Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τις επόμενες εβδομάδες «κλείνει» η συμφωνία για την πώληση της Εμπορικής
  • [02] Βεστερβέλε και Ρέσλερ υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής
  • [03] Για "άνιση μεταχείριση" κάνει λόγο η ΠΑΕ Παναθηναϊκός
  • [04] Κλειστοί αύριο, Τετάρτη, οι Δήμοι της Κρήτης
  • [05] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Νέο Βουτζά Αττικής
  • [06] «Επιπολαιότητα τα περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», τονίζει ο Αυστριακός καγκελάριος
  • [07] Η καταιγίδα "Ισαάκ" μετατράπηκε σε τυφώνα και προσεγγίζει τον Κόλπο του Μεξικού

  • [01] Τις επόμενες εβδομάδες «κλείνει» η συμφωνία για την πώληση της Εμπορικής

    «Η περίπτωση της Εμπορικής θα πρέπει να είναι η πρώτη μεγάλη επιτυχία στην προσπάθεια αναδιάταξης του ελληνικού χρηματοπιστωτικού τοπίου», δήλωσε ο Ζαν Πολ Σιφλέ (Jean Paul Chifflet), διευθύνων σύμβουλος της Credit Agricole, σε σημερινή συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Les Echos.

    Ειδικότερα, σε ερώτηση σχετικά με το πότε θα ανακοινωθεί η απόφαση του Ομίλου για την Εμπορική, ο κ. Σιφλέ απάντησε:

    «Έχουμε δεχθεί τρεις δεσμευτικές προσφορές από ελληνικές τράπεζες. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη με ποια θα προχωρήσουμε, καθώς οι συζητήσεις που διεξάγονται είναι σύνθετες και εμπλέκουν πολλούς φορείς, όπως είναι η Τράπεζα της Ελλάδος και οι ελληνικές αρχές, καθώς επίσης η Κεντρική Τράπεζα της Γαλλίας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και διάφορες ευρωπαϊκές υπηρεσίες, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.

    »Όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη έχουν ως αντικειμενικό στόχο να βρεθεί μία θετική λύση σε αυτό το σύνθετο ζήτημα. Η θετική αυτή λύση είναι που θα αποδείξει, άλλωστε, και την ικανότητα της Ελλάδας και της Ευρώπης να προχωρήσουν. Κατά την άποψή μου, η περίπτωση της Εμπορικής θα πρέπει να είναι η πρώτη μεγάλη επιτυχία στην προσπάθεια αναδιάταξης του ελληνικού χρηματοπιστωτικού τοπίου».

    [02] Βεστερβέλε και Ρέσλερ υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής

    "Αντιπατριωτική" χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε την αντιευρωπαϊκή ατμόσφαιρα που δημιουργούν ορισμένοι στην χώρα, υπονοώντας τις δηλώσεις στελεχών των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU).

    Πάντως, μιλώντας για την οικονομία κατά την δεύτερη μέρα της διάσκεψης των Γερμανών πρέσβεων, ο κ. Βεστερβέλε, διευκρίνισε ότι παραμένει αντίθετος στην ιδέα της αμοιβαιοποίησης των χρεών των ευρωπαϊκών κρατών και βεβαίως στην προοπτική περαιτέρω επιβάρυνσης της Γερμανίας.

    Μιλώντας στην ίδια διάσκεψη, ο υπουργός Οικονομίας και Αντικαγκελάριος της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ απηύθυνε έκκληση για την διάσωση του ευρώ, επανέλαβε ωστόσο ότι η επιτυχία θα εξαρτηθεί από την συνέπεια των κρατών στην τήρηση των κανόνων.

    [03] Για "άνιση μεταχείριση" κάνει λόγο η ΠΑΕ Παναθηναϊκός

    Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μετά την κλήση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα. Αναλυτικά:

    «Η σαφέστατα επιλεκτική κλήση σε απολογία της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ από τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα της ΕΠΟ προκαλεί αλγεινή εντύπωση όχι μόνο στη δική μας πλευρά, αλλά και στο σύνολο της φίλαθλης κοινής γνώμης, η οποία αντιλαμβάνεται γεγονότα και καταστάσεις.

