Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα οι Βρετανοί νεαροί αρχαιολόγοι
  • [02] Άρση ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής ζητεί ο Άρειος Πάγος
  • [03] Αντιδράσεις στη ΔΑΚΕ για τη διαγραφή του Ν. Κιουτσούκη
  • [04] Εισβολή σε κατάστημα ψιλικών αλλοδαπού, στον Άγιο Παντελεήμονα
  • [05] 80.000 ιδιοκτήτες οχημάτων δεν κατέβαλαν τα τέλη κυκλοφορίας
  • [06] Μέτρα κατά της εισιτηριοδιαφυγής και της λαθρεπιβίβασης στα ΜΜΜ

  • [01] Υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα οι Βρετανοί νεαροί αρχαιολόγοι

    Να επιστρέψουν τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα η όχι; Σε αυτό το ερώτημα καλούνται να απαντήσουν οι επισκέπτες ιστοσελίδας που ανήκει στον βρετανικό Σύλλογο των Νεαρών Αρχαιολόγων (Young Archaeologist Club -http://www.yac-uk.org/news/120831/parthenonpoll). Ο μόνος, όπως αυτοχαρακτηρίζεται, σύλλογος στη Βρετανία που απευθύνεται σε νέους έως 17 ετών με ενδιαφέρον στην αρχαιολογία.

    Η νεανική «λέσχη» εκδίδει τρεις φορές τον χρόνο ένα περιοδικό με αρχαιολογικά θέματα, με το τρέχον τεύχος να κάνει αναφορά στο γνωστό δίλημμα, αλλά και στο σχετικό ντιμπέιτ, που διοργανώθηκε στις 11 Ιουνίου στο Λονδίνο από τον οργανισμό Intelligence Squared.

    Ως γνωστόν, εκείνη την ημέρα το κοινό ψήφισε δυο φορές, μία πριν και μία μετά τη λήξη της δίωρης συζήτησης, στην οποία συμμετείχαν από την πλευρά των υποστηρικτών της επανένωσης ο βουλευτής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Άντριου Τζορτζ και ο ηθοποιός και συγγραφέας Στίβεν Φράι και από την αντίθετη πλευρά ο ιστορικός, καθηγητής Πανεπιστημίου Φελίπε Φερνάντες-Αρμέστο και ο ιστορικός, δημοσιογράφος και βουλευτής των Εργατικών Τρίστραμ Χαντ.

    Κι ενώ πριν την έναρξη οι υπέρμαχοι της επιστροφής ήταν μόνο 196, με τους αντίθετους να φτάνουν τους 202 και τους αναποφάσιστους τους 158, μετά τη λήξη της τηλεμαχίας νικητές αναδείχτηκαν οι πρώτοι και μάλιστα με διαφορά: 384 ψήφισαν υπέρ και 125 κατά, ενώ μόνο 24 έμειναν αναποφάσιστοι.

    Επιμέλεια: Ε. Μάρκου

    [02] Άρση ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής ζητεί ο Άρειος Πάγος

    Την άρση ασυλίας των δύο βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γ. Γερμενή και Π. Ηλιόπουλου, ζητεί από τη Βουλή ο Άρειος Πάγος έπειτα από αίτημα που διαβίβασε προς το ανώτατο δικαστήριο η εισαγγελία Πρωτοδικών.

    Η δικογραφία για την οποία ζητείται η άρση ασυλίας των δύο βουλευτών αφορά τις βιαιοπραγίες που έγιναν πρόσφατα στη Ραφήνα, όταν ομάδα μελών της Χ.Α, μεταξύ των οποίων και οι δύο βουλευτές, διενήργησαν ελέγχους και επιτέθηκαν σε βάρος αλλοδαπών μικροπωλητών.

    Τα αδικήματα για τα οποία η εισαγγελία ζητά από τη Βουλή να άρει την ασυλία των δύο βουλευτών για να δικαστούν είναι αυτά της αντιποίησης αρχής, της διατάραξης κοινής ειρήνης και των απρόκλητων διακεκριμένων φθορών.

    [03] Αντιδράσεις στη ΔΑΚΕ για τη διαγραφή του Ν. Κιουτσούκη

    Ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Κίνησης Εργαζομένων Ιδιωτικού Τομέα (ΔΑΚΕ- ΙΤ), η διαγραφή του προέδρου της Νίκου Κιουτσούκη, από τη Νέα Δημοκρατία.

