Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Στουρνάρας: Υπήρξε πρόοδος
  • [02] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στρατιωτικών στο κέντρο της Αθήνας
  • [03] Πλεόνασμα 850 εκ. ευρώ στον προϋπολογισμό τον Αύγουστο
  • [04] "Δίκες εξπρές" για τους φοροφυγάδες

  • [01] Γ. Στουρνάρας: Υπήρξε πρόοδος

    «Υπήρξε πρόοδος, ακόμη είναι νωρίς να πούμε κάτι», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, αμέσως μετά τη νέα τρίωρη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας, για να βρεθεί η «κοινή συνισταμένη» μεταξύ κυβέρνησης και εκπροσώπων των δανειστών για το πακέτο των μέτρων των 11,9 δισ. ευρώ.

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ματίας Μορς, ο οποίος χαρακτήρισε τη συνάντηση «εποικοδομητική» και είπε ότι «υπήρξε πρόοδος», ενώ ο Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ) μίλησε για «καλή συνάντηση».

    Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, οι επικεφαλής της τρόικας εμφανίστηκαν σήμερα πιο διαλλακτικοί, και με διάθεση να ακούσουν και τις απόψεις της ελληνικής πλευράς.

    Σημειώνεται, επίσης, ότι στο Eurogroup της ερχόμενης Παρασκευής, στη Λευκωσία, το κύριο αντικείμενο θα είναι η δημοσιονομική κατάσταση στην Ισπανία, και δεν θα υπάρξει αναλυτική παρουσίαση των μέτρων από τον κ. Στουρνάρα. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, η Ελλάδα θα αποτελέσει το κυρίως θέμα στο Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου.

    [02] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στρατιωτικών στο κέντρο της Αθήνας

    Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η πορεία των εκπροσώπων φορέων εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικών προς το υπουργείο Οικονομικών. Προηγήθηκε συγκέντρωση στην Παλαιά Βουλή στις 16.30, με τους στρατιωτικούς, ένστολους, να διαμαρτύρονται έντονα για τις περικοπές των μισθών τους και την υποβάθμιση της επαγγέλματός τους.

    Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων των στρατιωτικών απηύθυναν χαιρετισμούς ενώ ολιγομελής αντιπροσωπεία έγινε δεκτή από τον διευθυντή του υπουργού Οικονομικών στον οποίο επέδωσαν ψήφισμα το οποίο ανέγνωσε στην συγκέντρωση ο πρόεδρος του Συνδέσμου Στρατιωτικών Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ), Ανέστης Τσουκαράκης ο οποίος προανήγγειλε νέες, κοινές δράσεις με τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας.

    Οι εκπρόσωποι των στρατιωτικών αναφέρουν ότι την τετραετία 2009 - 2012 είδαν τα εισοδήματά τους να υφίστανται απώλειες της τάξεως από 52,5% (ΕΠΟΠ στρατιώτης) έως 79,7% (Α/ΓΕΕΘΑ).

    Αύριο αναμένεται να οριστικοποιηθεί νέα συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο.

    [03] Πλεόνασμα 850 εκ. ευρώ στον προϋπολογισμό τον Αύγουστο

    Θετικά δείγματα επαναφοράς των δημοσιονομικών στοιχείων στους στόχους που είχαν τεθεί, επικαλέστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ο κος Σταϊκούρας ανακοίνωσε πως τον Αύγουστο, παρατηρήθηκε για πρώτη φορά κατά την τελευταία διετία, πλεόνασμα 850 εκ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό, με το πρωτογενές έλλειμμα να έχει μειωθεί στο 1,3 δισ. κατά το πρώτο οκτάμηνο του 2012 έναντι 6 δισ. το αντίστοιχο διάστημα του 2011. Μειωμένες εμφανίζονται κατά 17,8% και οι πρωτογενείς δαπάνες του Αυγούστου σε σχέση με πέρσι, ενώ το έλλειμμα είναι αντίστοιχα μειωμένο κατά 34%.

    [04] "Δίκες εξπρές" για τους φοροφυγάδες

    Με διαδικασίες «εξπρές», δηλαδή μέσα σε έναν μήνα, θα εκδικάζονται όλες οι φορολογικές υποθέσεις που έχουν αντικείμενο 150.000 ευρώ και άνω, τόνισε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και παράλληλα έκανε αναφορά στις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου, στις αποδοχές των δικαστών κ.λπ.

    Ακόμη, ο Ρουπακιώτης τόνισε ότι επεκτείνεται η εφαρμογή του νόμου για τη διαφθορά των κρατικών αξιωματούχων (πρώην υπουργών, γενικών γραμματέων, διοικητών κ.λπ.) στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων ακόμα στον στενό και ευρύτερο Δημόσιο τομέα, ΔΕΚΟ, αλλά και των υπαλλήλων των κρατικών Τραπεζών.

    Επίσης, για τα περιβόητα «φακελάκια» σε γιατρούς, εφοριακούς κ.λπ. θα είναι υποχρεωτική πλέον (και όχι όπως είναι τώρα δυνητική) η επιβολή χρηματικής ποινής στο 50πλάσιο του ωφελήματος που αποκόμισαν από την παράνομη συναλλαγή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 September 2012 - 14:30:39 UTC