Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Θλιβερή η εικόνα του κρυπτόμενου πρωθυπουργού" δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Standard & Poor's: Θετικές οι αποφάσεις της ΕΚΤ, αλλά εγκυμονούν κινδύνους
  • [03] Νο 1 στην Ευρώπη ο νέος δίσκος της Κ. Στασινοπούλου και του Σ. Καλυβιώτη
  • [04] Ανεξάρτητοι Έλληνες: "Ο πρωθυπουργός πείθει κάθε μέρα και λιγότερους"
  • [05] Ριφιφί σε αποθήκη στο Μενίδι

  • [01] "Θλιβερή η εικόνα του κρυπτόμενου πρωθυπουργού" δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ

    Η θλιβερή εικόνα του κρυπτόμενου πρωθυπουργού και της άρον - άρον άφιξης και αναχώρησής του από τη Δ.Ε.Θ. μιλά από μόνη της και αποτυπώνει την κοινωνική απομόνωση με την οποία είναι αντιμέτωπος ο ίδιος και η κυβέρνησή του, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο πλαίσιο των εγκαινίων της77ης ΔΕΘ.

    Πράγματι, ο κ. Σαμαράς δεν έχει πλέον να «εξαγγείλει» τίποτα. Οι εξαγγελίες και τα ψεύδη ειπώθηκαν πριν τις εκλογές, όταν υποσχόταν επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου για να ξεγελάσει τον ελληνικό λαό και να του αποσπάσει την ψήφο . Σήμερα, υποτασσόμενος στις αγορές και την κα Μέρκελ, υλοποιεί την πιο σκληρή και αντικοινωνική πολιτική που γνώρισε η χώρα μετά τη μεταπολίτευση, οδηγώντας την στην πλήρη ισοπέδωση.

    Περιμένουμε, τέλος, από τον πρωθυπουργό να μας κατονομάσει ποιό είναι το «λόμπυ της δραχμής» καθώς όλοι γνωρίζουν ποιά είναι η πολιτική που καταστρέφει τη χώρα μέσω του μνημονίου και αποδομεί την ίδια την Ευρώπη οδηγώντας την στον εκτροχιασμό. Προς το παρόν στο πρόσωπό του βλέπουμε τον αρχηγό του λόμπυ του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου προς όφελος συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, αναφέρει ο Π. Σκουρλέτης.

    [02] Standard & Poor's: Θετικές οι αποφάσεις της ΕΚΤ, αλλά εγκυμονούν κινδύνους

    Οι αποφάσεις που ανακοινώθηκαν προχθές, Πέμπτη, από την Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα θα "ευνοήσουν" την ευρωζώνη, παρά το γεγονός ότι η εφαρμογή τους εγκυμονεί κινδύνους, ανακοίνωσε χθες ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's.

    Σε ανακοίνωσή του ο οίκος αξιολόγησης τονίζει ότι "οι ανακοινώσεις του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, οι οποίοι ανταποκρίνονται σε μεγάλο βαθμό στις προσδοκίες μας", δεν έχουν επιπτώσεις στις αξιολογήσεις των χωρών της ευρωζώνης ούτε στις προοπτικές τους".

    H EKT ανακοίνωσε προχθές μια σειρά έκτακτων μέτρων για την επίλυση της κρίσης στην ευρωζώνη, στα οποία συμπεριλαμβάνεται κυρίως ένα πρόγραμμα αγοράς χωρίς ποσοτικό όριο κρατικών ομολόγων των χωρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα δανεισμού στις αγορές, όπως η Ισπανία και η Ιταλία.

    "Οι πρωτοβουλίες αυτές μπορούν να βοηθήσουν στη σταθεροποίηση της αγοράς χρέους στην ευρωζώνη και στην ενίσχυση της αποφασιστικότητας των κυβερνήσεων χωρών μελών της περιφέρειας-κυρίως της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας- να συνεχίσουν τις δημοσιονομικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις", τονίζεται στην ανακοίνωση.

