Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τουλάχιστον 58 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το κύμα των επιθέσεων σε διάφορες πόλεις του Ιράκ
  • [02] Δεκαεπτά νεκροί από επίθεση σε συνοικία στο Χαλέπι της Συρίας
  • [03] Δηλώσεις Ολάντ για "ατζέντα ανόρθωσης" της γαλλικής οικονομίας
  • [04] Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μ.Μόντι προειδοποιεί ότι η Ευρωπαϊκή κρίση χρέους διαβρώνει τις κοινές αξίες
  • [05] Ανώτερος αξιωματικός της Αλ Κάιντα έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα

  • [01] Τουλάχιστον 58 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το κύμα των επιθέσεων σε διάφορες πόλεις του Ιράκ

    Τουλάχιστον 58 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις που σημειώθηκαν σε όλο το Ιράκ, περιλαμβανομένης και της έκρηξης ενός παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από γαλλικό προξενείο.

    Η πιο σοβαρή από τις βομβιστικές επιθέσεις, τις εκρήξεις και τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σήμερα έγινε κοντά στην πόλη Αμάρα, 300 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης, όταν δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν έξω από σιιτικό τέμενος και μια αγορά, σκοτώνοντας τουλάχιστον 16 ανθρώπους, είπαν αξιωματούχοι.

    "Μέχρι τώρα 16 πτώματα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο και περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί", δήλωσε ο Σαΐντ Χασανάιν, τοπικός αξιωματούχος υγείας.

    Με το κυριότερο νοσοκομείο της να πλημμυρίζει με τραυματίες από τις επιθέσεις, τα τεμένη στην Αμάρα χρησιμοποίησαν τα μεγάφωνα για την προσευχή προκειμένου να απευθύνουν έκκληση για αίμα.

    Στη διάρκεια της νύχτας στην Ντουτζάιλ, 50 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, ένοπλοι και ένας βομβιστής αυτοκτονίας που οδηγούσε ένα αυτοκίνητο επιτέθηκαν σε στρατιωτική βάση, σκοτώνοντας 11 στρατιώτες και τραυματίζοντας επτά, δήλωσε η αστυνομία.

    Αργότερα σήμερα, ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο σκότωσε οκτώ ανθρώπους που περίμεναν στην ουρά για δουλειά ως φύλακες της αστυνομίας για την Ιρακινή Βόρεια Πετρελαϊκή Εταιρία στην πόλη Κιρκούκ, 250 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, ανέφερε η αστυνομία.

    Στο Κιρκούκ σημειώθηκαν και πολλές άλλες εκρήξεις. Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο και μία βόμβα πάνω με μοτοσικλέτα εξερράγησαν έξω από ένα γραφείο διερεύνησης εγκλημάτων, σκοτώνοντας επτά και τραυματίζοντας 40 ανθρώπους.

    Κι άλλοι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πολλές άλλες εκρήξεις σε όλη τη χώρα, περιλαμβανομένων και των πόλεων Μπακούμπα, Σαμάρα, Μπάσρα και Τουζ Χουρμάτο.

    Το παγιδευμένο αυτοκίνητο που εξερράγη έξω από το κτίριο του γαλλικού προξενείου στη Νασιρίγια, 300 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης, σκότωσε έναν αστυνομικό φρουρό και τραυμάτισε τέσσερις άλλους φρουρούς, δήλωσαν οι αρχές, Ο πρόξενος, που είναι ιρακινός πολίτης, δεν βρισκόταν στο γραφείο την ώρα της επίθεσης.

    Άλλοι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν από έκρηξη άλλου παγιδευμένουαυτοκινήτου στην πόλη.

    Γάλλοι διπλωμάτες έχουν πληγεί και άλλες φορές από επεισόδια βίας στο Ιράκ.

    Πέρυσι τον Ιούνιο, μια αυτοκινητοπομπή της γαλλικής πρεσβείας χτυπήθηκε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στη Βαγδάτη με αποτέλεσμα να τραυματιστούν επτά ιρακινοί φρουροί. Τον προηγούμενο μήνα μια άλλη αυτοκινητοπομπή της πρεσβείας είχε χτυπηθεί από εκρηκτικό μηχανισμό.

