Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σόιμπλε και Βεστερβέλε βλέπει ο Στουρνάρας στο Βερολίνο
  • [02] Πού μένουν οι πιο πλούσιοι και οι πιο φτωχοί Έλληνες
  • [03] Η Moody's υποβάθμισε τα προγνωστικά της για την ΕΕ
  • [04] Πέθανε o γίγαντας από το "Πράσινο Μίλι", Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν
  • [05] Ταλαιπωρία χωρίς τέλος για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

  • [01] Σόιμπλε και Βεστερβέλε βλέπει ο Στουρνάρας στο Βερολίνο

    «Δίαυλο επικοινωνίας» θα επιχειρήσει να δημιουργήσει σήμερα στο Βερολίνο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατά τη συνάντηση που θα έχει με τον Γερμανό ομόλογο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ θα προηγηθεί συνάντηση του και με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε.

    Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Στουρνάρας θα ενημερώσει τον Γερμανό ομόλογό του τόσο για το πακέτο των μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ, όσο και για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ενώ ενδέχεται, να συζητηθεί και το θέμα της επιμήκυνσης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας μας.

    Από την πλευρά του πάντως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο Στρασβούργο, ερωτηθείς για τη βοήθεια που πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, υπογράμμισε τον "χαμένο χρόνο" στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, λόγω των βουλευτικών εκλογών και παρέπεμψε για μία ακόμη φορά στην έκθεση που θα υποβάλει η τρόικα, για τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης για την Ελλάδα λέγοντας ότι «πριν από τη λήψη αυτής της έκθεσης, δεν μπορούμε να λάβουμε μιαν απόφαση, θα ήταν επικίνδυνο για την Ελλάδα και για την γενική κατάσταση».

    [02] Πού μένουν οι πιο πλούσιοι και οι πιο φτωχοί Έλληνες

    Σε 13 δήμους της Αττικής και σε δύο της Θεσσαλονίκης κατοικούν οι πιο πλούσιοι Έλληνες, ενώ οι «πληβείοι» διαμένουν σε 44 περιοχές της ευρύτερης περιφέρειας της χώρας.

    Μάλιστα, οι πιο πλούσιοι φορολογούμενοι δήλωσαν πέρυσι στην Εφορία μέσο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως και 26 φορές υψηλότερο από το μέσο οικογενειακό εισόδημα του συνόλου των φορολογούμενων, το οποίο ήταν 20.202,35 ευρώ. Ενώ, η διαφορά στο μέσο ετήσιο εισόδημα των πλέον πλούσιων (Παλαιό Ψυχικό) και των φτωχότερων φορολογούμενων (Οργάνη Ροδόπης) είναι 535.981 ευρώ!

    Οι τεράστιες αυτές αντιθέσεις προκύπτουν από τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος (5.681.280 φορολογικές δηλώσεις) που υποβλήθηκαν το 2011 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2010), και τις οποίες επεξεργάστηκε και ανήρτησε στο διαδίκτυο, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών.

    Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στοιχεία, ο οικονομικός πλούτος της χώρας φαίνεται ότι βρίσκεται συγκεντρωμένος στο Ψυχικό, την Εκάλη, το Κολωνάκι, το Κέντρο Αθηνών, το Ρουφ, την Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία, τη Δροσιά, τη Ροδόπολη, τον Διόνυσο, την 'Ανω Γλυφάδα, τη Βούλα, τη Βουλιαγμένη Αττικής, την Πυλαία και το Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

    Στον αντίποδα, οι φτωχότεροι φορολογούμενοι κατοικούν σε περιοχές των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, 'Αρτας, Αχαΐας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Ευρυτανίας, Ηλείας, Ημαθίας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κοζάνης, Λακωνίας, Λάρισας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πειραιά, Ροδόπης και Τρικάλων.

    [03] Η Moody's υποβάθμισε τα προγνωστικά της για την ΕΕ

    Ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισετηΔευτέρααπό "σταθερές" σε "αρνητικές" τις προβλέψεις της για την Ευρωπαϊκή Ενωση, εξηγώντας ότι βασίζεται στα αρνητικά προγνωστικά για μεγάλες χώρες της ΕΕ όπως είναι η Γαλλία και η Γερμανία, αλλά και η Βρετανία και η Ολλανδία, που αντιπροσωπεύουν το 45% της οικονομικής δραστηριότητας της Ενωσης.

    Ο οίκος προειδοποιεί ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο υποβάθμισης της αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Ενωσης μεσοπρόθεσμα, αν και προς το παρόν διατηρεί το"Aaa".

    Ο οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε στις 23 Ιουλίου σε "αρνητική" την πρόβλεψη αξιολόγησης της Γερμανίας της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου, των χωρών που βαθμολογούνται με "Aaa", εξαιτίας της "αυξανόμενης αβεβαιότητας" για την έκβαση της κρίσης στην ευρωζώνη. Τότε ο Moody's είχε ανακοινώσει ότι θα επανεξετάσει "στο τέλος του τρίτου τριμήνου" το τριπλό A της Γαλλίας και της Αυστρίας, δύο χωρών που έχουν τεθεί σε αρνητική προοπτική από τον Φεβρουάριο. Το τριπλό A της Βρετανίας τελεί υπό αρνητική προοπτική από τον Δεκέμβριο.

    Αναγνωρίζοντας ότι η αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχει ενισχυθεί χάρις στα "διαρθρωτικά μέτρα" που εφαρμόζονται, ο οίκος θεωρεί ότι είναι εύλογο να βασισθεί στην αρχή ότι η πιθανότητα χρεοκοπίας της ΕΕ είναι η ίδια με τις χώρες μέλη της που έχουν την υψηλότερη αξιολόγηση.

    [04] Πέθανε o γίγαντας από το "Πράσινο Μίλι", Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν

    Ο ηθοποιός Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν, ευρέως γνωστός από την ερμηνεία του στην ταινία το "Πράσινο Μίλι", άφησε την Δευτέρα την τελευταία του πνοή σε ηλικία 54 ετών, μόλις οκτώ εβδομάδες μετά από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη.

    Λεπτομέρειες σχετικά με τα αίτια του θανάτου του διάσημου ηθοποιού δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Ντάνκαν, δήλωσε ότι στις 13 Ιουλίου ο ηθοποιός υπέστη καρδιακό επεισόδιο, αλλά "δεν κατάφερε ποτέ να αναρρώσει πλήρως".

    Ο γνωστός ηθοποιός είχε προταθεί για Όσκαρ για την ερμηνεία του στη δραματική ταινία το "Πράσινο Μίλι".

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [05] Ταλαιπωρία χωρίς τέλος για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

    Ακαρπη απέβη η συνάντηση των φαρμακοποιών τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μάριο Σαλμά, παρουσία όλων των εμπλεκομένων στη διακίνηση του φαρμάκου, ενώ συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ, για τους οποίους εκτός από την αναστολή της χορήγησης επί πιστώσει φαρμάκων, απότη Δευτέραπλέον δεν μπορούν και να επισκεφθούν τους συμβεβλημένους γιατρούς του Οργανισμού.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 September 2012 - 4:30:51 UTC