    Τη συμπαράστασή του στον κ. Κιουτσούκη εξέφρασε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και μακροβιότερος πρόεδρος της παράταξης Κώστας Πουπάκης.

    Με γραπτή του δήλωση ο κ. Πουπάκης, αναφέρεται κατ' αρχήν στις απαιτήσεις της τρόικας, όπως περιγράφονται στο γνωστό email, και τις χαρακτηρίζει «αντίθετες με κάθε έννοια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Μοντέλου, που δεν υπάρχουν σε κανένα ευρωπαϊκό κράτος, παρά μόνο σε τριτοκοσμικές αφρικανικές χώρες ή και σε κάποιες άλλες που έχουν, ήδη, μετατραπεί σε Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, με μισθούς πείνας».

    Τη συμπαράστασή της στον Νίκο Κιουτσούκη εξέφρασε με ανακοίνωσή της και η ΔΑΚΕ της ΔΕΗ, μια από τις μαζικότερες οργανώσεις της παράταξης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογες ανακοινώσεις αναμένονται και από άλλες οργανώσεις της ΔΑΚΕ.

    [04] Εισβολή σε κατάστημα ψιλικών αλλοδαπού, στον Άγιο Παντελεήμονα

    Εισβολή ομάδας περίπου δέκα αγνώστων στο κατάστημα ψιλικών που διατηρεί στον Άγιο Παντελεήμονα, κατήγγειλε Πακιστανός υπήκοος, το μεσημέρι στην Αστυνομία.

    Όπως δήλωσε ο καταστηματάρχης, γύρω στις 12 το μεσημέρι, περίπου δέκα άτομα μπήκαν στο ψιλικατζίδικο, πήραν αναψυκτικά και τα μοίρασαν στον κόσμο που περνούσε απ' έξω. Στη συνέχεια απομακρύνθηκαν και εξαφανίστηκαν.

    Ο Πακιστανός δήλωσε το περιστατικό περίπου δύο ώρες αργότερα, ενώ από την αστυνομία διενεργείται προανάκριση για την υπόθεση.

    [05] 80.000 ιδιοκτήτες οχημάτων δεν κατέβαλαν τα τέλη κυκλοφορίας

    Στην "τσιμπίδα" της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών έχουν πιαστεί 80.000 ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν κατέβαλαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2012.

    Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο θα συμπεριλάβει το τέλος (προσαυξημένο με το πρόστιμο) στο εκκαθαριστικό σημείωμα του φόρου εισοδήματος των συγκεκριμένων φορολογούμενων.

    Για τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες που έχουν παραλάβει το εκκαθαριστικό και δεν έχουν καταβάλει το τέλος κυκλοφορίας, θα αποσταλεί ειδοποιητήριο για την καταβολή του.

    Υπενθυμίζεται, ότι η εκπρόθεσμη καταβολή συνεπάγεται τον διπλασιασμό του τέλους κυκλοφορίας.

    [06] Μέτρα κατά της εισιτηριοδιαφυγής και της λαθρεπιβίβασης στα ΜΜΜ

    Στην αναδιάταξη του μηχανισμού ελέγχων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο της εισιτηριοδιαφυγής, προχωράει άμεσα το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με στόχο το φαινόμενο αυτό, που αποτελεί μάστιγα για τις εταιρείες συγκοινωνιών, με τεράστιες απώλειες εσόδων, να περιορισθεί κατά 50% μέχρι το τέλος του 2012.

    Οι διοικήσεις και τα σωματεία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κατέληξαν σε μια σειρά άμεσων (εντός του μηνός) και βραχυπροθέσμων μέτρων (μέχρι τέλος Οκτωβρίου) για την ενίσχυση των διαδικασιών έλεγχου και την περιστολή της λαθρεπιβίβασης.

    Σε πρώτη φάση, από τη Δευτέρα 24 του μηνός θα διπλασιαστούν σε διάρκεια και προσωπικό, οι έλεγχοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, σε επιλεγμένους κεντρικούς σταθμούς και σταθμούς μετεπιβίβασης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 September 2012 - 10:30:54 UTC