    [02] Δεκαεπτά νεκροί από επίθεση σε συνοικία στο Χαλέπι της Συρίας

    Δεκαεπτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 40 άλλοι τραυματίστηκαν σε μια επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στην περιοχή όπου βρίσκεται το δημοτικό στάδιο στο Χαλέπι (βόρεια Συρία), μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

    "Τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή όπου βρίσκεται το δημοτικό στάδιο κοντά στο νοσοκομείο αλ Χάγια και το κεντρικό νοσοκομείο στο Χαλέπι, προκάλεσε το θάνατο 17 ανθρώπων ενώ περισσότεροι από 40 άλλοι τραυματίστηκαν σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό", ανέφερε το πρακτορείο.

    Το Sana δεν δίνει άλλες διευκρινίσεις για τη επίθεση, την ίδια ώρα που συνεχίζονται οισυγκρούσεις ανάμεσα στον στρατό και τους αντάρτες, περισσότερο από ενάμιση μήνα μετά το άνοιγμα του μετώπου στο Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας που βρίσκεται 355 χιλιόμετρα βόρεια της Δαμασκού.

    Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (PSDH) μετέδωσε πως πολλές συνοικίες του Χαλεπιού, όπως η Σουκ αλ-Χαλ, η Τάρικ αλ-Μπαμπ και η Χανάνο, βομβαρδίστηκαν από το στρατό και πως μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις του καθεστώτος και τους αντάρτες διεξάγονται στις συνοικίες Σουκάρι (νότια), Σαχούρ, στα όρια της αλ-Μιντάν και στην περιοχή του στρατώνα Χανάνο.

    Ανάμεσα στους νεκρούς, που έχουν χάσει τη ζωή τους από επιθέσεις στο Χαλέπι, ήταν και ο σκηνοθέτης Τάμερ αλ Αουάμ, 34 ετών, όπως ανακοίνωσε τηνΚυριακή το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο (CNS), χωρίς όμως να προσδιορίζει την ημερομηνία του θανάτου του.

    "Η Συρία έχασε ένα από τα αγαπημένα παιδιά της, τον σκηνοθέτη και δημοσιογράφο Tάμερ αλ Αουάμ, που πέθανε σαν μάρτυρας από τις σφαίρες του προδοτικού και φονικού καθεστώτος στην πρώτη γραμμή στο Χαλέπι", αναφέρει σε ανακοίνωση του το CNS.

    "Καταγόταν από τη Σουέιντα, στα βουνά των Δρούζων, και εγκατέλειψε τη Γερμανία όπου ζούσε για να εργαστεί στα μμε της επανάστασης στα οποία πρόσφερε όλη την εμπειρία και την ανδρεία του", τονίζεται στην ανακοίνωση

    Στο μεταξύ από τη Βηρυτό ο πρόεδρος του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν δήλωσε στο γαλλικό Πρακτορείο ότι από το Μάρτιο του 2011 η βία στη Συρία έχει προκαλέσει το θάνατο 27.379 ανθρώπων, από τους οποίους περισσότεροι από το 70% ήταν άμαχοι ή πολίτες που πήραν τα όπλα.

    Έχουν χάσει τη ζωή τους 19.499 άμαχοι, αλλά ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει και πολίτες που πήραν τα όπλα εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ. Επιπλέον, 1113 λιποτάκτες και 6767 κυβερνητικοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με τη ΜΚΟ, η οποία βασίζεται σε ένα δίκτυο ακτιβιστών και μαρτύρων.

    Ο κυβερνητικός στρατός ανέφερε πρόσφατα περισσότερους από 8.000 νεκρούς στις τάξεις του .

    [03] Δηλώσεις Ολάντ για "ατζέντα ανόρθωσης" της γαλλικής οικονομίας

    Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, η δημοτικότητα του οποίου πέφτει στις δημοσκοπήσεις, ανακοίνωσε σήμερα πως θα ορίσει μια "ατζέντα ανόρθωσης" για τη Γαλλία μέσα "σε δύο χρόνια", λέγοντας πως η κυβέρνησή του δεν "έχει χάσει καιρό" αφότου ανέλαβε καθήκοντα πριν από τέσσερις μήνες.

