Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Χαλάει» από σήμερα το βράδυ ο καιρός
  • [02] Στο 23,6% η ανεργία, το β' τρίμηνο του 2012
  • [03] Με τους εργαζόμενους της ζώνης Περάματος συναντήθηκε ο Κ. Μουσουρούλης
  • [04] Κύμα διαδηλώσεων κατά της αντι-ισλαμικής ταινίας σε Υεμένη - Ιράκ
  • [05] Βουλή: Η Επιτροπή Δεοντολογίας εξετάζει καταγγελίες για συμπεριφορές βουλευτών της Χρυσής Αυγής
  • [06] "Ανοίγει" το επάγγελμα του περιπτερά
  • [07] Χρ. Σταϊκούρας: Σύντομα νομοθετική παρέμβαση για δάνεια δήμων
  • [08] Ολλανδία: Προς τον σχηματισμό κεντροδεξιάς, φιλοευρωπαϊκής κυβέρνησης συνασπισμού

  • [01] «Χαλάει» από σήμερα το βράδυ ο καιρός

    Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.), προειδοποιώντας για σημαντική μεταβολή του καιρού από σήμερα το βράδυ. Κύρια χαρακτηριστικά, οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

    Ειδικότερα, η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από το βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, όπου το βράδυ αναμένονταιέντονες βροχές και καταιγίδες.

    Αύριο, Παρασκευή, οι έντονες βροχές και καταιγίδες σταδιακά θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη δυτική Ελλάδα, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη δυτική και βόρεια κυρίως Θεσσαλία, την υπόλοιπη Στερεά εκτός της Αττικοβοιωτίας και της Εύβοιας και πιθανόν τη βόρεια Πελοπόννησο.

    Το Σάββατο, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα, εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και από το απόγευμα πιθανόν στο βορειοδυτικό Αιγαίο.

    Από την Κυριακή, ο καιρός θα παρουσιάσει ύφεση στις περισσότερες περιοχές, εκτός από τα βορειοανατολικά.

    [02] Στο 23,6% η ανεργία, το β' τρίμηνο του 2012

    Στο 23,6% εκτοξεύθηκε η ανεργία στη χώρα το β΄ τρίμηνο εφέτος, κατά 7 και πλέον μονάδες υψηλότερα από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011 (ποσοστό 16,3%) και από 22,6% το α΄ τρίμηνο εφέτος. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.168.761 άτομα, καθώς τον τελευταίο χρόνο περίπου 1.000 πολίτες κάθε ημέρα χάνουν την εργασία τους (β΄ τρίμηνο πέρυσι, 810.821 άτομα).

    Εφιαλτικά είναι τα στοιχεία για τους νέους 15- 24 ετών, όπου η ανεργία έφτασε στο 53,9% και ειδικά για τις νέες γυναίκες, στο 62,1%. Σοκ, επίσης, προκαλεί το γεγονός ότι οι μακροχρόνια άνεργοι (που αναζητούν εργασία πάνω από ένα έτος) έφτασαν στο 59% του συνόλου των ανέργων, ενώ ειδικά στη Δυτική Μακεδονία περίπου ένας στους τρεις είναι άνεργος (ποσοστό ανεργίας 30%).

    [03] Με τους εργαζόμενους της ζώνης Περάματος συναντήθηκε ο Κ. Μουσουρούλης

    Τη διαβεβαίωση ότι έχει εκπονηθεί ήδη επιχειρησιακό σχέδιο για τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος και ότι θα καταβληθούν προσπάθειες ώστε το «ακανθώδες θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά», να συζητηθεί σε νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα με τη συμμετοχή και του Νίκου Αναστασόπουλου, (σσ έχει οριστεί από την κυβέρνηση συντονιστής για το θέμα των ναυπηγείων), εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, σε συνάντηση που είχε το πρωί στο κτίριο του υπουργείου, στην Ακτή Βασιλειάδη, με εκπρόσωπους των εργαζομένων και από τις δύο πλευρές.

    Επίσης, ο υπουργός δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματά τους με επιστολές προς τα αρμόδια υπουργεία.

    Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να υπάρξει σχέδιο για τη δημιουργία ενός ενιαίου ναυπηγοεπισκευαστικού φορέα, να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους, βιβλιάρια ασθενείας και πάγωμα των στεγαστικών δανείων.

    Ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά Bασίλης Kαρακίτσος ζήτησε από την πλευρά του, να καταβληθεί άμεσα σε κάθε εργαζόμενο το βοήθημα, ύψους 1.000 ευρώ, που ενέκρινε το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, ενώ έθεσε και θέμα δεδουλευμένων καθώς, όπως είπε, από τους 1.100 εργαζόμενους οι 160 είναι απλήρωτοι εδώ και τρία χρόνια και οι υπόλοιποι τους τελευταίους τέσσερις μήνες, οπότε τέθηκε σε εφαρμογή η εκ περιτροπής εργασία.

    [04] Κύμα διαδηλώσεων κατά της αντι-ισλαμικής ταινίας σε Υεμένη - Ιράκ

    Χιλιάδες διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για μια ταινία για το ισλάμ κατέλαβαν σήμερα το πρωί την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σαναά, έγινε γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες.

    Οι διαδηλωτές έσπασαν παράθυρα στα γραφεία της ασφάλειας έξω από την πρεσβεία πριν μπουν στον περίβολο του καλά οχυρωμένου κτιριακού συγκοτήματος στην ανατολική Σαναά και βάλουν φωτιά σε διπλωματικά οχήματα που ήταν σταθμευμένα εκεί.

