Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενάμισι εκατομμύριο διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε πορεία στη Βαρκελώνη για την ανεξαρτησία της Καταλονίας
  • [02] Η ΕΚΤ έχει επίσης ένα ρόλο και στη διαχείριση της κρίσης, εκτιμά ο Γιέρκ Ασμουσεν
  • [03] Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ ενόπλων και των δυνάμεων ασφαλείας της Λιβύης έξω από το Αμερικανικό προξενείο
  • [04] Μουντιάλ 2014: Δηλώσεις Ελλήνων παικτών για τη νίκη της ομάδας επι της Λιθουανίας
  • [05] Μουντιάλ 2014: Ικανοποιημένος δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο Φ.Σάντος μετά τη νίκη της Ελλάδας επί της Λιθουανίας

  • [01] Ενάμισι εκατομμύριο διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε πορεία στη Βαρκελώνη για την ανεξαρτησία της Καταλονίας

    Ενάμισι εκατομμύριο διαδηλωτές, σύμφωνα με την αστυνομία, πραγματοποίησαν πορεία σήμερα στη Βαρκελώνη για να απαιτήσουν την ανεξαρτησία της Καταλονίας, κατηγορώντας την κεντρική κυβέρνηση ότι έχει οδηγήσει την περιοχή αυτή της βόρειο-ανατολικής Ισπανίας στο φαύλο κύκλο της κρίσης.

    "Ήταν ενάμισι εκατομμύριο άνθρωποι και όλα εξελίχθηκαν ειρηνικά", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της περιφερειακής καταλανικής αστυνομίας.

    [02] Η ΕΚΤ έχει επίσης ένα ρόλο και στη διαχείριση της κρίσης, εκτιμά ο Γιέρκ Ασμουσεν

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν έχει μόνο ένα ρόλο θεματοφύλακα της νομισματικής σταθερότητας, αλλά επίσης και ένα ρόλο στη διαχείριση της κρίσης, δήλωσε σήμερα ένας από τους αξιωματούχους της, ο Γιέρκ Άσμουσεν.

    Οι κεντρικές τράπεζες έχουν "διπλό ρόλο ως θεματοφύλακες της σταθερότητας και διαχειριστές της κρίσης", τόνισε ο Άσμουσεν, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο Γκαίτε της Φρανκφούρτης.

    "Απαντώντας στις αιφνίδιες οικονομικές πιέσεις, τα έκτακτα μέτρα από τις κεντρικές τράπεζες συνεισέφεραν στον κατευνασμό των εντάσεων και στην αποφυγή των ιδιαίτερα δυσμενών επιπτώσεων στην πραγματική οικονομία", υποστήριξε ο Άσμουσεν.

    Την περασμένη εβδομάδα, η ΕΚΤ ξεκίνησε ένα νέο πρόγραμμα για την επαναγορά του χρέους κρατών, ώστε να μειωθούν τα επιτόκια δανεισμού ευρωπαϊκών χωρών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, κυρίως της Ισπανίας και της Ιταλίας.

    Αυτό το νέο πρόγραμμα αποφασίστηκε παρά τη διαφωνία της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, Bundesbank, που είναι πολύ "ορθόδοξη" σε θέματα νομισματικής πολιτικής.

    Κατά την εφαρμογή των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης της κρίσης, οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να προσέξουν ώστε να μην "κινδυνεύσει η πρωταρχική εντολή τους", αυτή της διατήρησης της σταθερότητας των τιμών, σημείωσε ο αξιωματούχος της ΕΚΤ.

    Ο Άσμουσεν τόνισε την ανάγκη να συνδυαστούν με την δράση των κεντρικών τραπεζών και "διαρθρωτικές απαντήσεις" στα προβλήματα, "ενισχύοντας τα μέσα πολιτικής που είναι διαθέσιμα εκτός του πεδίου δράσης της κεντρικής τράπεζας".

