Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μικροένταση μεταξύ αστυνομικών και ΜΑΤ, στου Γουδή
  • [02] Εικοσιπέντε στρατιώτες νεκροί από έκρηξη σε στρατόπεδο
  • [03] Προς παράταση αποπληρωμής χρεών δήμων προς το Ταμείο Παρακαταθηκών
  • [04] Ρεκόρ κβαντικής τηλεμεταφοράς

  • [01] Μικροένταση μεταξύ αστυνομικών και ΜΑΤ, στου Γουδή

    Μικροένταση επικρατεί έξω από τη σχολή των ΜΑΤ, στην περιοχή Γουδή, καθώς συνεχίζεται η κινητοποίηση των συνδικαλιστών αστυνομικών, που έχουν αποκλείσει, από το πρωί, την κεντρική πύλη της σχολής, εμποδίζοντας την είσοδο και έξοδο των δυνάμεων που μεταφέρονται προς τη Θεσσαλονίκη για τα μέτρα ενόψει της ΔΕΘ.

    Οι ένστολοι δηλώνουν ότι θα παραμείνουν εκεί, ενώ απέναντί τους έχουν παραταχθεί δυνάμεις των ΜΑΤ. Θα είμαστε όλη μέρα στον δρόμο, δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χρήστος Φωτόπουλος.

    Η κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο των γενικότερων αντιδράσεων για τις μισθολογικές περικοπές των αστυνομικών, ενώ οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται επιπροσθέτως για οφειλές ύψους 10 εκατ. ευρώ που αφορούν νυχτερινές βάρδιες και εκτός έδρας επιδόματα και όπως αναφέρουν τελικά δεν θα λάβουν.

    Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν εντολή να απομακρύνουν τους συγκεντρωμένους, ενώ οι συνδικαλιστές ζητούν την παρέμβαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

    Η ένταση μέχρι στιγμής περιορίζεται σε απώθηση με τις ασπίδες από τα ΜΑΤ, προς τους συγκεντρωμένους.

    Το απόγευμα, συνδικαλιστικές ενώσεις αστυνομικών προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Καλλιμάρμαρο.

    Διαβάστε επίσης:

    Επί ποδός πολέμου οι εργαζόμενοι για τα νέα μέτρα

    [02] Εικοσιπέντε στρατιώτες νεκροί από έκρηξη σε στρατόπεδο

    Είκοσι πέντε τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από σφοδρή έκρηξη "άγνωστης προέλευσης" που κατέστρεψε χθες αποθήκη πυρομαχικών στην πόλη Αφιόν, της δυτικής Τουρκίας, ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός.

    "Είκοσι πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίσθηκαν", αναφέρεται στην ανακοίνωση του γενικού επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Διεξάγεται έρευνα για την εξακρίβωση των αιτίων της έκρηξης.

    [03] Προς παράταση αποπληρωμής χρεών δήμων προς το Ταμείο Παρακαταθηκών

    Νομοθετική ρύθμιση με εντολή του πρωθυπουργού προωθεί το υπουργείο Οικονομικών για την παράταση αποπληρωμής των χρεών των δήμων στο Ταμείο Παρακαταθηκών κατά 8 με 10 χρόνια όπως αποκάλυψε, μιλώντας πριν από λίγο στη Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης. Ο υπουργός αποκάλυψε, επίσης, ότι τα χρέη των δήμων προς τις τοπικές κοινωνίες- αγορά ανέρχονται σήμερα στα 800 εκατομμύρια ευρώ και η κυβέρνηση με την εκταμίευση της επόμενης δόσης θα καλύψει τα χρέη αυτά με την αποπληρωμή των οφειλών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα. Και οι δύο πρωτοβουλίες αναμένεται να αποφέρουν έμπρακτη ρευστότητα στους δήμους, που θα φθάνει τα 90 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

    Η προαναγγελία της επικείμενης νομοθετικής πρωτοβουλίας έγινε από τον υπουργό στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη και Σοφίας Σακοράφα για τη μείωση των θέσεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα προβλήματα στην υλοποίηση των προγραμμάτων αυτεπιστασίας των δήμων, λόγω των σκληρών περικοπών. Και οι δύο βουλευτές χαρακτήρισαν τραγική την κατάσταση για χιλιάδες γονείς και ανέργους που αναζητούν διέξοδο μέσα από τα προγράμματα αυτεπιστασίας και προέβλεψαν ότι σύντομα αυτή η πολιτική θα ανατραπεί από τον ελληνικό λαό.

    Ο κ. Στυλιανίδης υπογράμμισε, ωστόσο, ότι αν αυτή η «φιλομνημονιακή» πολιτική την οποία καταγγέλλουν σήμερα δεν υπήρχε, τότε δεν θα μπορούσαν να καλυφθούν στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες. Απαντώντας στις καταγγελίες ότι σήμερα υπάρχουν σχολεία στα οποία έχει κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι προκειμένου να ξεκινήσει ομαλά η σχολική χρονιά εκταμιεύθηκε το 50% του ποσού που είχε προϋπολογιστεί για τη συντήρηση των σχολείων (από τα 80 εκατομμύρια έχουν απορροφηθεί ήδη 40 εκατομμύρια ευρώ) και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση σε ότι έχει να κάνει με ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και ειδικά με τη μαθητιώσα νεολαία θα το πράξει.

    [04] Ρεκόρ κβαντικής τηλεμεταφοράς

    Φυσικοί από την Αυστρία και τον Καναδά κατάφεραν να πραγματοποιήσουν κβαντική τηλεμεταφορά στην απόσταση - ρεκόρ των 143 χιλιομέτρων. Το επίτευγμα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα, μεταξύ άλλων, για την μελλοντική υλοποίηση των δορυφορικών κβαντικών τηλεπικοινωνιών. Το προηγούμενο ρεκόρ, που είχε επιτευχθεί πριν από λίγους μήνες από κινέζους ερευνητές, ήταν 97 χλμ.

    Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου της Βιέννης, της Αυστριακής Ακαδημίας Επιστημών και του πανεπιστημίου του Γουότερλου, με επικεφαλής τον Άντον Τσάιλινγκερ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", πέτυχαν να μεταφέρουν κβαντικές καταστάσεις ανάμεσα σε δύο Κανάρια νησιά, τη Λα Πάλμα και την Τενερίφη, που απέχουν πάνω από 143 χλμ.

    Βασικός στόχος διαφόρων επιστημονικών ομάδων στον κόσμο είναι να αξιοποιήσουν την κβαντομηχανική για την ανταλλαγή δεδομένων σε μεγάλες αποστάσεις, με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια και ταχύτητα από τη σημερινή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 September 2012 - 6:30:47 UTC