Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξοφλήθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ για τον Ιούνιο φαρμακοποιοί και γιατροί
  • [02] Η ΕΚΤ καλωσόρισε την πρόταση της Επιτροπής για την εποπτεία των τραπεζών
  • [03] Νέα εντυπωσιακή πτώση της βιομηχανικής παραγωγής στην Ιταλία
  • [04] "Η απειλή της τρόικας για απολύσεις ακυρώνει τη μεταρρύθμιση στο Δημόσιο"
  • [05] «Η ΔΗΜΑΡ δεν θα οδηγήσει τη χώρα στο χάος», δήλωσε ο Σπ. Λυκούδης
  • [06] Μόντι: «Εξαιρετική είδηση» η απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου
  • [07] Άκαρπη η συνάντηση Στουρνάρα με το προεδρείο της ΚΕΔΕ
  • [08] Αναλυτές της Αlpha Βank αμφισβητούν τις απαιτήσεις της τρόικας

  • [01] Εξοφλήθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ για τον Ιούνιο φαρμακοποιοί και γιατροί

    Σε μια κίνηση καλής θέλησης προς τους φαρμακοποιούς και τους συμβεβλημένους γιατρούς του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, το υπουργείο Υγείας τηρεί το χρονοδιάγραμμα πληρωμών που είχε ανακοινώσει.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, έδωσε εντολή να πιστωθούν οι διανεμητικοί λογαριασμοί των συλλόγων, αλλά και των υπολοίπων φαρμακείων της χώρας, για την εξόφληση του Ιουνίου. Επίσης, δόθηκε εντολή να πιστωθούν οι λογαριασμοί των γιατρών, οι οποίοι έχουν υποβάλλει αποδείξεις για τον μήνα Ιούνιο.

    Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος πάντως, έχει συγκαλέσει Γενική Συνέλευση για το Σάββατο, προκειμένου να αξιολογήσει τα νέα δεδομένα τα οποία όπως δήλωσε στο ΑΠΜΕ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά Κώστας Κούβαρης, κρίνονται θετικά, καθώς το υπουργείο φαίνεται να τηρεί τις δεσμεύσεις του.

    Ωστόσο, το οικονομικό αδιέξοδο του ΕΟΠΥΥ δεν έχει τέλος, καθώς και προμηθευτές ιατρικών ειδών ανακοίνωσαν, ότι διακόπτουν από την Παρασκευή, τη χορήγηση υλικών σε Νοσοκομεία.

    [02] Η ΕΚΤ καλωσόρισε την πρόταση της Επιτροπής για την εποπτεία των τραπεζών

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) καλωσόρισε την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που παρουσιάσθηκε σήμερα από τον Πρόεδρό της Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για τη δημιουργία ενιαίου μηχανισμού εποπτείας των ευρωπαϊκών τραπεζών.

    «Η ΕΚΤ καλωσορίζει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία διαμορφώθηκε σύμφωνα με το ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής της Ευρωζώνης στις 29 Ιουνίου για μία απόφαση του Συμβουλίου που θα θεσπίζει έναν ενιαίο εποπτικό μηχανισμό, που θα περιλαμβάνει την ΕΚΤ. Η πρόταση, την οποία το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ θα αξιολογήσει επίσημα και λεπτομερώς, είναι ένα σημαντικό βήμα για να τεθούν οι βάσεις μίας χρηματοπιστωτικής ένωσης με σκοπό τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην Ευρωζώνη και την ΕΕ», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΚΤ.

    Επιμέλεια: Α. Χαραλαμπίδης

    [03] Νέα εντυπωσιακή πτώση της βιομηχανικής παραγωγής στην Ιταλία

    Τον περασμένο Ιούλιο, η βιομηχανική παραγωγή στην Ιταλία, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2011, σημείωσε πτώση της τάξης του 7,3%. Είναι η ενδέκατη διαδοχική αρνητική επίδοση, από τον Σεπτέμβριο του 2011.

    Ακόμη μεγαλύτερη είναι η συρρίκνωση στις πωλήσεις αυτοκινήτων: μείον 9,9% σε ετήσια βάση, μείον 18,7% αν υπολογισθούν μόνον οι πρώτοι επτά μήνες του 2012.

    Το μόνο θετικό στοιχείο είναι αυτό που αφορά την παραγωγή ενέργειας (αύξηση 3,3% σε ετήσια βάση). Η συρρίκνωση σε ό,τι αφορά την παραγωγή ηλεκτρικών μηχανημάτων αγγίζει το 9,8%. Για την βιομηχανία επίπλων, του χαρτιού και του Τύπου, η πτώση είναι 9,7%.

    Μέσα σ' αυτό το γενικότερο πλαίσιο, ο πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι ζήτησε χθες από τα συνδικάτα να υπογράψουν συμφωνία με την κυβέρνηση μέσα στις επόμενες τριάντα ημέρες για να μπορέσει να αυξηθεί η παραγωγικότητα και η ανταγωνιστικότητα της χώρας.

    [04] "Η απειλή της τρόικας για απολύσεις ακυρώνει τη μεταρρύθμιση στο Δημόσιο"

    «Βόμβα» στα θεμέλια της τεράστιας και πολυσύνθετης προσπάθειας που επιχειρείται για τη διοικητική μεταρρύθμιση, αποτελεί «η απαίτηση της τρόικας για απολύσεις στο Δημόσιο», αλλά και όσων υποστηρίζουν τις απόψεις των εκπροσώπων των δανειστών ή προκαλούν θόρυβο πάνω στο «καυτό» αυτό ζήτημα, σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αντώνη Μανιτάκη.

