Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις 30 Νοεμβρίου αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το νέο Wii U
  • [02] Στη Βηρυτό θα μεταβεί την Παρασκευή ο Πάπας Βενέδικτος
  • [03] Στην Κύπρο μετέβη η Κ. Λαγκάρντ για την προγραμματισμένη συνάντηση της με τον Δ. Χριστόφια

  • [01] Στις 30 Νοεμβρίου αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το νέο Wii U

    Η Γιαπωνέζικη κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρονικών παιχνιδιών, Nintendo, ανακοίνωσε την Πέμπτη την διάθεση της νέας της παιχνιδομηχανής, Wii U, η οποία θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο.

    Η κυκλοφορία της νέας κονσόλας αποτελεί κρίσιμο στάδιο για την εταιρεία, με την ελπίδα η καινούρια συσκευή να ανταπεξέλθει σθεναρά στις προσδοκίες του κοινού και να υπερτερήσει του ανταγωνισμού και της αυξανόμενης χρήσης των τηλεφώνων ως κινητών παιχνιδομηχανών.

    Το Wii U αποτελεί τον διάδοχο του δημοφιλούς Wii, το οποίο κυκλοφόρησε στις αγορές το 2006. Η διάθεση της νέας συσκευής θα ξεκινήσει στις 18 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, στην τιμή των 299 δολαρίων (περίπου 230 ευρώ) για την απλή έκδοση και στην τιμή των 349 δολαρίων (περίπου 270 ευρώ) για την έκδοση με τη διπλή οθόνη. Η συσκευή αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη στις 30 Νοεμβρίου και στην Ιαπωνία στις 8 Δεκεμβρίου.

    [02] Στη Βηρυτό θα μεταβεί την Παρασκευή ο Πάπας Βενέδικτος

    Ο Πάπας Βενέδικτος αναμένεται να ταξιδέψει την Παρασκευή στον Λίβανο προκειμένου να μεταφέρει μήνυμα ειρήνης σε μια περιοχή διχασμένη εξαιτίας των εμφυλίων πολέμων και των ακραίων, βίαιων διαδηλώσεων των Ισλαμιστών κατά των ΗΠΑ σε Λιβύη και Αίγυπτο, αναφέρει το Πρακτορείο Ρόιτερς.

    Παρά το γεγονός ότι οι πρόσφατες εντάσεις στην περιοχή επισκίασαν τις προετοιμασίες για την άφιξη του Πάπα στον Λίβανο, οι αρχές ασφαλείας στη Βηρυτό έχουν κρατήσει χαμηλό προφίλ και δεν αναμένεται να υπάρξουν επεισόδια κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του.

    Όπως μεταδίδει το Ρόιτερς, ακόμα και η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ, έχει κρεμάσει πανό στον αυτοκινητόδρομο κατά μήκος του αεροδρομίου, καλωσορίζοντας τον Βενέδικτο με μια εικόνα του και το κείμενο "Η Χεζμπολάχ καλωσορίζει τον Πάπα στην πατρίδα της συνύπαρξης". Λίγα μέτρα πιο μακρυά, η οργάνωση - η οποία θεωρείται ως τρομοκρατική από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ- έχει κρεμάσει ένα διαφορετικό πανό, όπου αναγράφεται μόνο στα Αραβικά "Καλωσήλθατε στην πατρίδα της αντίστασης".

    Ο 85χρονος Πάπας Βενέδικτος αναμένεται, κατά την τέταρτη επίσκεψή του ως πάπας στη Μέση Ανατολή, να τονίσει τη σημασία της ενότητας μεταξύ των διαφόρων Χριστιανικών εκκλησιών στην περιοχή και την σπουδαιότητα της ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων.

    [03] Στην Κύπρο μετέβη η Κ. Λαγκάρντ για την προγραμματισμένη συνάντηση της με τον Δ. Χριστόφια

    Στην Κύπρο μετέβη την Πέμπτη η Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια, στο πλαίσιο των συζητήσεων για την οικονομική βοήθεια της νησιωτικής χώρας της ανατολικής Μεσογείου.

    Όπως αναφέρει το Πρακτορείο Ρόιτερς, η Κύπρος έκανε αίτηση για οικονομική βοήθεια τον Ιούνιο προκειμένου να ενισχύσει τον τραπεζικό τομέα. Παρά τις μέχρι τώρα συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, δεν έχει παρθεί ακόμα κάποια σαφής απόφαση.

    "Είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση σχετικά με τις συνεχείς συζητήσεις που αφορούν στην Κύπρο" δήλωσε σε δημοσιογράφους η Λαγκάρντ μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο Χριστόφια. Η Διευθύντρια του ΔΝΤ βρέθηκε στην Κύπρο προκειμένου να παρευρεθεί σε συνάντηση που θα πραγματοποιήσει το Eurogroup.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 September 2012 - 22:30:45 UTC