Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βραβεύτηκαν οι «Τίτλοι Τέλους» του Γιώργου Ζώη, στη Βενετία
  • [02] Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με τις ανθρώπινες ζωές, τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] Ο Ομπάμα υπόσχεται να μειώσει περισσότερο το έλλειμμα, αν επανεκλεγεί
  • [04] Ανεξάρτητοι Έλληνες: Οι συναντήσεις των τριών αρχηγών γίνονται για το θεαθήναι

  • [01] Βραβεύτηκαν οι «Τίτλοι Τέλους» του Γιώργου Ζώη, στη Βενετία

    Οι ελληνικοί «Τίτλοι Τέλους», σε σκηνοθεσία Γιώργου Ζώη, απέσπασαν το βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Ταινίας (European Film Awards 2012) ταινίας μικρού μήκους, στην 69η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, που ολοκληρώθηκε χθες.

    Με το βραβείο αυτό η ταινία, μπαίνει άμεσα στη λίστα των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας μικρού μήκους, στα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2012.

    Οι «Τίτλοι Τέλους», διάρκειας 11΄, θα προβληθούν στις «Νύχτες Πρεμιέρας», στην Αθήνα.

    Ο Γιώργος Ζώης, μετά το μικρό και ιδιαίτερα επιτυχημένο «Casus Belli», που είχε κάνει παγκόσμια πρεμιέρα πριν από δύο χρόνια, επίσης στη Βενετία και έμελε να ταξιδέψει και να διακριθεί στα μεγάλα διεθνή Φεστιβάλ του εξωτερικού, επιστρέφει από τη Μόστρα απόλυτα προσγειωμένος στη δεινή ελληνική πραγματικότητα.

    Οι «Τίτλοι Τέλους» ίσως εννοιολογικά να ακούγονται βαρύγδουποι, όμως «ταιριάζουν με την ταινία. Μεταφορικά, σημαίνουν το τέλος μιας εποχής, που έληξε σε όλα τα επίπεδα- οικονομικά, κοινωνικά, συναισθηματικά, ψυχολογικά» μας είχε πει ο 30χρονος σκηνοθέτης, λίγες ημέρες πριν φύγει για τη Βενετία, χωρίς να αποκαλύψει λεπτομέρειες της ταινίας του. Παρά μόνον, ότι κίνητρό του ήταν να αποτυπώσει «την παράνοια της ύπαρξής μας, έτσι όπως τη βιώνουμε».

    [02] Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με τις ανθρώπινες ζωές, τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ

    «Για τον κ. Στουρνάρα τα δις είναι νούμερα. Για την ελληνική κοινωνία όμως είναι θέσεις εργασίας, συντάξεις, μισθοί, κλείσιμο επιχειρήσεων, είναι ανθρώπινες ζωές με τις οποίες κανείς δεν δικαιούται να παίζει. Ψιλά γράμματα για τον κ. Υπουργό. Τα μέτρα αυτά θα ολοκληρώσουν την κοινωνική ισοπέδωση και θα βαθύνουν την ύφεση».

    Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία σχολιάζεται η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας. Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνεται ότι ο κ. Στουρνάρας παρουσίασε μέτρα ύψους 17 δισ. «έτσι ώστε να διαλέξουν τα πρώτα 11,5, αλλά ταυτόχρονα να έχουν και απόθεμα για νέα μέτρα αργότερα».

    [03] Ο Ομπάμα υπόσχεται να μειώσει περισσότερο το έλλειμμα, αν επανεκλεγεί

    Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε σήμερα πως, αν επανεκλεγεί, θα μειώσει περισσότερο το διογκούμενο δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας, που αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους των επιθέσεων του ρεπουμπλικανού αντιπάλου του Μιτ Ρόμνεϊ.

    Λιγότερο από δύο μήνες πριν από τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, ο Ομπάμα προηγείται του ρεπουμπλικανού αντιπάλου του με τέσσερις μονάδες στις δημοσκοπήσεις (49% έναντι 45%).

    Ωστόσο οι Ρεπουμπλικανοί μιλούν για την αδυναμία της οικονομίας και την έκρηξη του εθνικού χρέους, το οποίο επιβαρύνθηκε κατά 6.000 δισεκατομμύρια δολάρια στη διάρκεια της προεδρίας Ομπάμα για να φθάσει τα 16.000 δισεκατομμύρια, με την ελπίδα να πείσουν τους ψηφοφόρους πως προσφέρουν μια καλύτερη εναλλακτική λύση.

    Απαντώντας, ο πρόεδρος Ομπάμα επέμεινε, σε μια συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι CBS, στο γεγονός πως μείωσε τις δαπάνες στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό κατά 1.000 δισεκατομμύρια δολάρια και πως είναι έτοιμος να πάει ακόμη πιο μακριά.

    Επιμέλεια: Β. Χρίστη

    [04] Ανεξάρτητοι Έλληνες: Οι συναντήσεις των τριών αρχηγών γίνονται για το θεαθήναι

    «Κανείς δεν ενδιαφέρεται και δεν παρακολουθεί τις συναντήσεις των τριών κυβερνητικών εταίρων γιατί όλοι γνωρίζουν καλά ότι γίνονται για το θεαθήναι, καθώς τα μέτρα έχουν "κλειδώσει", έχουν την έγκριση των πιστωτών και το μόνο που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι η επικοινωνιακή διαχείρισή τους».

    Τη δήλωση αυτή έκανε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρήστος Ζώης, με αφορμή τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, που είναι σε εξέλιξη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 September 2012 - 16:30:39 UTC