    Το πρόγραμμα OMT --το όνομα του νέου προγράμματος επαναγοράς ομολόγων της ΕΚΤ-- χωρίς περιορισμό αλλά υπό ορισμένες προϋποθέσεις, "δεν υποκαθιστά τις συνεχιζόμενες προσπάθειες από τις κυβερνήσεις" όσον αφορά τις διαρθρωτικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο Γιέρκ Άσμουσεν.

    Το νέο πρόγραμμα είναι ένα σαφές παράδειγμα του πώς "η ΕΚΤ παίζει ταυτόχρονα το ρόλο του θεματοφύλακα της σταθερότητας και του διαχειριστή κρίσεων", διαβεβαίωσε υπογραμμίζοντας την ανεξαρτησία του θεσμού.

    [03] Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ ενόπλων και των δυνάμεων ασφαλείας της Λιβύης έξω από το Αμερικανικό προξενείο

    Έντονες συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει έξω από το Αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη της Λιβύης, μεταξύ ενόπλων και των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας, αναφέρει το Πρακτορείο Ρόιτερς.

    Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Ανώτατης Επιτροπής Ασφάλειας της Λιβύης, "έχουν ξεσπάσει έντονες συγκρούσεις μεταξύ του στρατού της Λιβύης και ένοπλων ανταρτών έξω από το Αμερικανικό προξενείο", προσθέτοντας ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν περικυκλώσει το κτίριο και έχουν κλείσει τους δρόμους γύρω από αυτό.

    Πηγή από την Αμερικανική πρεσβεία δήλωσε στο Ρόιτερς ότι πραγματοποιήθηκε "επίθεση" στο προξενείο που βρίσκεται στη Βεγγάζη, αλλά δεν παρείχε περαιτέρω πληροφορίες.

    [04] Μουντιάλ 2014: Δηλώσεις Ελλήνων παικτών για τη νίκη της ομάδας επι της Λιθουανίας

    Τον τελευταίο αγώνα της εθνικής ομάδας με την ιδιότητα του προέδρου της ΕΠΟ παρακολούθησε στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος μετέβη στα αποδυτήρια μετά το πέρας της αναμέτρησης και αποχαιρέτησε το τεχνικό επιτελείο και τους διεθνείς. «Πήγα στα αποδυτήρια και ευχαρίστησα τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία για τις αναμνήσεις. Ήταν μια πολύ ωραία στιγμή. Θα μου λείψει πάρα πολύ η εθνική, αλλά ελπίζω να είμαι όσο πιο κοντά μπορώ. Βλέπετε πόσο υγιές είναι το κλίμα», δήλωσε. Ο κ. Πιλάβιος ρωτήθηκε για τη διάδοχη κατάσταση που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου και δήλωσε σίγουρος ότι «οι άνθρωποι που θα διεκδικήσουν την προεδρία θέλουν το καλό της ομοσπονδίας και της εθνικής ομάδας και ελπίζω να είναι αντάξιοι των ψηφοφόρων τους».

    «Αιχμηρός» ως προς την ποιότητα του ελληνικού πρωταθλήματος ήταν ο Σωτήρης Νίνης, ο οποίος υπήρξε καυστικός στη σύγκριση με όσα έζησε στην Ελλάδα κι εκείνα που βιώνει στο καμπιονάτο, ως ποδοσφαιριστής της Πάρμα. «Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ποδόσφαιρο κι αυτό το καταλαβαίνεις και από τον τρόπο που μιλάνε στο εξωτερικό για μας. Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές πρέπει να φεύγουν όσο μπορούν στο εξωτερικό. Οι συνθήκες είναι πάρα πολύ διαφορετικές. Έξω βελτιώνεσαι και σαν αθλητής αλλά και σαν άνθρωπος. Στο ελληνικό πρωτάθλημα το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό, ενώ έξω μαθαίνεις να παίζεις ποδόσφαιρο. Μακάρι να έφευγα πιο νωρίς. Είμαι πολύ βελτιωμένος» τόνισε ο Νίνης.