    "Η πορεία, είναι η ανόρθωση της Γαλλίας", είπε στο τηλεοπτικό κανάλι TF1. "Θέλω να ορίσω μια ατζέντα ανόρθωσης: δύο χρόνια", πρόσθεσε. "Δύο χρόνια για να τεθεί ταυτόχρονα σε εφαρμογή μια πολιτική για την απασχόληση, για την ανταγωνιστικότητα και για την ανόρθωση των δημοσίων οικονομικών", συνόψισε.

    Αφότου ανέλαβε καθήκοντα, "η κυβέρνηση δεν έχασε καιρό. Έδρασε και γρήγορα", διαβεβαίωσε επίσης ο αρχηγός του γαλλικού κράτους, ενώ αυξάνονται οι επικρίσεις για μια διαχείριση που κρίνεται ότι δεν είναι αρκετά δραστήρια.

    Δικαιολογήθηκε επικαλούμενος "μια αυξημένη ανεργία, μια υποβαθμισμένη ανταγωνιστικότητα, σημαντικά ελλείμματα, ένα ιστορικό έλλειμμα".

    "Δεν πρόκειται να κάνω σε τέσσερις μήνες αυτό που οι προκάτοχοί μου δεν έκαναν σε πέντε ή σε δέκα χρόνια. Όμως εγώ, θεωρώ πως είμαι σε κατάσταση μάχης και ξεκινώντας από εδώ, δεν θέλω απλώς να κοιτάζω το παρελθόν, Το παρελθόν μετρά, βαραίνει, αλλά πρέπει να δεσμευθώ με το μέλλον", είπε ο γάλλος πρόεδρος.

    "Οφείλουμε να αναστρέψουμε την καμπύλη της ανεργίας σε ένα χρόνο", είπε επίσης ο Φρανσουά Ολάντ, καθώς πρόσφατα ξεπεράστηκε το όριο των τριών εκατομμυρίων ανέργων στη Γαλλία.

    Ο γάλλος πρόεδρος υποσχέθηκε πως το 2013 δεν θα ξοδέψει ούτε ένα ευρώ παραπάνω απ΄ό,τι το 2012 και είπε πως δέκα δισεκατομμύρια ευρώ θα προέλθουν από εξοικονομήσεις για να κλείσει ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους.

    "Δεν θα δαπανήσουμε ούτε ένα ευρώ παραπάνω το 2013 απ΄ό,τι το 2012", δήλωσε ο Ολάντ. Εξήγησε πως από τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ που χρειάζονται για να κλείσει ο προϋπολογισμός, "δέκα εκατομμύρια ευρώ θα προέλθουν από εξοικονομήσεις", άλλα δέκα από μεγάλες επιχειρήσεις και ακόμη δέκα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το σχέδιο νόμου των δημοσιονομικών για το 2013 θα καταρτιστεί σε συνάρτηση με μια πρόβλεψη "ρεαλιστικής" ανάπτυξης, δηλαδή "χωρίς αμφιβολία 0,8%", πρόσθεσε.

    Συνέχισε διαβεβαιώνοντας πως δεν θα υπάρξουν "εξαιρέσεις" για τα εισοδήματα άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ που θα υπόκεινται σε φορολόγηση 75%, προσθέτοντας πως αυτή η διάταξη αναμένεται να διαρκέσει για δύο χρόνια.

    "Όχι, δεν θα υπάρξει εξαίρεση", απάντησε ο πρόεδρος σε ερώτηση κατά πόσον θα υπάρξουν εξαιρέσεις για τους καλλιτέχνες ή τους ποδοσφαιριστές, καθώς το ποσοστό 75% προκάλεσε πολεμική. Πρόσθεσε πως η διάταξη θα είναι εξαιρετική επίσης στο χρόνο, παίρνοντας θέση στην "ατζέντα ανόρθωσης" μέσα σε δύο χρόνια την οποία έχει ορίσει.

    Κατά τους πρώτους μήνες της παραμονής του στο Ελυζέ, ο Φρανσουά Ολάντ αύξησε τον κατώτατο μισθό και ορισμένα κοινωνικά επιδόματα, ανέστειλε τα πιο αντιδημοφιλή μέτρα του Νικολά Σαρκοζί αυξάνοντας το φόρο στην περιουσία ή επαναφέροντας εν μέρει τη συνταξιοδότηση στα 60 έτη.

