Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Ευ. Βενιζέλος συναντάται στις 15.00 με την τρόικα
  • [02] Αιματηρή ληστεία στο Πέραμα - Πυροβόλησαν και τραυμάτισαν 23χρονο
  • [03] Στο 1,7% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ
  • [04] "'Eφυγε" πλήρης ημερών η Αντιγόνη Χατζηανδρέα, σύζυγος του Στρατή Τσίρκα
  • [05] Ευκαιρία για ανάπτυξη η οικονομική κρίση, εκτιμούν οι Οικολόγοι Πράσινοι
  • [06] Βιώσιμο χαρακτηρίζει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ο Φ. Κουβέλης
  • [07] «Ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζεται ως τοξικομανής», δήλωσε ο Π. Καμμένος
  • [08] Έλεγχοι του ΕΦΕΤ σε σχολικά κυλικεία, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς
  • [09] Τζορτζ Σόρος προς Γερμανία: «Ηγηθείτε ή φύγετε»
  • [10] Σύσταση ομάδας εργασίας, για τις γερμανικές αποζημιώσεις, με απόφαση Σταϊκούρα
  • [11] Να δοθεί μια «ανάσα» στην Ελλάδα, αν τηρήσει τα συμφωνηθέντα, δηλώνει ο Αυστριακός καγκελάριος
  • [12] Η κεντροαριστερά προηγείται στις προτιμήσεις των ιταλών ψηφοφόρων
  • [13] Επέστρεψε στις προπονήσεις του Ολυμπιακού ο Κοντρέρας

  • [01] Ο Ευ. Βενιζέλος συναντάται στις 15.00 με την τρόικα

    «Καλό κλίμα» μεταξύ των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, μετέφεραν πηγές της Ιπποκράτους, όσον αφορά στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι υπάρχει πρόβλημα από την πλευρά της τρόικα σχετικά με μέρος της εισήγησης του οικονομικού επιτελείου που αφορά σε μέτρα ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όσον αφορά στο «κομμάτι» για τους μισθούς, τις συντάξεις και τα επιδόματα, οι αντιπροτάσεις του ΠΑΣΟΚ «δεν έχουν απορριφθεί από την τρόικα και συζητούνται».

    Σε σχετική ερώτηση, ανέφεραν ότι οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ δεν συμπίπτουν απόλυτα με εκείνες που έχει θέσει η ΔΗΜΑΡ, αλλά πως, ωστόσο, «υπάρχει μια κοινή κατεύθυνση σε κάποια πράγματα».

    Επιπλέον, οι ίδιες πηγές εκτιμούσαν ότι δεν θεωρείται βέβαιο πως στη σύσκεψη των τριών αρχηγών την ερχόμενη Τετάρτη θα «κλείσει» το ζήτημα της οριστικοποίησης του πακέτου των 11,5 δισ., προσθέτοντας ότι ίσως όμως υπάρχει πρόοδος και μια καλύτερη εικόνα σχετικά με το τι δέχεται η τρόικα και τι όχι.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ησημερινή συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, με την τρόικα θα γίνει στις 3.00 το μεσημέρι, στην Ιπποκράτους.

    [02] Αιματηρή ληστεία στο Πέραμα - Πυροβόλησαν και τραυμάτισαν 23χρονο

    Αιματηρή ληστεία σημειώθηκε, το πρωί στο Πέραμα, στη λεωφόρο Δημοκρατίας και Σοφοκλή Βενιζέλου.

    Δύο άτομα, τα οποία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν έναν 23χρονο άνδρα ο οποίος μετέφερε τσάντα με χρήματα και είχε βγει από σούπερ μάρκετ.

    Όταν αυτός αντιστάθηκε, οι δράστες αφού τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν στο πόδι, άρπαξαν την τσάντα και διέφυγαν.

    Το θύμα, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι υπάλληλος σούπερ μάρκετ, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Νίκαιας.

    Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

    [03] Στο 1,7% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

    Ανοδικά κινήθηκε τον Αύγουστο ο πληθωρισμός, καθώς αυξήθηκε κατά 1,7%, από αύξηση 1,3% τον Ιούλιο. Παρά τις περικοπές των εισοδημάτων μισθωτών και συνταξιούχων και τον δραστικό περιορισμό της καταναλωτικής ζήτησης, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) κατέγραψε πληθώρα ανατιμήσεων, τόσο σε βασικά είδη διατροφής, όσο και σε αγαθά και υπηρεσίες, που συνθέτουν το "καλάθι της νοικοκυράς". Παράλληλα, σημαντικές ανατιμήσεις υπήρξαν και στα καύσιμα (βενζίνη, πετρέλαιο θέρμανσης), αλλά και στο ηλεκτρικό ρεύμα, που επιβάρυναν επιπρόσθετα τους καταναλωτές.

    Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, από τη σύγκριση του γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή του Αυγούστου 2012, προς τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2011, προκύπτει αύξηση 1,7%, έναντι αύξησης επίσης 1,7% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση το 2011 προς το 2010. Ο γενικός δείκτης τον Αύγουστο 2012, σε σύγκριση με τον Ιούλιο 2012, παρουσίασε μείωση 1%, έναντι μείωσης 1,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

    [04] "'Eφυγε" πλήρης ημερών η Αντιγόνη Χατζηανδρέα, σύζυγος του Στρατή Τσίρκα

    Πέθανε τα ξημερώματα της Κυριακής 9 Σεπτεμβρίου, από βαθιά γηρατειά, στο σπίτι της, η Αντιγόνη Χατζηανδρέα (Κερασιώτη), σύζυγος του Στρατή Τσίρκα.

    Η κηδεία της θα γίνει την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στις 16.00 στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.

    Ο συγγραφέας παντρεύτηκε την Αντιγόνη το 1937.

    Η σύζυγος του συγγραφέα της τριλογίας Ακυβέρνητες Πολιτείες, δώρισε την προσωπική συλλογή του Στρατή Τσίρκα στο ΕΚΕΒΙ , το 1997.

    Φιλοξενήθηκε στη «Βίλα Μπότση» όπου στεγαζόταν τότε το ΕΚΕΒΙ και παρέμεινε εκεί μέχρι πρόσφατα. Το Δεκέμβριο του 2004, αφού αποκαταστάθηκαν κάποιες φθορές που είχαν υποστεί τα βιβλία από την υγρασία, η συλλογή στεγάστηκε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του 3ου ορόφου, στο νέο κτίριο του ΕΚΕΒΙ (Αθανασίου Διάκου 4, περιοχή Μακρυγιάννη) και είναι πλέον ανοιχτή για το κοινό.

    [05] Ευκαιρία για ανάπτυξη η οικονομική κρίση, εκτιμούν οι Οικολόγοι Πράσινοι

    Ευκαιρία για ανάπτυξη, για αλλαγές στην οικονομία αλλά και για να αντιμετωπισθούν οι ελληνικές παθογένειες, θα μπορούσε να είναι η οικονομική κρίση όπως εκτίμησε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος σε δηλώσεις του, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου του κόμματος, στο πλαίσιο της διοργάνωσης της 77ης ΔΕΘ.

    «Η αντιμετώπιση της κρίσης δεν μπορεί να βασισθεί στη βαρβαρότητα και στην απομόνωση» είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στις πρόσφατες επιθέσεις κατά μεταναστών τονίζοντας ότι η μετανάστευση μπορεί να γίνει κινητήριος δύναμη της οικονομίας.

    Ο κ.Χρυσόγελος ζήτησε να παραταθεί ο χρόνος επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων μέχρι το τέλος του 2016 και να υποστηριχθούν «ένα «πράσινο» επενδυτικό σχέδιο, η αλλαγή του διοικητικού μοντέλου της χώρας και η μείωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων».

    [06] Βιώσιμο χαρακτηρίζει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ο Φ. Κουβέλης

    Συνάντηση με εκπροσώπους του συλλόγου εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είχε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, για το οποίο ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας η βιωσιμότητά του είναι δεδομένη.

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Κουβέλης στον ρόλο που μπορεί να παίξει το ΤΤ στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και στον έντονο κοινωνικό χαρακτήρα της λειτουργίας του.

    [07] «Ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζεται ως τοξικομανής», δήλωσε ο Π. Καμμένος

    «Δυστυχώς ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζεται ως τοξικομανής, που του δίνεται η δόση προκειμένου να τον κάνουμε μεγαλύτερο έμπορο ναρκωτικών. Σε αυτό εμείς λέμε όχι», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, σε ερώτηση για τις εξελίξεις μετά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών (Α. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος, Φ. Κουβέλης) που στηρίζουν την κυβέρνηση.

    Ο κ. Καμμένος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για την 77η ΔΕΘ και σήμερα επισκέφθηκε τον μητροπολίτη 'Ανθιμο, για πάρει την ευλογία του -όπως είπε- και με τον οποίο συζήτησαν για την πόλη και τα εθνικά θέματα.

    [08] Έλεγχοι του ΕΦΕΤ σε σχολικά κυλικεία, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

    Τη διενέργεια ελέγχων στα σχολικά κυλικεία της ελληνικής επικράτειας ξεκινούν τα κλιμάκια του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

    Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, λαμβάνοντας υπόψη τόσο την ευαίσθητη ομάδα πληθυσμού, όσο και τα ευρήματα από τις επιθεωρήσεις του προηγούμενου χρόνου, που κατέγραψαν μικρές αποκλίσεις σε μερίδα κυλικείων που πωλούσαν προϊόντα καθ' υπέρβαση της άδειας λειτουργίας τους, οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν. Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον έλεγχο των κυλικείων όσον αφορά στην τήρηση των υγειονομικών συνθηκών και τα είδη που μπορούν να τίθενται προς πώληση στα σχολεία.

