Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας άναψε το "πράσινο φως" για τον ESM
  • [02] Ελληνικά έργα "ταξιδεύουν" στην "αιώνια πόλη"
  • [03] Συνελήφθησαν γιατί επιχείρησαν να κάνουν «έλεγχο» σε έμπορο λαϊκής
  • [04] «Μπράβο» Μπαρόζο στην ελληνική προσπάθεια
  • [05] Παραιτήθηκε ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη
  • [06] Το γερμανικό Συνταγματικό δικαστήριο αποφασίζει για τον ESM

  • [01] Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας άναψε το "πράσινο φως" για τον ESM

    Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας ενέκρινε την υιοθέτηση από το Βερολίνο των μηχανισμών διάσωσης του ευρώ, αίροντας την αβεβαιότητα για τη διαχείριση της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

    Οι οκτώ δικαστές έδωσαν το πράσινο φως στον πρόεδρο της Γερμανίας Γιοακίμ Γκάουκ να επικυρώσει τους νόμους για τη σύσταση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και για την έγκριση του Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας.

    Ωστόσο, οι δικαστές απαιτούν την έγκριση του γερμανικού κοινοβουλίου για κάθε αύξηση της οικονομικής συμβολής της Γερμανίας στο κεφάλαιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

    Οδείκτης DAX, ο οποίος σημείωνε ελαφρά άνοδο στην αρχή της συνεδρίασης, αυξήθηκε κατά 0,98% φτάνοντας στις 7382,09 μονάδες, εκτιμώντας θετικά την απόφαση.

    [02] Ελληνικά έργα "ταξιδεύουν" στην "αιώνια πόλη"

    Επτά αρχαιολογικά έργα θα «ταξιδέψουν» από τη χώρα μας στην Ιταλία για να πάρουν μέρος σε δύο εκθέσεις, που θα γίνουν στη Ρώμη. Η πρώτη με τίτλο «Caput Mundi: a city between dominion and integration» πραγματεύεται την έννοια της κατάκτησης και της πολιτικής ενσωμάτωσης ξένων λαών στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία και τον ρόλο που διαδραμάτισαν οι λαοί αυτοί στη διαμόρφωση του ρωμαϊκού κράτους.

    Θα διαρκέσει από τις 4 Οκτωβρίου 2012 ως τις 10 Μαρτίου 2013 και από την Ελλάδα θα συμμετέχουν δύο αρχαία αντικείμενα: Η επιτύμβια στήλη του σωματεμπόρου 'Αουλου Καρπίλιου Τιμόθεου (τέλη 2ου με αρχές 1ου αι. π. Χ.) από το αρχαιολογικό μουσείο Αμφίπολης και η ενεπίγραφη στήλη με επιστολή του Φιλίππου του Ε' προς τους κατοίκους της Λάρισας (τέλη 3ου αι. π.Χ.), που κοσμεί τον προαύλιο χώρο του αρχαιολογικού μουσείου Βόλου.

    Για το τελευταίο κομμάτι, μάλιστα, έγινε μια ιδιαίτερη συζήτηση μεταξύ των μελών του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου -που έδωσαν και την τελική θετική γνωμοδότηση για τον προσωρινό δανεισμό των έργων. Αφορμή στάθηκαν οι αντιρρήσεις μετακίνησής του από την αρμόδια ΙΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, με το σκεπτικό ότι αποτελεί μοναδικό και ευαίσθητο μνημείο.

    Η δεύτερη ιταλική έκθεση με τίτλο «The Age of Balance», στην οποία θα συμμετέχουν πέντε έργα από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, θα πραγματοποιηθεί στα Μουσεία του Καπιτωλίου στη Ρώμη. Ως μέρος της τριλογίας «Ημέρες της Ρώμης», η έκθεση, που θα διαρκέσει από τις 4 Οκτωβρίου 2012 έως τις 5 Μαΐου 2013, πραγματεύεται την καλλιτεχνική παραγωγή της «χρυσής εποχής» της ρωμαϊκής τέχνης (98-180 μ. Χ.), που συμπίπτει με τις ηγεμονίες του Τραϊανού, του Αδριανού, του Αντωνίνου και του Μάρκου Αυρήλιου.

    [03] Συνελήφθησαν γιατί επιχείρησαν να κάνουν «έλεγχο» σε έμπορο λαϊκής

    Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στο Μεσολόγγι, εναντίον των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για αντιποίηση Αρχής, κατά συναυτουργία.