    Όμως η πτώση της δημοτικότητάς του, πρωτόγνωρη για τόσο λίγο χρόνο μετά την εκλογή του, επιβεβαιώνεται. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της BVA που δημοσιεύθηκε την Κυριακή από την εφημερίδα Le Parisien, σχεδόν ένας στους δέκα Γάλλους δηλώνει "μάλλον δυσαρεστημένος" από τις αρχικές επιδόσεις του Ολάντ εκτιμώντας πως ο αρχηγός του κράτους δεν έχει προχωρήσει «αρκετά μακριά» όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις.

    "Οι Γάλλοι αμφιβάλλουν σοβαρά στο εξής για την ικανότητά του να αλλάξει τα πράγματα", λέει ο αναπληρωτής διευθυντής της BVA Γκαέλ Σλιμάν.

    'Άκουσε το μήνυμα ο Φρανσουά Ολάντ; Το βράδυ της Κυριακής, υπογράμμισε: "Μου λέτε: πρέπει να επιταχύνεις. Επιταχύνω".

    [04] Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μ.Μόντι προειδοποιεί ότι η Ευρωπαϊκή κρίση χρέους διαβρώνει τις κοινές αξίες

    Η κρίση χρέους, στην οποία έχει περιέλθει η Ευρώπη, υπονομεύει τις κοινές αξίες που κάποτε αποτέλεσαν τη βάση πάνω στην οποία στηρίχθηκε η ένωση της ευρωπαϊκής ηπείρου, ενώ το ενιαίο νόμισμα θέτει κινδύνους για άνοιγμα νέων ρηγμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε την Κυριακή ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι.

    Κάνοντας έκκληση στις 27 χώρες μέλη για επανάκτηση των αξιών της ανεκτικότητας, της αλληλεγγύης και του κοινού καλού, πάνω στις οποίες συστάθηκε το ευρωπαϊκό ιδεώδες, ο Μόντι συνέχισε λέγοντας ότι η Ευρώπη βρέθηκε στη μέση μιας κρίσης, η οποία επεκτάθηκε περαιτέρω των οικονομικών προβλημάτων της ηπείρου.

    "Η κρίση υποβαθμίζει τα θεμέλια του ανθρωπισμού, γύρω από τον οποίο η Ευρώπη γεννήθηκε και αναπτύχθηκε" δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους θρησκευτικούς και πολιτικούς ηγέτες της Βοσνίας, κατά τη διάρκεια συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στη χώρα. Συνέχισε λέγοντας ότι "το ευρώ, που κάποτε αποτέλεσε έναν ενωτικό παράγοντα, απειλεί πλέον να γίνει η πηγή νέων διχασμών και ρηγμάτων στην Ευρώπη".

    Ο Μόντι, κάλεσε το Σάββατο σύνοδο κορυφής στη Ρώμη, προκειμένου να συζητηθούν θέματα όπως ο διχασμός στον οποίο έχει επέλθει η Ευρώπη εξαιτίας της οικονομικής κρίσης χρέους στην ευρωζώνη αλλά και ο διαχωρισμός μεταξύ βορά και νότου.

    [05] Ανώτερος αξιωματικός της Αλ Κάιντα έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα

    Ένας ανώτερος αξιωματικός της Αλ Κάιντα στην Ισλαμική Μαγκρέμπ (AOIM) έχασε τα ξημερώματα της Κυριακής τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα που συνέβη βόρεια του Μαλί, ανακοίνωσε αξιωματικός ασφαλείας της Αλγερίας.

    Ο Αλγερινός Ναμπίλ Σαχραγουί, ο οποίος ήταν γνωστός και με το όνομα Αμπού Ολκομά, υπήρξε στρατιωτικός διοικητής της AQIM στην περιοχή της ερήμου Σαχάρα.

    Όπως δήλωσε στο Πρακτορείο Ρόιτερς αξιωματικός των Αλγερινών αστυνομικών αρχών, "Ο Ναμπίλ Σαχραγουί έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην πόλη Γκάο, βόρεια του Μαλί".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 September 2012 - 22:30:47 UTC