    Πρόκειται για προφανή πράξη άνισης μεταχείρισης - θέλουμε να πιστεύουμε όχι κατά παραγγελία - η οποία ωστόσο καταρρακώνει το κύρος και την αξιοπιστία των θεσμικών οργάνων», τονίζεται στην ανακοίνωση.

    [04] Κλειστοί αύριο, Τετάρτη, οι Δήμοι της Κρήτης

    Κλειστοί θα παραμείνουν αύριο, Τετάρτη, οι Δήμοι τής Κρήτης, διαμαρτυρόμενοι για τις σημαντικές περικοπές κεντρικών πόρων.

    Η σχετική απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τού Δ.Σ. τής Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ) Κρήτης, της Ολομέλειας των δημάρχων και των αντιπροσώπων στη Γενική Συνέλευση τής Κ.Ε.Δ.Ε.

    Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε την Τετάρτη, 29 Αυγούστου, ημέρα συνάντησης της Κ.Ε.Δ.Ε με τον πρωθυπουργό, οι Δήμοι να κλείσουν συμβολικά, ενώ την Πέμπτη, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, σε κάθε Νομό, στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων, με τη συμπαράσταση και των εργαζομένων στους Δήμους.

    Οι δήμαρχοι κατέστησαν σαφές και διαβεβαίωσαν ότι θα υπερασπιστούν, με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο, τα συμφέροντα των πολιτών και της κοινωνίας που εκπροσωπούν, αφού -όπως είπαν- δεν μπορούν να επιβαρύνονται άλλο από την ανεπάρκεια του κράτους.

    [05] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Νέο Βουτζά Αττικής

    Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από μία ώρα περίπου σε δασική έκταση στο Νέο Βουτζά Αττικής. Για την αντιμετώπισή της στην περιοχή επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 19 οχήματα 20 άτομα πεζοπόρο και 1 Ελικόπτερο.

    [06] «Επιπολαιότητα τα περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», τονίζει ο Αυστριακός καγκελάριος

    Προειδοποίηση να μην γίνονται «επιπόλαιες δηλώσεις» για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, έκανε ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, μετά τη σημερινή εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατικού και συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, στη Βιέννη.

    Υπονοώντας προφανώς τις δηλώσεις που γίνονται τακτικά από κυβερνητικά στελέχη του Λαϊκού Κόμματος (κυρίως από την υπουργό Οικονομικών Μαρία Φέκτερ αλλά και τον αντικαγκελάριο, υπουργό Εξωτερικών και αρχηγό του κόμματος, Μίχαελ Σπίντελεγκερ), με περιεχόμενο, αρκετές φορές, την απειλή αποβολής της Ελλάδας από το ευρώ, ο κ. Φάιμαν τόνισε πως, προτού παρουσιαστεί η έκθεση της «τρόικα» για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα - την οποία ο ίδιος αναμένει για τα τέλη Σεπτεμβρίου - δεν θα πρέπει να διατυπώνονται οποιεσδήποτε εικασίες.

    [07] Η καταιγίδα "Ισαάκ" μετατράπηκε σε τυφώνα και προσεγγίζει τον Κόλπο του Μεξικού

    Η τροπική καταιγίδα Ισαάκ ενισχύθηκε σε ένταση και πλέον κατηγοριοποιείται ως τυφώνας Κατηγορίας 1 ενόσω προσεγγίζει στις βορινές ακτές του Κόλπου του Μεξικού, τονίζει σε νεότερη ανακοίνωσή του το Αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC).

    «Οι αναφορές από το ειδικό αεροσκάφος παρατήρησης τυφώνων της Πολεμικής Αεροπορίας υποδεικνύουν ότι η ανώτερη ένταση των ανέμων που σχετίζονται με τον Ισαάκ έχει ενισχυθεί στα 120 χλμ. την ώρα», ανέφερε το NHC.

    Επιμέλεια: Γ. Δάβος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 August 2012 - 16:31:10 UTC