Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ι. Στουρνάρας: «Μέχρι την Κυριακή τα μέτρα»
  • [02] «Σκούπα» διαρκείας με στόχο το παρεμπόριο
  • [03] Καταργείται από την 1η Νοεμβρίου η συνδικαλιστική σύνταξη
  • [04] Ευ. Βενιζέλος: Πρέπει να υπάρξει κυβερνητική σταθερότητα
  • [05] Το ελληνικό κρασί σε καιρούς κρίσης
  • [06] Μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών στη Γερμανία
  • [07] Τον «Άδικο κόσμο» του Φίλιππου Τσίτου προτείνει η Ελλάδα για τα Όσκαρ

  • [01] Ι. Στουρνάρας: «Μέχρι την Κυριακή τα μέτρα»

    Συνάντηση τριών ωρών με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Ο κ. Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, δήλωσε πως υπάρχει συντονισμός και διατύπωσε την εκτίμηση ότι τα μέτρα θα "κλείσουν" έως την Κυριακή.

    «Ελπίζω, μέχρι την Κυριακή. Δεν έχουμε πολύ χρόνο, πάντως» ήταν η απάντηση του υπουργού σε σχετική ερώτηση.

    Όταν ερωτήθη αν υπάρχει απόσταση από την τρόικα, ο κ. Στουρνάρας απάντησε: «Κλείνει, πάντως».

    ΟΑντώνης Σαμαράς, την Παρασκευή θα έχει συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μάντι, σε συνέχεια των επαφών του με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους, εν όψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ τον Οκτώβριο.

    Εν τω μεταξύ, στην σημερινή συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας τέθηκαν ξανά επί τάπητος τα εργασιακά με το κλιμάκιο των δανειστών, να επιμένουν σε περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων.

    Ο πρώην υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης δήλωσε ότι η τρόικα ζητά μετ'επιτάσεως μέτρα 8 δισ. ευρώ από μισθούς και συντάξεις καθώς και 1,5 δισ. ευρώ από παρεμβάσεις άμεσου αποτελέσματος.

    Το κλιμάκιο της τρόικας είδε τον υπουργό Οικονομικών μόλις επέστρεψε από το Μαξίμου ενώ αύριο θα συνεχίσουν τις εντατικές τους συνομιλίες.

    [02] «Σκούπα» διαρκείας με στόχο το παρεμπόριο

    Την έναρξη μεγάλης και διαρκούς επιχείρησης- σκούπα κατά του παρεμπορίου σε όλη την Ελλάδα, ανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης. Το υπουργείο προχωρά, παράλληλα, σε αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για το πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο με στόχο, όπως τονίστηκε σήμερα, να γίνει πιο ορθολογικό και πιο διαφανές.

    Ο κ. Χατζηδάκης προήδρευσε το μεσημέρι στην εναρκτήρια συνεδρίαση του Συντονιστικού Κέντρου για τη δίωξη του παρεμπορίου, στο κτίριο της πλατείας Κάνιγγος, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου (Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΛΠΕ) και των συναρμόδιων υπηρεσιών (ΣΔΟΕ, ΕΛΑΣ, τελωνεία, Λιμενικό, ΚΕΔΕ, Γραμματεία Εμπορίου, Περιφέρεια Αττικής). Το τηλεφωνικό κέντρο στο οποίο θα δίνονται οι καταγγελίες είναι το τετραψήφιο 1520.

    [03] Καταργείται από την 1η Νοεμβρίου η συνδικαλιστική σύνταξη

    Με απόφασή του, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης προωθεί νομοθετική ρύθμιση με την οποία καταργείται η καταβολή ειδικής σύνταξης λόγω συνδικαλιστικής ιδιότητας από την 1η Νοεμβρίου 2012.

    Πρόκειται για θεσμοθετημένο από το 1937 (με τον αναγκαστικό νόμο 971/1937) δικαίωμα σύνταξης που έχουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι. Συγκεκριμένα αφορά τους πρόεδρους και γενικούς γραμματείς πρωτοβάθμιων, δευτεροβάθμιων συνδικαλιστών οργανώσεων καθώς και τα μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ με 12ετή θητεία οι οποίοι είχαν αποκτήσει μία από τις παραπάνω ιδιότητες μέχρι και το 1999.