    Αστυνομικοί και φρουροί της πρεσβείας πυροβόλησαν στον αέρα και χρησιμοποίησαν αντλίες νερού για να επιχειρήσουν να διαλύσουν τους διαδηλωτές. Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Ρόιτερς υπάρχουν τραυματίες και στις δύο πλευρές.

    Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε πως οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να απωθήσουν τους ως επί το πλείστον νεαρούς διαδηλωτές από το χώρο της πρεσβείας.

    Επίσης, εκατοντάδες οπαδοί του σιίτη ηγέτη Μοκτάντα Σαντρ διαδηλώνουν στην ιρακινή πόλη Νατζάφ εναντίον της αντι-ισλαμικής ταινίας.

    Οι διαδηλωτές, περιστοιχισμένοι από τις δυνάμεις ασφαλείας, φώναζαν συνθήματα κατά των ΗΠΑ και του Ισραήλ, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου στη Νατζάφ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 150 χλμ. νότια της Βαγδάτης.

    [05] Βουλή: Η Επιτροπή Δεοντολογίας εξετάζει καταγγελίες για συμπεριφορές βουλευτών της Χρυσής Αυγής

    Μέτρα για την προστασία και την ενίσχυση του κύρους του κοινοβουλευτισμού και των βουλευτών, θα εισηγηθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία συνεδριάζει το μεσημέρι μετά από επίσημες καταγγελίες για συμπεριφορές βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

    Θα προεδρεύσει ο Χρ. Μαρκογιάννης και θα συμμετέχουν ως μέλη οι βουλευτές Κυριάκος Βιρβιδάκης και Κώστας Γκιουλέκας (ΝΔ), Ευ. Αποστόλου (ΣΥΡΙΖΑ), Μάρκος Μπόλαρης (ΠΑΣΟΚ), Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά (ΑΝΕΛ), Πολύβιος Ζησιμόπουλος (Χρυσή Αυγή), Νίκος Τσούκαλης (ΔΗΜΑΡ) και Σπύρος Χαλβατζής (ΚΚΕ).

    [06] "Ανοίγει" το επάγγελμα του περιπτερά

    Η κυβέρνηση προχωρά στο "άνοιγμα" του επαγγέλματος των περιπτεριούχων.

    Η πλήρης απελευθέρωση της πώλησης καπνικών προϊόντων καθώς και το άνοιγμα του επαγγέλματος του περιπτερά, προβλέπεται με την υπ' αριθ. Φ. 900/13/158602 Σ. 797/5-9-12 απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κατ' εφαρμογή του Ν.3919/2011: «Αρχη της επαγγελματικηςελευθεριας, καταργηση αδικαιολογητων περιορισμων στην προσβαση και ασκηση επαγγελματων».

    [07] Χρ. Σταϊκούρας: Σύντομα νομοθετική παρέμβαση για δάνεια δήμων

    Το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, επεξεργάζονται όλα τα δεδομένα και σύντομα θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει επιμήκυνση της διάρκειας των δανείων, που έχουν λάβει από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων οι δήμοι και χαμηλότερο επιτόκιο κατά την περίοδο χάριτος.

    Αυτό προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών, τις οποίες ενημέρωσαν εκπρόσωποι φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τα οικονομικά προβλήματα, που αυτή αντιμετωπίζει.

    Σημειώνεται ότι μεταξύ των αιτημάτων των δημάρχων είναι να δοθεί περίοδος χάριτος στην καταβολή των δόσεων, επιμήκυνση για την εξόφληση των δανείων τους και χαμηλότερα επιτόκια.

    [08] Ολλανδία: Προς τον σχηματισμό κεντροδεξιάς, φιλοευρωπαϊκής κυβέρνησης συνασπισμού

    Μετά την άνετη επικράτησή τους στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές στην Ολλανδία, που χαρακτηρίσθηκαν από την ψήφο τιμωρίας προς τον ευρωφοβικό Γκερτ Βίλντερς, οι φιλελεύθεροι ευρωπαϊστές του απερχόμενου πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε δεσμεύθηκαν να εργασθούν εντατικά από σήμερα κιόλας για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

    Στην ψηφοφορία που θεωρείται βαρόμετρο για τα αντι-ευρωπαϊκά αισθήματα σε μία χώρα που θεωρείται μία από τις ατμομηχανές της ευρωζώνης, οι Φιλελεύθεροι εξασφάλισαν 41 έδρες στο 150μελές κοινοβούλιο (έναντι 31 το 2010), οι ευρωπαϊστές Εργατικοί του Ντίντερικ Σάμσομ 39 έδρες (έναντι 30 το 2010), σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα μετά την καταμέτρηση του 98% των ψήφων.

    «Αύριο αρχίζουμε δουλειά», δήλωσε τη νύκτα ο Μαρκ Ρούτε μπροστά στους ενθουσιασμένους οπαδούς του κόμματός του: «Πρέπει να σχηματισθεί μία σταθερή κυβέρνηση το συντομότερο δυνατόν στην Ολλανδία και θα εργασθώ γι΄αυτό μαζί σας, για να βγει η Ολλανδία ισχυρότερη από την κρίση».

    Με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα, το υψηλότερο στην ιστορία του κόμματός του, ο Μάρκ Ρούτε είναι το μεγάλο φαβορί για να αναλάβει και πάλι την πρωθυπουργία, ενώ η Ολλανδία θα παραμείνει στην υπό τη Γερμανία συμμαχία της δημοσιονομικής λιτότητας στην ευρωπαϊκή σκηνή.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 September 2012 - 8:30:38 UTC