Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Θα ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια
  • [02] Αύριο οι ανακοινώσεις για την Εμπορική
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Ο συμβιβασμός με τη Siemens είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης
  • [04] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στις Αφίδνες
  • [05] Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Ασπροβάλτα

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Θα ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια

    «Σήμερα η Ελλάδα μετέχει ολόκληρη σε έναν καινούριο μαραθώνιο, ένα αγώνισμα που δοκιμάζει και τις αντοχές και τη θέληση του αθλητή και που κερδίζεται και με καρδιά και με μυαλό. Εμείς αυτόν τον μαραθώνιο θα τον κερδίσουμε, θα ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια και θα πούμε στο τέλος το νενικήκαμεν».

    Με τα λόγια αυτά ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, υπογράμμισε τον συμβολισμό του ασημένιου κυπέλλου του Σπύρου Λούη, η έκθεση του οποίου εγκαινιάστηκε απόψε στο Μουσείο της Ακρόπολης.

    Προλογίζοντας την εκδήλωση ο πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής, επισήμανε ότι «το σύμβολο μιας μεγάλης στιγμής της ελληνικής ιστορίας, της πρώτης παγκόσμιας διάκρισης της νεότερης Ελλάδας παρουσιάζεται στο μουσείο που στεγάζει τα μνημεία των μεγάλων στιγμών της κλασικής Ελλάδας». «Το κύπελλο αυτό συμβολίζει τον ενθουσιασμό των Ευρωπαίων, το φιλελληνισμό τους, τη δύναμη των απλών αλλά ικανών Ελλήνων, την πετυχημένη αναβίωση ενός αρχαίου θεσμού, αλλά και τις περιπέτειες της σύγχρονης Ελλάδας» πρόσθεσε.

    Ο πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέας Δρακόπουλος, χαρακτήρισε το κύπελλο «σύμβολο μιας σπουδαίας ελληνικής επιτυχίας, τεκμήριο της ιστορίας μας, της κληρονομιάς μας, των αντοχών μας, του σθεναρού μας πνεύματος».

    [02] Αύριο οι ανακοινώσεις για την Εμπορική

    Στην έδρα της Credit Agricole στο Παρίσι, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξουν αύριο ανακοινώσεις σχετικά με το μέλλον της μητρικής της Εμπορικής Τράπεζας και τη διαδικασία πώλησης της που έχει ξεκινήσει.

    Ειδικότερα, μαζί με την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου της μεγαλύτερης σε μέγεθος γαλλικής τράπεζας εκτιμάται ότι θα υπάρξει και αναφορά στο μέλλον και στις προθέσεις της Credit Agricoleγια την Εμπορική.

    Υπενθυμίζεται ότιτρεις ισχυροί τραπεζικοί όμιλοι, τηςΕθνικής, της Eurobank και της Alpha bank, έχουν καταθέσει δεσμευτικές προσφορές για την Εμπορική Τράπεζα.

    Επιδίωξη του γαλλικού ομίλου, σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες, είναι η διατήρηση μειοψηφικής συμμετοχής σε ένα νέο ισχυρό ελληνικό τραπεζικό σχήμα, το οποίο μπορεί να δημιουργηθεί μετά τη συγχώνευση της Εμπορικής Τράπεζας με έναν από τους τρεις ενδιαφερόμενους ελληνικούς τραπεζικούς ομίλους.

    [03] Αλ. Τσίπρας: Ο συμβιβασμός με τη Siemens είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης

    «Κουκούλωμα του μεγαλύτερου και πλέον συμβολικού - από άποψη διακομματικής διαπλοκής - σκανδάλου της μεταπολίτευσης» χαρακτήρισε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση σχετικής επερώτησής του στην Ολομέλεια της Βουλής.