    Η σύνταξη αυτή, που χορηγείται από το επικουρικό ταμείο του ΙΚΑ, χρηματοδοτείται με ποσοστό επί των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλονται στο ΙΚΑ.

    [04] Ευ. Βενιζέλος: Πρέπει να υπάρξει κυβερνητική σταθερότητα

    «Το τελικό πακέτο θα είναι κατ' ανάγκη αποτέλεσμα ενός διπλού συμβιβασμού, αφενός στο εσωτερικό της κυβέρνησης και, αφετέρου, της κυβέρνησης με την τρόικα», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ευρεία σύσκεψη των βουλευτών και κορυφαίων στελεχών του Κινήματος.

    Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος απευθύνθηκε και στο εσωτερικό του Κινήματος, τονίζοντας ότι εφόσον το ΠΑΣΟΚ έχει διατυπώσει μια «τόσο καθαρή γραμμή» και συμμετέχει στη διπλή αυτή διαπραγμάτευση, «πραγματικά δεν έχουν νόημα ατομικές κόκκινες γραμμές», γιατί, όπως σημείωσε, «πρέπει να καταλήξουμε σε λύσεις συλλογικές, ισορροπημένες και δίκαιες».

    Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα «ευρύχωρο» και «ανοικτό» κόμμα, στο οποίο ωστόσο, «δεν υπάρχει χώρος για προσωπικές στρατηγικές». Προσέθεσε επίσης ότι έχει κατανόηση στα «προσωπικά προβλήματα και προσωπικά αδιέξοδα», επαναλαμβάνοντας ότι και αυτά δεν δικαιολογούν προσωπικές στρατηγικές.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι δεν νοείται να υπάρξει καθυστέρηση στις αποφάσεις για την οριστικοποίηση του πακέτου μέτρων περίπου 11,5 δισ. ευρώ, προκειμένου να εκταμιευτεί η επόμενη δόση των 31 δισ. ευρώ, την οποία θεωρεί προϋπόθεση για να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά, αλλά και προκειμένου να γίνει δυνατή η επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής. Στο ίδιο πλαίσιο, τόνισε ότι πρέπει να επιταχυνθούν και να ολοκληρωθούν οι όποιες διαδικασίες πριν το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου, τη Σύνοδο Κορυφής της 18ης του ίδιου μήνα -και πάντως πριν τις αμερικανικές εκλογές.

    Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι η επιτάχυνση και ολοκλήρωση των διαδικασιών δεν μειώνει τη διαπραγματευτική προσπάθεια της χώρας και δεν σημαίνει ότι πρέπει να κλείσουν τα θέματα «όπως- όπως». Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «κανείς δεν θα μας φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων», καθώς και ότι «δεν πρέπει να δεχτούμε καμία καθυστέρηση στην ενημέρωση και κανένα τετελεσμένο γεγονός».

    Όσο μένει ανοικτή αυτή η εκκρεμότητα, υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος, επηρεάζει αρνητικά τη χώρα, αναπαράγει άδικα στερεότυπα για την Ελλάδα και τη φορτώνει -επίσης άδικα- με μεγάλες ευθύνες για καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων, παρά τα επιτεύγματα που έχει σημειώσει. Αυτό το κλίμα, προσέθεσε, μας ταπεινώνει ως Έλληνες και μας προσβάλλει ως έθνος.

    Ο κ. Βενιζέλος δέχτηκε ότι υπήρξαν καθυστερήσεις, αλλά απέδωσε την κύρια ευθύνη γι' αυτό στους Ευρωπαίους εταίρους.

    Σημείωσε, επίσης, ότι πρέπει να υπάρξει κυβερνητική σταθερότητα ακόμα και πέραν της τετραετίας και προέβλεψε ότι στις επόμενες εκλογές, όταν εξαντληθεί η τετραετία, θα αλλάξουν τα εκλογικά δεδομένα υπέρ των κομμάτων εκείνων που τώρα επιδεικνύουν υπευθυνότητα.