    Ο 22χρονος μέσος ρωτήθηκε για τη θέση που επιθυμεί να αγωνίζεται. «Μου αρέσει να παίζω σε πιο ελεύθερο ρόλο, όπως έγινε σήμερα, αλλά πάντα παίζω όπου επιθυμεί ο προπονητής μου. Το πιο σημαντικό είναι να βοηθάω την εθνική. Σήμερα βρέθηκα στην κατάλληλη θέση και έβαλα το γκολ, αλλά δεν πρέπει να επικεντρωνόμαστε σε πρόσωπα. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα ανάμεσά μας και αισθανόμαστε πολύ καλά κάθε φορά που βρισκόμαστε μαζί», απάντησε.

    Όσο για τη συνέχεια; «Στον όμιλό μας ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα. Η Βοσνία θα είναι όπως όλα δείχνουν ο κυριότερος αντίπαλός μας για την πρόκριση, αλλά ο όμιλος έχει πολλές δυνατές ομάδες. Αν πάρουμε καλά αποτελέσματα στα παιχνίδια με τους Βόσνιους, τότε θα έχουμε πολλές πιθανότητες πρόκρισης».

    Ικανοποιημένος εμφανίστηκε και ο Ορέστης Καρνέζης. «Θέλαμε να ξεκινήσουμε με δύο νίκες στα δύο πρώτα παιχνίδια και τα καταφέραμε. Δεν παίξαμε άσχημα, αντιθέτως δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες και αν ήμασταν πιο προσεκτικοί θα είχαμε πετύχει περισσότερα γκολ. Η εθνική έχει παίκτες με ποιότητα και μπορεί να παίζει επιθετικά», δήλωσε ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού και συμπλήρωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην εθνική ομάδα και αποτελεί μεγάλη τιμή που αγωνίζομαι με το εθνόσημο στο στήθος».

    Την «παρθενική» συμμετοχή του στην εθνική Ανδρών κατέγραψε ο Χάρης Μαυρίας, ο οποίος αρκετή ώρα μετά τη λήξη του αγώνα με τη Λιθουανία προσπαθούσε να το συνειδητοποιήσει: «Είναι απίστευτο συναίσθημα να φοράς το εθνόσημο και ευχαριστώ τον προπονητή που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία» δήλωσε ο νεαρός άσος του Παναθηναϊκού και συνέχισε: «Στο δεύτερο ημίχρονο πετύχαμε το στόχο μας, που ήταν το γκολ. Κάναμε ευκαιρίες και δείξαμε ανωτερότητα. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Αν συνεχίσουμε όπως σήμερα, δεν θα έχουμε πρόβλημα να προκριθούμε».

    Ως προς τους τραυματίες Μανιάτη και Φορτούνη, οι οποίοι αντικαταστάθηκαν με χτυπήματα στο γόνατο, η πρώτη εκτίμηση είναι ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό. Ο Φορτούνης δέχθηκε «σκαριά» αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν ένα απλό αιμάτωμα. Ο Μανιάτης, από την πλευρά του, φαίνεται ότι υπέστη οστικό οίδημα. Αν η πρόβλεψη επαληθευθεί, ο μέσος του Ολυμπιακού θα μείνει εκτός δράσης για 7-10 ημέρες, που σημαίνει ότι δεν θα παίξει εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ η συμμετοχή του θα είναι αμφίβολη και για τον αγώνα με τη Σάλκε.