    Ωστόσο, η S&P, υπενθυμίζει ότι έχει θέσει σε αρνητική προοπτική το αξιόχρεο 15 εκ των 17 χωρών της ευρωζώνης, γιατί αμφισβητεί την ικανότητα των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

    [03] Νο 1 στην Ευρώπη ο νέος δίσκος της Κ. Στασινοπούλου και του Σ. Καλυβιώτη

    Στο νούμερο 1 των World Music Charts Europe, της επίσημης λίστας με τους καλύτερους δίσκους που δημοσιεύει κάθε μήνα η Ένωση των Ευρωπαϊκών Ραδιοφωνιών της EBU, βρίσκεται και τον Σεπτέμβριο, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, ο καινούργιος δίσκος «Greekadelia» της Κρίστης Στασινοπούλου και του Στάθη Καλυβιώτη.

    Αν και ο δίσκος κυκλοφόρησε μόλις τον Ιούνιο του 2012, έχουν ήδη γραφτεί γι' αυτόν ενθουσιώδεις κριτικές από τις εγκυρότερες εφημερίδες και μουσικά περιοδικά της Ευρώπης (Guardian, Independent, Financial Times, Songlines, Folk Roots κ.α.). Οι πιο πολλές μάλιστα από αυτές ξεκινούν την κριτική τους με τα λόγια: «Επιτέλους ένα καλό νέο από την Ελλάδα».

    Η διάκριση είναι πολύ σημαντική για το ζευγάρι των μουσικών, καθώς η EBU είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο ραδιοτηλεοπτική ένωση, η δε δισκογραφική λίστα από τις πιο γνωστές και έγκυρες στην Ευρώπη. Έρχεται, δε, να επισφραγίσει την πετυχημένη καλλιτεχνική πορεία τους για δεύτερη φορά, καθώς μόνο άλλος ένας ελληνικός δίσκος έχει βρεθεί στην κορυφή του διάσημου καταλόγου: «Τα Μυστικά των Βράχων», πάλι της Κρίστης Στασινοπούλου και του Στάθη Καλυβιώτη, τον Ιανουάριο του 2003.

    [04] Ανεξάρτητοι Έλληνες: "Ο πρωθυπουργός πείθει κάθε μέρα και λιγότερους"

    Ο εκπρόσωπος Τύπου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Χρήστος Ζώης δήλωσε για τη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της 77ης ΔΕΘ: «Μία είναι η αλήθεια, ότι ενώ ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί προεκλογικά για παραμονή μας στο ευρώ, διαπραγμάτευση του Μνημονίου και άμεση αποκατάσταση των κοινωνικών αδικιών, από την επομένη της ορκομωσίας του είχαμε βροχή δηλώσεων για έξοδό μας από το ευρώ, εγκατάλειψη κάθε είδους διαπραγμάτευσης και ολοκλήρωση του σχεδίου δολοφονίας της κοινωνίας με τα μέτρα των 11,8 -τουλάχιστον- δις.

    Μία είναι η αλήθεια λοιπόν: ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει καμιά σχέση με την αλήθεια και επειδή κάθε μέρα πείθει όλο και λιγότερους, νιώθει την ανάγκη να την επικαλείται συνεχώς. Η ομιλία του στην έκθεση Θεσσαλονίκης ήταν μία επανάληψη των προεκλογικών του ομιλιών με μία διαφορά, ότι τώρα πια δεν υπάρχει ούτε η ελπίδα.»

    [05] Ριφιφί σε αποθήκη στο Μενίδι

    Με την μέθοδο ριφιφί άγνωστοι εισέβαλαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε αποθήκη εμπορίας τροφίμων και έκλεψαν μεγάλο χρηματικό ποσό, λίρες και κάρτες κινητής τηλεφωνίας, που βρήκαν στο χρηματοκιβώτιο.

    Η κλοπή διαπιστώθηκε απο τους υπαλλήλους στις 7 το πρωί και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, που διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 September 2012 - 8:30:38 UTC