    Αναφερόμενος στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ και γιατί αναζητούνται μέτρα αυτού τους ύψους, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε αρχικά ότι αυτά είχαν συμφωνηθεί από τη δεύτερη δανειακή σύμβαση και ότι το ποσό αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου η χώρα να αποκτήσει πρωτογενές πλεόνασμα 4,5%, το οποίο σε συνδυασμό με σταθερό ρυθμό ανάπτυξης 2,5% κατ' έτος και για πολλά χρόνια, θα οδηγήσει τη χώρα σε ανάκαμψη και αναπτυξιακή τροχιά.

    Επισήμανε, πάντως, ότι το ΠΑΣΟΚ επιμένει και στην παράταση του χρόνου προσαρμογής, στην περαιτέρω μείωση του χρέους και την εκταμίευση ολόκληρης της δόσης των 31 δισ. ευρώ. Ζήτησε επίσης να αλλάξει η τρόικα την υποεκτίμηση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων.

    Επανέλαβε την πάγια θέση του Κινήματος να μην υπάρξουν περικοπές οριζόντιου χαρακτήρα σε μισθούς και συντάξεις, καθώς και καμία μείωση στα αναπηρικά επιδόματα. Επίσης τάχθηκε κατά των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, προκρίνοντας τη λύση της αξιολόγησης.

    Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ποιες είναι οι βασικές στρατηγικές του ΠΑΣΟΚ για το επόμενο διάστημα: α) Το ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένει παράγοντας σταθερότητας για τη χώρα. β) Στρατηγική επιλογή η συνεργασία και η συμπόρευση με τη ΔΗΜΑΡ. γ) Καθαρό μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ, «ο οποίος επέδειξε στη ΔΕΘ πολιτική αλαζονεία και τον Ιούνιο απέτυχε στην επιλογή του της στρατηγικής της εκλογικής εφόδου». δ) Καθαρό είναι επίσης το μέτωπο με τη Χρυσή Αυγή και τον φασισμό. ε) Οι εκλογές πρέπει και θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

    [05] Το ελληνικό κρασί σε καιρούς κρίσης

    Η οικονομική κρίση δεν έπληξε γενικά την αγορά, το εμπόριο, τον καταναλωτή και την ελληνική οικογένεια. Οι μειώσεις μισθών και η οικονομική στενότητα έπληξαν τελικά και το "καλάθι της νοικοκυράς" και άλλαξαν τις συνήθειες των καταναλωτών.

    Ο μέσος Έλληνας μείωσε τις αγορές, που δεν θεωρούνται πρώτης ανάγκης και στράφηκε σε προϊόντα χαμηλότερης αξίας και "εγχώριας ετικέτας". Η στροφή αυτή έπληξε και τα ποτά - κυρίως τα εισαγόμενα - και έδωσε τη δυνατότητα να αναδειχθούν ελληνικά κρασιά, τα οποία δεν βαρύνονται με τους "ειδικούς φόρους" των οινοπνευματωδών.

    Ας δούμε, όμως, πώς διαμορφώνεται ο χώρος των supermarkets και πώς εξελίσσονται οι πωλήσεις του κρασιού στην τόσο δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

    Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα θα αναζητήσουμε μέσα από την παρουσίαση της εταιρείας supermarket " Ι. & Σ. Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε." και την εμπειρία των στελεχών της στον τομέα των πωλήσεων.

    Ο διευθυντής αγορών της εταιρείας, Στέφανος Ξηράκης, μας είπε σχετικά με τις πωλήσεις για τα δύο τελευταία δύσκολα χρόνια :

    - Πώς διαμορφώνεται ο χώρος των supermarket τα τελευταία δύσκολα χρόνια για τη χώρα;

    "Τα τελευταία χρόνια ο ανταγωνισμός στον κλάδο των σούπερ μάρκετ έχει γίνει πιο έντονος, καθώς έχει σημειωθεί στροφή των καταναλωτών σε προϊόντα με χαμηλότερες τιμές. Οι καταναλωτές έχουν περισσότερη ανάγκη για προϊόντα με σωστή σχέση ποιότητας - τιμής, κάτι που βοηθά όσες αλυσίδες παραδοσιακά το τηρούν. Ορισμένες αλυσίδες δεν μπόρεσαν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, ούτε στο πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον. Υπήρξαν πολυεθνικές εταιρείες, με υψηλές προσδοκίες, οι οποίες αποχώρησαν από την ελληνική αγορά και κάποιες άλλες, ελληνικές κυρίως, οι οποίες οδηγήθηκαν σε κλείσιμο ή πώληση, λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζαν?.

