Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δωρεά ζωής σε εννέα ανθρώπους από 59χρονη
  • [02] Σε επίσχεση εργασίας από Δευτέρα οι νοσοκομειακοί γιατροί
  • [03] ΠΑΟΚ-Αστέρας 2-1, Κέρκυρα-Ξάνθη 1-1 και Πλατανιάς-Ατρόμητος 0-0
  • [04] Απάντηση Γ. Μανιάτη σε Αλ.Τσίπρα για τις αναφορές του στη ΔΕΘ σε θέματα ενέργειας
  • [05] Έπεσε η καρό σημαία του 45ου ράλλυ της ΔΕΘ

  • [01] Δωρεά ζωής σε εννέα ανθρώπους από 59χρονη

    «Γέφυρα ζωής» για εννέα ασθενείς στήθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, με αφετηρία το Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» μετά τη δωρεά οργάνων από 59χρονη γυναίκα από την Αθήνα που έχασε τη δική της μάχη, ύστερα από εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία.

    Η άτυχη ασθενής νοσηλευόταν επί μία εβδομάδα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» και, όταν διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατός της, η οικογένειά της αποφάσισε να δωρίσει ζωτικά όργανά της, προκειμένου να κερδίσουν τη δική τους μάχη άλλοι πάσχοντες.

    Ακολούθησε μια μαραθώνια επιχείρηση για τη λήψη οργάνων, υπό την εποπτεία του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), ο οποίος καθόρισε και την επιλογή των ληπτών. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ρώμης μεταφέρθηκαν η καρδιά και οι δύο πνεύμονες, καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμοι 'Έλληνες λήπτες τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Στο Νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε και μεταμοσχεύθηκε άμεσα το ήπαρ.

    Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας και στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθήνας, αντίστοιχα, μεταμοσχεύθηκαν οι δύο νεφροί και στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθήνας «Γιώργος Γεννηματάς» μεταμοσχεύθηκαν οι δύο κερατοειδείς και τμήμα δέρματος της 59χρονης δότριας.

    Η χθεσινή επιχείρηση, ήταν μια από τις μεγαλύτερες που έχει πραγματοποιηθεί στη χώρα μας και καταγράφεται ως μία από τις αποτελεσματικότερες κινητοποιήσεις στο πεδίο των μεταμοσχεύσεων.

    [02] Σε επίσχεση εργασίας από Δευτέρα οι νοσοκομειακοί γιατροί

    Επίσχεση εργασίας ξεκινούν από αύριο οι 22.000 γιατροί που υπηρετούν σε όλα τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας, ζητώντας την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών. Κατά τη διάρκεια της επίσχεσης θα εξυπηρετούνται όλα τα επείγοντα περιστατικά, ενώ τα ραντεβού θα πρέπει να επαναπρογραμματιστούν.

    Η απόφαση ελήφθη κατά τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), το οποίο αναφέρει ότι «εξαιτίας της κωλυσιεργίας του υπουργείου Υγείας να αποπληρώσει δεδουλευμένες εφημερίες πολλών μηνών, δίνοντας ταυτόχρονα οδηγίες στις Διοικήσεις πολλών Νοσοκομείων να σφαγιάζουν τα προγράμματα εφημέρευσης, κινδυνεύουν οι ασθενείς που νοσηλεύονται ή προσέρχονται στα επείγοντα των Νοσοκομείων».

    Η ΟΕΝΓΕ αναφέρει, επίσης, ότι η περικοπή κατά 18% στο ιατρικό μισθολόγιο, το οποίο έχει ήδη υποστεί μειώσεις της τάξης του 40%, πυροδότησε έντονες αντιδράσεις στο ιατρικό σώμα.

    Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν ήδη αποφασίσει να συμμετάσχουν στη γενική απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου, ενώ προγραμματίζουν από κοινού με τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία γενικές συνελεύσεις και συλλαλητήρια.

    [03] ΠΑΟΚ-Αστέρας 2-1, Κέρκυρα-Ξάνθη 1-1 και Πλατανιάς-Ατρόμητος 0-0

    Με την αναμέτρηση ΑΕΚ-Άρης στο ΟΑΚΑ, που είναι σε εξέλιξη, ολοκληρώνεται η δεύτερη ημέρα της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκα.

    Νωρίτερα, ο ΠΑΟΚ, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να πάρει τη νίκη στην Τούμπα με 2-1 επί του Αστέρα Τρίπολης. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με πέναλτι του Περόνε στο 20', οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με σουτ του Λάζαρ στο 46' και πέτυχαν την ανατροπή με πέναλτι του Αθανασιάδη στο 88'. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μπαρτολίνι.

    Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι στην Κέρκυρα μεταξύ της τοπικής ομάδας και της Ξάνθης. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 58' με σουτ του Μπάρκογλου, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ για τη Ξάνθη ο Μαρκόφσκι με κεφαλιά στο 69ο λεπτό.

    Χωρίς νικητή έληξε η συνάντηση ανάμεσα στον Πλατανιά και τον Ατρόμητο στα Περιβόλια Χανίων. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, διατηρώντας πάντως το αήττητο στη διοργάνωση.