    «Υπό τη δαμόκλεια σπάθη των απολύσεων, μεταρρύθμιση και σημαντική βελτίωση στη δημόσια διοίκηση δεν μπορεί να υπάρξει», τονίζουν κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Η απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας για μια δημόσια διοίκηση αποτελεσματική, φιλική προς τον πολίτη και την επιχείρηση, δίχως γραφειοκρατία και με ελαχιστοποίηση των διεφθαρμένων νησίδων που απαξιώνουν το σύνολο των δημόσιων λειτουργών, δεν θα μπορέσει να γίνει πραγματικότητα, αν συνεχιστεί το γαϊτανάκι δηλώσεων και φημών για απολύσεις στο Δημόσιο, συνεχίζουν οι ίδιοι κύκλοι.

    Επίσης, σύμφωνα πάντα με τους κύκλους του υπουργείου, η σύνδεση της απαραίτητης για τον εξορθολογισμό και τη σημαντική βελτίωση της λειτουργίας του Δημοσίου, αξιολόγησης με τις απομακρύνσεις από το Δημόσιο, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 150.000 λιγότερων δημόσιων υπαλλήλων μέχρι το 2015, ουσιαστικά αναιρεί την αξιολόγηση και τη σημασία της.

    [05] «Η ΔΗΜΑΡ δεν θα οδηγήσει τη χώρα στο χάος», δήλωσε ο Σπ. Λυκούδης

    «Δέχομαι ότι πολλές φορές οι ενστάσεις που έχουμε κάτω από την αφόρητη πίεση της κοινωνίας μπορεί να μας οδηγεί σε μερικές ανελαστικές διατυπώσεις σε σχέση με τα μέτρα, όμως το προσπαθούμε. Προσπαθούμε να βρούμε εναλλακτικά μέτρα- και το κατορθώνουμε, θα έλεγα, παρότι είναι δύσκολο», δήλωσε ο γραμματέας της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης και υπογράμμισε πως παρά τις ενστάσεις δεν κινδυνεύει η κυβερνητική συνοχή.

    Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ, ο κ. Λυκούδης διευκρίνισε ότι η φράση πως η ΔΗΜΑΡ δεν είναι δεδομένη, «αναφέρεται στην πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια, που θα κάνουμε μέχρι τέλους, να βρούμε εναλλακτικές προτάσεις απέναντι στα σκληρά μέτρα, που δεν αντέχει η κοινωνία». Τόνισε, πάντως, πως «η ΔΗΜΑΡ πιστεύει ότι ούτε έχει διατυπωθεί ούτε πρόκειται να διατυπωθεί άλλος εναλλακτικός δρόμος παρά μόνο η διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας, [η ΔΗΜΑΡ] δεν έχει κανένα σκοπό να δημιουργήσει πολιτική και κυβερνητική έκρηξη».

    [06] Μόντι: «Εξαιρετική είδηση» η απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου

    Ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι χαρακτήρισε σήμερα στη Ρώμη «εξαιρετική είδηση» την απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου να εγκρίνει την υιοθέτηση των νέων μηχανισμών στήριξης της ζώνης του ευρώ.

    «Είναι μια καλή, μια εξαιρετική είδηση», που θα επιτρέψει «να αρθεί το τελευταίο εμπόδιο για να τεθεί σε ισχύ η συνθήκη» για το μελλοντικό ευρωπαϊκό ταμείο στήριξης, δήλωσε ο Μόντι στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον γενικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου Πασκάλ Λαμί.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [07] Άκαρπη η συνάντηση Στουρνάρα με το προεδρείο της ΚΕΔΕ

    Άκαρπη απέβη η συνάντηση του προεδρείου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, καθώς, όπως ανέφεραν οι δήμαρχοι, ο υπουργός δεν ικανοποίησε τα οικονομικά αιτήματά τους, λέγοντάς τους ότι η όποια συζήτηση θα γίνει μετά την αξιολόγηση της τρόικας και την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

    Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης επισήμανε ότι ήδη 14 δήμοι δεν έχουν καταθέσει τα χρήματα στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών για το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα να μην πληρωθούν οι εργαζόμενοι και προσέθεσε ότι εάν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, τότε περισσότεροι από 100 δήμοι θα κηρύξουν στάση πληρωμών των επόμενο μήνα.

    [08] Αναλυτές της Αlpha Βank αμφισβητούν τις απαιτήσεις της τρόικας

    Η Ελλαάδα έχει πετύχει -και με το παραπάνω- τη δημοσιονομική προσαρμογή που απαιτείται και θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα στη γενική κυβέρνηση, ήδη από το 2012, παρά τη μεγάλη ύφεση στην οποία έχει περιπέσει η ελληνική οικονομία, εκτιμούν οι οικονομικοί αναλυτές τής Alpha Bank, στο τελευταίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας.

    «Παρ' όλα αυτά, η Τρόικα συνεχίζει να αμφισβητεί, σε μεγάλο βαθμό ανεδαφικά, την απόδοση των μέτρων που έχει εξειδικεύσει η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα την περαιτέρω κωλυσιεργία, με τη συνεχή προβολή απαιτήσεων για λήψη νέων μέτρων. Η πολιτική αυτή συμβάλλει στην επιμήκυνση της ύφεσης στην ελληνική οικονομία και είναι άκρως επικίνδυνη και, εν πολλοίς, είναι αντίθετη με τα συμφέροντα ακόμη και αυτών των ίδιων των δανειστών της χώρας», εκτιμά η Alpha Βank.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 September 2012 - 10:30:40 UTC