    - Τι είδους πολιτική ακολουθεί η εταιρεία σας αυτήν τη περίοδο; Πιστεύετε πως μέσα στην κρίση πρέπει να γίνονται νέες ενέργειες και επενδύσεις;

    "Σε περιόδους κρίσης, κάθε εταιρεία που γνωρίζει τις δυνατότητές της, οφείλει να κάνει το καλύτερο για τη δική της περίπτωση. Σε ορισμένες περιπτώσεις η κρίση αποτελεί όντως ευκαιρία για ανάπτυξη, λόγω του ότι κάθε επένδυση έχει ένα χρονοδιάγραμμα απόδοσης. Στην περίπτωση, βέβαια, που δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, οι επενδύσεις αυτές μπορούν να γίνουν ένα ασήκωτο βάρος, με αρνητικές συνέπειες. Στη δική μας εταιρεία, υπήρξε ανάπτυξη του δικτύου των καταστημάτων, με σκοπό την αύξηση του μεριδίου μας στην αγορά και την εδραίωση της θέσης μας."

    - Η εταιρεία σας είναι πολλές δεκαετίες μια από τις σημαντικότερες στο χώρο. Για ποιο λόγο πιστεύετε πως σας δείχνει εμπιστοσύνη το καταναλωτικό κοινό;

    "Η σταθερή φιλοσοφία της εταιρείας μας να επενδύει σε ανθρώπινες αξίες, όπως ο Πελάτης, το Προσωπικό και ο Προμηθευτής, αλλά και η προσήλωσή της στη σχέση ποιότητας - τιμής κάθε προϊόντος που διαθέτει, αποτελούν τα βασικά στοιχεία που έχουν χτίσει αυτή τη διαχρονική σχέση εμπιστοσύνης."

    - Το κρασί αποτελεί μέρος της γκάμας των προϊόντων σας. Πώς εξελίσσεται, εμπορικά, στο επίπεδο του supermarket;

    "Η κατηγορία του κρασιού αποτελεί συχνό προορισμό για τον καταναλωτή. Ανέκαθεν υπήρχε ανάπτυξη της συγκεκριμένης κατηγορίας στα ράφια μας, προκειμένου να εμπλουτίζεται η ποικιλία που διαθέτουμε στους Πελάτες μας. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία σταδιακή στροφή των καταναλωτών προς το κρασί, λόγω της αύξησης των τιμών του "σκληρού" αλκοόλ, που προκάλεσε η αντίστοιχη αύξηση των ειδικών φόρων του οινοπνεύματος."

    - Ο Έλληνας καταναλωτής είναι "ανοιχτός" στο εισαγόμενο κρασί όπως σε άλλα προϊόντα εισαγωγής (π.χ. αλλαντικά, μπύρα, καλλυντικά) τα οποία είναι ευρέως διαδεδομένα στην ελληνική αγορά;

    ?Δύο είναι οι βασικοί άξονες για την ανάπτυξη των εισαγόμενων κρασιών: Πρώτον, η ανάγκη για πιο φθηνά κρασιά και δεύτερον, η ανάγκη για πιο εξειδικευμένα κρασιά - για το λόγο αυτό, αναπτύχθηκαν τα κρασιά του "νέου κόσμου", όπως για παράδειγμα τα κρασιά της Χιλής, καθώς και τα κρασιά της Γαλλίας, τα οποία είναι υψηλής φήμης και αξίας στη συνείδηση του καταναλωτή.Και στις δύο περιπτώσεις, τα ελληνικά κρασιά είναι πολύ ανταγωνιστικά, καθώς προσφέρουν οικονομικές τιμές, αλλά και υψηλή ποιότητα, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα τα εισαγόμενα κρασιά να μην γνωρίζουν την αποδοχή που έχουν άλλα εισαγόμενα είδη στο ελληνικό τραπέζι.?