    [05] Μουντιάλ 2014: Ικανοποιημένος δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο Φ.Σάντος μετά τη νίκη της Ελλάδας επί της Λιθουανίας

    Ικανοποιημένος από την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του και ευχαριστημένος από τη δεύτερη κατά σειρά νίκη της εθνικής στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Φερνάντο Σάντος. «Ήταν μια νίκη πέρα για πέρα δίκαια, αφού κυριαρχήσαμε στον αγώνα και θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει περισσότερα γκολ. Μόνο αυτό μας έλειψε, ίσως, απέναντι σε έναν αντίπαλο που θα προσπαθούσε να πάρει βαθμούς με αντεπιθέσεις. Παίξαμε πολύ καλά», ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας και συνέχισε: «Αυτό που δεν είχαμε ήταν η είσοδος των πλάγιων μέσων στην περιοχή. Ακόμα και πριν το γκολ είχαμε ευκαιρίες να ανοίξουμε το σκορ. Λίγο περισσότερο υπομονή να είχαμε θα έρχονταν ακόμα πιο εύκολα τα γκολ. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος».

    Για το ντέρμπι του 7ου ομίλου που ακολουθεί, εναντίον της Βοσνίας στις 12 Οκτωβρίου, ο κ. Σάντος εκτιμά ότι «δεν είναι μόνο με τη Βοσνία, είναι η επόμενη δυάδα όπου θεωρητικά είναι οι βασικοί αντίπαλοί μας για την πρόκριση. Παιχνίδια που σίγουρα θα είναι δύσκολα, ωστόσο νομίζω ότι δεν θα κρίνουν αυτά την πρόκριση, καθώς είναι ένας πολύ ισορροπημένος όμιλος». Ερωτηθείς για την παρουσία του κόσμου, χαρακτήρισε «ευχάριστη έκπληξη» την προσέλευση του κοινού: «Πραγματικά ήταν πολύ ευχάριστη έκπληξη που βρέθηκε τόσος κόσμος στο γήπεδο και δεν σταμάτησαν λεπτό. Νιώθω την ανάγκη να τους ευχαριστήσω για την προσπάθεια που κάνουν σε δύσκολους καιρούς. Φαίνεται ότι και εμείς κάνουμε προσπάθεια και ανταποκρίνονται και οι ίδιοι με αυτό που βλέπουν. Ελπίζω και στους άλλους αγώνες να είναι εξίσου γεμάτο το γήπεδο κι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τους δώσουμε το καλύτερο, γιατί αυτός ο φίλαθλος κόσμος το αξίζει».

    Από την πλευρά του, ο εκλέκτορας της Λιθουανίας, Λάζλο Σάμπα, παραδέχθηκε ότι η εθνική Ελλάδας νίκησε δίκαια. «Όταν έχεις χάσει ένα ματς, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να δώσεις συγχαρητήρια στον αντίπαλο. Το πιο σημαντικό ήταν στην φάση του πρώτου γκολ της Ελλάδας, όταν χάσαμε την μπάλα και δεν κάναμε το αυτονόητο, να τη διώξουμε, με αποτέλεσμα να δεχθούμε γκολ. Έκανα πιο επιθετική την ομάδα μου. Δώσαμε περισσότερους χώρους στην Ελλάδα και τους εκμεταλλεύτηκε. Οφείλουμε να παραδεχθούμε πως η εθνική Ελλάδας είναι σε ανώτερο επίπεδο».

    Ο Ρουμάνος τεχνικός μίλησε κολακευτικά για την άμυνα αλλά και την επίθεση της Ελλάδας: «Στα μετόπισθεν και στην επιθετική γραμμή της, η Ελλάδα έχει παίκτες πολύ ποιοτικούς. Στο τέλος αυτοί έκαναν τη διαφορά και έδωσαν τη νίκη». Όσο για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον 7ο όμιλο; «Βοσνία και Ελλάδα έχουν τις πιο καλές ομάδες στον όμιλο, όμως ας μην ξεχνάμε την Σλοβακία. Ας μην μας εντυπωσιάσουν κάποια μεγάλα σκορ, όπως εκείνο της Βοσνίας. Είτε βάλεις 8 γκολ είτε 2, πάλι τρεις βαθμούς παίρνεις. Ασφαλώς, οι Ελλάδα και Βοσνία είναι τα φαβορί».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 September 2012 - 20:30:42 UTC