    Ειδικότερα, οι τέσσερις δράστες, τρεις 'Ελληνες και ένας ομογενής, μετέβησαν στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου και επιχείρησαν να κάνουν «έλεγχο» σε 58χρονη Ελληνίδα έμπορο, από την οποία ζήτησαν άδεια μικροπωλητή.

    Η έμπορος αρνήθηκε, ενώ αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου που ενημερώθηκαν, μετέβησαν στον χώρο της λαϊκής αγοράς, όπου εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο. Στην συνέχεια, στο Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου, μετέβησαν και οι άλλοι δύο, οι οποίοι συνελήφθησαν επίσης.

    Και οι τέσσερις οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

    [04] «Μπράβο» Μπαρόζο στην ελληνική προσπάθεια

    Eύσημα στην Ελλάδα, για τις προσπάθειες που καταβάλλει να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της, απέδωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε μία αποστροφή του λόγου του, κατά τη διάρκεια παρουσίασης των προτάσεων της Κομισιόν, για την έξοδο της Ευρωπης από την κρίση.

    Μπράβο στην Ελλάδα, είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν. «Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα, αυτό το φθινόπωρο, να φθάσει στο σημείο καμπής και να προχωρήσει στην εξυγίανση της οικονομίας της, εφαρμόζοντας τις δεσμεύσεις της».

    Αν υλοποιήσει τις ρυθμίσεις που προωθεί θα καταφέρει να μείνει στο ευρώ, κατέληξε.

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπήςτόνισε επίσης ότι ηΕυρώπη πρέπει να εξελιχθεί προς μία "ομοσπονδία εθνών-κρατών".

    "Εχουμε ανάγκη να προχωρήσουμε προς μία ομοσπονδία εθνών-κρατών",δήλωσε.

    [05] Παραιτήθηκε ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη

    Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι παραιτείται από νομικός παραστάτης της προφυλακισμένης συζύγου του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, Β. Σταμάτη, εξέδωσε ο δικηγόρος Βασίλης Χειρδάρης.

    Ο γνωστός δικηγόρος επικαλείται διαφωνία του με την κατηγορουμένη στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού.

    Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

    «Κατόπιν της πλήρους διαφωνίας με την κ. Βασιλική Σταμάτη για τον τρόπο και το αναγκαίο μέτρο της υπερασπιστικής γραμμής, υπέβαλα την παραίτησή μου ως συνήγορος υπεράσπισής της. Ως εκ τούτου, από σήμερα παύω πλέον να την εκπροσωπώ».

    [06] Το γερμανικό Συνταγματικό δικαστήριο αποφασίζει για τον ESM

    Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίαςανακοινώνει σήμερατην απόφασή του ως προς την επικύρωση της σύστασης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, απορρίπτοντας προσφυγή του βαυαρού ευρωσκεπτικιστή βουλευτή Πέτερ Γκαουβάιλερ, σύμφωνα με την οποία η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την αγορά κρατικών τίτλων χρέους "δημιουργεί μία τελείως νέα κατάσταση".

    Οι οκτώ σοφοί θα αποφανθούν εάν ο πρόεδρος της Γερμανικής Δημοκρατίας Γιοακίμ Γκάουκ μπορεί ή όχι να επικυρώσει τους νόμους για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και το Σύμφωνο Σταθερότητας που έχουν ψηφισθεί από τη γερμανική Βουλή στα μέσα Ιουλίου, έπειτα από τις προσφυγές που έχουν καταθέσει έξι βουλευτές, οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονται από το κόμμα της αριστεράς Die Linke, ο βαυαρός ευρωσκεπτικιστής και μία ένωση που συνοδεύει την προσφυγή της με τις υπογραφές 37.000 πολιτών.

    Η γερμανική πολιτική ηγεσία και οι πολιτικοί αναλυτές αναμένουν ότι το δικαστήριο της Καρλσρούης θα δώσει την έγκρισή του για την επικύρωση.

    Εν αναμονή της απόφασης, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια άνοιξαν με μικτή εικόνα.

    Με πτώση κατά 7,38 μονάδες (0,1%) άνοιξε ο δείκτης FTSE στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 5.748,77 μονάδες.

    Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 σημείωσε άνοδο κατά 0,29% στις 3.547,40 μονάδες.

    Στη Φραγκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύθηκε επίσης κατά 0,29% και διαμορφώθηκε με τις πρώτες συναλλαγές στις 7.331,58 μονάδες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 September 2012 - 6:30:44 UTC