    - Η μεγάλη εμπειρία σας στο χώρο, σας οδηγεί στο συμπέρασμα πως η μικρότερη αποδοχή στα εισαγόμενα κρασιά οφείλεται στο ότι τα προϊόντα αυτά δεν είναι καλής ποιότητας ή για το λόγο ότι ενδεχομένως ο έλληνας καταναλωτής δεν είναι εξοικειωμένος με τον διεθνή αμπελώνα;

    "Τα ελληνικά κρασιά έχουν αναπτύξει την τελευταία δεκαετία την απαιτούμενη κουλτούρα που συνοδεύει ένα προϊόν με υπεραξία. Φυσικά υπάρχουν εξαιρετικά κρασιά από πολλές χώρες, τα οποία καλύπτουν κάθε γούστο, αλλά η μεγάλη ποικιλία και η υψηλή ποιότητα των ελληνικών κρασιών είναι ανασταλτικός παράγοντας για την ανάπτυξη τους. ?Είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που η ελληνική παραγωγή έχει τα προϊόντα για να διεκδικήσει μια περίοπτη θέση στο εξωτερικό και να εξάγει εμφιαλωμένο κρασί υψηλής ποιότητας."

    - Πιστεύετε πως το supermarket μπορεί να αντικαταστήσει εν μέρει την κάβα; Υπάρχει η απαιτούμενη γκάμα κρασιών και οι ανταγωνιστικές τιμές έτσι ώστε να συμβεί αυτό;

    "Τα τελευταία χρόνια έχει εμπλουτιστεί η γκάμα των κρασιών στα supermarket και οι τιμές είναι ανταγωνιστικές, όμως δεν διακρίνουμε κάποιο λόγο ή αφορμή για μία μεγάλη ανατροπή. Η κάβα είναι κατάστημα που διαχρονικά έχει την προτίμηση μεγάλου μέρους πελατών, προσφέροντας πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες."

    - Ποιές πιστεύετε πως πρέπει να είναι οι εμπορικές κινήσεις των ελληνικών εταιρειών κρασιού για να αναπτύξουν τις πωλήσεις τους αυτη τη δύσκολη οικονομικά περίοδο;

    "Στην περίοδο που διανύουμε, όλοι θα αναγκαστούν να προσέχουν περισσότερο τα οικονομικά τους. Συνεπώς, οι τιμές πρέπει να γίνουν πιο προσιτές. Η σχέση ποιότητας- τιμής πρέπει να είναι έντιμη και η ετικέτα να μην επιβαρύνει αυτό που θα απολαύσει τελικά ο καταναλωτής, δηλαδή το ίδιο το κρασί".

    Ας δούμε, όμως, την ταυτότητα της εταιρείας, η οποία πέρυσι ίδρυσε 10 νέα καταστήματα στην Αττική και δημιούργησε 139 νέες θέσεις εργασίας:

    Η "Ι. & Σ. Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε." είναι η μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική επιχείρηση στο χώρο της λιανικής πώλησης τροφίμων και ειδών ευρείας κατανάλωσης.

    Ιδρύθηκε το 1954 από τον Σπύρο Σκλαβενίτη (1927 - 2006), τον Γιάννη Σκλαβενίτη (1924 - 1993) και τον Μιλτιάδη Παπαδόπουλο (1920 - 1999), έχοντας αρχικά ως δραστηριότητα τη χονδρική πώληση τροφίμων σε παντοπωλεία, τη συσκευασία και τη διάθεση μπαχαρικών σε καρτέλες. Οι ιδρυτές της δημιούργησαν το 1967 την πρώτη εταιρεία τηλεφωνικών παραγγελιών στην Ελλάδα, την " ΤΗΛΕΞΥΠ ", η επιτυχία της οποίας, τους ώθησε, το Μάιο του 1971, στη δημιουργία του πρώτου supermarket, στο Περιστέρι (Λεωφόρος Κηφισού 80).

    Η επιχείρηση αναπτύχθηκε τα επόμενα χρόνια με σταθερά βήματα, ακολουθώντας με συνέπεια την ίδια εμπορική πολιτική, η οποία βασιζόταν σε τρεις άξονες: "Προϊόντα αρίστης ποιότητας, μοναδική εξυπηρέτηση και τιμές τόσο φθηνά όσο πουθενά".

