Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διεγράφη από τη ΝΔ ο συνδικαλιστής Ν. Κιουτσούκης
  • [02] Διαψεύδει ο Γ. Στουρνάρας τα περί τρίτου πακέτου βοήθειας
  • [03] Μοσκοβισί: Η Γαλλία είναι πάντα στο πλευρό της Ελλάδας
  • [04] Στη Βουλή η δικογραφία για τον Κ. Μπαρμπαρούση
  • [05] Προς διαγραφή από τη ΝΔ ο συνδικαλιστής Ν. Κιουτσούκης

  • [01] Διεγράφη από τη ΝΔ ο συνδικαλιστής Ν. Κιουτσούκης

    Διεγράφη με απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας ο Νίκος Κιουτσούκης, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, γιατί όπως αναφέρει στο σκεπτικό της η απόφαση «ηγείτο ομάδος που αποδοκίμασε και προπηλάκισε βουλευτές της ΝΔ κατά την προσέλευσή τους στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Με την αντιδεοντολογική και αντικομματική συμπεριφορά του έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος».

    [02] Διαψεύδει ο Γ. Στουρνάρας τα περί τρίτου πακέτου βοήθειας

    Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας διέψευσε δημοσίευμα που έφερε τον εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ να δηλώνει ότι η χώρα θα χρειασθεί ένα τρίτο πακέτο βοήθειας, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Ρόιτερ.

    «Οι θέσεις της χώρας εκφράζονται από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών», δήλωσε ο υπουργός στο Ρόιτερ.

    [03] Μοσκοβισί: Η Γαλλία είναι πάντα στο πλευρό της Ελλάδας

    «Η Γαλλία αγωνίζεται να μη θιγεί η ακεραιότητα της ευρωζώνης. Αυτό είναι το μήνυμα που έφερα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο "φίλο" υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και στον αρμόδιο για τις διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις, υπουργό Κωστή Χατζηδάκη», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Πιερ Μοσκοβισί, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τις συναντήσεις του με τους Έλληνες αξιωματούχους.

    Υπάρχει μία λέξη που είναι κοινή στα στόματα όλων μας, η λέξη «αποφασιστικότητα», είπε ο Πιερ Μοσκοβισί, μία λέξη που επανέλαβε πολλές φορές στην ολιγόλεπτη συνέντευξή του.

    Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει τη βούληση» να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και ευχήθηκε «αυτή η βούληση να μετατραπεί σε πράξεις, ώστε σύντομα να έχουμε μια συμφωνία της Ελλάδας με την τρόικα που θα επικυρωθεί από το Eurogroup και στη συνέχεια από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

    «Η αίσθησή μας είναι ότι τα πράγματα βαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση», τόνισε ο κ. Μοσκοβισί.

    Εξάλλου, μήνυμα αποφασιστικότητας για μια Ελλάδα μέσα στο ευρώ και την Ευρωζώνη, έστειλαν με τις δηλώσεις τους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Πιερ Μοσκοβισί, μετά τη συνάντηση που είχαν στη Βουλή.

    [04] Στη Βουλή η δικογραφία για τον Κ. Μπαρμπαρούση

    Καταδικάζει τα φαινόμενα βίας στα οποία συμμετείχαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής η οποία συνήλθε με θέμα τις επίσημες καταγγελίες οι οποίες περιήλθαν σε γνώση της και ψήφισε κείμενο τεσσάρων σημείων.

    Την ίδια ώρα, στη Βουλή διαβιβάστηκε η ποινική δικογραφία κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση με την οποία καλείται το Κοινοβούλιο να αποφασίσει για την άρση ή μη της ασυλίας του, προκειμένου να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απόπειρας αντιποίησης της αρχής και της ηθικής αυτουργίας σε απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

    Ειδικότερα, η αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή εισηγείται στον Πρόεδρο της Βουλής τη διεξαγωγή προ ημερησίας Διατάξεως συζήτησης για τα φαινόμενα βίας από βουλευτές της Χρυσής Αυγής, εφόσον αυτά συνεχιστούν. Επίσης, καταδικάζει τα επανειλημμένα περιστατικά βίας στα οποία συμμετείχαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ακόμη, καταλογίζει τις ευθύνες της ηγεσίας του κόμματος και, τέλος, εκφράζει την ευχή για ταχεία και αποτελεσματική αντιμετώπιση του ζητήματος από την εκτελεστική εξουσία.

    [05] Προς διαγραφή από τη ΝΔ ο συνδικαλιστής Ν. Κιουτσούκης

    Την παραπομπή του μέλους της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Νίκου Κιουτσούκη, προέδρου της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, με το αίτημα της διαγραφής για αντικομματική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά, αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 September 2012 - 14:30:37 UTC