρες μας το βιβλίο συνιστά εμπορικό προϊόν και οποιαδήποτε χρονοβόρα διαδικασία αποβαίνει με μαθηματική ακρίβεια εις βάρος του.

    [03] Έξι ομογενείς στους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς

    Μεταξύ των 400 πλουσιότερων Αμερικανών είναι έξι άτομα ελληνικής καταγωγής, σύμφωνα με τον ετήσιο κατάλογο του «Forbes», που κυκλοφορεί για 19η συνεχή χρονιά.

    Κατά σειρά, με βάση τα περιουσιακά τους στοιχεία, είναι:

    Τζον Πολ Ντετζόρια (ελληνοϊταλικής καταγωγής) στην 92η θέση, με περιουσία 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Διατηρεί επιχειρήσεις παραγωγής προϊόντων ομορφιάς.

    Τζον Κατσιματίδης στην 132η θέση, με περιουσία 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι ιδιοκτήτης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, καθώς και άλλων εταιρειών, κυρίως στον τομέα της ενέργειας.

    Τζιμ Ντέιβις στην 239η θέση, με περιουσία 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι ιδιοκτήτης μεγάλης εταιρείας αθλητικών ειδών.

    Μάικλ Τζαχάρης στην 250η θέση, με περιουσία 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Δραστηριοποιείται στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας.

    Τζορτζ Αργυρός, επίσης στην 250η θέση, με περιουσία 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Δραστηριοποιείται στον κτηματομεσιτικό τομέα.

    Ντιν Μητρόπουλος στην 360η θέση, με περιουσία ύψους 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Αναπτύσσει επενδυτικές δραστηριότητες.

    Στον κατάλογο του «Forbes» παραμένει και φέτος ως πλουσιότερος Αμερικανός o Μπιλ Γκέιτς, συνιδρυτής της εταιρείας Microsoft, με περιουσία που υπολογίζεται σε 66 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση μεγαλύτερη του 10% σε σχέση με πέρυσι.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Μπιλ Γκέιτς πλουσιότερος Αμερικανός

    [04] Από 25 Σεπτεμβρίου η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στους αγρότες

    Εκτενή αναφορά στο νέο μοντέλο γεωργίας που κατά κύριο λόγο θα πρέπει να στηρίζεται στην ονομασία προέλευσης των αγροτικών προϊόντων χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων, παρουσίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Θανάσης Τσαυτάρης, κατά τη διάρκεια του φόρουμ πολιτών που διοργάνωσε χθες το βράδυ στη Δράμα το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα με θέμα: «Περιφερειακές πολιτικές και πολιτικές συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απέναντι στην οικονομική κρίση».

    Ο κ. Τσαυτάρης ανακοίνωσε, από τη Δράμα, ότι την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η καταβολή της επιστροφής, σε όλους τους αγρότες, του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

    Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε την ανάγκη εξειδίκευσης της ελληνικής γεωργίας επισημαίνοντας ότι μόνο έτσι μπορεί να γίνει ανταγωνιστική, παράγοντας προϊόντα που πιθανόν να μην είμαι φθηνά αλλά θα διαθέτουν συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων αγροτικών προϊόντων που παράγονται σε ευρωπαϊκές ή άλλες χώρες.

    [05] Συρία: Σφυροκοπείται το Χαλέπι, συγκρούσεις και στα ιορδανικά σύνορα

    Ισχυρές εκρήξεις και πυρά βαρέος πυροβολικού συγκλόνισαν νωρίς σήμερα το πρωί το Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας κι ενώ οι δυνάμεις του καθεστώτος προχώρησαν σε κύμα συλλήψεων στη νότια πόλη Ντεράα.

    Οι συνοικίες Κατεργκί, Σάαρ, Σαχούρ Χανάνο, Αρκούμπ (ανατολική) και Μαρτζέ (νότια) της μητρόπολης του βορρά βομβαρδίστηκαν τα ξημερώματα, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέροντας ότι σκληρές μάχες μαίνονταν χθες στη συνοικία Χανάνο.

    Συγκρούσεις ξέσπασαν επίσης σήμερα ανάμεσα σε συριακά στρατεύματα και δυνάμεις των ανταρτών κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία.

    Οι μάχες, με τις κυβερνητικές δυνάμεις να υποστηρίζονται από πυρά βαρέος πυροβολικού, μαίνονταν κοντά στο μεθοριακό πέρασμα αλ-Νασίμπ, που βρίσκεται στην οδική αρτηρία η οποία συνδέει τις πρωτεύουσες της Συρίας και της Ιορδανίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 22 September 2012 - 8:30:47 UTC