    Το Μάρτιο του 2006, έφυγε από τη ζωή ο Σπύρος Σκλαβενίτης. Λίγους μήνες αργότερα, η οικογένειά του εξαγόρασε - σε συνεργασία με τον επιχειρηματία κ. Νίκο Μαμιδάκη - τα μετοχικά μερίδια των συνεταίρων του και ανέλαβε τη διοίκηση της επιχείρησης, η οποία τότε διέθετε 36 καταστήματα.

    Στο νέο διοικητικό συμβούλιο, πρόεδρος εξελέγη η κα Μαρία Σκλαβενίτου και διευθύνοντες σύμβουλοι εξελέγησαν, ο κ. Γεράσιμος και ο κ. Στέλιος Σκλαβενίτης. Η επιχείρηση προχώρησε σε σημαντική ενίσχυση του δικτύου των καταστημάτων της, εξαγοράζοντας - το 2007 - τα 18 καταστήματα της αλυσίδας supermarket " Παπαγεωργίου " και - το 2010 - 11 καταστήματα της αλυσίδας " Ατλάντικ ".

    Σήμερα, η " Ι. & Σ. Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε. " διαθέτει 86 καταστήματα, εξυπηρετεί καθημερινά περίπου 170.000 Πελάτες και απασχολεί περισσότερους από 7.500 Εργαζομένους.

    Ο κύκλος εργασιών της, το 2011, ανήλθε σε 1,26 δισ. ? παρουσιάζοντας αύξηση 6% σε σχέση με το 2010. Τα μεικτά κέρδη ανήλθαν σε 308,3 εκ. ?, σημειώνοντας αύξηση 4%, ενώ τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 1,2% και διαμορφώθηκαν στα 13,9 εκ. ?.

    [06] Μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών στη Γερμανία

    Εξακολουθεί να μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών στη Γερμανία, σύμφωνα με προσχέδιο κυβερνητικής έκθεσης που εξασφάλισε σήμερα γερμανική εφημερίδα.

    Η έκθεση, η οποία δημοσιεύεται από την Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ, δείχνει ότι το 53% των προσωπικών περιουσιακών στοιχείων στη χώρα ανήκει στο 10% των πιο πλουσίων, ενώ λιγότερο από 1% ανήκει στο 50% των πλέον φτωχών.

    Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια --λόγω της παγκόσμιας ύφεσης, την οποία ακολούθησε η κρίση χρέους στην Ευρώπη-- ο προσωπικός πλούτος στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 1,4 τρισεκατομμύρια ευρώ μεταξύ του 2007 και του 2012.

    Σε αυτό περιλαμβάνονται οι οικονομικές επενδύσεις όπως και η ιδιοκτησία και τα συνταξιοδοτικά προγράμματα.

    Όμως μολονότι οι πιο πλούσιοι συσσωρεύουν περιουσιακά στοιχεία, το κράτος γίνεται φτωχότερο, επισημαίνεται επίσης στην έκθεση.

    Αν και τα καθαρά περιουσιακά στοιχεία του γερμανικού κράτους μειώθηκαν μεταξύ των αρχών του 1992 και του 2012 κατά περισσότερα από 800 δισεκατομμύρια ευρώ, τα καθαρά περιουσιακά στοιχεία των νοικοκυριών σχεδόν διπλασιάστηκαν, από περίπου 4,6 δισεκατομμύρια ευρώ σε περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ", καταλήγει η Sueddeutsche Zeitung, επικαλούμενη την έκθεση.

    [07] Τον «Άδικο κόσμο» του Φίλιππου Τσίτου προτείνει η Ελλάδα για τα Όσκαρ

    Τον «Άδικο Κόσμο» του Φίλιππου Τσίτου προτείνει το υπουργείο Πολιτισμού για τα Όσκαρ που θα απονεμηθούν το 2013.

    Απόφαση με την οποία προτείνεται η συμμετοχή της ταινίας με τίτλο «Αδικος κόσμος» του σκηνοθέτη Φίλιππου Τσίτου υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, στις διαδικασίες του βραβείου Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας κατά την 85η διοργάνωση της αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου (Academy of Motion Picture Arts and Sciences).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 September 2012 - 10:30:50 UTC