    Χθες, την πρώτη ημέρα της 3ης αγωνιστικής, ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΠΑΣ στα Ιωάννινα και έκανε το 3Χ3 στο πρωτάθλημα, οΠαναθηναϊκός ηττήθηκε από τον Πανθρακικό με 1-0 και ο Λεβαδειακός αναδείχτηκε ισόπαλος 0-0 με τη Βέροια.

    Η αυλαία της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα πέφτει αύριο, Δευτέρα, με την αναμέτρηση Πανιωνίου-ΟΦΗ (20.30).

    [04] Απάντηση Γ. Μανιάτη σε Αλ.Τσίπρα για τις αναφορές του στη ΔΕΘ σε θέματα ενέργειας

    Τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για το ενεργειακό ζήτημα υιοθέτησε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε ο γραμματέας της ΚΟ, του Κινήματος και πρώην υφυπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, σχολιάζοντας τις σχετικές αναφορές του κ. Τσίπρα στην ομιλία που απηύθυνε στη ΔΕΘ.

    Ο κ. Μανιάτης αναφέρει επίσης ότι το σπουδαιότερο τμήμα του ορυκτού πλούτου, που μπορεί να αξιοποιήσει η Ελλάδα, προκειμένου να ξεπεράσει την κρίση, είναι οι υδρογονάνθρακες, δηλαδή πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Και υπενθύμισε ότι τον Αύγουστο του 2011 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τη δημιουργία του Ενιαίου Φορέα Υδρογονανθράκων, κάτι που, για τον κ. Μανιάτη, σήμαινε και καταψήφιση, ουσιαστικά, και των ερευνών και την αξιοποίηση των ελληνικών υδρογονανθράκων.

    Σχετικά με την πρόταση του κ. Τσίπρα να δημιουργηθεί Ειδικό Ταμείο στο οποίο θα πηγαίνουν έσοδα από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, ο κ. Μανιάτης του καταλογίζει ότι «έρχεται δεύτερος και καταϊδρωμένος». Κι αυτό διότι η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε, πριν μερικές εβδομάδες στη Βουλή, πρόταση Νόμου για τη δημιουργία Κοινωνικού Ταμείου Αλληλεγγύης Γενεών, η οποία έγινε αποδεκτή από τη σημερινή κυβέρνηση. Το Ταμείο αυτό θα χρηματοδοτηθεί από τα έσοδα των υδρογονανθράκων με 150 δισ. ευρώ για τα επόμενα 20-30 χρόνια, ώστε να στηριχτεί το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Και εκφράζει την ευχή, όταν η πρόταση του ΠΑΣΟΚ έρθει για ψήφιση στο Βουλή, να υπερψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα.

    Αναφορικά με ένα άλλο θέμα, που έθεσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, το κατασκευαστικό, που περιλαμβάνει ποιοτικές παρεμβάσεις σε υφιστάμενα κτίρια και κατοικίες, ο κ. Μανιάτης υπενθυμίζει ότι η δράση αυτή έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ του ΥΠΕΚΑ συνολικού προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ. Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ΄ οίκον» έχει προϋπολογισμένη δαπάνη 700 εκατ. και από αυτό θα ωφεληθούν 30.000 νοικοκυριά και ήδη έχουν υποβάλει αιτήσεις πάνω από 5.000 νοικοκυριά. Ο συνολικός αριθμός των νοικοκυριών που θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα θα φθάσει τις 60.000. Επίσης, όπως αναφέρει ο κ. Μανιάτης, άλλα 100 εκατ. επενδύονται σε 120 δημοτικά κτίρια και άλλα 100 εκατ. σε σχολεία, νοσοκομεία και άλλα κτίρια.

    [05] Έπεσε η καρό σημαία του 45ου ράλλυ της ΔΕΘ

    Εναλλαγές βροχής και ήλιου, υψηλός ανταγωνισμός και μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στη διοργάνωση ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του 45ου ράλλυ της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης που ολοκληρώθηκε σήμερα στη βόρεια Χαλκιδική με τον τερματισμό και την απονομή. Πρώτος τερμάτισε ο Βασίλης Βελάνης από την Αθήνα με Μιτσουμπίσι Λάνσερ 9, δεύτερος ο Βαγγέλης Ζάχος από τη Θεσσαλονίκη με Ρενώ Κλιό Γουίλιαμς και τρίτος ο Γιάννης Μπεσλίδης επίσης από τη Θεσσαλονίκη με Φολγκσβάγκεν Γκόλφ.

    «Κύριο χαρακτηριστικό του αγώνα ήταν η εναλλαγή του καιρού με μεγάλα διαστήματα βροχόπτωσης που ταλαιπώρησε τους οδηγούς, τους θεατές και την οργάνωση. Από τα 48 πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή, ξεκίνησαν τον αγώνα 42 και λόγω πολλών εγκαταλείψεων τερμάτισαν τελικά 28» αναφέρει στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του ράλλυ, Δημήτρης Κουμποτής. Ωστόσο, ο ίδιος δηλώνει ικανοποιημένος από τη διοργάνωση, την εξέλιξη του αγώνα και την παρουσία του κόσμου που, όπως λέει, κατέκλυσε τη βόρεια Χαλκιδική.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 16 September 2012 - 14:30:38 UTC