    Ο κος Τσίπρας δήλωσε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, θα ακυρώσει την συμφωνία, θα αναθέσει την εκτίμηση της ζημίας σε τρίτο αξιολογητή και θα διεκδικήσει δικαστικά την σχετική αποζημίωση. «Εμείς το δίκαιο του λαού μας δεν θα το αφήσουμε. Θα το διεκδικήσουμε και θα το κερδίσουμε» ανέφερε χειροκροτούμενος από τους βουλευτές του.

    Παράλληλα, ο κος Τσίπρας επετέθη κατά του Πρωθυπουργού για το «ουδείς αναμάρτητος που είπε ενώπιον της κας Μέρκελ, σχετικά με το αντιμνημονιακό θέατρο που έπαιζε επί 3,5 χρόνια» και ζήτησε επίσημη τοποθέτηση από πλευράς του κου Σαμαρά, αναφορικά με δημοσιεύματα που θέλουν τον νομικό του σύμβουλο, Ιωάννη Καρακώστα, να αμείβεται από την εταιρεία Siemens και κατά την περίοδο Χριστοφοράκου.

    Για «γκεμπελικές μεθόδους» κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, αντιλέγοντας πως ο νομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Ι. Καράκωστας, δεν πληρώθηκε από τα μαύρα ταμεία της Siemens, αλλά «κανονικά» και «για την παροχή νομικών συμβουλών για μία υπόθεση που δεν είχε σχέση με την Ελλάδα».

    «Το δημοσίευμα βασίζεται σε έγγραφο-ντοκουμέντο που βρίσκεται στην εκκρεμή ακόμα δικογραφία για την Ζήμενς και αποτελεί επίσημη μετάφραση από την μεταφραστική υπηρεσία του ΥΠΕΞ» ανταπάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

    Επί της ουσίας της επερώτησης, ο κος Στουρνάρας αμφισβήτησε το βάσιμο των εκτιμήσεων της Εξεταστικής Επιτροπής για την Siemens, σημειώνοντας πως ο υπολογισμός της ζημίας στα 2 δισ. ευρώ, είναι ασύμμετρος σε σχέση με τις συνολικές αποζημιώσεις που έχει πληρώσει η εταιρεία σε όλο τον κόσμο - και οι οποίες δεν ξεπερνούν τα 1,7 δισ.

    [04] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στις Αφίδνες

    Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν από δυο ημέρες στην περιοχή των Αφιδνών, καθώς παραμένουν μόνο κάποιες μικρές εστίες φωτιάς.

    Στην περιοχή παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς αλλά και για να προλάβουν τυχόν αναζωπύρωση.

    [05] Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Ασπροβάλτα

    Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να οριοθετήσουν την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα σε δασική έκταση στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης.

    Όπως έγινε γνωστό, από την πυρκαγιά κάηκαν μέχρι στιγμής τρία σπίτια και αποθήκες σε οικισμό της περιοχής, ενώ νωρίτερα, προληπτικά κάτοικοι της περιοχής εγκατέλειψαν τις οικίες τους.

    Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που προσπαθούν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. Το έργο τους δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

    Οι άνεμοι που πνέουν από νωρίς στη Θεσσαλονίκη προκάλεσαν πτώσεις δένδρων σε διάφορες περιοχές της πόλης και χρειάστηκαν να επιστρατευτούν συνεργεία των κατά τόπους δήμων για να καθαρίσουν οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια.

    Στο μεταξύ, νωρίς το απόγευμα προκλήθηκε φωτιά από σκουπίδια στο ρέμα της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη. Μετά την επέμβαση της Πυροσβεστικής η φωτιά σβήστηκε.

    Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη παραμένουν τα δύο από τα τρία πύρινα μέτωπα σε δασικές εκτάσεις της Δυτικής Μακεδονίας, όπου εξακολουθούν να επιχειρούν επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης. Σε εξέλιξη είναι οι φωτιές στο Σκοπό Φλώρινας, που εισήλθε στο ελληνικό έδαφος από την πΓΔΜ, και στο Δασύλλιο Γρεβενών, ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο Φελί Γρεβενών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 August 2012 - 18:30:45 UTC