    [09] Τζορτζ Σόρος προς Γερμανία: «Ηγηθείτε ή φύγετε»

    Ο Τζορτζ Σόρος καλεί τη Γερμανία να διαδραματίσει τον ρόλο της στην ηγεσία της ευρωζώνης για να την οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση μέσω της ώθησης της οικονομικής ανάπτυξης, της σύστασης κοινής χρηματοπιστωτικής αρχής και της έκδοσης κοινών ομολόγων ή, διαφορετικά, να αποχωρήσει από την ευρωζώνη για να διασωθεί το μέλλον της Ευρώπης.

    «Ηγηθείτε ή φύγετε: αυτό είναι μία νομιμοποιημένη απόφαση που μπορεί να λάβει η Γερμανία», λέει ο Τζορτζ Σόρος, «ή συνδέστε την τύχη σας με την υπόλοιπη Ευρώπη, διακινδυνέψτε να βυθιστείτε ή να κολυμπήσετε μαζί, ή φύγετε από το ευρώ, διότι, εάν φύγετε, τα προβλήματα της ευρωζώνης θα διευθετηθούν καλύτερα», λέει ο 82 χρονος εκατομμυριούχος επενδυτής, ο οποίος τηρεί καθ' όλη τη διάρκεια της κρίσης χρέους της ευρωζώνης σταθερά επικριτική στάση κατά της Γερμανίας και της προσήλωσής της στην πολιτική της λιτότητας.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [10] Σύσταση ομάδας εργασίας, για τις γερμανικές αποζημιώσεις, με απόφαση Σταϊκούρα

    Ομάδα εργασίας, για την έρευνα των αρχείων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) σχετικά με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, συστάθηκε στο ΓΛΚ, με απόφαση του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα. Το έργο της επιτροπής πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως την 31η Δεκεμβρίου εφέτος.

    Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την απόφαση, τα μέλη της ομάδας εργασίας δεν θα λάβουν αποζημίωση για το έργο τους.

    [11] Να δοθεί μια «ανάσα» στην Ελλάδα, αν τηρήσει τα συμφωνηθέντα, δηλώνει ο Αυστριακός καγκελάριος

    Θα πρέπει να δοθεί να δοθεί μια «ανάσα» στους Έλληνες, αν τηρήσουν τα συμφωνηθέντα ως προς τις μεταρρυθμίσεις και τη δημοσιονομική εξυγίανση και αυτό θα το διαπιστώσει η τρόικα έως τον Οκτώβριο, τονίζει ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Έστεραϊχ».

    Για τον Αυστριακό καγκελάριο, «ανάσα» σημαίνει περισσότερος χρόνος για την αποπληρωμή των δανείων, προκειμένου οι Έλληνες να μπορούν να ξανακάνουν επενδύσεις.

    Ως προς το ενδεχόμενο μιας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, θεωρεί πως δεν θα είχε κανένα όφελος, διότι το κόστος θα ήταν μεγάλο και ο ίδιος, εξάλλου, δεν θέλει να διακινδυνεύσει μια κατάρρευση του ευρώ.

    [12] Η κεντροαριστερά προηγείται στις προτιμήσεις των ιταλών ψηφοφόρων

    Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα της Ιταλίας θα κέρδιζε το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων, 27%, αν διεξάγονταν τώρα εκλογές, ενώ το κεντροδεξιό κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα κέρδιζε λιγότερο από 20%, έδειξε σήμερα δημοσκόπηση.

    Η έρευνα για λογαριασμό της εφημερίδας «Λα Ρεπούμπλικα» έδειξε επίσης άνοδο της υποστήριξης προς το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, το οποίο έχει ξεπεράσει όλα τα μικρότερα κόμματα για να γίνει, με 14,5%, το τρίτο μεγαλύτερο πολιτικό κίνημα της Ιταλίας.

    Εθνικές εκλογές πρόκειται να διεξαχθούν την ερχόμενη άνοιξη και ο πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, ο οποίος ηγείται μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών οι οποίοι δεν έχουν εκλεγεί, έχει δηλώσει πως θέλει να επιστρέψει στο πανεπιστήμιο και δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [13] Επέστρεψε στις προπονήσεις του Ολυμπιακού ο Κοντρέρας

    Ο Πάμπλο Κοντρέρας ήταν η ευχάριστη έκπληξη για τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Λεονάρντο Ζαρντίμ, στη σημερινή προπόνηση. Ο Χιλιανός σέντερ μπακ συμετείχε κανονικά το πρόγραμμα της προπόνησης, δείχνοντας πως ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του, που τον κράτησε για δύο εβδομάδες εκτός δράσης. Αυτό σημαίνει ότι ο Ζαρντίμ μπορεί να τον υπολογίζει, για το εκτός έδρας ματς του Σαββάτου με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα, αλλά φυσικά και για το ματς της πρεμιέρας του τσάμπιονς λιγκ με τη Σάλκε.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 September 2012 - 8:30:46 UTC