Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Κορμός της δημοκρατικής παράταξης της Αριστεράς ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Κ. Αρβανιτόπουλος: Εξετάζεται η επαναφορά της βάσης του δέκα
  • [03] Χρ. Σταικούρας: Η προσπάθεια μας είναι τα μέτρα να είναι δίκαια
  • [04] Αίτημα για μια προσπάθεια "εθνικής ανοικοδόμησης" από τον Ομπάμα
  • [05] Έως το 2016 ο Καπίνο στον Παναθηναϊκό
  • [06] Ισπανία: Εκατοντάδες διαδηλώνουν κατά της μεταρρύθμισης στην Υγεία

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Κορμός της δημοκρατικής παράταξης της Αριστεράς ο ΣΥΡΙΖΑ

    Βέβαιος ότι η χώρα δεν μπορεί να εκδιωχθεί από το ευρω δηλωνει στο ΒΗΜΑ της Κυριακής ο Αλ. Τσίπρας.

    Θεωρεί ότι η πολιτική που ακολουθείται οδηγεί στη χρεοκοπία και την κοινωνική εξαθλίωση ενώ επιμένει ότι στόχος του κομματός του παραμένει η ανατροπή των μνημονίων.

    Ο κ Τσίπρας εκτιμά ότι οι αντοχές της κυβέρνησης συνεργασίας θ εξαντληθούν σύντομα και δηλώνει με βεβαιότητα πως ο ΣΥΡΙΖΑ «θα κυβερνήσει τη χώρα ως ο κορμός της δημοκρατικής παράταξης της Αριστεράς».«Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς θα κυβερνήσει τον τόπο για να αποκαταστήσει την κοινωνική δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια του λαού», τονίζει χαρακτηριστικά.

    [02] Κ. Αρβανιτόπουλος: Εξετάζεται η επαναφορά της βάσης του δέκα

    «Δε θα υπάρξουν ριψάσπιδες στην ψηφοφορία για τα μέτρα», εκτιμά ο υπουργός Παιδείας κ Κ Αρβανιτόπουλος σε συνέντευξή του στην στη REAL NEWS. Δηλώνει ότι το 2013 θα είναι χρονιά ανάπτυξης ενώ αφήνει ανοικτό το θέμα της Eξεταστικής για το μνημόνιο λέγοντας: «Παραμένουν ερωτήματα για τους χειρισμούς του τοτε πρωθυπουργού και θα πρέπει να απαντηθούν με τον ένα ή άλλον τρόπο».

    Τέλος ο κ Αρβανιτόπουλος αναφέρει πως εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο επαναφοράς της βάσης του δέκα για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια.

    [03] Χρ. Σταικούρας: Η προσπάθεια μας είναι τα μέτρα να είναι δίκαια

    «H επαναφορα του προγραμματος στήριξης της οικονομίας εντός τροχιάς για να πάρουμε τη δόση των 31,5 δισ. είναι ο πρωτος στόχος της κυβέρνησης , με τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων που τη στηρίζουν», τονίζει ο Χρ. Σταικούρας στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι «δεν υπάρχει ήπια προσαρμογή, η προσπάθεια μας είναι τα μέτρα να είναι δίκαια». Σημειώνει πως οι παρεμβάσεις στο Δημόσιο δεν θα περιοριστούν μόνον στα ειδκά μισθολόγια αλλά θα εστιάζουν στη λειτουργία του κράτους. Αναγνωρίζει πάντως ότι παραμένουν στην κυβέρνηση οι ανησυχίες για το σκέλος των εσόδων.

    [04] Αίτημα για μια προσπάθεια "εθνικής ανοικοδόμησης" από τον Ομπάμα

    Αίτημα για μια προσπάθεια "εθνικής ανοικοδόμησης" στις ΗΠΑ απηύθυνε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, την ώρα που ο αμερικανικός λαός αγωνίζεται κατά της οικονομικής κρίσης, χαιρετίζοντας τη δεύτερη επέτειο από τον τερματισμό των αμερικανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Ιράκ.

    Ο πρόεδρος Ομπάμα κήρυξε το τέλος των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Ιράκ στις 31 Αυγούστου του 2010, έπειτα από επτά χρόνια πολέμου. Οι αμερικανοί στρατιώτες επέστρεψαν στην πατρίδα τους στα τέλη του 2011.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος εξήρε τις ικανότητες και την πειθαρχία των Αμερικανών στρατιωτικών και δεσμεύτηκε να τους αποζημιώσει προσφέροντάς τους καλύτερη πρόσβαση στην εργασία και τη στέγαση.

    "Κανένας άνθρωπος που πολέμησε γι'αυτήν τη χώρα δεν θα πρέπει να οφείλει να αγωνιστεί για να βρει μια δουλειά ή μια στέγη κατά την επιστροφή του", σημείωσε.

    "Είναι καιρός να ανοικοδομήσουμε ένα έθνος ικανό να επιτύχει τα ιδεώδη για τα οποία τόσοι Αμερικανοί πολέμησαν, ένα έθνος που θα μπορεί να πραγματοποιήσει το όνειρο για το οποίο θυσιάστηκαν", πρόσθεσε.

    Επιμέλεια: Σ. Μπέκου

    [05] Έως το 2016 ο Καπίνο στον Παναθηναϊκό

    Έως το καλοκαίρι του 2016 θα αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό ο Στέφανος Καπίνο, καθώς η «πράσινη» ΠΑΕ γνωστοποίησε σήμερα τη συμφωνία των δύο πλευρών για την επέκταση της συνεργασίας τους γι' ακόμη δύο χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το περυσινό καλοκαίρι ο 18χρονος τερματοφύλακας είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του έως το 2014.

    Το νεό συμβόλαιο είναι βελτιωμένο ως προς τους οικονομικούς όρους για τον νεαρό άσο.

    [06] Ισπανία: Εκατοντάδες διαδηλώνουν κατά της μεταρρύθμισης στην Υγεία

    Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα μπροστά από ένα από τα κύρια νοσοκομεία της Μαδρίτης κατά της εφαρμογής της μεταρρύθμισης στον τομέα της υγείας που καταργεί την δωρεάν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας των μεταναστών που δεν έχουν άδεια παραμονής.

    Μέχρι σήμερα, οι μετανάστες που δεν είχαν άδεια παραμονής μπορούσαν να εξασφαλίσουν άδεια για να λάβουν ιατρική φροντίδα από τους γιατρούς του δημόσιου συστήματος υγείας.

    Με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι αποφάσισε να περιορίσει εφεξής την πρόσβασή τους στη δωρεάν περίθαλψη, επιτρέποντάς την μόνον για τα παιδιά, τις εγκύους και αυτούς που χρήζουν επείγουσας βοήθειας.

    Επιμέλεια: Σ. Μπέκου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 1 September 2012 - 14:30:38 UTC